Jump to content

3 din hakkında, reel düşünceler...


Recommended Posts

yahudilik gerçek ise,
musanın yaşadığına ve peygamber olduğuna dair bir belge veya bir argüman neden yok..yehovanın ispatı nedne yok?
yehova musayla konuşurken muhammedle neden konuşmamış? ve ona cebraili göndermiş? neden cebrailin ispatı yok?
 
hristiyanlık gerçek ise,
kutsal ruhun bu dünyaya göreceli olarak gönderildiği anlatılıyor, hristo gerçek ise neden kutsal ruhu madde
boyutunda göremiyoruz?
isanın babası kim? belli değil. kutsal kitaplar birbirini yalanlıyor, (kutsal ruh tanrını oğlumu? yoksa insanmı? belli değil)
isanın yaşadığına dair bir belge ve argüman yok.
 
 
islam gerçek ise.
muhammeddin yaşadına ve peygamber olduğuna dair bir belge veya argüman yok?
 
her nedense sadece kitaplar ispat olarak kalmıştır.
aslında en zor ispatı olan kitaptır. bir kitap bozulmadan ve tahrif olmadan nasıl binlerce yıl kamıştır.
daha kolayıda insandır, bundan 2000  veya 3000 yıl önce yaşıyan
insanları kütle spekti ile ispatlıyoruz artık çok basit, hatta ne yediğini bile anlııyabiliyoruz, farklı cihazlarda var,
bu cihazlar bir insan hangi tarihte yaşamış, ne yapmış? herşeyi anlamamıza yardımcı oluyor..
2000 yıl yaşamış topraktan bir kırıntı alıyoruz ve o kırıntı bize yaşıyan kişilerin dnasını ve yaşarken neler yaptıgını? ispatlıyor..
 
bilm adamları bu deneyi yaptılar ne arabistanda, ne küdüste, nede isanın dogdugu filistin topraklarında böyle bir krııntıya yani ispatarastlıyamadı, tek bulgular bu 3 kişinin gerçekten yaşadığını ve fakat sıradan koyun çobanları olduğunu çok net ispatlamıştır.
demekki, kitapları yazanlar bilnmeyen farklı kişilerdi, büyük olasılıkla kitapları yanı yahudizmi! hahamlar hristiyanlığı!
papazlar ve kilise adamları islamıda hacılar hocalar ve alimler yazmıştır...
 
madem musa atlası 2 ye yarmış.:
 
 
musanın atlası 2 ye yardığını ispatlıyan, deniz yüzeyi deneyi neden müspet sonuçlanmış? 
demekki tamamen uydurma bir senaryoydu, çünkü, bu doğaüstü olay mutlaka, jeolojık ve fizyolojık olarak iz bırakırdı
 herkes bunu gözden kaçırmış sanırım.
 
 
ilk kitaplar ispatı olmasına rağmen  peygamber ve tanrılar olmadığı için bir anlam ifade etmediğini daha iyi anlıyoruz,
 
ayrıca ve ayrıca, ilk yazılan dönemlerde , parşömentler vardı, ve şimdiki diyanetin ve vatikanın bastığı  incil ve kuran,,
hem  çok uzun hemde abartılıdır.
 
ayrıca madem isa peygamber matta incilini yazmış, diğerleridemi peygamberki???? onlarda incil yazmış.
 
işte bütün bu soruların irdelemek ve mantıklı yorumlar yapmak, reelizmdir..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
tarihinde karamsarhuman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

kısaca; beyler!  hristiyanlıkta, gözden kaçan   birşeyi daha ilk ben sunucam,, 4 incil ve 4  havari  değil bu 4 havari, 4 peygamber oldugunu 

iddia etmiş kişilerdir. bu 4 kişi peygamber oldugunu ve tanrının elçisi oldugunu anlatmıştır.

 

1: matta incili  hz:isa.(matta incilini yazan hz matta dir gerçek adıda isadır)

 

2: markos incili  hz. markos.. 

 

3: luka incili hz luka.. 

 

 

4: yohanna incili hz. yohanna.. 

görüldüğü gibi hristiyanlıkta 1 peygamber değil 4 peygamber iddiası vardır..

 

bu ayetleri yazanların tamamı fiilstinli havariler değil fiilstinli peygamber iddisasında bulunan şahıslardı..

 

dipnot düşelim.. 

 

4 kitabın orjinalindede bu 4 isim peygamber olarak geçmektedir vatikanın ve diğer yayın

 evlerinin bastıkları incillerde ise, bu 4 şahış peygamber değil, isaya yardımcı 4 havarı olarak geçmektedir.

