Jump to content

Kur'an'a Göre Savaş


Recommended Posts

kur'an'da birçok savaş ile ilgili ayetler mevcuttur. ateistler vb kişiler kur'an'daki savaş ile ilgili ayetleri göstererek islam'ın savaş dini göstermeye çalışıyorlar. ayetlerin bağlamından kopararak muhammed peygamber'in islam'ı savaş ile yaydığı söyleniyor.

 

ateistlerin en çok kullandıklarının başında tevbe suresi gelmektedir.

 

tevbe suresi 29.ayet: kendilerine kitap verilenler arasından, allah'ı ve ahiret gününü onaylamayan, allah'ın ve elçisinin yasakladığını yasaklamayan ve gerçek dine uymayan kimselerle boyunlarını eğip elleriyle karşılık verinceye kadar savaşın.

 

tevbe suresi 123.ayet: ey gerçeği onaylayanlar, sizi kuşatıp saldıran kâfirlerle savaşın. sizde sertlik bulsunlar. bilin ki allah erdemlilerle beraberdir.

 

tevbe suresi 111.ayet: allah gerçeği onaylayanların canlarını ve mallarını bahçe karşılığında satın almıştır. allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürler. bu, o'nun tevrat'ta, incil'de ve kuran'da verdiği bir sözdür. verdiği sözü, allah'tan daha iyi kim yerine getirebilir? öyleyse bu alışverişinizden dolayı sevinin. en büyük başarı budur.

 

tevbe suresi 41.ayet: hafif ve ağır savaşa kuşanıp çıkın ve allah yolunda mallarınızla ve canlarınızla cihad edin. eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.

 

ve daha birçok tevbe suresi'nde savaşdan bahsetmektedir. tevbe suresi'nde geçen savaş ile ilgili ayetlerin hepsi savunma savaşıdır.

 

tevbe suresi 1.ayet: bu, allah ve elçisinden, kendileriyle anlaşma yapmış bulunduğunuz putperestlere bir ültimatomdur.

 

tevbe suresi 12.ayet: anlaşma yaptıktan sonra antlarını bozar ve dininize saldırırlarsa, o inkârcılığın önderleriyle savaşın; çünkü onların andı artık geçersizdir. belki vazgeçerler.

 

tevbe suresi 13.ayet: yeminlerini bozan, resulü yurdundan çıkarmaya gayret eden bir topluluğa karşı savaşmayacak mısınız? üstelik size saldırıyı ilkin onlar başlattı. korkuyor musunuz onlardan? eğer mümin kişilerseniz, kendisinden korkmanıza en layık olan, allah'tır.

 

yukarıdaki ayetlerde görüldüğü gibi müşrikler anlaşmayı bozmuşlar ve müslümanlar kendini savunmak için savaş yaptılar.

 

enfal suresi 60.ayet: onlar için elinizden gelen kuvvet ve atlı birlikler (savaş araçları) hazırlayıp seferber edin. böylece onlarla allah'ın düşmanlarını, düşmanlarınızı ve onlardan başka bilmediğiniz, ancak allah'ın bildiği kimseleri caydırırsınız. allah yolunda ne harcarsanız size tam olarak ödenir ve hiç haksızlığa uğratılmazsınız.

 

enfal suresi 12.ayet: rabbin meleklere, "sizinle beraberim, gerçeği onaylayanları destekleyin. inkârcıların yüreğine korku salacağım. vurun boyunlara, vurun onların her parmağına" diye vahyediyordu.

 

enfal suresi 56.ayet: bunlar, kendileriyle antlaşma yaptığın kişilerdir. ama her defasında antlaşmalarını bozarlar. hiç çekinmez ki bunlar.

 

enfal suresi 61.ayet: eğer barışa eğilim gösterirlerse sen de buna yanaş ve allah'a tevekkül et. çünkü o, en iyi işitenin, en iyi bilenin ta kendisidir.

 

enfal suresi'nde geçen savaş ile ilgili ayetlerde bedir savaşından bahsediyor. bedir savaşı savunma savaşıdır. yukarıdaki ayette göre müşrikler anlaşmayı bozmuşlar. müşrikler barışa eğilim gösterirlerse müslümanlar'da barışa eğilim gösterecekler.

 

hac suresi 39.ayet: kendilerine savaş açılanlara savaşma izni verilmiştir. çünkü onlar zulme uğratıldılar. allah onlara yardıma elbette kadirdir.

