Jump to content

Ateistlerin sorduğu bir soruya güzel bir cevap verilmiş.


Recommended Posts

ateistin  biri  sizin  sorduğunuz  tarzda  hatta  baya  detaylı  olarak  sorusunu  sormuş  ve  güzel  bir  cevap  verilmiş.okuma  zahmetine  katlanirsaniz yazı  linkte  buyrun.

 

https://sorularlaislamiyet.com/cehennemin-ve-seytanin-yaratilisi-mukemmel-bir-yaratici-anlayisina-ters-degil-mi

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 40
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Otisağabeyimin (yahut Otisbiraderimin) meşhur "aralara girme yöntemi" ile bu müsloş uyanıklığını inceleyelim. Aynı yazının tekrar okunmaması amacı ile aralara girdigim kısımların altını çizeceğim.

 

Değerli kardeşimiz,

Aksine, cehennemin ve şeytanın yaratılması, onları yaratan Zat'ın kemalini gösterir.

 

Neden?

 

Allah’ın sonsuz merhamet sahibi olduğunun en açık delillerinden biri de Allah’ın kendilerini yoktan var edip bin bir çeşit nimetlerle donattığı halde, hâlâ kalkıp ona karşı saygısızca davrananları yok etmemesi, rızıklarını kesmemesi, derhal dillerini lal etmemesi, gözlerini kör kulaklarını sağır etmemesi, onları bir anda cehennemin dibine sokmaması, bir anda canlarını alıp cehenneme yollamamasıdır.  

 

Vay yavrum vay.. Müsloş sinirlenmiş soruya belli ki. Acaba alloş,  ufacık çocukların rızkını neden keser? Bizim gibi allahsız-kitapsızlara karşı bu sonsuz merhametini esirgemeyen put, neden sübyan-sabinin rızkını vermiyor? Neden bu zavallı çocuklar açlıktan ölüyor? Biz keferelerin gözlerini kör, kulaklarını sağır etmiyor ama milyonlarca bebek (melek?) görme ve işitme engelli olarak doğuyor. 

 

Sonsuz kudret sahibi olduğuna evrenin şahitlik ettiği Yüce Yaratıcının gücü yettiği halde, alçak düşmanlarını derhal helak etmemesi, onun sonsuz rahmeti ile değil de ne ile izah edilebilir?

 

Aynı şekilde, bu açlıktan ölen bebekler, helak(!) olan halklar, neden bu rahmetten faydalanamıyor?

 

Allah’ın sadece merhameti değil, aynı zamanda gazabı, öfkesi de vardır. Şu bir gerçektir ki, merhamet insanların güzelliğini gösterdiği gibi, öfke sıfatı da insanların izzetini gösteriyor. Merhamet cemali, öfke celali, merhamet mükâfatı, öfke cezayı gerektiren bir vasıftır. İnsanlık camiasında “izzet-i nefis” sahibi olma özelliği, herhalde merhameti ifade etmiyor. Bilakis, yanlışlara tepkisini ortaya koyan kimsenin vakarını, ağırbaşlılığını, mükemmelliğini ortaya koyuyor.

 

Burada klişe tırı-vırı laflar ederken bu müsloş arkadaş tabiri caizse "sıçıyor". Kulun öfke kontrolünü överken ve bunu "mukemmellik" olarak değerlendirirken, allah'ın öfke ile hareket edeceğini, celal sıfatını; yani kendi anlatımına göre "na-mükemmel" olduğunu söyleyiveriyor. Tövbe tövbeeee....

 

Aynı bunun gibi, Allah’ın dost-düşman demeden herkese nimet sofralarını açması, onun sonsuz merhametinin bir yansımasıdır.  

 

Kendimi tekrar etmeme gerek yok. Açlıktan ölen çocukların nimeti nerede?

 

Buna mukabil, Allah’ın kendisine karşı edepsizlik edenleri cezalandırması, onun sonsuz kudretini, izzetini, büyülüğünü, yüceliğini, yegane ilah ve hükümdar olduğunu gösterir.

 

N'oldu moruk? Merhamet falan diyordun? Ceza vereceksen buyur ver. Ahireti beklemek şüpheyi kamçılamaz mi?

 

Sonsuz merhametin yansıması olan mükâfat gibi, sonsuz izzetin yansıması olan ceza sistemi de onun mükemmel bir varlık olduğunun göstergesidir.

 

"Sonsuz merhamet?" Iyi parti genel başkanının dediği gibi; "ağam bizimle eğleniy" ?

 

Zira hiçbir devlet veya padişah yoktur ki, kendisine itaat edenler ile isyan edenleri aynı kefeye koymuş olsun. Çünkü böyle bir tavır o padişahın kendi haysiyetini bilmeyen izzet-i nefis sahibi olmamak, iyilik ile kötülüğü fark etmeyecek kadar budala ve saf olmakla suçlanacaktır. Ve bu suçlama yerden göğe de haklıdır. Çünkü kâmil / mükemmel bir insan iyi insanlar ile kötü insanları bir tutmaz, dostları ile düşmanlarını aynı kefeye koymaz.

 

Karar ver aslanım. Merhamet var mı, yok mu? Sizin gibi ateyizlerin cezalandırılmaması merhametten diyorsun ama öldükten sonra ceza var diyorsun. Kusura bakma da, emsal olması için dahi olsa tek bir kişiyi bu dunyada cezalandıramıyorsa bu allah, onun varlığının sorgulanması kadar doğal birşey olamaz. "Hırsızlığa hapis cezası kalksın ve hepsi ahirette cezasını görecek" diye bir kanun çıkaralım mi? Bakalım ne oluyor o zaman bu topluma.