 

bu tamamen yanlış bilgidir, kaynagında ise ,4 peygamber iddiası ile  yazılmış matta, markos, luka ve yohanna

 incilleri gerçeği vardır. ve bu kitaplarda peygamber olanlarda hz: matta  hz: markos. hz. luka hz: yohanna 

 olarak geçmektedir, zamanla bilgiler güncellenicektir saygılarımla.....

tarihinde karamsarhuman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bu farklı bir ihanet, , bu ihanet farklıdır, isa öldükten sonra gerçekleşir bu ihanetler hepsi eline alır parşömentleri ve yazarlar matta incilini değiştirmeye başlarlar, ayetlere dokunmazlar yalnızca isa yani matta ayetlerini değiştirir aynı yere iki nokta üst üste koyarak markos! luka! ve yohanna adlarını entegre ederler...havarilerin sadece 4 dü asıl ihaneti yapan kişilerdir.. diğerlerin ihaneti farklıdır.yazdıklarımı ispatlıyorum. bak şimdi ....... luka 11...İsa bir yerde dua ediyordu. Duasını bitirince öğrencilerinden biri, “Ya Rab” dedi, “Yahya’nın kendi öğrencilerine öğrettiği gibi sen de bize dua etmesini öğret.”
2 İsa onlara, “Dua ederken şöyle söyleyin” dedi: 
“Baba, adın kutsal kılınsın. 
Egemenliğin gelsin. 
3 Her gün bize gündelik ekmeğimizi ver. 
4 Günahlarımızı bağışla. 
Çünkü biz de bize karşı suç işleyen herkesi bağışlıyoruz. 
Ayartılmamıza izin verme.”
5-7 Sonra şöyle dedi: “Sizlerden birinin bir arkadaşı olur da gece yarısı ona gidip, ‘Arkadaş, bana üç ekmek ödünç ver. Bir arkadaşım yoldan geldi, önüne koyacak bir şeyim yok’ derse, öbürü içerden, ‘Beni rahatsız etme! Kapı kilitli, çocuklarım da yanımda yatıyor. Kalkıp sana bir şey veremem’ der mi hiç? 8 Size şunu söyleyeyim, arkadaşlık gereği kalkıp ona istediğini vermese bile, adamın yüzsüzlüğünden ötürü kalkar, ihtiyacı neyse ona verir.
9 “Ben size şunu söyleyeyim: Dileyin, size verilecek; arayın, bulacaksınız; kapıyı çalın, size açılacaktır. 10 Çünkü her dileyen alır, arayan bulur, kapı çalana açılır.
11 “Aranızda hangi baba, ekmek isteyen oğluna taş verir? Ya da balık isterse balık yerine yılan verir? 12 Ya da yumurta isterse ona akrep verir? 13 Sizler kötü yürekli olduğunuz halde çocuklarınıza güzel armağanlar vermeyi biliyorsanız, gökteki Baba’nın, kendisinden dileyenlere Kutsal Ruh’u vereceği çok daha kesin değil mi?” şimdide markos 11.e bakalım ..Yeruşalim’e yaklaşıp Zeytin Dağı’nın yamacındaki Beytfaci ile Beytanya’ya geldiklerinde İsa iki öğrencisini önden gönderdi. Onlara, “Karşınızdaki köye gidin” dedi, “Köye girer girmez, üzerine daha hiç kimsenin binmediği, bağlı duran bir sıpa bulacaksınız. Onu çözüp bana getirin. 3 Biri size, ‘Bunu niye yapıyorsunuz?’ derse, ‘Rab’bin ona ihtiyacı var, hemen geri gönderecek’ dersiniz.”
4 Gittiler ve yol üzerinde, bir evin sokak kapısının yanında bağlı buldukları sıpayı çözdüler. 5 Orada duranlardan bazıları, “Sıpayı ne diye çözüyorsunuz?” dediler.
6 Öğrenciler İsa’nın kendilerine söylediklerini tekrarlayınca, adamlar onları rahat bıraktı. 7 Sıpayı İsa’ya getirip üzerine kendi giysilerini yaydılar. İsa sıpaya bindi. 8 Birçokları giysilerini, bazıları da çevredeki ağaçlardan kestikleri dalları yola serdiler. 9 Önden gidenler ve arkadan gelenler şöyle bağırıyorlardı:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Patent olayında olduğu gibi ,uluslararası anlaşmalarda olduğu gibi tarihi 100 sene öncesi ile sınırlayacaksın.