 

hac suresi 60.ayet: bu böyledir. kim, kendisine uygulanan haksızlığa karşı aynı şekilde karşılık verir de bundan dolayı da kendisine saldırılırsa allah ona yardım edecektir. elbette allah affedendir, bağışlayandır.

 

ahzab suresi 25.ayet: allah inkârcıları öfkeleriyle birlikte elleri boş olarak geri çevirdi. allah böylece gerçeği onaylayanları savaştan esirgedi. allah güçlüdür, üstündür.

 

ahzab suresi 26.ayet:ve kitap halkından onlara destek olanları kalelerinden indirdi ve yüreklerine korku düşürdü. bir kısmını öldürüyor, bir kısmını da tutsak alıyordunuz.

 

ahzab suresi 27.ayet: sizi onların toprağına, evlerine, paralarına ve henüz ayağınızı dahi basmamış olduğunuz topraklara mirasçı kıldı. allah her şeye gücü yetendir.

 

ahzab suresi'ndeki savaş ayetleri savunma savaşıdır.

 

ahzab 9.ayet: ey gerçeği onaylayanlar, size ordular saldırdığı zaman, üzerlerine bir rüzgar ve görmediğiniz orduları gönderen allah'ın size yaptığı iyiliği hatırlayın. allah yaptığınız her şeyi görendir.

 

bakara suresi 191.ayet: onları yakaladığınız yerde öldürün; onların sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. fitne / baskı ve bozgunculuk, öldürmekten daha kötüdür. mescid-i haram'da, onlar sizinle çarpışmaya girinceye kadar siz de onlarla çarpışmaya girmeyin. eğer sizinle çarpışmaya girerlerse siz de onları öldürün. işte böyle verilir küfre sapanların cezası!

 

yukarıdaki ayet savunma savaşıdır.

 

bakara suresi 190.ayet: sizinle çarpışmaya girenlerle allah yolunda siz de çarpışın. ama haksız yere saldırmayın / çarpışmada zulme sapmayın. çünkü allah, sınır tanımaz azgınları sevmiyor.

 

kur'an'daki savaş ile ilgili ayetlerin hepsi savunma savaşıdır. kur'an'da din konusunda savaşmayan kişilerle dostluk yapılır.

 

mumtahine 60.ayet: allah, din uğrunda sizinle savaşmayan ve sizi yurdunuzdan çıkarmayan kimselere iyilik yapmanızı ve onlara adaletli davranmanızı yasaklamaz. allah adaletli davrananları sever.

 

kur'an'da başka bir topluluğa kin duyarsan bile adaletli davranman gerekir.

 

maide suresi 8.ayet: gerçeği onaylayanlar! allah için adaleti gözeterek tanıklık edin. bir topluluğa olan kininiz sizi adaletli davranmaktan alıkoymasın. adaletli davranın; bu erdemliliğe daha yakındır. allah'ı dinleyin. allah yaptıklarınızı haber alır.

 

anlaşma yapılan kişilerle savaşılmaz.

 

nisa suresi 90.ayet: ancak sizinle aralarında antlaşma olan bir topluma sığınanlarla, kendi toplumlarıyla yahut sizinle savaşma konusunda yürekleri yetersiz kalıp da size gelenlere dokunmayın. allah dileseydi onları elbette sizin üstünüze salardı, onlar da sizinle mutlaka savaşırlardı. o halde, sizden uzak durur, sizinle savaşmaz, size barış eli uzatırlarsa, artık allah size, üzerlerine gitmek için bir yol vermemiştir.

 

kur'an'daki savaş savunma savaşıdır. anlaşmayı bozan kişilerle savaş yapılır. zulme uğradığın zaman savaş yapılır. kur'an'da saldırı savaşı yoktur.

 

muhammed suresi 4.ayet: savaşta inkâr edenlerle karşılaştığınızda kontrol merkezlerini vurun. sonunda üstün geldiğinizde onları esir alın; onları ya karşılıksız veya fidye karşılığında salın. savaş durumu kalkıncaya kadar bunu uygulayın. allah dileseydi sizi savaş derdinden kurtarırdı; ancak o sizi böylece birbirinizle sınamaktadır. allah yolunda öldürenlere gelince, onların yaptıklarını boşa çıkarmayacaktır.

 

savaşta esir aldığın kişileri fidye veya karşılıksız serbest bırakılır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran'da savaştan ve şiddetten bol şey var mı? 