 

Şimdi bu gerçekler ortada iken

 

Pardon kardeş, hangi gerçekler? Ateist arkadaşa hangi gerçekleri şüphesiz şekilde anlattın?

 

, kalkıp da Allah’ın düşmanlarını cezalandırmasını bahane ederek onun merhamet sahibi olmadığını, mükemmel bir varlık olmadığı iddia etmek, dünyada modası geçmiş bir hezeyan, en sofistike bir iftira, en antika bir yalandır.

 

Sanırım burada şair bildiği bütün yabancı kökenli kelimeleri rastgele kullanarak, münevver görünmeye çalışıyor. "Sofistike iftira" ve "antika yalan" söylemlerine başka bahane bulamadım. Sanırım hocamız, Alaattin Çakıcı fan club üyesi. 

 

Bugün bütün uygar ve hukuk üstünlüğüne inanan hangi devlet var ki anarşist, terörist ve eşkıya olanlar için bir ceza mekanizmasını işletmesin, bir hapis yuvasını yapmış olmasın ve suçluları cezalandırmış olmasın. Birer suç makinesi ve insanlığın yüz karası olan hırsız, cani, kapkaç, ırz-namus düşmanı gibi anarşistlerden başka kim bu sisteme karşı çıkabilir, bunu merhametsizlikle suçlayabilir.

 

Burada hepimizin bildiği hukuk prensiplerinden bahsediyor. Itiraz yok. Zaten gerek de yok ve konu ile tamamen alakasız. Maksat uzun yazalım ki bilgin görünelim. 

 

Şuna eminiz ki, bu konuda Bediüzzaman Hazretlerinin şu altın değerdeki ifadelerini ön yargısız okuyan herkesin vicdanı, cehennemin varlığına taraftar olacaktır. Özetle takdim ediyoruz:

 

Deli Sait'ten medet umuyoruz çünkü sığınacak dalımız yok. Zaten uzun yazmamız da gerekiyor...

 

“Cehennem'in varlığı ve şiddetli azabı, hadsiz rahmete ve hakiki adalete ve israfsız, mizanlı hikmete zıddiyeti yoktur. Aksine, rahmet ve adalet ve hikmet, onun varlığını isterler."

 

Doğru dürüst Türkçe bile bilmeyen delinin laf kalabalığı. Zaten sait'in ne söylediği pek belli değil. Boktan türkçesi sebebi ile pek çok yazısı tahmin üzerine aktarılmıştır. Kim bilir artık ne hezeyanlar var burada.

 

"Çünkü nasıl ki, bin masumun hukukunu çiğneyen bir zalimi cezalandırmak ve yüz mazlum hayvanı parçalayan bir canavarı öldürmek, adalet içinde mazlumlara bin rahmettir. Ve o zalimi affetmek ve canavarı serbest bırakmak, bir tek yolsuz merhamete mukabil yüzer bîçarelere yüzer merhametsizliktir."

 

Eee? Tamam suçlular cezalandırılsın, soru ile ne alakası var?

 

"Aynen öyle de; Cehennem hapsine girenlerden olan kâfir-i mutlak, küfrüyle;
- Hem esma-i İlahiyenin hukukuna (Allah’ın Rahman, Rahim, kerim gibi binlerce isimlerinin tezahürlerini) inkâr ile tecavüz,
- Hem o esmaya şehadet eden mevcudatın şehadetlerini tekzip ile hukuklarına tecavüz
- Ve mahlukatın / yaratıkların Allah’ın her türlü noksanlıklardan uzak olduğunu ilan etmek gibi sürekli yerine getirdikleri yüksek vazifelerini inkâr etmekle hukuklarına tecavüz
- Ve kâinatın yaratılış gayesi, varlığının ve varlıkta devam etmesinin sebebi olan,"

 Allah’ın yaratmak, idare etmek, terbiye etmek, eğitmek, büyütüp beslemek, gözetip korumak gibi yüksek idareciliğine karşı kulluk görevlerini yerine getirerek bir nevi teşekkürler mukabelede bulunmalarını ve Allah’ın o en güzel ve en mükemmel sıfatlarını ontolojik aynalarda yansıtmalarını tekzib ile hukukuna bir nevi tecavüz ettiği haysiyetiyle öyle azîm bir cinayet, bir zulüm meydana alır ki, af edilmeye kabiliyeti, istihkakı kalmaz. اِنَّ اللّهَ لاَ يَغْفِرُ اَنْ يُشْرَكَ بِهِ  (Allah kendisine ortak koşmayı asla affetmeyecektir) ayetinin tehdidine müstehak olur. Onu Cehennem'e atmamak, bir yersiz merhamete mukabil, hukuklarına taarruz edilen hadsiz davacılara hadsiz merhametsizlikler...” (bk. Şualar,  s. 230)

 

Hala soruya cevap vermeden "suç cezalandırılır" anafikri ile laf kalabalığı devam ediyor.

 

Şeytanın varlığı, imtihanın asli unsurlarından biridir. Allah -şeytan dahil- hiç kimse ile mücadeleye girmiyor... Kimseyi rakip görmüyor. Eğer Allah yarattıkları ile mücadeleye girseydi, onları rakip olarak görseydi, niye onları yaratsın ki... Onları yaratmaz olur biterdi...

 

Biz de bunu sorduk, cevaplamak yerine soruyu tekrarliyorsun. 

