Jump to content

Pontus jenosidi


Recommended Posts

55 minutes ago, memjan21 said:

Hadi ya niye demeyecek mişim? ulusal alan da hakkımı istemeyecek değilim de? Savaş hukuku, insanlik suçu diye bir şey var. Arkadaşiniz için üzgünüm de benim PKK li olduğumu falan mı zannediyorsun? 

 

Teknik olarak, herşeyi demek ve istemek hakkına sahipsin.

 

Mesela karşı komuşya gidip karısını bir gecelik isteyebilirsin. Ya da kapısını çalıp "Anan seni kerhanede doğurmuş" da diyebilirsin.

 

Elbette eline geçecek olan da, temiz bir dayak olacaktır. 

 

Hah, bu işler böyle. Eğer öyle şuydu buydu istiyom dersen, istediklerin birilerinin resmi hakkı olan şeylerse, seni bir temiz döverler, yediğin dayakla kalırsın. İstisnası nedir biliyor musun, senin sopan daha sağlamsa, ancak o. 

 

Savaş hukuku falan yok. Hukuk, geriye işlemez. Kaldı ki, o hukuk dışında kalan bir şeyde yok zaten. Mevzu kendi kendinize götünüzden mağduriyet uyduruyor olmanız. Neymiş, Sabiha Gökçen aylarca Dersim'i bombalamışmış. La dersim dediğin göt kadar yer, bir ayı geç, bir gün bombalasan harita da kalamaz. Ne rezil, ne kepaze bir laftır bu öyle?

 

Git biraz Ömer Seyfettin oku. Balkanlarda neler döndüğünü oku, öğren. Aynı teraneler her yerde oluyordu, Ermeniler, Pontusluyuz diyen rumlar falan, hepsi de, bitmiş osmanlının otorite boşluğunu fırsat bilip, komitacılık yaparak milleti kesiyordu. Mülsüman falan ayırmıyorum bak, ermeni rumu, boşnak ermeniyi, rum boşnağı, sonra da hep beraber uşağı kesiyorlardı. Sense çıkmış, uyuz uyuz ve ucuz mağduriyet adabı. Geç bu iğrenç teraneleri, yutmaz kimse.

 

PKK'lı veya neci olduğunun önemi yok. Ha, bana kalsaydı, kalemi alır çizerdim, alın la, kürdistan size, bir daha çizerdim, alın aha da size memleket, şeriat meriat ne isterseniz yapın gibi. Ama maalesef bana kalmıyor, bana sorulmuyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 199
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

6 saat önce, Düşünen Hayvan yazdı:

 

Devlet hakkına layık olmak sayı ile belirlenmez. Zaten Türkiyeyi de yönetme ve devlete katılma şartında Türk olmak yok Türkiye Vatandaşı olmak yeterlidir. Hazırda Türkiye devletinde bir çok  Kürt memur bulunmaktadır. Ama bunu avantacılık , hemşehricilik yoluna çevirdiğiniz takdirde ( ki öyle) sistem aleyhinize bozulur.  Zaten  Kürtlerin devlet olamamasının en temel nedeni de bu kabilecilik anlayışının artarak devam etmesidir. Tıpkı Araplar gibi , bir avuç çölü bile sülalaler arasında paylaşamayıp petrolü  ABD ve İngilizlere yediriyorlar. Sonra da dünyaya magdur müslüman masalları okuyorlar.  Kürtler de aynen bunun gibi sülale kavgası yapmaktan devlet olamamışlar.  Bu durum Türkiye devletini bağlamaz , senin aşiret merakın devletin varlığnı tehdit eder hale gelirse buna karşı önlem alınır.  Şimdi bir insan  uyuşturucudan yakalanıp ceza alırsa , vay bu devlet benim varlığıma kast edip soykırım yapacak , diyemez.

 

PKK ise tamamen Kürtçülükten farklı bir durum. Bir silahlı mücadele ve fiilen savaş ilanıdır.

 

Şuda bir gerçek ki Kürtler arasında aşiret infazları devletin cezalarından daha fazla sayıdadır. Demokrasi demokratik yollarla aranır. Bir yanda ağaların desteğini alarak diğer yanda devlete karşı demokratik yaşam istiyoruz demek hiç inandırıcı değil.

Konu Kürtlerin nesi var nesi yok konusu değil. Kürtleri sadece aşiret olarak anlatırsan yanılirsin. PKK bu yapıyi esnek bir hala getirdi. Elbette bitmemiştir. Mesela irak ta öyle. Konu kesinlikle PKK değildir. Ya da Barzani ne de Tükiye. Kürtlerin en yakın Arfin savaşı.. Ne kadar insan öldürüldüğünden haberiniz var mı acaba? Siz bunlara soykırım ya da katliam demiyorsanız farklı şeylerden bahsediyoruz demek ki. Ben PKK li falan değilim ama. Kürt halkına yapılan saldırıları da ilkin bir insan olarak kabul etmiyorum. Tıpkı Pontus jenosidi gibi .

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, anibal yazdı:

Mesela karşı komuşya gidip karısını bir gecelik isteyebilirsin. Ya da kapısını çalıp "Anan seni kerhanede doğurmuş" da diyebilirsin.