Ayetleri eğip bükerek ve 1400 yıllık anlaşılan halinden koparıp 180 derece zıt anlamlara çekebilirsiniz, isterseniz cennet - cehennem'in olmadığı sonucuna bile varabilirsiniz ama asıl önemli olan soru şu; siz bir avuç modernisti kim, neden s2ne taksın ve adam yerine koysun? Siz kimsiniz? yetkinliğiniz ne? islam otoritesi misiniz? Sizin anlayışınızla yönetilen kaç adet islam devleti oldu? 


"Enfal" ganimetler anlamına gelir, islam peygamberine ilk 10 sene sadece 100 kişi inanmış ve akabinde kervan yağmacı lığıyla büyüyebilmiştir. Savuna savuna batıda ispanya doğuda hindistan'a kadar büyüdüğünü iddia etmek düpedüz geri zekalılıktır hiç kusura bakma.


İşine pek gelmeyecek olsa da görmezden geldiğin birkaç ayeti de ben vereyim;


Bakara Suresi 216 Ayet – Savaş size farz kılındı, gerçi o size hoş gelmez. Olabilir ki siz, bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa ki o sizin için bir hayırdır. Yine olabilir ki, siz bir şeyi seversiniz, oysaki o sizin için bir kötülüktür. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (müslümler savaşmak istemiyor ama muhammed müslümleri ayetle ikna etmeye çalışıyor)

 

Nisâ Suresi 74 Ayet – O halde geçici dünya hayatını, ebedî ahiret hayatı karşılığında satacak olanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Her kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, her iki durumda da biz ona yarın pek büyük bir mükafat vereceğiz. (savaşa teşvik)

 

Nisâ Suresi 75 Ayet – Hem size ne oluyor ki, Allah yolunda: “Ey Rabbimiz! bizleri bu halkı zâlim olan memleketten çıkar, tarafından bizi iyi idare edecek bir sahip ve bize katından bir kurtarıcı gönder” diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların kurtarılması uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz? (diğer halkları kurtarmak bahanesiyle saldırmak için bahane)

 

Nisâ Suresi 84 Ayet – (Ey Muhammed) Allah yolunda savaş! Sen ancak kendi yaptığından sorumlusun. Müminleri de savaşa teşvik et. Umulur ki, Allah kâfirlerin gücünü kırar. Hiç şüphesiz ki Allah kuvvet ve kudretçe çok daha güçlü, ve cezası daha çetindir. (yorumsuz)

 

Enfâl Suresi 5 Ayet – Nitekim Rabbin seni, hak uğruna savaşmak için evinden çıkarmıştı. Oysa müslümanların bir kısmı o zaman bundan hoşlanmamışlardı.  (müslümler savaşmak istemiyor)

 

Enfâl Suresi 39 Ayet – Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah’ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür. (din tamamen allahın olana kadar savaşın emri islamın yayılmacılık yani emperyalizm bahanesidir) 

 

Enfâl Suresi 58 Ayet – Eğer bir kavmin, sözleşmeye aykırı bir hainlik yapmasından korkarsan, savaştan önce aynı şekilde antlaşmayı bozduğunu kendilerine bildir. Çünkü Allah hainleri sevmez. (yapmasından korkarsan!!??)


vb.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, Ebu Kafir yazdı:

Kuran'da savaştan ve şiddetten bol şey var mı? 


Ayetleri eğip bükerek ve 1400 yıllık anlaşılan halinden koparıp 180 derece zıt anlamlara çekebilirsiniz, isterseniz cennet - cehennem'in olmadığı sonucuna bile varabilirsiniz ama asıl önemli olan soru şu; siz bir avuç modernisti kim, neden s2ne taksın ve adam yerine koysun? Siz kimsiniz? yetkinliğiniz ne? islam otoritesi misiniz? Sizin anlayışınızla yönetilen kaç adet islam devleti oldu? 


"Enfal" ganimetler anlamına gelir, islam peygamberine ilk 10 sene sadece 100 kişi inanmış ve akabinde kervan yağmacı lığıyla büyüyebilmiştir. Savuna savuna batıda ispanya doğuda hindistan'a kadar büyüdüğünü iddia etmek düpedüz geri zekalılıktır hiç kusura bakma.