 

Kur’an’da şunu kesin olarak öğreniyoruz ki, Allah imtihana tabi tuttuğu insan, cin ve şeytanlara akıl ve özgür irade vermiştir. Şeytanlar özgür iradeleriyle isyan etmiş, Allah’ın  emirlerini yerine getirmemiş, hayatta kaldıkları sürece Allah’ın kullarını doğru yoldan saptıracaklarını ilan etmişler.

 

Hâlâ bildiğimiz zırvaları tekrarlıyor. Sizce soruya cevap gelecek mi?

 

Allah da insanoğluna babaları ÂDEM’e karşı düşmanlık besleyen bu şeytanların tuzaklarına düşmemeleri, insanları cehenneme sürüklemek için gece-gündüz çalışan bu şeytanları ezeli düşman olarak görmelerini tavsiye etmek, dosdoğru yolu göstermek için peygamberleri ve kitapları göndermiştir.

 

Arap, oğlum konuya dönsene!!!

 

Keza, Allah cennet ve cehennemi yaratmış, sonra da bir imtihan açmıştır. İmtihanın bir değer ifade etmesi için hem kazanma hem kaybetme unsurlarını barındırması gerekir. İnsanlardaki kötü ve iyi duyguların varlığı, akıl-zekanın yanında nefsin ve  kör hissiyatın yaratılması da bu gayeye yöneliktir.

 

Soruyu soran da sana bunu soruyor oğlum zaten. Iki saattir cevap vereceğine, laf kalabalığı yapıyorsun. 

 

Keza, bu amaca hizmet etmesi için insan kalbinin sağ tarafında güzel ve doğruları ilham eden melekleri, sol tarafında da kötülüğü ve yanlışları telkin eden şeytanları yaratmıştır. Ayrıca kötüyü ve iyiyi ayırt etmek için aklı bir mümeyyiz unsur olarak tayin ettiği gibi, bu imtihanın düzgün yürümesini sağlamak, imtihan rehberi olan semavi kitapların şifrelerini çözüp, sorulara doğru cevap vermelerine yardım etmek için peygamberleri birer rehber-muallim olarak görevlendirmiştir.  

 

Masallar, masallar.... Hâlâ no answer.

 

Allah’ın icraatlarını eleştirmek için onun sonsuz ilim ve hikmetini kuşatan bir akla sahip olmayı gerektirir. Bu imkansız olduğuna göre, onu eleştirmek sadece kişiyi cehalete sürükler, cehenneme yaklaştırır, başka hiçbir ilmi katma değer sağlamaz, sağlayamaz. Şimdi;

- Bir yandan sonsuz ilim, hikmet ve kudretiyle kâinatı yarattığına inandığınız bir Allah’a iman edeceksiniz, sonra onun yanlış imtihan yaptığını savunacaksınız...

- Bir yandan Allah’ın hiçbir şeye muhtaç olmayan, bütün evreni ve insanları sırf rahmetinin bir yansıması olarak yarattığına inanacaksınız, öbür taraftan şeytanı düşman ilan etmesini yadırgayacaksınız...

- Bir yandan cennet ve cehenneme inanacaksınız, adil bir imtihanın gereği olarak iyi insanların cennete, kötü insanların cehenneme gideceğine iman edeceksiniz, diğer taraftan bu imtihanın şeklini eleştirmeye kalkacaksınız...

Allah'ınızı seversiniz, bütün bunlar size garip gelmiyor mu?

 

Hasara, işte yine aynı yere geldik. Zurna zırt dedi. Iman et ve fazla kurcala diyor. Yani forumumuza taşınan bu muhtesem(!) cevap bu. Iman meselesi bu, aklın ermez. 

 

Cehennemin iradesi konusuna gelince, nasıl ki dünyadaki ateşin iradesi yoksa, yine bir ateş olan cehennemin de iradesi yoktur. Bu dünyadaki ateş, Allah'ın verdiği görevi yapmaktan nasıl rahatsız olmuyorsa, ebedi hapishanenin ateşi de görevini yapmaktan rahatsız olmaz.

 

Seni oraya münevver diye koyanın kafasına edeyim geveze herif. O kadar bosboğazlık yap ama içerik sıfır. @akılsızşuursuzatom sana da puanım sıfır. Bula bula bunu mu buldun?

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

ateistin  biri  sizin  sorduğunuz  tarzda  hatta  baya  detaylı  olarak  sorusunu  sormuş  ve  güzel  bir  cevap  verilmiş.okuma  zahmetine  katlanirsaniz yazı  linkte  buyrun.

 

https://sorularlaislamiyet.com/cehennemin-ve-seytanin-yaratilisi-mukemmel-bir-yaratici-anlayisina-ters-degil-mi

 

