Jump to content

Alternatif tıp saçmalığı


Recommended Posts

Sinsi ve gerici propagandalarla insanlara devamlı ilaçların zararlı kimyasallar olduğu, sağlıklı olan şifa kaynaklarının doğal ve bitkisel ürünler olduğu empoze edilmeye çalışılıyor.

 

En çok bal için yaparlar bu propagandayı mesela. Balı öve öve bitiremezler yok her hastalığa devaymış, yok çok şifalıymış vs. diye. Halbuki balın şu ana kadar öksürüğüme bile iyi geldiğini hatırlamıyorum. Şu ana kadar hiçbir bitkisel üründen en ufak bir şifa bulduğum olmadı. 

 

Bu şerefsiz alternatif tıpçıların derdi gerçek tıp da değil aslında. Bunların tek derdi insanları dolandırıp para kazanmak. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu tıbbın konusu.atıp tutmak yararsız..İsrail ,Çin kimilerin  önemsemediği alternatif tedavilerle sağlıklarına kavuşuyorlar.Çin bu konuda müthiş.acaip metodlar ve bu metodlar için yapılmış basit,karmaşık aletler,araçlar üretiyor.bizde milletçe bunlardan habersiz bir toplumuz.

bunun dinle alakası yok.din bunları keşfetmişse,dinin suçu ne ? 

Tedavi paraya,maddi menfaate dönüşmüş.ilaç şirketleri paraya paraya demiyor.siz tedavi  olduğunuzda muslukları kesilecek. Tansiyon ,psikolojik ilaçlar vs tedavi edici değil.baskılayıcıdır.ilacı bıraktığınızda eski halinize hatta daha kötüye dönebilirsiniz(tecrübe konuşuyor) .sizin tedavi olmanıza bilinçli olarak izin vermiyor olabilirler (öyledir demiyorum.şüpheleniyorum.kendime bile güvenmem) ...eğer öyleyse yalancının mumu yatsıya kadar yanacak ve gerçekler farkedilecek diye inanıyorum...

Bal konusu karmaşık.hangi çicekten üretildiği önemli.ve bal ısı görmemeli enzimlerin korunması için.piyasada ki balların düşükte olsa ısı gördüğünü duydum.veya pastorize ediliyor,kokusundan arındırılıyor olabilirler.yıllar önce aktardan kendi üretimi sızma bal alırdım.bazı ballar öyle kötü kokardı ki koklamadan yemeye çalışırdım.bunlar hassas konular.düzenli olarak doğal petek bal yemenin sıhhati koruduğu eski kitaplarda yazar.bu aralar bal ve tarçın karışımı çok revaçta...deneyip görmek varken atıp tutmak niye ? Bitkilerin nasıl kullanıldığıda çok önemli.yeşil çay mesela.yeşil çay kaynatılmamalı.direk kaynar su yeşil çayın üzerine dökülmemeli. kaynar su 2 buçuk,3 dakika bekletilip yeşil çayın üzerine dökülmeli ki antioksidanlar zarar görmesin...kakao koyuluğunda koyu kavrulmuş kahvenin zayıflatıcı etkisinin daha.güçlü olduğu söylenir.bazı bitkileri tek başına veya iki,üç bitkiyi birlikte kullanmak.gerekebilir.d.r.Ümit Aktaş yetkin isimdir.önerilerine kulak vermenizi tavsiye ederim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Alternatif (TIP) demek dogru olmasada, Alternatif tedavi sekillerinin oldugu bir gercektir. Ama Alternatif tedavi sekillerini deneyerek mevcut hastaliklarina sifa bulmak herkes icin ayni sekilde sonuclanmayabilir. 

Basligi acan arkadas in yazdiklarinin coguna katiliyor olsamda, katilmadigim noktalar mevcut. 

   Bal yiyince oksürügün gececek diye birsey yok. Ama bal yiyerek vücudunun hastaliga karsi olan direncini arttirabilirsin. Bazi ballar antioksidan bakimindan cok zengindir. Bu ozelliginden otürüde, vücudumuzun bazi hastaliklara karsi verdigi mücadele süresince direncini arttirir. Sarimsak, sogan, bogürtlen gibi diger antibakteriel ozellige sahip olan bitkilerin sagligimiz acisindan ne kadar onemli olduklarini soylememe bile gerek olduğunu sanmiyorum. 

 

2- Ilaclar cok ihtiyac duyulmadigi müddetce tavsiye edilmez. Türkiye de eczacilar sagolsun, buna pek onem gosterilmesede, kuzey avrupa ülkelerinde bu cok onem arzeden bir durumdur. Heleki bazi ilaclarin alimi %100 doktor tavsiyesine tabiidir. Antibiyotikler gibi. 

Ilaclarin kimyasal olmadigini iddia eden sivri zekalilar yoktur sanirim burda. 

 

Sunun altini cizerek belirtmek istiyorum. 

Gerek Alternatif tedavi sekilleri, gerekde tibbi Ilaclar, ticarete alet olmaktadirlar. Bu tür oyunlara gelmemek icinde egitim egitim egitim diyorum. Türkiye nin en büyük sikintisi olan şey! 

EGITIM!!! 

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...