Jump to content

"İslam hoşgörü dinidir" iddiası bir FETÖ uydurmasıdır


Recommended Posts

islam ansiklopedisi mukatebe bahsinden bir kesit:

"

Değişik vesilelerle köle âzadını teşvik eden Hz. Peygamber, bazı hadislerinde Allah’ın mükâteb köleye yardımda bulunan kişiler için büyük ödüller vaad ettiğini haber vererek bu yolun işletilmesini özel olarak istemiştir (Müsned, II, 251, 437; İbn Mâce, “ʿItḳ”, 3; Tirmizî, “Feżâʾilü’l-cihâd”, 20; Nesâî, “Nikâḥ”, 5). Ayrıca mükâtebe sözleşmesi yapan bazı kölelerin kitâbet bedelini tedarik etmeleriyle bizzat ilgilenmiş ve onlara maddî destek sağlamaya çalışmıştır. Nitekim bazı kaynaklarda İslâmî dönemde mükâtebe sözleşmesi yapan ilk köle olduğu kaydedilen Ebü’l-Müemmil’in kitâbet bedeli Hz. Peygamber’in talebi üzerine ashabın yardımlarıyla karşılanmış, ilk câriye olduğu belirtilen Berîre’nin her yıl 1 ukıyye (40 dirhem) olmak üzere toplam 9 ukıyye altın tutarındaki kitâbet bedeli Hz. Âişe tarafından ödenmiş, daha sonra Resûl-i Ekrem’in zevcesi olan Cüveyriye bint Hâris’in kitâbet bedelini de kendisi vermiştir (Buhârî, “Mükâteb”, 3, 4; Müslim, “ʿItḳ”, 6; Ebû Dâvûd, “ʿItâḳ”, 2). Bazı kaynaklara göre ise bu dönemde ilk mükâtebe sözleşmesi yapan köle Selmân-ı Fârisî olup o da bu sözleşmesini Hz. Peygamber’in talebi üzerine gerçekleştirmiştir. Kitâbet bedeli 300 hurma fidanının dikimiyle 40 ukıyye altın olan Selmân, Resûl-i Ekrem’in nezâretinde fidanları dikmiş ve Resûlullah’ın altın madeninden alınan zekât gelirinden kendisine verdiği para ile 40 ukıyye altın borcunu ödeyerek hürriyetine kavuşmuştur (Müsned, V, 443, 444; Bedreddin el-Aynî, XIII, 116). 

Köleleri hürriyete kavuşturma konusunda Resûlullah’ın tavrını sürdüren sahâbîler, kitâbet akdine ilişkin bazı meseleleri tartışırken ileriki nesillere ışık tutacak ve her biri mezhep görüşü haline gelecek pek çok ictihad ortaya koymuşlardır. Kaynaklarda, Hz. Peygamber’in irtihalinden sonra ilk mükâtebe sözleşmesini Hz. Ömer’in kölesi Ebû Ümeyye’nin, onun ardından Enes b. Mâlik’in kölesi Sîrîn’in yapmış olduğu ve bu sözleşmenin gerçekleşmesinde Hz. Ömer’in müdahalesinin bulunduğu nakledilir. Ashaptan Karaza b. Kâ‘b da kölesi Süfyân ile 70.000 dirhem karşılığında mükâtebe anlaşması yapmıştır. Tâbiîn devrinin önde gelen fakihlerinden Muhammed b. Sîrîn, babası Sîrîn’in kitâbet bedelinin 40.000 dirhem olduğunu rivayet etmiştir (a.g.e., XIII, 117). İçlerinde azımsanmayacak sayıda köle kökenli fakihin bulunduğu tâbiîn devri fakihleri de kitâbet akdi konusunda çoğu sahâbeninkilere paralel ictihadlarda bulunmuşlardır. 