Bize ne ?!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yoksunluk çeken,gereksinimleri olan,yiyerek,içerek yaşayabilen,muhtaç canlılar tasarla.Onları yaratıp,varoluşa zorla.Üreme özelliği verdiğin bu canlılar aracılığıyla,doğum yoluyla yaşamı dayat.Sonra bu canlılara,sanki onları bu yapıda yaratan sen değilmişsin gibi,size nimet verdim diyip,pişkin pişkin övgü ve şükür bekle birde.Anne babada,yaptıkları çocuğa,varoluşa zorladıkları kişiye seni yedirdik,içirdik.Hakkımızı ödeyemezsin.Bize teşekkür et derler,sanki o kişiyi varoluşa zorlayan kendileri değilmiş gibi.Anne baba yaşamdır.Anne,baba allahtır.O yüzden islamda anne,baba yüceltilir.Onlara şükür et,denilir.İşte allahı da bu anlayış oluşturdu.Yaşam yanlısı,doğum kutsayıcı bu anlayış.O yüzden,anne ve babaya beni neden var ettiniz diyip eleştirdiğiniz an müslüman olarak kalamazsınız.Müslümanların allahı yaşamdır.Bunlar yaşama tapıyorlar.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlar,göğü üstünüze çökertip,sizi öldürmüyorum,ben size karşı çok merhametli ve şefkatliyim diyen allahı överler.Aşağıda bu allah canlıları birçok yolla yine öldürür,onlara acı,hastalık verir.Bu allah ölüm sizi bulacak.Sizi öyle ya da böyle öldüreceğim der.Onu yine överler.Bu nasıl bir tutarsızlıktır lan böyle?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu soruları kendi adamlarına sordurtuyorlar herhalde , eyvallah falan geçiyor soru cümlesinde. 

 

Bir ateist, vah efendim şeytan niye varmış onu allah yaratmışsa allah da kötüdür bu yüzden inanmıyom , oynamıyom ben banane demez.

Bir tane kabilenin liderinin bir iddaası var , benim tanrım en doğrusu bende onun elçisiyim ! Eee kanıt? Kanıt bu kitap , açarsın bakarsın bugünün ahlakına , bilimine aykırı şeyler yazıyorsa,yüzlerce çelişkili ifade varsa, sadece bir bölgeye ve zamana hitap ediyorsa yani evrensel değilse bu kabile liderinin iddaası elenir bu kadar basit.

Her tanrı kendi toplumunun insanına benzer . Buna inanan insanlarda aynı o dinin iddaa ettiği zeka seviyesine ve ahlakına sahip olur. Bir saçmalığın peşinden gidenler o bok çukurundan hiç bir zaman çıkamaz ve gelişemez. Bakınız bütün ortadoğu...

tarihinde lawrenceKrauss tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

ateistin  biri  sizin  sorduğunuz  tarzda  hatta  baya  detaylı  olarak  sorusunu  sormuş  ve  güzel  bir  cevap  verilmiş.okuma  zahmetine  katlanirsaniz yazı  linkte  buyrun.

 

https://sorularlaislamiyet.com/cehennemin-ve-seytanin-yaratilisi-mukemmel-bir-yaratici-anlayisina-ters-degil-mi

Ateist öyle soru sormaz.

Bu müslümanların kafalarında canlandırdığı ateist .

Buna kendisi çalıp kendisi oynamak denir.:)

Kuran ayetleride kendisi çalıp kendisi oynuyor zaten.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Lan onu helak et, buna rızk ver falan...

 

Palavra da palavra işte. Tarihte böyle bir şey ne duyulmuş, ne görülmüştür, uydurma bir sürü masal, depremdir, seldir falan onları ahada allahın gazabı diye sallamalardan başka bir halt yoktur. 

 

Yahu vazgeçtim birilerini helak etmesini, rızk vermesini, şuraya bir köpek kulübesi yapsın, tamam diyelim. Söz, tahtasını, çivisini falan ben verecem, ama çekiçmiş, tetereymiş karışmam, eşyam kıymetldir, öyle beceriksiz bir bedevi putçuğuna emanet edemem şahsen.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlar,göğü üstünüze çökertip,sizi öldürmüyorum,ben size karşı çok merhametli ve şefkatliyim diyen allahı överler.Aşağıda bu allah canlıları birçok yolla yine öldürür,onlara acı,hastalık verir.Bu allah ölüm sizi bulacak.Sizi öyle ya da böyle öldüreceğim der.Onu yine överler.Bu nasıl bir tutarsızlıktır lan böyle?

 

Ayrıca,çocuğumun acı çekmesini,hastalanmasını ve ölmesini istemem diyen müslüman,insanlara acı,hastalık ve ölüm veren allaha ise tapar.Onu övüp,yüceltirler.Bu nasıl bir tutarsızlıktır böyle?Yaşam yanlısı bir zihnin tutarsızlığı bu.Birinin doğumuna neden olmak,onu acı çekmesine,hastalanmasına ve ölmesine neden olmaktır.Yaptığı çocuğa,var ederek ölümü dayatan ve sonra gün sonunda öyle ya da böyle ölecek,ölümün dayatıldığı bu kişiye,ölme,yaşa diye seni yedirdik,içirdik,bize şükür et diyen anne,baba ile yarattığı kişiye,var ederek ölümü dayatan ve sonra var ettiği,gün sonunda öyle ya da böyle ölecek,ölümün dayatıldığı kişiye,ölme,yaşa diye sana nimetler verdim,bana şükür et diyen allah arasında hiçbir fark yoktur.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah,nimet vermiş.İyide size göre,bu düzenin sürekliliğini sağlamak için bunu yapıyor.Üreme özelliği verdiği canlılar beslenecek ki.Acı,ızdırap ve ölüm dayatılacak ve çoğaltılacak.Toprak kan ve gözyaşına bulanmaya devam edecek.Yeryüzü acıya boğulacak.

 

Müslümana göre allah bu canlıları tasarlayarak,yoktan,birdenbire var etmiş.Sonra bu üreme özelliği verdiği canlılar da çoğalmışlar ya hani.Al.Allahın neden olduğu şeye bak,size göre.Etçil bir şekilde tasarlanıp,bu yapıda yoktan var edilen,yoksunluk çeken sırtlanlar,o yesin diye yaratılan zebrayı canlı canlı yiyorlar.Ama müslüman,buna neden olan allah sonsuz şefkat ve merhamet sahibidir,diyebiliyor oksimoronca.Müslüman yaşamı eleştiremez.Onların taptığı,allahı yaşam.