İşine pek gelmeyecek olsa da görmezden geldiğin birkaç ayeti de ben vereyim;


Bakara Suresi 216 Ayet – Savaş size farz kılındı, gerçi o size hoş gelmez. Olabilir ki siz, bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa ki o sizin için bir hayırdır. Yine olabilir ki, siz bir şeyi seversiniz, oysaki o sizin için bir kötülüktür. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (müslümler savaşmak istemiyor ama muhammed müslümleri ayetle ikna etmeye çalışıyor)

 

Nisâ Suresi 74 Ayet – O halde geçici dünya hayatını, ebedî ahiret hayatı karşılığında satacak olanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Her kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, her iki durumda da biz ona yarın pek büyük bir mükafat vereceğiz. (savaşa teşvik)

 

Nisâ Suresi 75 Ayet – Hem size ne oluyor ki, Allah yolunda: “Ey Rabbimiz! bizleri bu halkı zâlim olan memleketten çıkar, tarafından bizi iyi idare edecek bir sahip ve bize katından bir kurtarıcı gönder” diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların kurtarılması uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz? (diğer halkları kurtarmak bahanesiyle saldırmak için bahane)

 

Nisâ Suresi 84 Ayet – (Ey Muhammed) Allah yolunda savaş! Sen ancak kendi yaptığından sorumlusun. Müminleri de savaşa teşvik et. Umulur ki, Allah kâfirlerin gücünü kırar. Hiç şüphesiz ki Allah kuvvet ve kudretçe çok daha güçlü, ve cezası daha çetindir. (yorumsuz)

 

Enfâl Suresi 5 Ayet – Nitekim Rabbin seni, hak uğruna savaşmak için evinden çıkarmıştı. Oysa müslümanların bir kısmı o zaman bundan hoşlanmamışlardı.  (müslümler savaşmak istemiyor)

 

Enfâl Suresi 39 Ayet – Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah’ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür. (din tamamen allahın olana kadar savaşın emri islamın yayılmacılık yani emperyalizm bahanesidir) 

 

Enfâl Suresi 58 Ayet – Eğer bir kavmin, sözleşmeye aykırı bir hainlik yapmasından korkarsan, savaştan önce aynı şekilde antlaşmayı bozduğunu kendilerine bildir. Çünkü Allah hainleri sevmez. (yapmasından korkarsan!!??)


vb

Bakara Suresi'nin 190-191-192-193 ayetlerini okuduğun zaman savunma savaşı olduğunu görürsün. Nisa Suresi'nin 90.ayetini oku.  Enfal Suresi 58.ayeti oku. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Savunma savaşı olduğu anlamı falan çıkmıyor ki zaten yayılmacılığın dibine vurarak yayılmış bir dinden bahsediyoruz.

Sen istediğin kadar vicdanına uygun hale getirmeye çalış fark etmez, islam sana uymak zorunda değil sen islam’a uymak zorundasın.

İstense müslümlerin canına kasıt olmadıkça savaşmak  haramdır denip çıkılabilirdi ama durum kesinlikle böyle değil, aynası iştir kişinin lafa bakılmaz demişler, pratikte dünyanın en vahşi ve saldırgan dininden bahsediyoruz.

 

Reformistlerin bazı ayetleri kafasına göre yorumlayıp 1400 yıldır anlaşıldığı bağlamından koparmaya çalışması gerçekten hiçbir şey ifade etmiyor.

Zaten siz reformistler islamın temsilcisi değilsiniz, geleneksel islam anlayışına göre sapkın bir çizgide, katli vacip münafıklarsınız.

Bu sebeple önce diğer çoğunlukta olan müslümleri ikna edip kendi çizginize getirmeniz gerekir, böylece şimdiye kadar yapılmış tüm köleleştirme, katliam ve vahşet uygulamalarınız için mağdur olmuş milyonlardan özür dileyerek işe başlayabilirsiniz, lakin kendi fikrinizi geçerli islam uygulaması yapabilmek için önce sizin gibi düşünmeyen müslümleri keserek işe başlamaktan başka şansınızın olmaması ilkel dinlerin, özelde islamın ironik tarafıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahu basit bir mantık yürütün, İslam savunma amaçlı savaş politikası yürütse idi İslam topraklarının  Mekke veya Medine’nin dışına çıkmaması gerekirdi. Kim Mekke, Medine’de ki bir avuç müslümanı tehdit olarak görür? 