Tabi tabi öyledir, kim kürtlere bir devlet isıtıyor ki, PKK mi? PKK Kürt halkını devlete peşkeş çekiyor. Bir yandan PKK bir yandan devlet. Birkaç sene önce şehirlerine yatak odalarına girip, biz geldik yazan kimlerdi acaba? Kimsenin devlet işteğide kalmadı ama en azından, kendi toprağın da terörist olarak yaşamaşsin. Haa bu noktada terörist olmak gibisi de yoktur. Madem terörstsin keyfini çıkar o zaman.

tarihinde memjan21 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
18 minutes ago, memjan21 said:

Tabi tabi öyledir, kim kürtlere bir devlet isıtıyor ki, PKK mi? PKK Kürt halkını devlete peşkeş çekiyor. Bir yandan PKK bir yandan devlet. Birkaç sene önce şehirlerine yatak odalarına girip, biz geldik yazan kimlerdi acaba? Kimsenin devlet işteğide kalmadı ama en azından, kendi toprağın da terörist olarak yaşamaşsin. Haa bu noktada terörist olmak gibisi de yoktur. Madem terörstsin keyfini çıkar o zaman.

 

Hala saçma salak yerlerdesin maalesef.

 

Önce, at iziyle, it izini ayırmayı öğrenmeniz lazım.

 

1900'lü yılların başı demek, dünya için bir şeyler bir şeyler demek olduğundan evvel, Osmanlı için çözülme süreci demektir. 

 

Osmanlı, Abdülhamid döneminde kendini uçurumdan aşşağı atar. Aslında, kendince yanan eteklerini söndürmek için orada gördüğü nehre atar kendini ama, dere bir uçurumun dibindedir, derinliğide bir parmak ancaktır. Neyse, işte 1900'lerin başı, osmanlının o uçurumun dibine vuruşudur. 

 

Bu süreçte, akbabalar tepesine üşüşür. En baş akbaba, Ruslardır. Bu süreçte defaten cesede sahiplenmeye çıkmış, ama bilhassa ingilizlerin desteğiyle, kadavra yerinde kalmıştır. Fakat, bu başka akbabaların varlığını değiştirmiyor tabi. Fransa, Suriye taraflarında at oynatır. Oradan Araplara girişir. İngilizlerde oralarda fransızlaştırma operasyonu yapar, ama arapları teslim edecek kimse yoktur, zira osmanlı uçurumun dibinde yatmaktadır. 

 

İşte bu süreçte, balkanlar, afrika, arap yarımadası, anadolu falan alayı da osmanlının yokluğunda kendi başını kurtarma derdine düşer. 

 

Bu sürecin bir parçası da, Trük, yani Türkiye Kurtuluş Hareketidir. Atatürk bir yerleri elinden geldiğince çevirip aklı başında, eli ayağı düzgün bir idare oluşturur. Ama devrin imkanları bellidir ve omsanlının cesedini yağmalama telaşı da aynı süratle devam etmektedir. İşte bu telaşın içinde, bu süreçte, ermeni isyanları, arap isyanları, bulgar isyanları falan biri biter, diğeri başlar. 

 

Bu isyanlardan biri ve pek bilinmeyeni, Koçgiri İsyanıdır. Bu cumhuriyet öncesi dönemden başlayan ve tam olarak bastırılamayan büyük bir kürt isyanıdır. Aslen, tam olarak kürt demeyelim, bir tür kürt - arap isyanıdır. Kurtuluş savaşı dönemiydi, arkasından ne yapacaz şimdi falan telaşesi derken, bu isyan gene alevlenir. Haliyle, kendini bir şekilde toplamış Türk kuvvetleri bu isyanı o dönem her yerde olduğu şekliyle bastırır. Tüm savaş, ayaklanma faaliyetlerinde muhakkak kural dışı bir şeyler olacaktır, bu noktalarda da olması muhakkaktır. Fakat, bu, o isyanları bastırmak için uğraşanların, derdinin oralarda bir katliam, soykırım yapmak olmadığı gerçeğini değiştirmez. 

 

Tabi, o dönem Atatürk'ün yanındakiler falan epk bir insancıldır, ondan mı? Alakası yok. Kafanız bu işlere zerre kadar basmıyor. 

 

Tiberius vardır bir tarihte, bilir misiniz? Eminim bilmezsiniz. BU baya sağlam bir komutandır. Kartaca zaferinden dönerken Toskana'da gördükleri karşısında dehşete düşer. Romalı zenginler herkesin arazisini satın almış falan, orada binlerce insanı köle olarak çalıştırıp servetlerini katlayarak, narada yiyor. Öyle ki, öyle bir yemekki, jeotermal ısıtmalı sularda yetiştirilen istiridyeler ile, gene ısıtmalı tabanları olan villalarında. Topraklarını satıp Roma'ya gelen roma vatandaşları ise, sefil perişan, aç açık rezil bir halde yaşamaya çalışmaktadır. Dehşete düşer tiberius, Roma'ya gelince uğraşır eder, o toprakları alınan insanların tekrar toprak sahibi olması için. Sonunda senato tarafından odunlarla falan dövülerek öldürülür. 

 

Yaaa, Tiberius işte. Neydi Tiberiusu dehşete düşüren? roma da, ancak toprak sahipleri asker olabiliyordu. Toprak sahibi kalmazsa, kim nasıl olacakta asker olacaktı, roma o cüssesi ile, askersiz ne kadar daha var olabilirdi? Tiberius'un derdi buydu, yoksa o zavallı roma vatandaşlarının sefaleti değil, o kölelerin çaresizliği de değil.

