Jump to content

Ödül...


Recommended Posts

  • İleti 42
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

On 29.07.2019 at 12:25, Yeni Üye yazdı:

Bunun bir ödül ya da ceza olması gerekmiyor. Onun iradesi bu. Onun iradesinin senin için en doğrusu ve en uygunu olduğuna inanmak ta imanın bir parçası. Sen, senden çok Ona aitsin. Dünyadaki her şey ve herkes de öyle.

Tamam işte mübarek, neden bir ödül yada ceza olmalı. Sonuçta bu böyle, iman edersen ödül, etmezsen ceza var. Seviyorsan seviyorsundur, sevmiyorsan sevmiyorsundur. Bu kadar yüce bir varlık insani duyguların peşine düşmemeli. 

 

On 29.07.2019 at 12:25, Yeni Üye yazdı:

Tanrıya kul olsaydın, Onun sözüne kulak verirdin. 

Beni ve yaşadığım çevreyi, hatta geçmişimi ve halen şu halimi bir görsen var ya, bu çocuk nasıl böyle konuşabiliyor dersin :)

 

On 29.07.2019 at 12:25, Yeni Üye yazdı:

Ne diyor O? Benim size olan sevgim koşulsuzdur. İnancınızla, kalıbınızla, güzelliğinizle, gücünüzle, sağlığınızla vb. alakalı değildir. Bütün bunları veren de, vermeyen de, ya da verip alan da benim zaten. 

Babama ya da anneme desem ki "sizi sevmiyorum size inanmıyorum, siz benim için hiçsiniz" desem, üzülürler ama bana ceza vermezler. Peki Allah'ın neden ceza ve ödül sistemi var bu inanca karşı? E hadi inanana ödül versin tamam da, inanmayan niye ceza çekecek?

On 29.07.2019 at 12:25, Yeni Üye yazdı:

Ve ben diyorum ki: Dünya geçici bir menfaattir. Bir tür oyalanmacadır. Gerçek hayat ve varılacak yer ondan sonra ve benim katımdadır. Dünyadan sonraki mutluluk hem daha büyük hem daha devamlıdır. Dünyadan sonraki hüsran ve azap ta dünyada olduğundan daha derin ve uzun sürelidir. Madem dünyayı seviyorsunuz, uzun yaşamak istiyorsunuz. Ondaki tatlar ve menfaat hoşuna gidiyor demektir. Ondan daha büyüğü, daha güzeli, daha kalıcısı elbette daha çok hoşuna gidecektir. O zaman dünyada sonsuza kadar yaşamayı istemek te neyin nesi?

Bu kadar önemli bir konu, bu kadar ciddi bir konu nasıl olur da bin yıllarca müdahalesiz kalır? 1400 yıl önce gönderilmiş bir elçi, günümüz için de yeterli geçerlilikte mi?

 

Sonuç olarak bu sistem yanlış. Ben birini bir konuda ikna edememişsem, suç bendedir. Benden istediği deliller yetersiz ise, suç bendedir. Burda bir ceza verilmeliyse bana verilmelidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 29.07.2019 at 12:25, Yeni Üye yazdı:

Ve ben diyorum ki: Dünya geçici bir menfaattir. Bir tür oyalanmacadır. Gerçek hayat ve varılacak yer ondan sonra ve benim katımdadır. Dünyadan sonraki mutluluk hem daha büyük hem daha devamlıdır. Dünyadan sonraki hüsran ve azap ta dünyada olduğundan daha derin ve uzun sürelidir. Madem dünyayı seviyorsunuz, uzun yaşamak istiyorsunuz. Ondaki tatlar ve menfaat hoşuna gidiyor demektir. Ondan daha büyüğü, daha güzeli, daha kalıcısı elbette daha çok hoşuna gidecektir. O zaman dünyada sonsuza kadar yaşamayı istemek te neyin nesi

Özür dileyerek ilaveten; madem geçici bir dünya ve bahsedilen sonsuzluk var, neden direk öbür taraftan başlatılmadı bu. Bugün devlet bile vatandaşını kandıramaz ve tuzağa düşüremez, kandırıpta ceza veremez kanunu varsa, Allah'ın neden böyle bir kanunu kuralı yok?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...