 

 

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Adem ile Havva yiyecek,içecek.Üreyecek ki.Allahın sınavına girecek kişiler üretilsin.Üreyenler aracılığıyla sınav dayatılsın.Allahın cehennemi için yakıt üretilsin.Tabi herşeyden önce,yaptığı çocuğu,var olmasına neden olduğu kişiyi yedi katlı bir göğün üstünde oturan bir allaha sınamak için yarattıran bir kafa var ortada.Bu kafanın akıl ve mantık arenasında yenilgiye uğratılabilmesi olanaksız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, akılsızşuursuzatom said:

ateistin  biri  sizin  sorduğunuz  tarzda  hatta  baya  detaylı  olarak  sorusunu  sormuş  ve  güzel  bir  cevap  verilmiş.okuma  zahmetine  katlanirsaniz yazı  linkte  buyrun.

 

https://sorularlaislamiyet.com/cehennemin-ve-seytanin-yaratilisi-mukemmel-bir-yaratici-anlayisina-ters-degil-mi

 

Dincinin verdiği cevap kendisinin düşünmekten, akıl ve mantık kullanmaktan yoksun olduğunu kanıtlıyor sadece.

Link to post
Sitelerde Paylaş
32 minutes ago, sağduyu said:

 

Dincinin verdiği cevap kendisinin düşünmekten, akıl ve mantık kullanmaktan yoksun olduğunu kanıtlıyor sadece.

Ben üşenmeden cümle cümle yanıtladım ama aslında gerçekten ortada bir cevap yok. Allah şöyle demiş, sait böyle demiş, vs.. bir sürü laf kalabalığı ama soruya bir cevap verilmemiş.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, malta erigi yazdı:

Otisağabeyimin (yahut Otisbiraderimin) meşhur "aralara girme yöntemi" ile bu müsloş uyanıklığını inceleyelim. Aynı yazının tekrar okunmaması amacı ile aralara girdigim kısımların altını çizeceğim.

 

Değerli kardeşimiz,

Aksine, cehennemin ve şeytanın yaratılması, onları yaratan Zat'ın kemalini gösterir.

 

Neden?

 

Allah’ın sonsuz merhamet sahibi olduğunun en açık delillerinden biri de Allah’ın kendilerini yoktan var edip bin bir çeşit nimetlerle donattığı halde, hâlâ kalkıp ona karşı saygısızca davrananları yok etmemesi, rızıklarını kesmemesi, derhal dillerini lal etmemesi, gözlerini kör kulaklarını sağır etmemesi, onları bir anda cehennemin dibine sokmaması, bir anda canlarını alıp cehenneme yollamamasıdır.  

 

Vay yavrum vay.. Müsloş sinirlenmiş soruya belli ki. Acaba alloş,  ufacık çocukların rızkını neden keser? Bizim gibi allahsız-kitapsızlara karşı bu sonsuz merhametini esirgemeyen put, neden sübyan-sabinin rızkını vermiyor? Neden bu zavallı çocuklar açlıktan ölüyor? Biz keferelerin gözlerini kör, kulaklarını sağır etmiyor ama milyonlarca bebek (melek?) görme ve işitme engelli olarak doğuyor. 

 

Sonsuz kudret sahibi olduğuna evrenin şahitlik ettiği Yüce Yaratıcının gücü yettiği halde, alçak düşmanlarını derhal helak etmemesi, onun sonsuz rahmeti ile değil de ne ile izah edilebilir?

 

Aynı şekilde, bu açlıktan ölen bebekler, helak(!) olan halklar, neden bu rahmetten faydalanamıyor?

 

Allah’ın sadece merhameti değil, aynı zamanda gazabı, öfkesi de vardır. Şu bir gerçektir ki, merhamet insanların güzelliğini gösterdiği gibi, öfke sıfatı da insanların izzetini gösteriyor. Merhamet cemali, öfke celali, merhamet mükâfatı, öfke cezayı gerektiren bir vasıftır. İnsanlık camiasında “izzet-i nefis” sahibi olma özelliği, herhalde merhameti ifade etmiyor. Bilakis, yanlışlara tepkisini ortaya koyan kimsenin vakarını, ağırbaşlılığını, mükemmelliğini ortaya koyuyor.

 

Burada klişe tırı-vırı laflar ederken bu müsloş arkadaş tabiri caizse "sıçıyor". Kulun öfke kontrolünü överken ve bunu "mukemmellik" olarak değerlendirirken, allah'ın öfke ile hareket edeceğini, celal sıfatını; yani kendi anlatımına göre "na-mükemmel" olduğunu söyleyiveriyor. Tövbe tövbeeee....

 

Aynı bunun gibi, Allah’ın dost-düşman demeden herkese nimet sofralarını açması, onun sonsuz merhametinin bir yansımasıdır.  

 

Kendimi tekrar etmeme gerek yok. Açlıktan ölen çocukların nimeti nerede?

 

Buna mukabil, Allah’ın kendisine karşı edepsizlik edenleri cezalandırması, onun sonsuz kudretini, izzetini, büyülüğünü, yüceliğini, yegane ilah ve hükümdar olduğunu gösterir.

 

N'oldu moruk? Merhamet falan diyordun? Ceza vereceksen buyur ver. Ahireti beklemek şüpheyi kamçılamaz mi?