"

 

****

nur 33 tamamı:" Bir nikâha çare bulamıyanlar Allah, kendilerine fazlından bir gına verinciye kadar ıffetli kalmıya çalıssınlar, memlûklerinizden mükâtebe istiyenleri de eğer kendilerinde bir hayır biliyorsanız hemen kitabete kesin ve onlara Allahın size malından verin ve Dünya hayatın geçıci metâını kazanacaksınız diye cariyelerinizi fuhşe ikrah etmeyin, hele ıffetli olmak isterlerse; her kim de onları ikrah ederse şübhesiz Allah, onlara ikrahlarından sonra gafurdur, rahîmdir"

 

**

inkarcılarda yahudi münafıklarının ahlakı var sanki

 

namaza yaklaşmayın dan keser gerisini bilerek yazmaz

burda kendi malınızdan veriniz der ve dahi mal para için cariyeleri fuhuşa sürüklemeyin der iffetlerini koruyun der

adam hayır kelimesini  efendisine çıkar sağlayan maddi  şey sağlayan diye mana veriyor

her şeye madde ile darvinin güçlü kazanır zayıf elenir gibi humk dolu mantığına bağlarsan elbet köle zayıftır senin mantığına göre satılır ezilir kar kapısıdır sadece.

bu ayetin arapça tefsirlerinde

müfessirler hz peygamberimiz as bir hadisini yazarlar ki bu olayın özetidir:

buyurur ki:" ليقل أحدكم فتاي وفتاتي، ولا يقل عبدي وأمتي

yani : kölem ve cariyem demeyiniz oğlum ve kızım deyiniz buyurur.

bu ne güzel bir hitaptır

zaten bu hitap kölelik zincirini parçalamıştır

insan oğlu ve kızına nasıl bakıyorsa emanet ise  arapladan kalma köle ve cariye ye de öyle bakacaktır

zaten cariye lafzı Kur'an lafzı değildir sonradan uydurulmuştur.

bu şu demek:nasıl ki oğlun ve kızın ayrı karakteri bağımsız huviyeti var köle ve cariye dahi öyledir onların sahibi efendisi de hakiki manada Allahtır sen değilsin der

 

islam kölelliği teşvik etti diyenler katiyen yalan söyler

şayet böyle olsa idi o gariban fakir mazlum mağdur köleler neden her türlü zulme baskıya rağmen islama akın akın koştular

bilali habeş selmanı farisi  zeydin harise bunlardan dır  

ümmü eymen hz peygamberin babası hz abdullahın cariyesi idi hz peygamber azad etti

zeyd bin harise hz haticenin kölesi idi onuda azad edip evlendirdi

üsame bin zeyd doğdu

usame bin zeyd halid bin velid gibi keskin bir islam kılıcının olduğu bir çok savaşta ordu komutanı idi

 "İslâm tarihinde ilk divan teşkilâtını Kur’ân Hz. Ömer (ra), Rasûlullah (sav)’a yakınlık derecelerine ve İslâm’daki öncelikleri kriterlerine göre Müslümanlara maaş bağladı. Bu arada Hz. Peygamber’in ailesinden kabul ettiği Üsâme b. Zeyd (ra)’e kendi oğlu Abdullah b. Ömer (ra)’den daha fazla maaş takdir etti. Bunun üzerine Abdullah (ra) babasına, “Neden Üsâme’ye bana verdiğinden daha fazla verdin? Hâlbuki onun katılmadığı savaşlara ben katıldım” dediğinde halifeden şu cevabı aldı: “Allah Rasûlü Üsâme’yi senden daha çok severdi. Üsâme’nin babasını da senin babandan daha fazla seviyordu.”  "

 

 

***

bunlardan izan insaf adalet beklemek beyhudedir güneşe gözlerini kapatana ne denir ki.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 52
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

@nogodbutAllah Köle azat etmeyi teşvik etmek daha çok köle edinmeyi de teşvik eder. Köle edinmeyeceksiniz diye ayet yok. İnsanlar daha çok köle sahibi olup daha çok sevaba girmek için yüzlerce yıl çalışmış. İslamiyet ile köleliğin artması bunun kanıtı değil mi? Emevilerin, Abbasilerin köle ordularının olması bunun kanıtı değil mi? İslami dahil bütün tarih kitapları yazıyor, bir tek sen kedi kakası gibi üstünü örtmeye çalışıyorsun.

