Jump to content

İslam ve Kölelik


Recommended Posts

  • İleti 78
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

2 saat önce, KuranMumini2698 yazdı:

Beled Suresi'nde hiç bir şey olmadan da köleleri özgürlüğe kavuşturabilirsin. 

Beled suresinde köle azadı teşvik edilmez, kölenin özgürlüğe kavuşması sarp yokuşa tırmanmak gibi zordur diye mecaz yapılır.

tarihinde Abdülmalik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
28 dakika önce, Abdülmalik yazdı:

Beled suresinde köle azadı teşvik edilmez, kölenin özgürlüğe kavuşması sarp yokuşa tırmanmak gibi zordur diye mecaz yapılır.

kölenin azad  olması  sarp  yokuş  değil. Kolenin  azad  edilmesi  sarp  yokuş olarak  soylenir. Yani  koleyi  ozgurlestirmesi  gereken. kişi  için  sarp  yokuştur zordur 

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

kölenin azad  olması  sarp  yokuş  değil. Kolenin  azad  edilmesi  sarp  yokuş olarak  soylenir. Yani  koleyi  ozgurlestirmesi  gereken. kişi  için  sarp  yokuştur zordur 

Hadi be oradan.

Kölenin azad edilmesi niye sarp yokuş olsun? Aksine çok kolaydır. Hele işin ucunda Tanrı varsa daha da kolaydır. 

Kölelik yasaktır, bunu destekleyen her kimse dünya ve ahirette cezalandırılır diye ayet yolla, iş bitsin, öyle değil mi?

Bak çok kolay.

Ayette böyle bir ima var mı? Yok!

Benim dediğim manayı esas alacaksın.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, sağduyu yazdı:

 

İman bir arap bedevisinin bana inanmayan herkes sonsuza kadar yanacak şeklindeki deli saçması bir iddiasını hiç düşünmeden doğru olarak kabul edenlerde olur yani senin gibilerde.

 

 

Yani köle özgürleştirmek bir kefaret yani ceza. Beled Suresinde de Kölelik onaylanıyor, köleliği onaylamayan bir sistemde kölelik kölelik azat etmek gibi bir eylem olamaz, bunu o kalın kafan almıyor mu? Bana her hangi bir çağdaş anayasada köle azat etmek diye bir ifade bulabilir misin? Köleliği onaylamayan bir sistem net bir şekilde köleliği yasaklar ve yapanların cezalarını belirtir.

 

 

Ayetin neresinde köle olan mümini sahibinden para karşılığı satın almak gerekir yazıyor? Ne diye Kuran'a kendi laflarını sokuşturuyorsun?

 

 

Bir insan neden evlendirilir? Artık bunu da ı açıklamam gerekiyor? Kuran'da köle evlendirilmez diye bir ifade mi var?

 

 

İnkar ediyorsun dediğine göre sen inkar etmiyorsun.

 

Evet, köle ile sahibi arasında yazılı bir belge oluyor zaten ama önce sahibinin kölesinde bir hayır görmesi lazım, bundan sonra bir de kölenin sahibine ücret ödemesi lazım özgürlüğü için. Neden detaya önem vermeyelim? Senin gibi sorgulamayıp kafamızı kuma mı gömelim?

 

 

Bak senin gibi birinin bile aklına bu kadar net bir ifade kullanmak geliyor, peki bu net ifadeyi neden Kuran'da göremiyoruz? Neden bu kadar net ifadeyi Kuran'da bulup suratımıza çarpmak yerine debelenip duruyorsun, kem küm ediyorsun, ıkınıp duruyorsun?

 Kendi cariyeni neden evlendirecekin? Rabbiniz Allah'tır ayeti köleliği kaldırmıştır. Beled Suresi'nde "Köleleri özgürlüklerine kavuşturmaktır." ayeti vardır. Nerede köleliğe izin veriyor. Kur'an'da tabiki kölelik ile ilgili ayetler vardır ve bunlar özgürlüğe kavuşturmak ile alakalıdır. Şu an bile köleler vardır. Sen bunları özgürleştireceksin. Köle özgürleştirmenin neresi kötüdür. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 hours ago, Kindi said:

Ateistlerin  İslama yönelttiği tenkitlerden birisi de şüphesiz kölelik mevzusudur . Yaklaşık 2005 yılından beridir bu forumda değişik zamanlarda ve değişik rumuzlar da bulundum. Bu konu sık sık müzakere edildi.

