Jump to content

Bakara suresi 193. ayetinde "Din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın" deniyor. Din zaten


Recommended Posts

Bakara suresi 193. ayetinde "Din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın" deniyor. Din zaten Allah'ın değil mi? Burada bize anlatılmak istenen nedir?
 

Fitne ortadan kalkıp din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vaz geçerlerse bilin ki düşmanlık ancak zalimlere karşıdır. (Bakara 193)


Ortada şirk kalmayıncaya ve ibadet ve taatin de putlara ve tağutlara ya­pılmayıp yalnız Allah'a yapılmasına kadar müşriklerle savaşın. Eğer onlar sizin­le savaşmaktan vazgeçer de sizin dininize girerlerse hemen onlarla savaşmayı bırakın. Zira düşmanlık, ancak Allah'a ortak koşan zalimlere karşı geçerlidir.


Ayette zikredilen "Fitne"den maksat, "Allah'a ortak koşmak"tır, inkâra düşmektir. Nitekim Katade, Müeahid, Süddi, İbn-i Zeyd ve Abdullah b. Abbas bu kelimeyi bu şekilde izah etmişlerdir.


Âyette zikredilen "Din" kelimesinden maksat, ise, Allah'ın emir ve ya­saklarına itaat etmektir. Bu izahlara göre âyetin baş tarafının mânâsı şöyledir: "Ey müminler, yeryüzünde Allah'a ortak koşma inkâra düşme fitnesi sona erinceye kadar ve yalnız Allah'a kullak edilip deninceye kadar kâfirlerle savaşın."


Bu hususta Peygamber efendimiz (s.a.v.) bir hadisi şerifinde şöyle bu­yurmaktadır:


Ben, şehadet ederim ki Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur, Muhammed Allah'ın Peygamberidir."deyinceye, namazı kılıp zekatı verinceye kadar ben onlarla savaşmakla emrolundum. Onlar bu şeyleri yaptıkları sürece kanlarını ve mallarını benden koru­muş olurlar. Ancak İslamın getirdiği haklar müstesnadır. Onların herbirinin he­sabı Allah'a aittir.(Buhari, el-İman, I7; Müslim, el-İman, bab: 36, Hadis No: 22)


Âyet-i kerimenin sonunda: "Eğer vaz geçerlerse bilin ki, düşmanlık ancak zalimlere karşıdır." buyurulmaktadır. Bu ifadeden maksat şudur: "Şayet size karşı savaşan kâfirler, savaşmaktan vaz geçer, dinininize girer, putlara tapmaktan vazgeçer ve Allah'ın size emrettiği şeyleri kabullenip boyun eğecek olurlarsa artık onlara karşı savaşmaktan vazgeçin. Zira ancak zalimlere karşı düşmanlık yapılır. Onlar da Allah'a ortak koşanlardır.


Âyette ifade edilen "Zalime karşı düşmanlık" tan maksat, onun zulmü­ne dur demek ve karşı koymaktır. Yoksa zalime cezasını verdikten sonra hak­sızlık yapmak değildir. Buradaki "Zalim" ifadesinden maksat, Rebi' b. Ene.s ve İkrimeye göre dememekte direnenlerdir. Mücahide göre ise, Müslümanlara karşı savaşanlardır.


Taberi, Bakara 193. ayetin tefsiri

https://www.mumsema.org/sizden-gelen-sorular/91092-din-yalniz-allah-in-oluncaya-kadar-onlarla-savasin-buayeti-nasil-anlamali.html

 

Din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. buayeti nasıl anlamalı?