 

Bir de din iyiyi güzeli emreder diyorsun. Din yalanı ve yalanlamayı da mı emreder? Yüzün kızarmıyor mu yüzlerce yıl olan biteni yalanlamaya? 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, nogodbutAllah said:

islam ansiklopedisi mukatebe bahsinden bir kesit:

"

Değişik vesilelerle köle âzadını teşvik eden Hz. Peygamber, bazı hadislerinde Allah’ın mükâteb köleye yardımda bulunan kişiler için büyük ödüller vaad ettiğini haber vererek bu

****

nur 33 tamamı:" Bir nikâha çare bulamıyanlar Allah, kendilerine fazlından bir gına verinciye kadar ıffetli kalmıya çalıssınlar, memlûklerinizden mükâtebe istiyenleri de eğer kendilerinde bir hayır biliyorsanız hemen kitabete kesin ve onlara Allahın size malından verin ve Dünya hayatın geçıci metâını kazanacaksınız diye cariyelerinizi fuhşe ikrah etmeyin, hele ıffetli olmak isterlerse; her kim de onları ikrah ederse şübhesiz Allah, onlara ikrahlarından sonra gafurdur, rahîmdir"

**

bunlardan izan insaf adalet beklemek beyhudedir güneşe gözlerini kapatana ne denir ki.

 

Vallahi biz bizi biliriz merak etmeyin, lakin sizlerin gerçeklere ve kurana gözlerinizi kapadığınız artık ayan beyan ortada..

 

Baksanıza, kurandan iş çıkmayacağı anlaşıldığından mütevellit olsa gerek, hadis ve söylencelere dümen kırmış nogodbutabdullah kardeşimiz.

Metin içerisinde kuran içinden alınmış diğer kısımlar ise "köle" ve "cariyelik" kurumlarının meşruiyetini yine onaylar nitelikte.

Sadece meseleyi "islam köleliği teşvik eder/etmez" zeminine kaydırma çabası var.

Diğer kısımla ilgili, öteki türlü bir çıkar yol olmadığı biliniyor çünkü.

İslamda kölelik/cariyelik var ve yasaklanmamış. Sadece kısmi bir vicdan meselesi halinde lütufkar teşvik ve öneriler var.

Ya da mal olarak görülmeleri hasebi ile bir sevap ya da ceza aracı işlevi görmeleri hususu.

 

Türk ceza kanununda ise mesela uyuşturucu kullanımı ve satımı ile ilgili böyle teşvik ve öneriler falanlar filanlar yok.

Seksen koldan dolandırılmamış.

Çünkü yasak!

 

Batı cephesinde yine yeni bir şey yok anlayacağınız.

Karşı tarafa değil, kendilerine yazıyorlar. 

Kendi kendilerine ikna olunca basıp gönderiyorlar....

 

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bir misal:

tertemiz bir kaynaktan akan dereye  kirlenenler giriyor yıkanıyor tertemiz çıkıyor

 

burda kaynak kiri gidericidir kirlenmeyi arındırıcıdır

 

şöyle bir eleştiri tertemiz ve temizleyen kaynağa  yöneltilir mi:

aman da ne den kaynak üzerinde  sakın kirlenmeyin diye bir tabela yok:)

demek ki kaynakta kirlenmeyi özendiriyor

hayır asla

kirlenmek tabiatta olan fıtri bir şey

temiz olan ve temizleyen mübarek su da bu kiri gidermek için var

 

bir ara kirlenmek güzeldir diye  reklamlar vardı

tabii kapitalist düzen de deterjan satmak için iyi bir yol

ama su olmazsa deterjan ne işe yarar

 

islam temiz su gibidir

bir çok kirli kötü habis cahiliye adeta ki içmek öldürmek zina köleleleştirme hepsi islam havuzuna girdi temizlendi daha o yola atım atmadı

tevbe bir nevi arınma yıkanmadır

 

köle olup islama girenlerin hepsi azad ve hür olmuştur

peki köleleştiren kimdi

münafıklar kafirler ve cahiliye arapları ve dahi diğer milletlerin hepsi

sanki  kafir roma da esirler köleler arslanlara parçalatılmıyordu hemde zevk eğlence için 

eziyet zulum köleleştirme küfrün mayasında vardır

 

karınca suresinde  hz süleyman ve ordusu için: bilmeden görmeden sizi kazaen ezebilir diyor

yani mümin karınayı dahi ezmez  ken eşrefu mahluk insanı mı ezip köleleştiri asla ve katta.

