Jump to content

Hadisler meselesi ve Türk Müslümanlarının iki yüzlülüğü


Recommended Posts

Ben hadislerin hepsini toptan reddeden Edip Yüksel gibilere hadisçi Türk Müslümanlarından daha çok saygı duyuyorum. Niye mi? Çünkü şu ana kadar hadislere inandığını söyleyen Müslümanların samimi olarak inandığına şahit olmadım. 

 

Bir kere halkın çoğunun doğru dürüst hadis bilgisi bile yok. Sadece onlara birkaç hoşa gidecek, güzel gibi görünen hadisleri öğretmişler o kadar. Geri kalan tonla ilkel ve iğrenç hadisten haberleri bile yok.

 

Bu iğrenç hadisleri gösterdiğimiz zaman da "Bu uydurma hadis" diye kıvırtıyorlar. Hadi len oradan! Hani Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, Nesai ve İbn Mace'nin hadisleri sahihti? Hani Buhari Kuran'dan sonraki en güvenilir ikinci kaynaktı?

 

Oh ne güzel beğendiğin, işine gelen hadisi kabul et. Beğenmediğin, işine gelmeyen hadisi de inkar et. Bu her şeyden önce riyakârlıktır.

 

Hadi diyelim ki Muhammed'in 9 yaşındaki kızla evlendiği hadis uydurma. E peki sen daha nasıl Buhari'ye güvenebilirsin, onun topladığı hadisleri ciddiye alabilirsin? Adam resmen sübyancı demiş senin peygamberine.

 

Delikanlıysan ya hadislerin hepsini kabul edersin ya da hepsini komple reddedersin. 

tarihinde Faşist Ateist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir de şu salağa yatmaları, bilmezlikten gelmeleri yok mu çıldırıyorum. Muhammed'in 9 yaşındaki kızla evlendiğini söylüyorum. Kaynak olarak da Buhari'yi veriyorum. Adam sanki ben bunu kıçımdan uydurmuşum gibi bana sinirleniyor. Ulan geri zekalı herif ben değil senin Buhari'n söylüyor bunu. Küfredeceksen de ona küfret.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Reformistlerin çoğu "ateist" veya "deist" olabilir...bekara karı boşamak kolaydır derler.inanmayan adam hadislerden bahsederken "Kuran onaylamıyorsa çöpe at gitsin "demez...mesala Kuran da hırsızın cezası  detaylı değil.hırsızlık hakkında on tane  hadis varsa ,bunları Kuran onaylıyor mu onaylamıyor mu bilinemez.

"Hırsız Erkek ve kadının ibret ve ceza olarak  elini kesin " diyor ayet.işine gelmeyince "hayır o el kesmek değil men etmek,ele "çizik" atmak diyorlar.bizi salak yerine.koyuyorlar...ayette "çizik" at veya "hırsızlığı engelle,önlemler al "demiyor.Erkek ve Kadın ayrı zikrediliyor.sanki kadın yapınca cezası farklı olacak."Hırsızlık yapanın elini kesin "derdi.dememiş "erkek ve kadının "demiş..."erkek ve kadınların suç işlemesini engelleyin " gereksiz bir cümle ,doğrusu "insanların suç işlemesini.engelleyin " olmalıydı.daha tutarlı.erkekte kadında "insan " sonuçta.

"İbret" olsun diye "kesin" diyor ."ibret " verilen cezaya veya ürkütücü ,endişe edici duruma bakıp aynı şey benimde başıma gelmesindir...devlet hırsızlığı hırsızları cezalandırmadan engellediğinde ,bunu gören vatandaş "ibret" almaz."önlemini aldılar .ama hırsızı niye cezalandırmadılar "diye sorar..

sanki Kuran da yok yok.eksik çok şey var...14 asırdır kitap yazmaya doyamadılar.etraf ciltlerden ,kütübü sittelerden,tefsirlerden,hadis kitaplarından geçilmiyor..."Kuran onaylamıyorsa hadisi çöpe at " ...tamamda bu kadar kitabı yazandan daha mı zekisin ? Hepsi mi haksız ? Daha önce nerdeydin ?

Reformistlerin derdi "uydurduklarını " hadislerin onaylamamasıdır...baktılar açık veriyorlar hadisleri taşlamaya başladılar.gaybi taşlamak denir buna Kuran literatüründe.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tüm dindarlar ikiyüzlüdur. Özellikle yahudilerle kimse yarışamaz. Gö rmedikleri şeyleri olmuş ve görmüş gibi anlatırlar. Bütün hepsi böyledir. Yalan söylerler, üstelik tanrıları yalan söylemeye çok kizarken kendi taraftarlarının din  masallari anlatmasına bayılır.

 

Yapmadığınız seyleri niye söylüyorsunuz , yalancı şahitlik yapmayın...gibi uyarılarla korkuturken kendi üyelerinin bir çok palavra anlatmasına hiç karış maz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed'in 9 yaşındaki kızla bilmem ne yapması gibi şeyler zaten bunların kendi ağzıyla söylediği sahih yani güvenilir hadis.

 

Hadislerin memnun kalmazsanız paranız iade versiyonu.

 

Bunlar yürüyen çelişki..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlık ikiyüzlülük üzerine kurulmuştur. Geldiği düşünülen dönemde bile insanlara geçmişten masallar anlatmış ve bir de ,siz biliyorsunuz, diyerek onlardan tasdik beklemiş.

 

Bugün bile hiç kimse görmediği halde hızır denen adama , Burak denen kutsal essege , bakire meryeme , eli sopalı musaya , büyücü Süleymana inanmamizi istiyor.

 

Sonrada yalancı şahitlik büyük günahtır diyor.

 

Neresinden tutalım bunu , tutarlılık hiç bir yerinde yok ki.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...