Alıntı

bırde samımıyetsizlik varki bu daha kötu kuran lisanıile ALLAHcc bunlara verdigi ad MÜNAFIK lık bu aramızda bızımle berabermisgibi görunenkisiler dir iğmanettik bizde muslumanız yahu derler ancak içyüzleri farklıdır .isi okadarileri getirirlerki benim islam anlayısımbu derler sanki din kisilere kişiliklere göre degişiyormus gibi .
,slam bir butundur

 

 

Ve artık zulüm ve baskı kalmayıncaya, ve [insanların] kulca yönelişleri bütünüyle ve yalnızca Allah'a adanıncaya kadar onlarla savaşın. 39 Ama eğer direnmeyi bırakırlarsa bilin ki, Allah onların edip-eylediği her şeyi görmektedir; 40 Enfal- 39-40

 

Bu  savaştan kaçan forum- web sürtüğü dinciler ne ayak hakikaten? 

tarihinde poseiodon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Şahsi fikrimi paylaşmak istiyorum.ayet şöyle okunmalıdır :

 

"Din yanlız Şeytanın oluncaya kadar onlarla savaşın "

 

Şeytanın dini yoktur.şeytan bütün dinleri yok et benimki kalsın demek istemiştir.Halbuki Musevilik, Hristiyanlık , Tengricilik, Zerdüştlük  ,Hinduizm de Tanrının dinleridir. Bunlar yok olsun benimki kalsın demek , sadece İslam "din" dir, diğerleri değildir demektir.diğerleri Tanrıya inanan, tapan , saygı gösteren dinler ise yani Tanrının dinleriyse , İslam nedir ? Veya İslam Tanrının diniyse diğerleri nedir?  Tanrıya tapan ,ibadet eden dinleri din  saymayan "Tanrı" olamaz.olsa olsa "İblis" olur.

 

"Allah" yazılı yerlere "İblis "yazılıp okunursa ,Firavun, Ebu Leheb, Karun yazılı yerler "İsa" diye okunursa ne dediğim daha iyi anlaşılır. 

 

Bir örnek vereyim

 

İsa İncil de "yaş ağaç" tır.

İncil de İsa "elleri" ile insanları "Kutsar " ve elleriyle şifa verir.

İncil de İsa Tanrıdır. 

İncil de elçi Pavlus , "Tanrı yakıp yok eden ateştir " der.

İncil de İsa , "eşeğe binerek" Yeruşalim'e Tanrının tapınağına gider.bu belirtiyle Tevrat da geleceği haber verilen "Mesih" olduğunu kanıtlar . Tevrat da yazılı olan belirti gelecek olan "Mesih"in "eşeğe binerek Yeruşalim 'e yani Kudüs' e girmesi ,tapınağı gitmesidir.

 

Tebbet suresi : Ebu    Leheb in elleri kurusun .kurudu da .o alevli ateşe girecek. karısı da  boynunda hurma lifiyle odun hamalı olarak .  

 

Ebu Leheb "ateşin babası "demektir.

İncil de Tanrının sıfatı "Baba" dır. 

Pavlus "Tanrımız yakıp yok eden ateştir "demişti.yani Kuran'a göre "ateşin babası" Pavlus 'un Tanrısı oluyor..

İsa İncil de "yeşil ağaç"  "ağaç" olarak tanımlanır. İsa ya iman edenlerde İsa 'nın dallarıdır. İsa çarmıha gerilip öldürüldüğünde Kuran'a göre "elleri kurudu" .ellerinden ayaklarından çivilenerek çarmıha gerildi. 

boynunda "hurma lifi " yle bağlı olan ise İsa 'nın bindiği "eşek" tir.eşeğin sırtında taşıdığı odun ise , eşeğin üzerine binen "İsa" dır.  "Odun" kesilmeden önce yaş ağaçtır. Aynı zamanda eşek İsa nın karısı olmuş oluyor. 

 

Firavun hikayesi Tevrat dan alınmadır. 

Tevrat da "Firavun" asla Tanrılığını ilan etmez. Tanrılığını ilan eden İncil'e göre ve Kuran'a göre İsa'dır. 