 

Şimdi öncelikle tam bu noktada araya girip, bir düzeltme yapmak; gerek gayri ihtiyari, gerekse "ihtiyari" bir şekilde yapılmakta olan "yönlendirmeyi" düzeltmek, tashih etmek gerekiyor.

 

Mesele şu:

 

"Ateistlerin" islama yönelttiği "tenkitlerden" biri değil. Gören de bu bunu sadece ateistler yapıyor zannedecek. Tam tersine bu tespit ve kabul, belki 1400 senedir; kerli ferli islam alimlerinden tutun da, tatlı su müslümanlarına kadar herkesin bir çok noktada ve bir çok kez kabul ettiği bir tespittir.

 

Tenkit değil, tespit. Ateistler değil, müslümanların ta kendisi.

 

Geriye dönün bakın bakalım, hem 1400 yıllık tarihinizde, hemi de günümüzdeki ünlü bir çok islam düşünürü, türlü mezhebi ve hatta bu foruma bir çok kez yolu düşmüş, bir kısmı hala daha bu forumda bulunan müslim kişiler ne diyor, ne düşünüyor, ne beyan ediyor bu konuda...?

 

Anlamadığınız, anlamak istemediğiniz ya da bilerek saptırdığınız nokta şu, ayetlerle birlikte ama onlardan da öte ve ziyade, size "sizle" geliyoruz. Kendi tarihinizi, tefisr, meal ve uygulamalarınızı getiriyoruz.

 

Siz ise kalkmış bunu sadece ateistler öne sürüyormuş, islam tarihinde köleliğin kabulü ve meşruiyetine dair başka hiçbir "tık" yokmuşçasına, sanki ateistler durduk yerde, kuranda "kölelik yasaktır, haramdır, cezası da şudur" demişken aman da kölelik var diyormuşcasına bir mizansen kurarak sergiliyorsunuz dümeninizi.

 

Hayır efendim, yok öyle bir şey.

 

Kölelik yoktur ve kaldırılmıştır derken, biz ateistleren önce, kendi tarihinizle; bütün bir islam tarihi ve uygulamaları ile tezata düşmekte, onlarla güreşmektesiniz, bunu bilin.

 

Peki neden böyle oluyor, tanrısal bir kitap nasıl böyle bir şeye mahal veriyor..? ..işte asıl osmanlı tokatı da buradan geliyor. Müslümanlar bunu atlatabilmek için, tanrılarının kadiri mutlak olduğunu bile reddedebiliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
32 dakika önce, KuranMumini2698 yazdı:

 Kendi cariyeni neden evlendirecekin?

 

Bir çiftçi ineğini neden çiftleştirir? 

 

32 dakika önce, KuranMumini2698 yazdı:

Rabbiniz Allah'tır ayeti köleliği kaldırmıştır. Beled Suresi'nde "Köleleri özgürlüklerine kavuşturmaktır." ayeti vardır. Nerede köleliğe izin veriyor.

 

1300 yıl boyunca tüm islam alemi köleliği meşru görmüş, köle almış ve satmış. Şu anda bile şartlar müsait olsa kölecilik yapacaklar, (bkz işid)

Osmanlı da kölecilik kaldırılmak istediğinde mekke uleması dine aykırı olduğunu ve köleciliğin kaldırılmasının  caiz olmadığını bildiren fetva yayınlamıştır. İslam ülkelerinde bugün kölelik yoksa bunun yegane sebebi sürekli ahlaksızlıkla suçladığınız batı ülkelerinin baskısından başka hiçbirşey değildir. 
 