 

İşte oralarda öyle bir katliama falan çıkılmamış olmasının ardında yatan da bu gerçektir. Yıllar süren savaşlar sonrası, ülkede askeri bırakın, ekip biçecek falan kalmamıştır. Öyle bir sürü insanı öldürmek, sermayeyi tüketmekten başka bir şey değildir. Unutmayın, tank yok, uçak yok, füze yok, ağır silah falan yok, daha bunların icadına çok var. Tek askeri güç, insan o devirde ve etrafın ateş çemberi tam anlamıyla. 

 

Atatürk bu durumun çözümünü, elebaşlarını asıp güzelce, ayakçıları da ülkeye dağıtıp asimile etmekle bulmuştur. Her köye bir kürt, bir laz falan gelmiştir o dönemde. Bunlar menderes döneminde af edilerek geri memleketlerine dönmeleriyle de, olayal gelişir, bugünkü malum PKK falan mevzuları yetişmeye başlar. 

 

İşte olan bu o dönem, kaba tabiriyle. Efenim, soykırım yapıyovmuş falan, geçin bu salak lafları, o devirde, soykırım diye bir laf yok zaten. Kimyasal silah kullanmak bile serbest, daha bunu yasaklayan bir karar dahi alınmış değil. Eğer niyet soykırım olsaydı, emin olun, osmanlı ve onun devamı olan ilk dönem T.C. paşaları, bunu herkesten de güzel yaparlardı, Hitler de şapka çıkarırdı bunlara. Alevi soykırımını, kuyucu murat paşaları falan yok sayıveriyorsunuz hemen, osmanlı o işide gayet iyi bilir, becerirdi.

 

Sizde böyle çıkıp, aslı astarı olmayan teranelerle hak aramaya çıkarsanız, ancak dayağınızı yer oturursunuz, kimse de sizi kazımaz, sallamaz. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
32 dakika önce, anibal yazdı:

 

Hala saçma salak yerlerdesin maalesef.

 

Önce, at iziyle, it izini ayırmayı öğrenmeniz lazım.

 

1900'lü yılların başı demek, dünya için bir şeyler bir şeyler demek olduğundan evvel, Osmanlı için çözülme süreci demektir. 

 

Osmanlı, Abdülhamid döneminde kendini uçurumdan aşşağı atar. Aslında, kendince yanan eteklerini söndürmek için orada gördüğü nehre atar kendini ama, dere bir uçurumun dibindedir, derinliğide bir parmak ancaktır. Neyse, işte 1900'lerin başı, osmanlının o uçurumun dibine vuruşudur. 

 

Bu süreçte, akbabalar tepesine üşüşür. En baş akbaba, Ruslardır. Bu süreçte defaten cesede sahiplenmeye çıkmış, ama bilhassa ingilizlerin desteğiyle, kadavra yerinde kalmıştır. Fakat, bu başka akbabaların varlığını değiştirmiyor tabi. Fransa, Suriye taraflarında at oynatır. Oradan Araplara girişir. İngilizlerde oralarda fransızlaştırma operasyonu yapar, ama arapları teslim edecek kimse yoktur, zira osmanlı uçurumun dibinde yatmaktadır. 

 

İşte bu süreçte, balkanlar, afrika, arap yarımadası, anadolu falan alayı da osmanlının yokluğunda kendi başını kurtarma derdine düşer. 

 

Bu sürecin bir parçası da, Trük, yani Türkiye Kurtuluş Hareketidir. Atatürk bir yerleri elinden geldiğince çevirip aklı başında, eli ayağı düzgün bir idare oluşturur. Ama devrin imkanları bellidir ve omsanlının cesedini yağmalama telaşı da aynı süratle devam etmektedir. İşte bu telaşın içinde, bu süreçte, ermeni isyanları, arap isyanları, bulgar isyanları falan biri biter, diğeri başlar. 

 

Bu isyanlardan biri ve pek bilinmeyeni, Koçgiri İsyanıdır. Bu cumhuriyet öncesi dönemden başlayan ve tam olarak bastırılamayan büyük bir kürt isyanıdır. Aslen, tam olarak kürt demeyelim, bir tür kürt - arap isyanıdır. Kurtuluş savaşı dönemiydi, arkasından ne yapacaz şimdi falan telaşesi derken, bu isyan gene alevlenir. Haliyle, kendini bir şekilde toplamış Türk kuvvetleri bu isyanı o dönem her yerde olduğu şekliyle bastırır. Tüm savaş, ayaklanma faaliyetlerinde muhakkak kural dışı bir şeyler olacaktır, bu noktalarda da olması muhakkaktır. Fakat, bu, o isyanları bastırmak için uğraşanların, derdinin oralarda bir katliam, soykırım yapmak olmadığı gerçeğini değiştirmez. 

 

Tabi, o dönem Atatürk'ün yanındakiler falan epk bir insancıldır, ondan mı? Alakası yok. Kafanız bu işlere zerre kadar basmıyor. 

 

Tiberius vardır bir tarihte, bilir misiniz? Eminim bilmezsiniz. BU baya sağlam bir komutandır. Kartaca zaferinden dönerken Toskana'da gördükleri karşısında dehşete düşer. Romalı zenginler herkesin arazisini satın almış falan, orada binlerce insanı köle olarak çalıştırıp servetlerini katlayarak, narada yiyor. Öyle ki, öyle bir yemekki, jeotermal ısıtmalı sularda yetiştirilen istiridyeler ile, gene ısıtmalı tabanları olan villalarında. Topraklarını satıp Roma'ya gelen roma vatandaşları ise, sefil perişan, aç açık rezil bir halde yaşamaya çalışmaktadır. Dehşete düşer tiberius, Roma'ya gelince uğraşır eder, o toprakları alınan insanların tekrar toprak sahibi olması için. Sonunda senato tarafından odunlarla falan dövülerek öldürülür. 

