Jump to content

Tevrat ve İncil tahrif edildi goygoyu


Recommended Posts

Müslümanlar hayatlarında bir kez dahi olsa Tevrat ve İncil okumadığı halde ve hatta hiç bu kitapları görmediği halde hepsi sorgusuz sualsiz bu kitapların tahrif edildiğine inanır. 

 

Onlara göre gerçek Tevrat ve İncil İslam'ı ve Muhammed'i müjdelemektedir. Halbuki bu bir hayal ürününden ibarettir. Böyle bir Tevrat ya da İncil hiç var olmamıştır. Zaten Müslümanlardan başka kimse de İncil'in indirildiğini bile iddia etmemiştir. İncil üçüncü şahıslar tarafından kaleme alınmış bir kitaptır.

 

Bulunan en eski İnciller 2 bin seneliktir ve günümüzdeki ile aynıdır. Yani İncil tahrif falan olmamıştır. Zaten Kuran'ın bile böyle bir iddiası hiçbir yerinde yoktur. Bilakis birçok yerinde Kuran kendisinden "elinizdeki İncil'i tasdikleyen", "elinizdeki Tevrat'ı tasdikleyen" bir kitap olarak bahseder.

 

Müslümanlar tarafından genellikle İncil'in İznik Konsili'nde değiştirildiği gibi bayat bir yalan söylenir. İznik Konsili'nde sadece teslis inancı gibi Hristiyanlıkla ilgili bazı meseleler tartışılmış ve kararlara bağlanmıştır. İncil'in içeriği ise tartışılmamıştır. Zaten İncil toplanıp tek bir kitap haline getirileli 300 sene kadar olmuştur ve bu süreçte İncil çoktan çoğaltılıp dört bir yana yayılmıştır. Dolayısıyla İncil'in İznik Konsili'nde değiştirilmiş olma imkanı yoktur. İncil zaten baştan uyduruk bir kitaptır. Gerçek İncil diye bir şey yoktur. 

 

Sahi nereden çıktı bu İncil ve Tevrat değiştirildi geyiği kim başlattı bunu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Değiştirilmiş olma olasılığı var mı var..

 

Benim gidip orijinalini bulup simdikiyle karşılaştırma imkanım var mı yok ..

 

İster değişmiş olsun ister değişmemiş...

 

Ben içindeki güzel faydalı şeyleri alırım gerisini bırakırım ..

 

Sonuçta orjinali de değişmişi de bize bir mesaj veriyordur...

 

Değiştiren güzel değiştirmiş der alırım...

 

Değişmemiş ise  onun da iyisini alır gerisini bırakırım...

 

Eskilerden bize gelmiş tüm kitap bilgi vs ne varsa böyle ..

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Faşist Ateist yazdı:

Zaten Kuran'ın bile böyle bir iddiası hiçbir yerinde yoktur.

Güzel bir saptama, Kuran incil veya Tevrat’ın tahrif edildiğini iddia etmez.

Tahrif iddiası , İslamın ayrı bir din haline geldiği 9-10. Yüzyıl polemiği olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Maide Suresi, 46. ayet: Onların (peygamberleri) ardından yanlarındaki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak Meryem oğlu İsa'yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat'ı doğrulayan ve muttakiler için yol gösterici ve öğüt olan İncil'i verdik.

Maide Suresi, 47. ayet: İncil sahipleri Allah'ın onda indirdikleriyle hükmetsinler. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar, fasık olanlardır.

 

şöyle bir ayet yok :

 

"De ki : Ey Müminler! Tevrat ve İncil'i tahrif ettiler. onların kapağını açan cehennemin kapılarını açmış gibidir.  ehli kitap ve sizin için tek doğru vardır. kurandan başka hak kitap ve klavuz yoktur. "

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Son zamanlarda ortaya atilmis olan Kabe'nin yerinin degistirilmis oldugu hakkinda bulgular Kuranin kesin tahrif edilmis oldugunu gostermektedir. Mantiken Mekke isminde bir yer Muhammed zamaninda bulunmuyorsa, kuranda mekke isminin gecmemesi gerekmektedir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...