 

Sonsuz merhametin yansıması olan mükâfat gibi, sonsuz izzetin yansıması olan ceza sistemi de onun mükemmel bir varlık olduğunun göstergesidir.

 

"Sonsuz merhamet?" Iyi parti genel başkanının dediği gibi; "ağam bizimle eğleniy" ?

 

Zira hiçbir devlet veya padişah yoktur ki, kendisine itaat edenler ile isyan edenleri aynı kefeye koymuş olsun. Çünkü böyle bir tavır o padişahın kendi haysiyetini bilmeyen izzet-i nefis sahibi olmamak, iyilik ile kötülüğü fark etmeyecek kadar budala ve saf olmakla suçlanacaktır. Ve bu suçlama yerden göğe de haklıdır. Çünkü kâmil / mükemmel bir insan iyi insanlar ile kötü insanları bir tutmaz, dostları ile düşmanlarını aynı kefeye koymaz.

 

Karar ver aslanım. Merhamet var mı, yok mu? Sizin gibi ateyizlerin cezalandırılmaması merhametten diyorsun ama öldükten sonra ceza var diyorsun. Kusura bakma da, emsal olması için dahi olsa tek bir kişiyi bu dunyada cezalandıramıyorsa bu allah, onun varlığının sorgulanması kadar doğal birşey olamaz. "Hırsızlığa hapis cezası kalksın ve hepsi ahirette cezasını görecek" diye bir kanun çıkaralım mi? Bakalım ne oluyor o zaman bu topluma.

 

Şimdi bu gerçekler ortada iken

 

Pardon kardeş, hangi gerçekler? Ateist arkadaşa hangi gerçekleri şüphesiz şekilde anlattın?

 

, kalkıp da Allah’ın düşmanlarını cezalandırmasını bahane ederek onun merhamet sahibi olmadığını, mükemmel bir varlık olmadığı iddia etmek, dünyada modası geçmiş bir hezeyan, en sofistike bir iftira, en antika bir yalandır.

 

Sanırım burada şair bildiği bütün yabancı kökenli kelimeleri rastgele kullanarak, münevver görünmeye çalışıyor. "Sofistike iftira" ve "antika yalan" söylemlerine başka bahane bulamadım. Sanırım hocamız, Alaattin Çakıcı fan club üyesi. 

 

Bugün bütün uygar ve hukuk üstünlüğüne inanan hangi devlet var ki anarşist, terörist ve eşkıya olanlar için bir ceza mekanizmasını işletmesin, bir hapis yuvasını yapmış olmasın ve suçluları cezalandırmış olmasın. Birer suç makinesi ve insanlığın yüz karası olan hırsız, cani, kapkaç, ırz-namus düşmanı gibi anarşistlerden başka kim bu sisteme karşı çıkabilir, bunu merhametsizlikle suçlayabilir.

 

Burada hepimizin bildiği hukuk prensiplerinden bahsediyor. Itiraz yok. Zaten gerek de yok ve konu ile tamamen alakasız. Maksat uzun yazalım ki bilgin görünelim. 

 

Şuna eminiz ki, bu konuda Bediüzzaman Hazretlerinin şu altın değerdeki ifadelerini ön yargısız okuyan herkesin vicdanı, cehennemin varlığına taraftar olacaktır. Özetle takdim ediyoruz:

 

Deli Sait'ten medet umuyoruz çünkü sığınacak dalımız yok. Zaten uzun yazmamız da gerekiyor...

 

“Cehennem'in varlığı ve şiddetli azabı, hadsiz rahmete ve hakiki adalete ve israfsız, mizanlı hikmete zıddiyeti yoktur. Aksine, rahmet ve adalet ve hikmet, onun varlığını isterler."

 

Doğru dürüst Türkçe bile bilmeyen delinin laf kalabalığı. Zaten sait'in ne söylediği pek belli değil. Boktan türkçesi sebebi ile pek çok yazısı tahmin üzerine aktarılmıştır. Kim bilir artık ne hezeyanlar var burada.

 

"Çünkü nasıl ki, bin masumun hukukunu çiğneyen bir zalimi cezalandırmak ve yüz mazlum hayvanı parçalayan bir canavarı öldürmek, adalet içinde mazlumlara bin rahmettir. Ve o zalimi affetmek ve canavarı serbest bırakmak, bir tek yolsuz merhamete mukabil yüzer bîçarelere yüzer merhametsizliktir."

 

Eee? Tamam suçlular cezalandırılsın, soru ile ne alakası var?

 

"Aynen öyle de; Cehennem hapsine girenlerden olan kâfir-i mutlak, küfrüyle;
- Hem esma-i İlahiyenin hukukuna (Allah’ın Rahman, Rahim, kerim gibi binlerce isimlerinin tezahürlerini) inkâr ile tecavüz,
- Hem o esmaya şehadet eden mevcudatın şehadetlerini tekzip ile hukuklarına tecavüz
- Ve mahlukatın / yaratıkların Allah’ın her türlü noksanlıklardan uzak olduğunu ilan etmek gibi sürekli yerine getirdikleri yüksek vazifelerini inkâr etmekle hukuklarına tecavüz
- Ve kâinatın yaratılış gayesi, varlığının ve varlıkta devam etmesinin sebebi olan,"