Aksine Arap yayılmacılığı ve sonucunda ganimet sevdası Arap ordularını katlayarak arttırmış, iştahlarını Hindistan ancak doyurmuştur.

tarihinde Abdülmalik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Ebu Kafir yazdı:

Savunma savaşı olduğu anlamı falan çıkmıyor ki zaten yayılmacılığın dibine vurarak yayılmış bir dinden bahsediyoruz.

Sen istediğin kadar vicdanına uygun hale getirmeye çalış fark etmez, islam sana uymak zorunda değil sen islam’a uymak zorundasın.

İstense müslümlerin canına kasıt olmadıkça savaşmak  haramdır denip çıkılabilirdi ama durum kesinlikle böyle değil, aynası iştir kişinin lafa bakılmaz demişler, pratikte dünyanın en vahşi ve saldırgan dininden bahsediyoruz.

 

Reformistlerin bazı ayetleri kafasına göre yorumlayıp 1400 yıldır anlaşıldığı bağlamından koparmaya çalışması gerçekten hiçbir şey ifade etmiyor.

Zaten siz reformistler islamın temsilcisi değilsiniz, geleneksel islam anlayışına göre sapkın bir çizgide, katli vacip münafıklarsınız.

Bu sebeple önce diğer çoğunlukta olan müslümleri ikna edip kendi çizginize getirmeniz gerekir, böylece şimdiye kadar yapılmış tüm köleleştirme, katliam ve vahşet uygulamalarınız için mağdur olmuş milyonlardan özür dileyerek işe başlayabilirsiniz, lakin kendi fikrinizi geçerli islam uygulaması yapabilmek için önce sizin gibi düşünmeyen müslümleri keserek işe başlamaktan başka şansınızın olmaması ilkel dinlerin, özelde islamın ironik tarafıdır.

Kur'an'da  saldırı savaşı ile ilgili ayetleri göster. Ayetleri bağlamından koparma

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

Reformistler kendilerine  ayak bağı olan"hadis" leri inkar ettiler.

Belkide bu muslumanları "aptallaştırma" projesidir.

Belkide Amaç islamı sulandırıp içilmez hale getirmektir (bir hadiste islam "süt "tür.sulandırılmış sütten yoğurt olmaz) 

Bir şeyi aslından uzaklaştırır ve "aslı budur " derseniz ,insanların kafası karışır.

Şahsen reformistlerin "vahiy" aldığına inanıyorum.aksi halde 1400 senedir bilinen ve yaşanan islamı budayarak tanınmaz hale getirmek mümkün değil.

Muhyiddian arabi,mevlana ve türevleride aynı şeyi yaptı.islamı tanınmaz hale.getirdiler.

Onlarda zamanın reformistleriydiler.

 

Reformistin biri diyordu ki "millet dindar olsun istiyorum "...az önce "ben dindar değilim" diyordun.ağzından çıkanı kulağın işitiyor mu senin ?.git kendi mesleğini yap,bize cübbeli yeter.

 

tarihinde fezadabirtürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, KuranMumini2698 yazdı:

Kur'an'da  saldırı savaşı ile ilgili ayetleri göster. Ayetleri bağlamından koparma

 

  Yukarda bir kısmını verdim işte, senin hepsine birer kulp takman inan ne ateistlerin ne de geleneksel müslümlerin bir tarafında değil.

Müslümler 1400 yıldır cihat ediyorlar, islam’ın ömrü yeterse 1400 yıl daha cihat edecekler, siz bir avuç reformistin gerçek islam’ın bu olmadığını düşenmeniz, trajikomik şekilde sahabelerin, gelmiş geçmiş tüm islam alimlerinin ve tarih boyu milyarlarca müslüm’ün bu dini anlamadığına yalnız kendinizin anladığına inanmanız aslında inandığınız tanrı’ya da  hakaret olduğunun farkında bile değilsiniz.

 

Bu akla ziyan iddianız sözde alim-i mutlak bir tanrı’nın gönderdiği dinin aslında bu dinin mensuplarının %99’u tarafından yanlış anlaşılacağını ve bir çok acıya, ızdırapa ve zulme sebebiyet vereceğini öngöremediği anlamına geliyor!! Yani aslında bu iddianız arap dininin yalan olduğuna en büyük kanıtlardan birisi, bunu bile anlayamayacak kadar çapsızsınız.

 

Din konusunda cübbeli ahmet ve benzerleri sizden hem daha zeki hemde daha dürüst.

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 dakika önce, Ebu Kafir yazdı:

 

  Yukarda bir kısmını verdim işte, senin hepsine birer kulp takman inan ne ateistlerin ne de geleneksel müslümlerin bir tarafında değil.