Adamlar dedelerini bilmiyorlar kalkmışlar muhammed isa musa adem vb kişiler şunu yapmış bunu yapmış diye anlatıyorlar.:)

Link to post
Sitelerde Paylaş

 ARKADAŞLAR FORUM TARİHİNDE BİR İLK YAŞANICAK HAZIRMIYIZ?

matta incili hariç diğer ayetlerde isadan bahsediliyor fakat bu vatikanın arşivinde saklıdır.. gerçekte ise isa yerine luka markos ve yohanna isimleri eklenmiştir ayetlere iç savaş çıkmasın diye vatika bunu çok uzun yıllardır orta çagdan beri gizlemektedir.eğer bu korkunç! gerçek açıga çıkarsa beyler ! 500 yıl savaşları yeniden başlar hiç şüphen olmasın . fazla yazmak istemiyorum çok tehlikeli yerlere gidicektir...

 

miilyonlarca insanın ölümüne nedne olan 500 yıl savaşları niçin oldu sanıyorsunuz beylerr!   işte bu yüzden oldu, birileri birşeyleri deşifre ettide ondan sonrası ise korkunç! katolıkler protestanlar diğer yandan süyaniler ve diğer leri ..gnostik incilide bu tepkimeye karşı tepki olarak yazıldığı andna itibaren , ılımlı bir hava oluştu..protestan papazlar bu gerçeği gizlemek için farklı mezheplere bölündüler zaten çoguda evangelist yahudiydi..bu gerçeği bilen insan sayısı o kadar azki onlardan biride benim ..ortadoks mezhebide zamanla bölünerek Keldani Mezhebi
2- Ermeni Mezhebi...
3- Süryani Mezhebi...
4- Maruni Mezhebi..5- Kıpti Mezhebi. adın almıştır çoogu rum ve yünanlıdır aslında bu mezhep isanın gerçek mezhebidir..

 

 isa! ve davut! peygamber değil tanrının oğludur, ayetleri anlıyarak oku bundan sonra...eyy teist! ne tesadüf değilmi? gnostik incilini yazanda yünanlıydı... 2.yüzyılda Hristiyanlar tarafından sapkın olarak ilan edilen Basilides tir.isanın filistinli oldugunu anlatan tarih bilmciler aslında tarihe ve insanlıga en büyük ihaneti yapmışlardır.. isa safkan yünanlıydı..roma imparatorlugunda asker olan isa kudüs işgal edildiğinde ordaydı.. evet yanlış duymadınız beyler!  isa romalı bir lejyonerdi, daha sonra romaya ihanet edicek!  ve havarilerle birlikte yakalanıcak ve çarmıha gerilerek idam edilicekti. işte gerçek tarih bu ...tarihler tamamen saptırılmış  isa  9!  havari ile çarmıha geriliyor ve idam  ediliyor! 3   çüde kaçarak farklı incilleri yazmıyor, 3 çü 200 yıl sonra farklı inciller yazıyor 12 havarıde tamamen sahte bir argümandır! . romanın kuruluşu m.ö 8 yy denmış ama aslında m.ö. 2700 yy dır..başka bir gerçek  daha var, 1400 yıl önce mekkede çoklu tanrılara inananlara karşı yahudiler mekkeli müşriklere put hediye etmişlerdir. çünkü bu putlara taparlarsa içsavaşı başlatan muhamedide devre dışı bırakıcak yollardan biridir yalnızca denmıştır... ama başarısız olmuş ve muhammed kılıçla kafa keserek islamiyeti önce medineye sonrada mekkeye ve tüm arabistana yaymıştır .fakat 7.. yyda emeviler ve daha sonarada abbasiler şşi mezhebinden oldugu için sünnileri katlederek islam küçülmeye başlamıştır ilk defa o yıllarda .. şimdide 2 büyük güç var 1. si  şiiler ve iran . 2. side ırak ve sünniler .. son olarak şiddde gerçek islamı yaymak için muhammedin siyak renklı falamasını kullanıyordu .işid gerçek islamı yaşıyan tek topluluktur. .diğerleri dediğim gibi halifelerin yolunda giderek farklı bir tür islam ortaya çıkardılar.şimdi çarkları birleştir islam ve hrisityanlık ve yahudilik aslında aynı mantıgın ve zekanın sonuçlarıdır..mantıklı olarak irdelenirse , aynı mantıkla yayıldıgı ortaya çıkar kitaplarında aynı mantıkla yazıldığı çok net anlaşılır ..

 

dipnot!

 

 

eğer 4 havari ihanet etmemiş olsaydı bugün ayetlede yohanna , markos ve luka yerine yalnızca, matta isimleri olurdu ve sadece 1 incil olurdu oda gerçek incil olan matta incildiir..EYY SEVGİLİ ÜYELER!  sadece bunu anlamaya çalışın,  eğer bu mantığı anlamıyorsanız  diğerlerini asla anlıyamazsınız... kuran ve tevrat gibi değil incil 4 farklı zamanda ve 4 ayrı adla yazılmış, 

tarihinde karamsarhuman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...