 Allah’ın yaratmak, idare etmek, terbiye etmek, eğitmek, büyütüp beslemek, gözetip korumak gibi yüksek idareciliğine karşı kulluk görevlerini yerine getirerek bir nevi teşekkürler mukabelede bulunmalarını ve Allah’ın o en güzel ve en mükemmel sıfatlarını ontolojik aynalarda yansıtmalarını tekzib ile hukukuna bir nevi tecavüz ettiği haysiyetiyle öyle azîm bir cinayet, bir zulüm meydana alır ki, af edilmeye kabiliyeti, istihkakı kalmaz. اِنَّ اللّهَ لاَ يَغْفِرُ اَنْ يُشْرَكَ بِهِ  (Allah kendisine ortak koşmayı asla affetmeyecektir) ayetinin tehdidine müstehak olur. Onu Cehennem'e atmamak, bir yersiz merhamete mukabil, hukuklarına taarruz edilen hadsiz davacılara hadsiz merhametsizlikler...” (bk. Şualar,  s. 230)

 

Hala soruya cevap vermeden "suç cezalandırılır" anafikri ile laf kalabalığı devam ediyor.

 

Şeytanın varlığı, imtihanın asli unsurlarından biridir. Allah -şeytan dahil- hiç kimse ile mücadeleye girmiyor... Kimseyi rakip görmüyor. Eğer Allah yarattıkları ile mücadeleye girseydi, onları rakip olarak görseydi, niye onları yaratsın ki... Onları yaratmaz olur biterdi...

 

Biz de bunu sorduk, cevaplamak yerine soruyu tekrarliyorsun. 

 

Kur’an’da şunu kesin olarak öğreniyoruz ki, Allah imtihana tabi tuttuğu insan, cin ve şeytanlara akıl ve özgür irade vermiştir. Şeytanlar özgür iradeleriyle isyan etmiş, Allah’ın  emirlerini yerine getirmemiş, hayatta kaldıkları sürece Allah’ın kullarını doğru yoldan saptıracaklarını ilan etmişler.

 

Hâlâ bildiğimiz zırvaları tekrarlıyor. Sizce soruya cevap gelecek mi?

 

Allah da insanoğluna babaları ÂDEM’e karşı düşmanlık besleyen bu şeytanların tuzaklarına düşmemeleri, insanları cehenneme sürüklemek için gece-gündüz çalışan bu şeytanları ezeli düşman olarak görmelerini tavsiye etmek, dosdoğru yolu göstermek için peygamberleri ve kitapları göndermiştir.

 

Arap, oğlum konuya dönsene!!!

 

Keza, Allah cennet ve cehennemi yaratmış, sonra da bir imtihan açmıştır. İmtihanın bir değer ifade etmesi için hem kazanma hem kaybetme unsurlarını barındırması gerekir. İnsanlardaki kötü ve iyi duyguların varlığı, akıl-zekanın yanında nefsin ve  kör hissiyatın yaratılması da bu gayeye yöneliktir.

 

Soruyu soran da sana bunu soruyor oğlum zaten. Iki saattir cevap vereceğine, laf kalabalığı yapıyorsun. 

 

Keza, bu amaca hizmet etmesi için insan kalbinin sağ tarafında güzel ve doğruları ilham eden melekleri, sol tarafında da kötülüğü ve yanlışları telkin eden şeytanları yaratmıştır. Ayrıca kötüyü ve iyiyi ayırt etmek için aklı bir mümeyyiz unsur olarak tayin ettiği gibi, bu imtihanın düzgün yürümesini sağlamak, imtihan rehberi olan semavi kitapların şifrelerini çözüp, sorulara doğru cevap vermelerine yardım etmek için peygamberleri birer rehber-muallim olarak görevlendirmiştir.  

 

Masallar, masallar.... Hâlâ no answer.

 

Allah’ın icraatlarını eleştirmek için onun sonsuz ilim ve hikmetini kuşatan bir akla sahip olmayı gerektirir. Bu imkansız olduğuna göre, onu eleştirmek sadece kişiyi cehalete sürükler, cehenneme yaklaştırır, başka hiçbir ilmi katma değer sağlamaz, sağlayamaz. Şimdi;

- Bir yandan sonsuz ilim, hikmet ve kudretiyle kâinatı yarattığına inandığınız bir Allah’a iman edeceksiniz, sonra onun yanlış imtihan yaptığını savunacaksınız...

- Bir yandan Allah’ın hiçbir şeye muhtaç olmayan, bütün evreni ve insanları sırf rahmetinin bir yansıması olarak yarattığına inanacaksınız, öbür taraftan şeytanı düşman ilan etmesini yadırgayacaksınız...

- Bir yandan cennet ve cehenneme inanacaksınız, adil bir imtihanın gereği olarak iyi insanların cennete, kötü insanların cehenneme gideceğine iman edeceksiniz, diğer taraftan bu imtihanın şeklini eleştirmeye kalkacaksınız...

Allah'ınızı seversiniz, bütün bunlar size garip gelmiyor mu?

 

Hasara, işte yine aynı yere geldik. Zurna zırt dedi. Iman et ve fazla kurcala diyor. Yani forumumuza taşınan bu muhtesem(!) cevap bu. Iman meselesi bu, aklın ermez. 

 

Cehennemin iradesi konusuna gelince, nasıl ki dünyadaki ateşin iradesi yoksa, yine bir ateş olan cehennemin de iradesi yoktur. Bu dünyadaki ateş, Allah'ın verdiği görevi yapmaktan nasıl rahatsız olmuyorsa, ebedi hapishanenin ateşi de görevini yapmaktan rahatsız olmaz.