Müslümler 1400 yıldır cihat ediyorlar, islam’ın ömrü yeterse 1400 yıl daha cihat edecekler, siz bir avuç reformistin gerçek islam’ın bu olmadığını düşenmeniz, trajikomik şekilde sahabelerin, gelmiş geçmiş tüm islam alimlerinin ve tarih boyu milyarlarca müslüm’ün bu dini anlamadığına yalnız kendinizin anladığına inanmanız aslında inandığınız tanrı’ya da  hakaret olduğunun farkında bile değilsiniz.

 

Bu akla ziyan iddianız sözde alim-i mutlak bir tanrı’nın gönderdiği dinin aslında bu dinin mensuplarının %99’u tarafından yanlış anlaşılacağını ve bir çok acıya, ızdırapa ve zulme sebebiyet vereceğini öngöremediği anlamına geliyor!! Yani aslında bu iddianız arap dininin yalan olduğuna en büyük kanıtlardan birisi, bunu bile anlayamayacak kadar çapsızsınız.

 

Din konusunda cübbeli ahmet ve benzerleri sizden hem daha zeki hemde daha dürüst.

Siz ayetleri anlamından koparıyorsunuz.  127 ayet olan Tevbe Suresi'nin,  5.ayetini veriyorsunuz ve ayetin önceki ve sonraki ayetlerini okumuyorsunuz. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 04.06.2019 at 23:09, KuranMumini2698 yazdı:

Siz ayetleri anlamından koparıyorsunuz.  127 ayet olan Tevbe Suresi'nin,  5.ayetini veriyorsunuz ve ayetin önceki ve sonraki ayetlerini okumuyorsunuz. 

 

  Okuyorum merak etme, üstelik okurken senin gibi olmadık anlamlara çekmeden objektif bir gözle okuyorum.

Gördüğüm şey bir mafya liderinin kendilerine boyun eğmeyen, haraç vermeyen, muhammedi peygamber görmeyen ve itaat etmeyenlere hakaret ve ölüm tehditleri.


Daha önce de söyledim görmezden geldin, belki siz zavallı meczuplara 19 dini müritleri denilebilir ama müslüm olmadığınız açık.

İslam hiçbir zaman ayetlerini vicdanınıza uydurmak için büktüğünüz kuran dan ibaret olmadı ve olmayacak. 


Öldür, boğazını kes gibi emirleri, sev, alnından öp tarzında anlaşılmasını beklemeniz tek bir işe yarıyor, radikal islam yani şeriatın yolunu açmak.

Şeriat bir defa gücü ele alınca siz islamı değiştirmeye çalışan zavalı aklı evvellere hükmü maide 33'ten verir,  muhammed-4 ve enfal-12 'ye göre de kellenizi alırlar. 


Biz ateistler size islam'ın 1400 yıldır nasıl uygulandığını anlatıyoruz, siz modernistler aslında nasıl uygulanması gerektiği üzerine hayallerinizi anlatıyorsunuz. 

Uyanın bu aptalca rüyadan, hayaller paris, gerçekler lağım çukuru.

Şeriat ülkelerinde İslam halen nasıl uygulanıyorsa ve geçmişte nasıl uygulandıysa, şüphen olmasın, islam melaneti yeryüzünden yok olana kadar yine o şekilde uygulanmaya devam edecektir.


1400 yıldır yağma ile yayılmış, dünya üzerindeki insanların %77'sinin umurunda bile olmayan, kin kusan, savaş çığırtkanlığı yapan, inanan, inanmayan ayrımı yapan, cinsiyet ayrımcılığı yapan, ırkçı, arapçı ilkel bir dinin müdavimisiniz. 

 

Zerre kadar insanlık onurunuz kalmışsa en azından kendinize yalan söylemeyi bırakın artık..

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 minutes ago, Ebu Kafir said:

 

Zerre kadar insanlık onurunuz kalmışsa en azından kendinize yalan söylemeyi bırakın artık..

Tümünün değil ama bunların çoğunluğunun durumu uyuşturucu bağımlılarından beter. Ahlaksız bedevî ve onun ppalavrasını savunmak için bazen öyle yalanlar söylüyor ki, insanın ağzı açık kalıyor. Üstelik uydurdukları bu bahane ve yalanlara da tüm kalpleri ile inanıyorlar. Bağımlıların davranış biçimi bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...