Link to post
Sitelerde Paylaş

daha önce ki mesajlarımda çok sayıda ayet yazdım dileyen araştırır bulur kölelik hakkınfa 

sizin her saçma sapan fikir taşımayan söylemlerinize şip şak  ayet araştırıp yazacak değiliz

biz neyi nerde yazacağımızı biliriz.

kaldı ki ayetleri de  bin bir takla atıp kesinti cımbızlama kendinize uyan saçma sapan kişilerin meallerinden getirip yine bin derede su getirmeler

 

mühim olan samimiyet izan insaf 

yoksa koyu cehaletle soslanmış kara kibirle gözleri kapalı şekilde inkarı her kes rahatlıkla yapar

ama akıl ve vicdan ölmemiş ise ona yutturmak biraz zor. sürekli sizi rahatsız eder derinden derine.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 minute ago, nogodbutAllah said:

bir misal:

 

kirlenmek tabiatta olan fıtri bir şey

 

Kölelik de tabiatta olan fıtri bir şey he mi  :)

Ha keza cariyelik de..

 

Senden kuran avukatlığı hikayeleri değil, kuranından kesin ve net vecizeler bekliyoruz.

Aciz olanı, muktedir olan savunsun.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 minutes ago, nogodbutAllah said:

daha önce ki mesajlarımda çok sayıda ayet yazdım dileyen araştırır bulur kölelik hakkınfa 

sizin her saçma sapan fikir taşımayan söylemlerinize şip şak  ayet araştırıp yazacak değiliz

biz neyi nerde yazacağımızı biliriz.

kaldı ki ayetleri de  bin bir takla atıp kesinti cımbızlama kendinize uyan saçma sapan kişilerin meallerinden getirip yine bin derede su getirmeler

 

mühim olan samimiyet izan insaf 

yoksa koyu cehaletle soslanmış kara kibirle gözleri kapalı şekilde inkarı her kes rahatlıkla yapar

ama akıl ve vicdan ölmemiş ise ona yutturmak biraz zor. sürekli sizi rahatsız eder derinden derine.

 

Bu demogojilerin hiçbirisine gerek yok. Geçiniz. 

Cımbızlamaya falan da.

Yok cehalet sosu falan geç bunları.

 

1400 yıllık tefsir, anlayış ve uygulamalarınız ortada. 

Peygamberinden sahabesine, islam alimlerinden mezheplerine, ta ki tatlısu müslümanlarına kadar.

Siz bizimle değil, kendi öz tarihinizle güreşiyorsunuz.

Bakalım ne zaman uyanacaksınız?

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, nogodbutAllah said:

müfessirler hz peygamberimiz as bir hadisini yazarlar ki bu olayın özetidir:

buyurur ki:" ليقل أحدكم فتاي وفتاتي، ولا يقل عبدي وأمتي

yani : kölem ve cariyem demeyiniz oğlum ve kızım deyiniz buyurur.

bu ne güzel bir hitaptır

zaten bu hitap kölelik zincirini parçalamıştır

 

İşte insan konuya böyle sığ, yüzeysel ve çarpık bakarsa hadisin aslında ne anlama geldiğini kavrayamaz, bu hadis köleliği onaylayan, kabul eden bir hadistir ama din denen meret bu gerçeği görmeyi engeller.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, nogodbutAllah said:

yani : kölem ve cariyem demeyiniz oğlum ve kızım deyiniz buyurur.

 

@sağduyu  güzel yakalamış:

 

"Kölem ve cariyem demeyiniz, hemen azat ediniz" mesela de mi?

"Kölem ve cariyem demeyiniz, çünkü yasak ve haram" mesela de mi?