 

Yaaa, Tiberius işte. Neydi Tiberiusu dehşete düşüren? roma da, ancak toprak sahipleri asker olabiliyordu. Toprak sahibi kalmazsa, kim nasıl olacakta asker olacaktı, roma o cüssesi ile, askersiz ne kadar daha var olabilirdi? Tiberius'un derdi buydu, yoksa o zavallı roma vatandaşlarının sefaleti değil, o kölelerin çaresizliği de değil.

 

İşte oralarda öyle bir katliama falan çıkılmamış olmasının ardında yatan da bu gerçektir. Yıllar süren savaşlar sonrası, ülkede askeri bırakın, ekip biçecek falan kalmamıştır. Öyle bir sürü insanı öldürmek, sermayeyi tüketmekten başka bir şey değildir. Unutmayın, tank yok, uçak yok, füze yok, ağır silah falan yok, daha bunların icadına çok var. Tek askeri güç, insan o devirde ve etrafın ateş çemberi tam anlamıyla. 

 

Atatürk bu durumun çözümünü, elebaşlarını asıp güzelce, ayakçıları da ülkeye dağıtıp asimile etmekle bulmuştur. Her köye bir kürt, bir laz falan gelmiştir o dönemde. Bunlar menderes döneminde af edilerek geri memleketlerine dönmeleriyle de, olayal gelişir, bugünkü malum PKK falan mevzuları yetişmeye başlar. 

 

İşte olan bu o dönem, kaba tabiriyle. Efenim, soykırım yapıyovmuş falan, geçin bu salak lafları, o devirde, soykırım diye bir laf yok zaten. Kimyasal silah kullanmak bile serbest, daha bunu yasaklayan bir karar dahi alınmış değil. Eğer niyet soykırım olsaydı, emin olun, osmanlı ve onun devamı olan ilk dönem T.C. paşaları, bunu herkesten de güzel yaparlardı, Hitler de şapka çıkarırdı bunlara. Alevi soykırımını, kuyucu murat paşaları falan yok sayıveriyorsunuz hemen, osmanlı o işide gayet iyi bilir, becerirdi.

 

Sizde böyle çıkıp, aslı astarı olmayan teranelerle hak aramaya çıkarsanız, ancak dayağınızı yer oturursunuz, kimse de sizi kazımaz, sallamaz. 

 

Roma halkına yapilanlar daha vahşi idi demekle pek olmuyor kusura bakmayın. Sadece Koçgiri ile anlatarak bitmiyor işte. Siz benim demek istediğim şeyi çarptırıyorsunuz. Devlet başkanlari, örgütler, ya da liderlere bakmayin genele bakın? Bir kaç sene önce Doğu'da olan olaylar hoşunuza gitti ise, Kürtler hakkıda iyi şeyler konuşmanizi ya da düşünmenizi bekliyor değilim zaten?

tarihinde memjan21 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, memjan21 yazdı:

 

 

Eğer art niyetli biri değilsen, gerçekten bilmediğin çok şey var, sürekli ırk üzerinden gitmekle hiç bir şeyi çözemez ve gerçekleri de anlayamazsın.

Sana ne dedik, daha dost-düşman tespitini dahi yapamamışsın, çünkü senin derdin gerçekler değil, filan ırk falan ırka şunu yapmıştır mazlumuna soyunmakla hiç bir şeyi anlayamazsın.

Satırları kısa tutuyorum, daha iyi anlaman için.

Sana güç diye bir olgudan bahsettik.

İşte belirleyici olan odur.

Irklar değildir.

Bütün ırklar ve bütün halklar güç için kullanılması gereken bir araçtır sadece.

Araç olduğu için de bütün halklar potansiyel mazlum kavramına girerler.

Bu gerçekle yola çıktığımız zaman ve bu ülkeden örnek verirsek, sadece Kürtler veya başka halklar değil, Türkler dahi hiç bir millet kazancını elde edememiştir. Bütün kazançlar (ki, bütün halkları kapsar) sadece vatanla sınırlı kalmıştır.

Bu ülkede kurulan Cumhuriyet bir halk için değil, vatan temelinde kurulmuştur.

Bu da bu topraklarda yaşayan herkesi ayrıt edilmeksizin içine alır.

Şu anda Kürtler kadar Türkler de mazlumdur ve Kürtler kadar Türkler de hiç bir millet vasfını kazanmış değildir.

Hatta bu anlamda Kürtler bir adım öndedir, çünkü Kürt halkının hakları için meclise bir temsilci göndermiştir, Türkler ise böyle bir girişimde bulunma bilincine dahi erişememiştir.

Örneğin bugün Türk milleti demek için Arap dininden, Arap milliyetçiliğinden kurtulmuş, kendi kültürüyle yaşıyor olması gerek.

Oysa bugün tayyip gibilere dombalan adına sözde Türk denen bir Orta Anadolu yobazlığından başka bir şey görmüyoruz.

Bütün bunların nedeni nedir?

Düşman olan halklar değil, onları kucağına oturtan güçtür.

Dolayısıyla bu ülkede yaşayan bütün halkların ortak düşmanı, onları iliğine kadar sömüren, dincilikle, ırkçılıkla birbirine düşürerek kendi saltanatını sürdüren güçtür.

Burada bir şeyler yapmak istiyorsan önce dost ve düşmanın kim olduğunu öğreneceksin, öyle Türkler şunu yaptı, Atatürk bunu yaptı demekle sadece kendi ayağına kurşun sıkarsın.