 

Allah 'a secde etmeyen "iblis" aslında "İsa"dır. İncil de İblis İsa 'yı yüksek bir dağa çıkarır. Bana secde edersen dünya ülkelerini sana veririm der.İsa İblis'ı azarlar ve secde etmez. Kuran'da Allah iblise "in oradan !" "kovuldun ! "  der.aslında dağın tepesinde olan İsa'ya seslenir.yani "dağdan in !"der.çünkü o dağda kendisine yani İblise secde etmemiştir.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

allah neden, herkesi önce yahudi ,sonrada hristiyan, ve en sonundada müslüman yapmak istiyorkı, kafadan sakatmı bu allah?

görüldüğü gibi allahın hikmeti bir boka yaramıyor, en fazla 65 yıl içinde dinler yok olucak..... daha şimdiden bile, 

atheist:3 milyar.

deist: 1.5 milyar.

agnostık. 700 milyon oldu.. 

gizli deist: 650 milyon

gizli atheist, 375 milyon.. gerisini siz düşünün, ben allah değilim ama ondan daha gerçekçiyim çünkü ben gerçeğim o sahte..

insan zihninin mantıksızca yansıması sadece..

Link to post
Sitelerde Paylaş

şu an dünyada en büyük gerçek şuki dnler tamamen yok olmuş durumda, sadece formaliteden ,yaşanılıyor.

 bu yyılın sonunda yok olucak, fazla dayanamazlar, çünkü yeni doğan her 7 bebekten 6 sı dinsizliği seçiyor....

devir değişti artık modern bilimin sayesınde, insanlar daha kolay ve daha çabuk öğreniyor gerçekleri... 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinlerin beslendiği ortak noktalar vardır.ritüeller boş ve anlamsız ,faydasız,zararsız değildir.ya faydalıdır yada zararlı.faydalı olanları tespit edip,herhangi bir inanma koşulu olmadan  hayata dahil edilip,uygulanabilir insanlar huzur bulabilir,bedenen ,ruhen ,psikolojik olarak mükemmelleşebilir, "nirvana" ya ulaşabilirler..

fizik kuralları asla değişmez.metafizik aleminde kuralları vardır.tahmin ediyorum insanlar bu kuralları ilerde keşfedecek ve üzerine yoğunlaşacak.ortak bir "din" ortaya çıkacak.bu din barışcıl,sevgi dolu,salt faydalı,insanlığın yararına bir din olacak.insanlar huzursuzluktan arınacak,mükemmel bireylere dönüşecek.hastalıklar ortadan kalkacak hatta insanlar öte aleme "tatile" gidip gelecek.bir kısmıda gelmek istemeyecek.ölüm gizem, acı olmaktan  çıkacak.seçenek olacak.insanların ya ömrü çok uzayacak yada ölümsüz olacak.ölüm seçenek olacak ve insanlar isteyerek,istediği zaman ölebilecek.