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

kölelik günahdır günah işlemede fıtratta vardır o manada söyledim

yani insan fıtratı  günaha  isyana inkara daha çok meyl eder zira süslenmiştir ona cazib gelir

bu gün insan kendi fıtratını az deşse kendi hizmetinde  çalışan her dediğini yapan karşılık almayan ne dense yapan insan olmasını ister

bu gün işçiler hizmetçiler temizlikçiler bir nevi köleleştirilmiştir

zengin olan fakiri

kuvvetli olan zayıfı

ilim sahibi olan cahili

sömürebiliyor bir nevi köleleştiriyor

bu huy ve karakter insan fıtratında kötü bir huy olarak var

ama islam onu islah etmiş  temizlemiş

diyor ki zengin ise fakiri ezme sadaka zekat ver

kuvvetli isen zayıfı ezme en kuvvetli olan Allaha hesab vereceksin

ilim sahibi ise cahili saptırma ideolojine göre kullanma hesabı ağır olur

ama düşüncesi  çukur veya tümsek olanlar her neseyi çarpıtır düz ayna gibi olun

diyecem zor biraz:)

kölelik şirk küfür bataklığında yetişen bir zehirli ottur

islam suyu ile sulansa şifalı bir bitkiye döner yani azad eder.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 minutes ago, nogodbutAllah said:

kölelik günahdır günah işlemede fıtratta vardır o manada söyledim

yani insan fıtratı  günaha  isyana inkara daha çok meyl eder zira süslenmiştir ona cazib gelir

bu gün insan kendi fıtratını az deşse kendi hizmetinde  çalışan her dediğini yapan karşılık almayan ne dense yapan insan olmasını ister

bu gün işçiler hizmetçiler temizlikçiler bir nevi köleleştirilmiştir

zengin olan fakiri

kuvvetli olan zayıfı

ilim sahibi olan cahili

sömürebiliyor bir nevi köleleştiriyor

bu huy ve karakter insan fıtratında kötü bir huy olarak var

ama islam onu islah etmiş  temizlemiş

diyor ki zengin ise fakiri ezme sadaka zekat ver

kuvvetli isen zayıfı ezme en kuvvetli olan Allaha hesab vereceksin

ilim sahibi ise cahili saptırma ideolojine göre kullanma hesabı ağır olur

ama düşüncesi  çukur veya tümsek olanlar her neseyi çarpıtır düz ayna gibi olun

diyecem zor biraz:)

kölelik şirk küfür bataklığında yetişen bir zehirli ottur

islam suyu ile sulansa şifalı bir bitkiye döner yani azad eder.

 

adam öldürmek meselesi de böyle mi mesela..

fıtrat mıtrat hesabına, kuranda bunun için hiçbir yaptırım ceza yok de mi?

Bunu da tersinden, kinaye ile mi anlatmış mesela..

Link to post
Sitelerde Paylaş

alakaya maydanoz

adam öldürme de fıtratta vardır

melekler hz ademin yaratılışı esnasında yeryüzünde kan döken birisinimi derler

hz Allah ona yeryüzündeki halife der.halife de olabilir katilde olabilir.

ademin bir oğlu diğerini öldürdü

hz yusufu öldüreceklerdi kardeşleri kuyuya attılar

bazı ayetlerde biz insana hem 

فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا
 

"O, (insanın) doğasına, kötülük (yollarını) ve takva (yollarını ayırt etme yeteneğini) yerleştirmiştir.
"

insan hem şeytani hemde meleki yönlere birden sahib

iki tarafada akıl ve iradesi ve nefsi ve vesvesi şeytan ile tercih edebilir

 

ama yine ayetler der ki bir inanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibi

birini ihya eden kurtaran hepsini ihya etmiş gibidir der

yani güzel olana teşvik eder. kötü olandan da uzak dur der.

 

şimdi bir anne kendi bebeğini keser

 diğer anne başkasının bebeğini kurtarma uğruna canını feda eder

iki si bir mi hayır.ama potansiyel olarak iyi kötü iksinde de var

kuvve olarak var ama fiil olarak iyi olanı seç der.