Modernistlerin kölelik yoktur çırpınışları  ne geleneksel müslümleri ne de ateistleri enterese ediyor. Kendi çapında zırvalayan, ateş olsa cürmü kadar yer yakamayacak adamlarsınız. Modern kültür yapısıyla büyümüş, lakin tezatları görüp 7. yüzyıl arap adetlerini hazmedemeyen, sağa sola sündürüp hazmetmeye çalışan boş beleş adamlarsınız. 

 

tarihinde Ebu Kafir tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
17 minutes ago, KuranMumini2698 said:

 Kendi cariyeni neden evlendirecekin? Rabbiniz Allah'tır ayeti köleliği kaldırmıştır. Beled Suresi'nde "Köleleri özgürlüklerine kavuşturmaktır." ayeti vardır. Nerede köleliğe izin veriyor. Kur'an'da tabiki kölelik ile ilgili ayetler vardır ve bunlar özgürlüğe kavuşturmak ile alakalıdır. Şu an bile köleler vardır. Sen bunları özgürleştireceksin. Köle özgürleştirmenin neresi kötüdür. 

 

Bak üstad;

 

Buraya ne amaçla geldin bilmiyorum ama, getirdiğin argüman ve ayetlere karşılık daha önce yapılan eleştiri ve yöneltilen soruları ekseri ve işine gelmeyen noktalarda pas geçerek, akabindeyse aynı haltları sanki bir önceki diyaloglar hiç olmamışçasına buraya getirerek varacağınız hiçbir yer yok.

 

Buradan şunu anlıyoruz sadece: Evet siz bu kitaba körü körüne inanmış ve kafayı resmen kuma gömmüşsünüz. Ama bu üslubunuz kendinizi kandırmak, zaten körlemesine saplanmış dimağınızı yeniden kendi kendine ikna etmekten başka bir işlevi yok. Sen kendine oynuyorsun resmen.

 

Bir düşün: sence müslüman ama bu konular kafasına takılan, veyahut ateist, ya da sadece bunları sorgulayan bir kişi ya da gavur, senin şu yazdıklarınla ikna olabilir mi gerçekten? Sen/siz bize değil kendine yazıyorsun(uz) resmen. Kendine değil de "bize" yazmaya başladığın vakit belki bir ilerleme sağlamaya başlayabiliriz.

 

Bu bağlamda senden aşağıdaki ve daha önce yazmış olduğum yaklaşıma istinaden bir yorum istirham edeyim, bakalım nereye varacaz, haydi hayırlısı:

 

90/13(beled)

TCK'da mesela; uyuşturucu kullanmamak ve satmamak sarp yokuşu aşmaktır falandır filandır şeklinde bir ibare gösterebilir misin? Hayır. Çünkü YASAK! Ve cezai yaptırımı var.

Gelgelelim yine mesela, sağda solda "burada sigara içmek yasaktır. Cezası şudur.." şeklinde ibareler görürsün. Peki neden? Çünkü sigara içmek genel olarak yasak değil de, ondan. 

Hatta her yerde şurda burda, sigaranın kötülüğü ve bırakılmasına dair tavsiyeler görürsün. 

 

Yasak olmayan şeyin düzenlemesi yapılır. Yasak olan şeyse sadece "yasaktır".  Ne dik yokuşu kardeşim, yassah!

Kuranın kölelik ile ilgili hüküm, söylem ve düzenlemeleri bil bakalım bunlardan hangisine benzer? Uyuşturucu mu, yoksa sigara mı..?

Bildiniz, sigara!!...Geçmiş olsun. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benden duymuş olmayın ama konu sahibi sabıkalı bir sahtekarın tekidir.

En son vukuatı Fransız bir yazar ve filozof olan Volaire hakkında atıp tutması olmuştu.

Sonra sap gibi ortada kalmıştı. Böyleleri iflaz olmaz umutsuz vakalardır.

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

islam  hukukundan  ziyade  ayetler  ne  diyor  ona  bakıyoruz kölelik. kaldirilmiş  aşama aşama 

 

Sen hălă utanmadan burada nasıl otlayabiliyorsun, hayret doğrusu.

Neredeyse her iletin ayrı bir saçmalık, yoksa yazdıklarını gözü kapalı mı yazıyorsun?!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hâlâ aynı beled suresini getiriyorlar, köle azat etmek zordur diyen ayeti islamiyet köleliği eritmeye çalışmıştır diye değiştiriyorlar.