Secde,oruç,elleri birleştirerek dua,elleri göğe açmak,abdest,hac gibi belli mekanları ziyaret vesaire dine ait herşey ,her davranış,ibadet "bilinçli" yapılmaya başlanacak...yeni kabeler,kudüsler,keşfedilecek.buraları enerji merkezleri olacak.insanlar negatif enerjilerinden arınmak,pozitif enerjiyle dolmak,sağlıklı ve huzurlu olmak için buralara gidecekler.bu merkezler "dönüşüm" noktaları olacak.insanlar buralarda geçirdikleri süre içinde dönüşecek "iyi" insanlar olacaklar.nefret,cinayetler,bencillik vs ortadan kalkacak.gıda üretmek için ekmeye dikmeye sulamaya gerek kalmayacak,yiyecekler gökten yağacak ve insanlar yoktan var edebilecek ilmi keşfedecekler.Tevrat da Tanrı Yahve israiloğullarını gökten inen "Man" ile doyurmuştu."man" ekmektir...bu gerçeklerden bahsetmenin bir usulü olabilir.bu Tevrat ayetleri gökten yiyecek indirmenin mümkün olabileceğinin ipucu olabilir...Kuran da gökten inen sofra tabiri vardır.İsa gökten sofra indirmiştir Tevrat ve İncil' e göre İsa Tanrıysa,israiloğullarına gökten indirdiği "man" İncil' e göre İsa' nın bedenidir aslında.gökten sofra indirilebilir.yoktan "yiyecek" yaratılabilir.hepsinin formülü keşfedilecek.bu İsa ya mahsus değildir.İsa gökten nasıl sofra indirileceğini biliyordu.Hristiyanlar bunu - bilinçli olarak değil- yapıyorlar.adı "Evharistiya" dır.Şarap gerçek kana,ekmek gerçek ete dönüşüyor (muş) ....Hindistan' da 2011 de ölen Sathya Sai Baba yoktan yiyecekler,içecekler yaratırdı.Sathya Sai Baba ölmesine rağmen Sathya Sai Baba nın fotoğraflarından,resimlerinden bal damlar.çerçevelerin altına kova,kap korlar.bal sürekli damlar.inanmayanlar youtube da izleyebilir...buna mucize ,tanrısal güç olarak bakmaktansa "ilim" ,"herkes için mümkün olabilecek şey "gözüyle bakılabilir...işte ilerde insanlar bu mucize denilen gizemlerin hepsini keşfedecek ,bunlar mucize olmaktan çıkacak,bu "ilm" i bilinçli kullanmaya başlayacaklar... kesin olacak demiyorum.aklıma gelenleri söylüyorum.ilham diyelim...

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, fezadabirtürk yazdı:

 

Şeytanın dini yoktur.şeytan bütün dinleri yok et benimki kalsın demek istemiştir.Halbuki Musevilik, Hristiyanlık , Tengricilik, Zerdüştlük  ,Hinduizm de Tanrının dinleridir.

Başlığı sabote ediyorsunuz, bu başlık @hatem v.b. dincilere ithafen açılmıştır. 

Ayrıca,

Deliliniz nedir? Kanıdınız nerededir şu yukarıdaki ifadenize? Bir ayrı başlık açıp kanıtlamanızı salık veririm!.

tarihinde poseiodon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
5 saat önce, karamsarhuman yazdı:

allah neden, herkesi önce yahudi ,sonrada hristiyan, ve en sonundada müslüman yapmak istiyorkı, kafadan sakatmı bu allah?

görüldüğü gibi allahın hikmeti bir boka yaramıyor, en fazla 65 yıl içinde dinler yok olucak..... daha şimdiden bile, 

atheist:3 milyar.

deist: 1.5 milyar.

agnostık. 700 milyon oldu.. 

gizli deist: 650 milyon

gizli atheist, 375 milyon.. gerisini siz düşünün, ben allah değilim ama ondan daha gerçekçiyim çünkü ben gerçeğim o sahte..

insan zihninin mantıksızca yansıması sadece..

 

Kaynak nedir? Vahye dayalı bilgimi bunlar? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 saat önce, poseiodon yazdı:

 

Kaynak nedir? Vahye dayalı bilgimi bunlar? 

ben  iyimser  bir tablo çizdim, aslında daha fazladır... sadece  çinin % 79 u atheisttir.. buda 2 milyar yapıyor..

atheist ülkeler:

 

  • Finlandiya. Finlandiya'da nüfusun %69'u (4 milyon kişi) için din hayat içerisinde önemli bir yer tutmuyor.
  • Japonya. 127 milyon nüfuslu Japonya'nın da %71'i "din bizim hayatımızda önemli bir yer tutmuyor" diye cevap veriyor ankete. ...
  • Çek Cumhuriyeti. ...
  • Fransa. ...
  • İngiltere (Birleşik Krallık) ...
  • Norveç ...
  • Estonya. ...
  • Çin.
  • rusya
  • amerikanın yarısı. 
tarihinde karamsarhuman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, karamsarhuman yazdı:

ben  iyimser  bir tablo çizdim, aslında daha fazladır... sadece  çinin % 79 u atheisttir.. buda 2 milyar yapıyor..

atheist ülkeler:

 

  • Finlandiya. Finlandiya'da nüfusun %69'u (4 milyon kişi) için din hayat içerisinde önemli bir yer tutmuyor.
  • Japonya. 127 milyon nüfuslu Japonya'nın da %71'i "din bizim hayatımızda önemli bir yer tutmuyor" diye cevap veriyor ankete. ...
  • Çek Cumhuriyeti. ...
  • Fransa. ...
  • İngiltere (Birleşik Krallık) ...
  • Norveç ...
  • Estonya. ...
  • Çin.
  • rusya
  • amerikanın yarısı. 