tarihinde nogodbutAllah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

firavun nemrut gibiler kibirleri ile ilahlık taslamışlar

diğer her kesi köleleştirmişler

hatta hz musa nın mucizesi karşısında  iman edip secde eden sihibazlara ben size izin verdi mi ki musanın Rabbine iman ettiniz der

nere de ise düşüncelerinide kontrol edecek kalblerinede el atacak

günümüz zalim kafir devletleri şahıslaşsa firavun olacaklar

zira kapitalist emperyalist kafirler tüm insanları köleleştirmişler

bağımsız tek devlet bırakmak istemiyorlar

hepsini kendilerine bağlamışlar

az bağımsız olanın kafasına vurup kendilerine bağlama derdindeler

adam petrolünü satamıyor

bakın iran venezuella

ama arabistan gibi etekli melikler de satıyorda kime satıyor abd ve yahudi emrinde onlara peşkeş çekiyor

arabistanın başı dik kralı faysal az bağımsız hareket etti adamı şehit ettiler

iranlı mussaddık iran petrolünü millileştirdi hemen indirdiler

bunlara sisi gibi suud kralı gibi adamalar lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allahu Ekber diyen La ilahe ilAllah diyen adamdan asla köle olmaz

zillet içinde yaşamaktanda izzet içinde ölümü seçer

bakınız seyyid kutub bakınız şeyh şamile bakınız  hasan el benna bakınız bilal habeşi bakınız ilk şehid sümmeye bakınız firavunun karısı asiye bakınız bir omzuma güneşi diğer omzuma ayı versenizd evazgeçmem diyen Muhammed as a 

ölümden korkmayan şehadeti ölümdem çok seven adamı köleleştiremezsiniz

öldürebilirsiniz ama köleleştiremezsiniz

köleliğin en mühim sebebi ölüm korkusu açlık korkusu v.s zaten açlık ta ölürüm korkusundadır neticede umum korkuların menbaı ölümdür

yoksa bilali habeşi neden vazgeçmedi

ölümü göze aldı

emin olun islam 10 sene erken gelse idi o bilal kimseye asla köle olmazdı kabul etmezdi direnirdi

islam bütün kölelik zincirlerini kırandır.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 minutes ago, nogodbutAllah said:

Allahu Ekber diyen La ilahe ilAllah diyen adamdan asla köle olmaz

zillet içinde yaşamaktanda izzet içinde ölümü seçer

bakınız seyyid kutub bakınız şeyh şamile bakınız  hasan el benna bakınız bilal habeşi bakınız ilk şehid sümmeye bakınız firavunun karısı asiye bakınız bir omzuma güneşi diğer omzuma ayı versenizd evazgeçmem diyen Muhammed as a 

ölümden korkmayan şehadeti ölümdem çok seven adamı köleleştiremezsiniz

öldürebilirsiniz ama köleleştiremezsiniz

köleliğin en mühim sebebi ölüm korkusu açlık korkusu v.s zaten açlık ta ölürüm korkusundadır neticede umum korkuların menbaı ölümdür

yoksa bilali habeşi neden vazgeçmedi

ölümü göze aldı

emin olun islam 10 sene erken gelse idi o bilal kimseye asla köle olmazdı kabul etmezdi direnirdi

islam bütün kölelik zincirlerini kırandır.

 

 

Bırak evelemeyi gevelemeyi de ayet getir köleliğin haram, günah olduğuna dair. Ayrıca böyle kendi kafandan hüküm uydururken şu ayetleri de göz önüne al:

 

Nahl/116. Dilleriniz yalana alışageldiğinden dolayı, Allah’a karşı yalan uydurmak için, “Şu helâldir”, “Şu haramdır” demeyin. Şüphesiz, Allah’a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa eremezler.

 

Tahrim 5.     Ey peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak, Allah’ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

 

Maide 87. Ey iman edenler! Allah’ın size helâl kıldığı iyi ve temiz nimetleri (kendinize) haram etmeyin ve (Allah’ın koyduğu) sınırları aşmayın. Çünkü Allah, haddi aşanları sevmez.