Elinden geliyorsa Türk halkını uyandır, tayyip gibilere köpeklik yaptıklarını anlat, kültürleri Arabın taşşağından ibaret olduğunu anlat, Kürdün, Türkün ve bütün halkların birlikte aynı düşmana karşı birleşmeleri gerektiğini anlat.

Bunları yaptığın zaman ağlamak yerine bütün halklara yararlı bir şey yapmış olursun, işte o zaman asıl düşmanı yok etmiş olursun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
30 minutes ago, memjan21 said:

Roma halkına yapilanlar daha vahşi idi demekle pek olmuyor kusura bakmayın. Sadece Koçgiri ile anlatarak bitmiyor işte. Siz benim demek istediğim şeyi çarptırıyorsunuz. Devlet başkanlari, örgütler, ya da liderlere bakmayin genele bakın? Bir kaç sene önce Doğu'da olan olaylar hoşunuza gitti ise, Kürtler hakkıda iyi şeyler konuşmanizi ya da düşünmenizi bekliyor değilim zaten?

 

Çarpıtan, yalan dolanla bir şeyler anlatmaya çıkan sensin. 

 

Bir kaç sene önce doğuda olan olaylar, 80 sene önce doğuda olayları bağlamaz. Sen bir kaç sene önce o haltları işleyenlerle ittifak edip, 80 sene öncesini yalanlarla karalamaya çalışıyorsun. 

 

Kürtler, kürtlerdir. Suratına tükürmekten haz edeceğim kürtlerde, canım kadar sevdiğim kürtlerde var. Elbette, aynı şekilde Türkler falan, hepsinden var. 

 

Buyur genele bak. Al, bak, son seçim haritaları falan da gösterir sana, hala kafatasçı mhp ile ittifak edenlere oy veren varsa, gelip burada atatürkün falan adını ağzına alamazsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, bilgivehis yazdı:

 

Eğer art niyetli biri değilsen, gerçekten bilmediğin çok şey var, sürekli ırk üzerinden gitmekle hiç bir şeyi çözemez ve gerçekleri de anlayamazsın.

Sana ne dedik, daha dost-düşman tespitini dahi yapamamışsın, çünkü senin derdin gerçekler değil, filan ırk falan ırka şunu yapmıştır mazlumuna soyunmakla hiç bir şeyi anlayamazsın.

Satırları kısa tutuyorum, daha iyi anlaman için.

Sana güç diye bir olgudan bahsettik.

İşte belirleyici olan odur.

Irklar değildir.

Bütün ırklar ve bütün halklar güç için kullanılması gereken bir araçtır sadece.

Araç olduğu için de bütün halklar potansiyel mazlum kavramına girerler.

Bu gerçekle yola çıktığımız zaman ve bu ülkeden örnek verirsek, sadece Kürtler veya başka halklar değil, Türkler dahi hiç bir millet kazancını elde edememiştir. Bütün kazançlar (ki, bütün halkları kapsar) sadece vatanla sınırlı kalmıştır.

Bu ülkede kurulan Cumhuriyet bir halk için değil, vatan temelinde kurulmuştur.

Bu da bu topraklarda yaşayan herkesi ayrıt edilmeksizin içine alır.

Şu anda Kürtler kadar Türkler de mazlumdur ve Kürtler kadar Türkler de hiç bir millet vasfını kazanmış değildir.

Hatta bu anlamda Kürtler bir adım öndedir, çünkü Kürt halkının hakları için meclise bir temsilci göndermiştir, Türkler ise böyle bir girişimde bulunma bilincine dahi erişememiştir.

Örneğin bugün Türk milleti demek için Arap dininden, Arap milliyetçiliğinden kurtulmuş, kendi kültürüyle yaşıyor olması gerek.

Oysa bugün tayyip gibilere dombalan adına sözde Türk denen bir Orta Anadolu yobazlığından başka bir şey görmüyoruz.

Bütün bunların nedeni nedir?

Düşman olan halklar değil, onları kucağına oturtan güçtür.

Dolayısıyla bu ülkede yaşayan bütün halkların ortak düşmanı, onları iliğine kadar sömüren, dincilikle, ırkçılıkla birbirine düşürerek kendi saltanatını sürdüren güçtür.

Burada bir şeyler yapmak istiyorsan önce dost ve düşmanın kim olduğunu öğreneceksin, öyle Türkler şunu yaptı, Atatürk bunu yaptı demekle sadece kendi ayağına kurşun sıkarsın.

Elinden geliyorsa Türk halkını uyandır, tayyip gibilere köpeklik yaptıklarını anlat, kültürleri Arabın taşşağından ibaret olduğunu anlat, Kürdün, Türkün ve bütün halkların birlikte aynı düşmana karşı birleşmeleri gerektiğini anlat.

Bunları yaptığın zaman ağlamak yerine bütün halklara yararlı bir şey yapmış olursun, işte o zaman asıl düşmanı yok etmiş olursun.