Dünya 8 milyar bile değil ki, Çin nüfusu 1,5 milyar..

 

Sözde Müslüman sayısı : 1,8 milyar

Hristiyan sayısı : 2,3 milyar

Hindu sayısı : 1,1 milyar

Budist sayısı : 0,5 milyar

Diğer dinler : 0,5 milyar

Museviler : 0,01 milyar

Dinsiz sayısı: 1,1 milyar

 

Bu dinsizler içinden kaçta kaçı ateist bilinmiyor.. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, poseiodon yazdı:

Dünya 8 milyar bile değil ki, Çin nüfusu 1,5 milyar..

 

Sözde Müslüman sayısı : 1,8 milyar

Hristiyan sayısı : 2,3 milyar

Hindu sayısı : 1,1 milyar

Budist sayısı : 0,5 milyar

Diğer dinler : 0,5 milyar

Museviler : 0,01 milyar

Dinsiz sayısı: 1,1 milyar

 

Bu dinsizler içinden kaçta kaçı ateist bilinmiyor.. 

 

 

son 50 yıl içerisinde, inan bana gizli atheist ve deist sayısı çok fazladır. hiç kimse tek tek sayamaz ama ben en yakın rakamı verdım. 

çinin nüfüsü 1.5 değil 1.4. ama 800 milyondan fazla farklı ırklardan insan çin vatandaşı olmuş ve yaşıyor. resmi kaynaklara göre 

çinin nüfüsü 2.3 milyardır.

her ülkede arap ülkeleride dahil nüfusun % 35 şi atheist ve deisttir. afrikanın % 67 si atheisttir.

sadece atheist sayısı 2 milyar bunlar resmi rakamlar değil tahmını rakamlar, 

yaklaşık 120 yıl önce başladı atheizm ve deizm akımları ciddi olarak ilk başlangıç tarıhıde prtaça filizoflarına dayanır tamamı atheist ve deissti ömer hayyam deistti darwın önce katolık sonra atheist oldu.. 

120 yıl önce nüfüs 1 milyar iken nerdeyse hiç atheist ve deist yoktu u gerçekleri görmek zorundasınız.

 

500 milyon budist atheisttir budizm din değildir.hinduizm dindir.. karıştıma. 

 

 

tarihinde karamsarhuman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

şu an tek tek saysalar, atheist sayısı 3 milyar, deist sayısıda 1 milyar rahatlıkla çıkar agnostıkler nihilistler ve septikleri 

saymadım bile.. ayrıca asıl önemli olan bunlar nerden çogalıyor?

kaynagı nedir?

çok basit

önce gizli atheist deist olunur. zamanlada açıkça atheist ve deist olarak   başlanır. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, poseiodon yazdı:

Dünya 8 milyar bile değil ki, Çin nüfusu 1,5 milyar..

 

Sözde Müslüman sayısı : 1,8 milyar

Hristiyan sayısı : 2,3 milyar

Hindu sayısı : 1,1 milyar

Budist sayısı : 0,5 milyar

Diğer dinler : 0,5 milyar

Museviler : 0,01 milyar

Dinsiz sayısı: 1,1 milyar

 

Bu dinsizler içinden kaçta kaçı ateist bilinmiyor.. 

 

 

https://halktv.com.tr/dunya/suudi-arabistanda-kanalizasyonda-onlarca-kuran-i-kerim-cikti-222687h

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...