 

Eğer putun kendi kafana göre helali haram kıldığını öğrenirse kıçına kazığı sokup sonsuza kadar kebap yapmayı da iyi bilir. Ne sapık, ne sadist put olduğu herkesin malumu zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş
52 minutes ago, nogodbutAllah said:

alakaya maydanoz

adam öldürme de fıtratta vardır

melekler hz ademin yaratılışı esnasında yeryüzünde kan döken birisinimi derler

hz Allah ona yeryüzündeki halife der.halife de olabilir katilde olabilir.

ademin bir oğlu diğerini öldürdü

hz yusufu öldüreceklerdi kardeşleri kuyuya attılar

bazı ayetlerde b...

ama yine ayetler der ki bir inanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibiz insana hem 

 

 

Alaka tam burası zaten

adam öldürme fıtratta yoktur demedim..

bunun cezası yaptırımı yok mudur fıtrat mıtrat hesabına?

hani illa yazmasına gerek falan diyorsun ya..

mesela bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibi demiş ya..devamı?

Bağlıyacam bir yere ama, sabun gibi kaçıyorsun :) 

 

Geyiği de geç. Senin kendinden geçtiğin kendi öznel söylemlerin para etmiyor burada, anlasana be adam..

Yok allahuekber diyen adammış suymuş buymuş

Çalıştırmak istiyorsan makineye jeton, bize ayet getireceksin.

 

Ama gördüğün üzere yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

sübhanAllah  

yahu kısas  var işte 

öldüren öldürülür

kısasta hayat vardır ayeti var

bu gün kafir düzenler idamı kısası kaldırdılar

alkol alma sarhoşluk serbest ama araba başında yasak

adam geniş serbest zamanda içip alkolik oluyor

sonra kendini tutamayıp sarhoş hali ile araba sürüp bir dünya masumu öldürüyor

sonra içeri girip kısa süre sonra çıkıp tekrar içmeye öldürmeye devam ediyor

peki o adama acıyıp asmadınız kısas yapmadınız onun ki canda

öldürdüğü o kadar masum çoçuk kadın can değil mi

sen katile acıyıp   idam etmiyorsun

ama öldürdükleri insanların  hakkını gasb ediyorsun büyük zulum işliyorsun

bu gün trafikte kızan silahını çıkarıp ateş ediyor hop karşıdaki arabada çok sayıda insan ölüyor

neyine güveniyor

biliyor ki kafir düzende kısas yok içeri girip çıkacak

 

islam hayat hakkını korur

önem verir

abd kafir devletinde seri katiller çıkıyor

adam 99 kişi öldürmüş hala öldürmeye devam ediyor

ilk kişide yakala as masumlar kurtulsun

zaten öldürdüğünde ,öldürüleceğini bilen öldürmez

o yüzden kısas hayat kurtarır

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

hayat çok önemlidir 

bu bakımdan bir karınca ile bir insanın aslında farkı yoktur

yani nasıl ki insan can taşır muhteremdir öldürülmez

karınca da can taşır

yolda geçerken asker gibi tek sıra olmuş yürüyen karıncalara basmamak için adımımızı çok uzaklara atıyoruz

 

hayat kelimesi hayy dan gelir hayvan kelimesi de ordan türemiş

hayy hareketli  demek 

ingilizcede anime ile animal ne ise

arapçada hayy hayvan aynıdır

hayvan çokça canlı hareketli demektir

maddi hayatın bir nevi merkezi kalbdir o dursa ölür

o yüzden hastanelerde reanimasyon kalbi yeniden çalıştırma merkezleri var

 

bilgisayarda 3d olarak bir karıncayı örmceği modelleyip animasyon vermek o kadar zor ki

o da aslında ölü  donuk ruhsuz bir model

animasyon dediğin hareketi bir nevi sen kendi hareketinden veriyorsun

zaten motion capture ile insan hareketiaktarılır

bu gerçeği bilen kimse can taşıyan  örümceği öldürebilir mi

karıncayı öldürebilir mi

onlar ki canlıdır diridir ürer hareket eder beslenir her türün spesifik kanunları var

 

uykuya bu yüzden ölümün kardeşi derler

zira uykunun esasıda sabitliktir hareketsizliktir

uykuda biri ölse uyuyor sanılabilir

o yüzden ölümü hayy mının ilk tesbiti harekete bakmaktır

nabzı atıyor mu yani kalb harekette mi?

bu hayy meyyit konusunda araştırmalarım oldu Kur'an daki  hayy meyyit kavramlarına baktım harika mucizevi şeyler çıktı

beni adeta büyüledi.

bitki taş dahi candır kendine göre hayatı var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...