Ben başından beridir söylediğim tek şey şu yüzyıl da vatandaşımiz dene dene ağızlarına edildi. Ve tüm olanların sonucuna bakmak lazım. Ne kazandılar bundan başka. Şuan terörist damgası yediler. Tarihin üvey çocukları gibi davranılıyor. İran'da asıyorlar, Irak'ta tepelerine vuruyorlar, Suriye de bomlanıyorlar falan. Kimler tarafından yönetildikleri başından beri söylediğim gibi hiçbirisi benim için bir önem teşkil etmiyor ama insanlarının başına gelenleri görmezden gelmek canımı sıkıyor. Orda şöyle ettiler ağzına vurdular demekle olmuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
28 minutes ago, memjan21 said:

Ben başından beridir söylediğim tek şey şu yüzyıl da vatandaşımiz dene dene ağızlarına edildi. Ve tüm olanların sonucuna bakmak lazım. Ne kazandılar bundan başka. Şuan terörist damgası yediler. Tarihin üvey çocukları gibi davranılıyor. İran'da asıyorlar, Irak'ta tepelerine vuruyorlar, Suriye de bomlanıyorlar falan. Kimler tarafından yönetildikleri başından beri söylediğim gibi hiçbirisi benim için bir önem teşkil etmiyor ama insanlarının başına gelenleri görmezden gelmek canımı sıkıyor. Orda şöyle ettiler ağzına vurdular demekle olmuyor.

 

Yahu, bu ülkede herkese öyle yapılıyor, arap götü yalayıcılar müstesna sadece. Ve onlarında kürdü, türkü farketmiyor. 

 

Senin anlaman gereken şey bu. Suriyeeee, Iıraaaakkk, İiraaaaannnn... Al işte, hepsi ortadoğu denen foseptik çukurunun bir parçası. Irak veya Suriye'de ya da iranda, kürtlere vurup, türk/türkmenlere alkış mı tutuyorlar sanıyorsun?

 

Siz, sizin içinizdeki artık kimseniz ona göre, "amanda kürtler var, bölücü", "amanda türkler var bizi asimile etmeye çalışıyor" falan diyenlere bakmadan, ortadaki gerçeğe bakın artık. Bu ülke, arap götü yalayıcılar vasıtasıyla, arap kölesi edilmeye çalışılan bir ülke. Türkte olsan, kürtte olsan, zulüm, yasak, sana, torpil, kaymak, mama onlara. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu anda pkk'nın varlığının Kürt halkına hiç bir faydası yok. 80'lerdeki varlığının gerekliliği tartışılabilir ama şu an için aklı başında kimse bunu iddia etmez. Aksine zararı var. Cehaletten bunu anlayamadıkları için de pkk ile gönül bağlarını sürdürüyorlar. Terörist damgası yemeklerinin sebebi de bu. Artık ne apo'nun ne de pkk'nın menfaatlerini düşünmediğini anlamaları ve Selahattin Demirtaş gibi politikacıların elini, pkk ve apo'ya karşı güçlendirmeleri gerekiyor. Hem onları, hem de bizi apo ve pkk'dan kurtarabilecek insanlar bunlardır. 

 

"Pontus jenosidi" diye birşey olamayacağını sana açık bir şekilde anlattık ama sen buraya tebliğe gelen müsloşlar gibi sabit fikirli bir şekilde aynı şarkıyı söyleyip duruyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, malta erigi yazdı:

Şu anda pkk'nın varlığının Kürt halkına hiç bir faydası yok. 80'lerdeki varlığının gerekliliği tartışılabilir ama şu an için aklı başında kimse bunu iddia etmez. Aksine zararı var. Cehaletten bunu anlayamadıkları için de pkk ile gönül bağlarını sürdürüyorlar. Terörist damgası yemeklerinin sebebi de bu. Artık ne apo'nun ne de pkk'nın menfaatlerini düşünmediğini anlamaları ve Selahattin Demirtaş gibi politikacıların elini, pkk ve apo'ya karşı güçlendirmeleri gerekiyor. Hem onları, hem de bizi apo ve pkk'dan kurtarabilecek insanlar bunlardır. 

 

"Pontus jenosidi" diye birşey olamayacağını sana açık bir şekilde anlattık ama sen buraya tebliğe gelen müsloşlar gibi sabit fikirli bir şekilde aynı şarkıyı söyleyip duruyorsu

Siz istediğiniz kadar inkar edin bunu. Anibal da diyor ya yok kaç kişi bin kişi öldürüldü dersim katliamında falan? Dalga geçiyor sunuz herhal. Pontus jenosidi olmuştur demek size zor geliyor.. Atatürk çevirdiği topraklarda neler yaptığı ortada. Siz ister inkar edin ister etmeyin. Tarih yazılmış bir kere.

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 dakika önce, memjan21 yazdı:

Siz istediğiniz kadar inkar edin bunu. Anibal da diyor ya yok kaç kişi bin kişi öldürüldü dersim katliamında falan? Dalga geçiyor sunuz herhal. Pontus jenosidi olmuştur demek size zor geliyor.. Atatürk çevirdiği topraklarda neler yaptığı ortada. Siz ister inkar edin ister etmeyin. Tarih yazılmış bir kere.

Pontus soykırımı ile ilgili  kaynak verebilir misin?

Bizim burada yaşayan yaşlılardan   soykırım lafını duymadım.

Devlet arşivlerinde de yok.

Olmayan şey inkar edilmez.

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 saat önce, memjan21 yazdı:

Konu Kürtlerin nesi var nesi yok konusu değil. Kürtleri sadece aşiret olarak anlatırsan yanılirsin. PKK bu yapıyi esnek bir hala getirdi. Elbette bitmemiştir. Mesela irak ta öyle. Konu kesinlikle PKK değildir. Ya da Barzani ne de Tükiye. Kürtlerin en yakın Arfin savaşı.. Ne kadar insan öldürüldüğünden haberiniz var mı acaba? Siz bunlara soykırım ya da katliam demiyorsanız farklı şeylerden bahsediyoruz demek ki. Ben PKK li falan değilim ama. Kürt halkına yapılan saldırıları da ilkin bir insan olarak kabul etmiyorum. Tıpkı Pontus jenosidi gibi .