 

Sevgili islam yorumcusu, alimi ve islam sever arkadaşım.

 

Öncelikle bu inkârının arkasında sevap dalgasını takibaren cennet kapısından giriş anahtarın olduğunu sanıyorsan islami açıdan bakıldığında yanılıyorsun. Kuran'da köle azat etmek sadece ödül ve sevap için yapılır. Köle edinmeyi yasaklayan ayet ise yoktur.

 

Bu da köle edinmeyi azaltmamış, aksine teşvik etmiştir. 


Sadece islamiyeti değil, bütün orta doğu ve arap tarihini de inkâr ediyorsun.

 

Abbasilerin milyonları köleleştirmesi, sonra da isyan eden yüzbinlerce, belki milyonlarca köleyi öldürmesi islamiyetin bir sonucu. 

Halifelerin hristiyan ülkelerden zorla her yıl yüzlerce köleyi ülkelerine getirttikleri resmi anlaşmalar tarih kayıtlarında duruyor. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
41 dakika önce, Tengrizm18 yazdı:

Kuranda köle edinmeyin,kölelik günahtır diye bir tane ayet bile yok. Üstelik islam dini köleliği destekler. Örneğin nahl 75 göre köle ile hür eşit olamaz. 

Ayeti  carpitmayalim. lütfen 

 

 

 

 

Değerli kardeşimiz,

"Allah size bir temsil getiriyor: Bir tarafta bir şahsın kölesi olup hiçbir güç ve yetkisi olmayan âciz bir adam, öbür tarafta kendisine tarafımızdan bol bol rızık ve imkân nasib ettiğimiz bir zat ki o maldan gizli-açık dilediği gibi harcayıp kullanıyor. Hiç bu ikisi eşit tutulabilir mi? Bütün hamdler, övgüye vesile olan her şey, Allah’a aittir. Ne var ki onların çoğu bunu bilmezler."(Nahl, 16/75)

Allah Teala, bu âyet-i kerimede, kendisine itaat etmeyen, hiçbir hayır yapmayan ve kendi yolunda hiçbir şey harcamayan kâfiri, emir altında bulunan ve hiçbir şeye sahip olmayan bir köleye benzetmektedir. Köle nasıl efendisinin emrindeyse kâfir de nefsinin ve şeytanın elindedir. Dolayısıyla hayra yönelemez.

Allah Teala, kendisine itaat eden, hak yolda malını harcayan mümini ise, serbestçe tasarrufta bulunan hür bir kimseye benzetiyor. İradesinde hür olan bir müminle, eli kolu âdeta bağlı olan bir kâfir hiç bir olur mu? Mümini, kendisine itaat etmeye muvaffak kılan Allah'a hamdolsun. Hamd, tapınılan putlara değil ancak Allah'a mahsustur. Ne var ki insanların çoğu bunu bilmezler.

Burada buyurulmayıp da çoğul kipi zikredilmesi yalnız iki kişi değil, iki grup arasında karşılaştırma kasdedildiğine işarettir. Yani hürriyetine sahip olmayıp başkasının mülkü olan âciz köleler grubu ile hürler grubu ve özellikle güzel rızık ile rızıklandırılmış olup da onu muhtaç olanlara harcayan hür kimselerin grubu eşit olur mu? Elbette eşit olmazlar, değil mi? İşte Allah'tan başkasına tapanlar, başkasının malı olan köle gibi hürriyetini verip bir yaratığa kul olmuş köleler gibidirler. Allah'tan başka ilâh tanımayan, Allah'ın birliğine inanan Müslümanlar da hürler demektir. Gerçekten, "Ancak sana kulluk eder ve ancak senden yardım dileriz." (Fatiha, 1/5) diyebilmekten daha büyük hürriyet düşünülemez. Bundan dolayı Allah'ı inkâr, ortak koşma, batıl dinler hep birer esirlik bağıdır.