 

Seni oraya münevver diye koyanın kafasına edeyim geveze herif. O kadar bosboğazlık yap ama içerik sıfır. @akılsızşuursuzatom sana da puanım sıfır. Bula bula bunu mu buldun?

sürekli  yazıya  eleştiri  getireceginize  1-2 paragraf  haricinde  kişiye  saldırdığınız  için  çok  sağlam  eleştiri  bulamadım. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, sağduyu yazdı:

 

Dincinin verdiği cevap kendisinin düşünmekten, akıl ve mantık kullanmaktan yoksun olduğunu kanıtlıyor sadece.

suçluların  cezalandırılması  ifadesinin  meselâ  neyi  akıl  ve  mantık  dışı  Allah da  böylece  bizleri  sınıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 minutes ago, akılsızşuursuzatom said:

sürekli  yazıya  eleştiri  getireceginize  1-2 paragraf  haricinde  kişiye  saldırdığınız  için  çok  sağlam  eleştiri  bulamadım. 

Elestirilecek birşey yoksa, ne yazayım? Soru soran ateiste ayet, hadis ve/veya mevzu ile delil gösterilir mi? Objektif şekilde okuyan kararını versin. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, malta erigi yazdı:

Elestirilecek birşey yoksa, ne yazayım? Soru soran ateiste ayet, hadis ve/veya mevzu ile delil gösterilir mi? Objektif şekilde okuyan kararını versin. 

soruyu  soran  ateist  ayet  hadis  üzerinden  soruyu  sorup  eleştiri  getiriyorsa  ki  soruda  kişi  soruyu  allah'ın  merhameti  şeytan  konularıyla  sormuş  bu  çok  doğal. Haksizsiniz  demiyorum  elbet  bazı  yerler  saçma  olmuş  cevapta  fakat  hepsi  için  sanırım  aynı  şeyi  diyemeyiz?

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 minutes ago, akılsızşuursuzatom said:

soruyu  soran  ateist  ayet  hadis  üzerinden  soruyu  sorup  eleştiri  getiriyorsa  ki  soruda  kişi  soruyu  allah'ın  merhameti  şeytan  konularıyla  sormuş  bu  çok  doğal. Haksizsiniz  demiyorum  elbet  bazı  yerler  saçma  olmuş  cevapta  fakat  hepsi  için  sanırım  aynı  şeyi  diyemeyiz?

Soran kişi ayet/hadis karıştırmamış. 4-5 paragraf yazmış ama ortada sadece mantık ike alakalı sorular var. Çelişki görüyor ve bunu siteye soruyor. Arkadaş çok da zorlamamış zaten, bana yaşı genç gibi geldi biraz. Yine de sitenin alimi soruları yanıtlamak yerine, laf kalabalığı ile etrafından dolanarak klişe cümleler kurmuş. Benim aralara girerek yarattığı karşı argüman ile ilgili bir itirazın varsa, buyur belirt. Onlar üzerinde tartışırız. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, malta erigi yazdı:

Soran kişi ayet/hadis karıştırmamış. 4-5 paragraf yazmış ama ortada sadece mantık ike alakalı sorular var. Çelişki görüyor ve bunu siteye soruyor. Arkadaş çok da zorlamamış zaten, bana yaşı genç gibi geldi biraz. Yine de sitenin alimi soruları yanıtlamak yerine, laf kalabalığı ile etrafından dolanarak klişe cümleler kurmuş. Benim aralara girerek yarattığı karşı argüman ile ilgili bir itirazın varsa, buyur belirt. Onlar üzerinde tartışırız. 

örneğin; Allah  merhametlidir  demişler  sonra  Allah'ın  adalet  sıfatı  var  o yuzden bir  devletin  suçluları  cezalandirmasi  gibi  ceza  verir  demişler. Siz  ''hani  merhamet  sahibiydi  demişsiniz '' denmek  istenen  hak  edene  merhamet  sahibi  hak  edene  adalet  ve  gazab  sahibi.yoksa  sadece  merhamet  sıfatı  olurdu.

tarihinde akılsızşuursuzatom tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
10 minutes ago, akılsızşuursuzatom said:

suçluların  cezalandırılması  ifadesinin  meselâ  neyi  akıl  ve  mantık  dışı  Allah da  böylece  bizleri  sınıyor.

 

Her şeye bilen, her şeye gücü yeten, her yarattığını bizzat kendisi tasarlayan bir tanrı kurguladığınız zaman ortada suçlu muçlu olmaz, bu kadar basit bir mantığı kuramayacak kadar akıl ve mantık uçmuş sizlerde. Bu her şeyi bilen tanrının tasarladığı şekilde çalışan bir insan nasıl suçlu olur? Böyle bir kurgunun neresinde akıl ve mantık var?

 

Ayrıca bir arap bedevisine inanmamak nasıl suç oluyor, bir açıklasana.

 

Geleim dincinin zırvalarına diyeceğim de zamanımı harcamaya, parmaklarımı yormaya değmez. Sadece bir noktaya değineyim herif inanmıyor diye sonsuza kadar akıl almaz işkencelerle derilerini değiştire değiştire insan yakan Allah'a sonsuz merhamet sahibi diyor ve bunu derken düştüğü çelişkiyi bile göremeyecek kadar aptal. Bilinçaltında kendisi ile zıt gittiği takdirde onu sonsuza kadar yakacak bir tanrı imgesi olan birine nasıl laf anlatılır? Böyle sapık ve sadist bir tanrıya inanan birinin sağlıklı, düzgün, korkmadan düşünebilmesi mümkün mü?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...