 

Kavramları karıştırmakta ısrar ediyorsun. Soykırım ve savaşı aynı cümlede kullandığın için anlamıyorsun.

 

2. Dünya savaşında Almanlar hollanda ve polonyada ne kadar insan öldürdü ve İngilizler ve ruslar almanyada ne kadar insan öldürdü... Ama buna rağmen hiçbiri o yaşananalara katliam demiyor da sadece Yahudilere yapılanlara katliam diyor.  Japonlar da ABD ye katliam yaptı demiyor. Çünkü savaşıyorlar. ..

 

Ortada savaş var ve savaşta sivillerin kaçma ve saklanma hakları vardır.  Mültecilik bunun için uluslararası bir hak olarak  herkese tanınmaktadır. Savaşmak istemiyorsan , savaş bitene kadar kaçma ve saklanma hakkına sahipsin bu ayıp değil. Eğer kendine yediremiyorsan savaş başlamadan buna engel olmak zorundasın. Sivil toplum bunun için var. Kürtçülük yaparak , doğudaki aşiret ağalarının önünde domalarak yada şehirde patronun karşısında oryantal yaparak demokrasi ve insan haklarından bahsedemezsiniz.

 

Suriyede ve Irakta savaşın esas sebebi de bu ağaların kıçını öpme sevdasıdır. Adam ağaya 13 yaşında kızını satıyor ve mutlu... Diğeri ABD ile işbirliği yaparak sevmediği aşiretin kurşuna dizilmesine seviniyor ...

 

Bu durumdan ne çıkmasını bekliyorsun. Gökten  isa gelip durun siz kardeşsiniz demesini mi? Kürtler önce kendi içindeki yalama arzularını yok etsinler. sonra demokrasi kendiliğinden gelecektir.

 

 

tarihinde Düşünen Hayvan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Karabiber yazdı:

Pontus soykırımı ile ilgili  kaynak verebilir misin?

Bizim burada yaşayan yaşlılardan   soykırım lafını duymadım.

Devlet arşivlerinde de yok.

Olmayan şey inkar edilmez.

 

 

 

Sen gel bı de bizim oraya, Ermeniler'e yapılani dinle. Mesela Bizim köy bir Ermeni köyü imiş. Hepsini sikip atmışlar. Dağlara kaçmışlar. Tâbi bizi de tee Diyarbakırdan Erzurum'a sürmüşler işte ? Devlet sence arşiv bırakır mı? 3500 kişi katledildi. Ayrıca birleşik milletler karar namesin de Jenosid su şekilde belirtilmiştir. 

  1.  Gruba mensup bireylerin katledilmesi
  2. Grup üyeleri üzerinde bedensel ve ruhsal ciddi zararlara sebep olunması
  3. Grubun yaşam kaynaklarının tamamen ya da kısmen kasıtlı olarak ortadan kaldırılması
  4. Grup üyelerinin doğal üremelerinin kasıtlı olarak engellenmesi
  5. Grup üyelerinin çocuklarının zorla ellerinden alınıp başka bir gruba verilmesi 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, memjan21 yazdı:

Pontus soykırımı ile ilgili  kaynak verebilir misin?

 Bizim burada yaşayan yaşlılardan   soykırım lafını duymadım.

Devlet arşivlerinde de yok.

Olmayan şey inkar edilmez.

"35000" 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Düşünen Hayvan yazdı:

 

Kavramları karıştırmakta ısrar ediyorsun. Soykırım ve savaşı aynı cümlede kullandığın için anlamıyorsun.

 

2. Dünya savaşında Almanlar hollanda ve polonyada ne kadar insan öldürdü ve İngilizler ve ruslar almanyada ne kadar insan öldürdü... Ama buna rağmen hiçbiri o yaşananalara katliam demiyor da sadece Yahudilere yapılanlara katliam diyor.  Japonlar da ABD ye katliam yaptı demiyor. Çünkü savaşıyorlar. ..

 

Ortada savaş var ve savaşta sivillerin kaçma ve saklanma hakları vardır.  Mültecilik bunun için uluslararası bir hak olarak  herkese tanınmaktadır. Savaşmak istemiyorsan , savaş bitene kadar kaçma ve saklanma hakkına sahipsin bu ayıp değil. Eğer kendine yediremiyorsan savaş başlamadan buna engel olmak zorundasın. Sivil toplum bunun için var. Kürtçülük yaparak , doğudaki aşiret ağalarının önünde domalarak yada şehirde patronun karşısında oryantal yaparak demokrasi ve insan haklarından bahsedemezsiniz.

 

Suriyede ve Irakta savaşın esas sebebi de bu ağaların kıçını öpme sevdasıdır. Adam ağaya 13 yaşında kızını satıyor ve mutlu... Diğeri ABD ile işbirliği yaparak sevmediği aşiretin kurşuna dizilmesine seviniyor ...

 

Bu durumdan ne çıkmasını bekliyorsun. Gökten  isa gelip durun siz kardeşsiniz demesini mi? Kürtler önce kendi içindeki yalama arzularını yok etsinler. sonra demokrasi kendiliğinden gelecektir.

 

 

Savaşın da soykırımında ne olduğunu bizzat yaşamış birisi olarak çok iyi anladım merak etmeyin. Bunu hep söyledim yine söylüyorum. Olanlar oldu. Ölenler geri getirilemez ancak onlara yapılanları unutmak ya da hak ettikleri için öldüler demek ahlaksızca geliyor benim için.

Link to post
Sitelerde Paylaş
27 minutes ago, memjan21 said:

Savaşın da soykırımında ne olduğunu bizzat yaşamış birisi olarak çok iyi anladım merak etmeyin. Bunu hep söyledim yine söylüyorum. Olanlar oldu. Ölenler geri getirilemez ancak onlara yapılanları unutmak ya da hak ettikleri için öldüler demek ahlaksızca geliyor benim için.

 

Bırak allasen ya...

 

Ne savaşı yaşadın ki sen, ne soykırımı yaşadın?

 

Kavramların içini boşaltıp, amanda savaş ediyoz, yok yok bize soykırım yapıyovlar diye zırlıyorsunuz. Böyle yaparak ancak, ciddiye alınma ihtimalinizi sıfırlarsınız o kadar.

 

Bak savaş nasıl olur:

 

O ne müthiş tipidir: Savrulur enkaaz-ı beşer...

Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak,

Boşanır sırtlara, vadilere, sağnak sağnak.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, memjan21 yazdı:

Savaşın da soykırımında ne olduğunu bizzat yaşamış birisi olarak çok iyi anladım merak etmeyin. Bunu hep söyledim yine söylüyorum. Olanlar oldu. Ölenler geri getirilemez ancak onlara yapılanları unutmak ya da hak ettikleri için öldüler demek ahlaksızca geliyor benim için.

 

Kurtuluş savaşı kazanıldığında idam edilen yunan subayın son sözü şu olmuştur ; Siz kazandınız kahraman oldunuz biz ise hain olduk. Biz kazansaydık siz hain biz de kahraman olacaktık..

 

İşte uzun lafın kısası bu. Adam mertçe söylemiş savaşın ne olduğunu. Güçlünün karşsında gücün yetiyorsa dur yetmiyorsa anlaş.. Bu kadar basit. Kaybedince ağlamak mertlik değil.

 

Anadolu hiçkimseye saldırmadığı halde Avrupa tarafından işgal edildi , içerideki işbirlikçi azınlıklar da Avrupanın kazanacağını hayal ederek güçlü gördükleri taraftan oldular ama kaybettiler ve hain oldular. İşte özeti bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 hours ago, memjan21 said:

Siz istediğiniz kadar inkar edin bunu. Anibal da diyor ya yok kaç kişi bin kişi öldürüldü dersim katliamında falan? Dalga geçiyor sunuz herhal. Pontus jenosidi olmuştur demek size zor geliyor.. Atatürk çevirdiği topraklarda neler yaptığı ortada. Siz ister inkar edin ister etmeyin. Tarih yazılmış bir kere.

Olmayan şeyin neyini inkar edeyim? Mübadele dışında rumlara ne yapılmış ki soykırım oldu diyorsun? Detay ver, biz de bilelim. 

Azınlıklara yapılan bir ibnelik arıyorsan illa, varlık vergisi var. Ondan bahsetsen anlayacağız da, pontuslu rumların mübadele ile gönderilmesi bize ait bir karar değildi. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, memjan21 yazdı:

hak ettikleri için öldüler demek ahlaksızca geliyor benim için

 

Hımm, anlaşılıyor ki, bombanın pimi bu cümlenin içinde yatıyor.

Aklı başında hiç kimse hakettiler demez ve öyle de düşünmez, bunu kuruntu yapan sensin.

Bu başlıkta anlatanların tamamı son derece mantıklı ve doğru yorumlarda bulunmuşlar ama sen bunu hakettiler şeklinde algılıyorsun...

 

Almanlar Yahudilerin anasını belledi ama hiç kimse kalkıpta Almanları yok edelim demedi.

Sunniler yüz yıllardır Alevi diye bir şey bırakmadı hepsini imha etti ve halen de ediyor ama hiç kimse Sunnileri yok edelim demedi.

Avrupalılar Kızeldirili'lerin kökünü kazıdı ama hiç kimse Avrupalıları yok edelim demedi.

Japonlar neredeyse yok olmak üzereydi ama hiç bir gün kalkıp da ABD'yi de biz yok edeceğiz demedi, hatta anlaşma içindeler.

Anzaklar onbinlerce Türk'ü öldürdü ama Atatürk "Burada dost vatanın toprağındasınız" dedi.

Irak'ta, Afganistan'da, Suriye'de, Afrika ülkelerinde milyonlarca insan öldürüldü, buna tüm dünya devletleri katıldı, hiç kimse vah-yazık demedi.

Hitler SSCB'de 20 milyon Rus öldürdü, haydi Almanları da biz yok edelim diyen olmadı.

 

Bunların hepsini geçelim, bunca saldırıya maruz kalan milyonlar, milyarlar katledirken, size göre adı savaş oluyor ama 1915'te işgalcilerle bir olup, örgütlenen, çeteler kuran Ermeniler öldürülünce soykırım oluyor öyle mi?

Buna kendin inanmışsın ama bak görüyorsun forumda kimseyi inandıramıyorsun, çünkü hem haksızsın hem haklı olmaya çalışıyorsun ve işin daha vahimi aynı atalarının yaptığı gibi halen asıl düşmanı görmemezlikten geliyor, suçu Türklere ve Atatürk'e atmaya çalışarak ırkçılığa devam ediyorsun.

En azından "birbirimizi katlettik" diyen Hrat Dink kadar mert olma erdemini gösterin...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...