Hak din ve Allah'ın birliğine inanmak insan için bir hürriyet, bir servettir. Düşünmeli ki, o hürriyet nimeti ne büyük nimettir ve onu veren kimdir? Bütün hamd Allah'a mahsustur. Hürriyet, O'nun nimeti olduğu gibi, her nimet de O'nundur. Hürriyetin değerini bilmeli, din ve imanın kadrini anlamalı da yalnız Allah'a kulluk ederek hamd etmelidir. Fakat onların çoğu bilmezler. Bilmezler ve Allah'ı inkâr ve nankörlükte bulunurlar. Hürriyet davası ile şeytana esir olurlar.

(Elmalılı Tefsiri)

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Link to post
Sitelerde Paylaş
Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak Allah yolunda harcayan kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd Allah’a mahsustur, fakat onların çoğu bilmezler.

 

Kopyala yapıştır ile cevaplıyorsunuz.Ve ayrıca ayeti çarpıtmıyorum,Kuran'da olanı söylüyorum.Yukarıdaki diyanet çevirisi ve köleyi allah mal olarak değerlendiriyor.

tarihinde Tengrizm18 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
9 dakika önce, Tengrizm18 yazdı:
Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak Allah yolunda harcayan kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd Allah’a mahsustur, fakat onların çoğu bilmezler.

 

Kopyala yapıştır ile cevaplıyorsunuz.Ve ayrıca ayeti çarpıtmıyorum,Kuran'da olanı söylüyorum.Yukarıdaki diyanet çevirisi ve köleyi allah mal olarak değerlendiriyor.

bir  sonraki  ayetle  beraber  degerlendirin  bence

Link to post
Sitelerde Paylaş

On 12.02.2019 at 19:45, kavak yazdı:

Kölelik İslam´da ve mălum kitapta kesin olarak yasaklanmış ise, buna karşı gelenleri ne gibi yaptırımlar bekliyor ?

Bununla ilgili bir iki cümle mălum kitapta var mı, var ise hani nerede ?

Var ise neymiş, bunların cezası ?

Bunlar sopalık mı, taşlamalık mı, kesmelik mi, öldürmelik mi ? :D

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

islam ansiklopedisi mukatebe bahsinden bir kesit:

"

Değişik vesilelerle köle âzadını teşvik eden Hz. Peygamber, bazı hadislerinde Allah’ın mükâteb köleye yardımda bulunan kişiler için büyük ödüller vaad ettiğini haber vererek bu yolun işletilmesini özel olarak istemiştir (Müsned, II, 251, 437; İbn Mâce, “ʿItḳ”, 3; Tirmizî, “Feżâʾilü’l-cihâd”, 20; Nesâî, “Nikâḥ”, 5). Ayrıca mükâtebe sözleşmesi yapan bazı kölelerin kitâbet bedelini tedarik etmeleriyle bizzat ilgilenmiş ve onlara maddî destek sağlamaya çalışmıştır. Nitekim bazı kaynaklarda İslâmî dönemde mükâtebe sözleşmesi yapan ilk köle olduğu kaydedilen Ebü’l-Müemmil’in kitâbet bedeli Hz. Peygamber’in talebi üzerine ashabın yardımlarıyla karşılanmış, ilk câriye olduğu belirtilen Berîre’nin her yıl 1 ukıyye (40 dirhem) olmak üzere toplam 9 ukıyye altın tutarındaki kitâbet bedeli Hz. Âişe tarafından ödenmiş, daha sonra Resûl-i Ekrem’in zevcesi olan Cüveyriye bint Hâris’in kitâbet bedelini de kendisi vermiştir (Buhârî, “Mükâteb”, 3, 4; Müslim, “ʿItḳ”, 6; Ebû Dâvûd, “ʿItâḳ”, 2). Bazı kaynaklara göre ise bu dönemde ilk mükâtebe sözleşmesi yapan köle Selmân-ı Fârisî olup o da bu sözleşmesini Hz. Peygamber’in talebi üzerine gerçekleştirmiştir. Kitâbet bedeli 300 hurma fidanının dikimiyle 40 ukıyye altın olan Selmân, Resûl-i Ekrem’in nezâretinde fidanları dikmiş ve Resûlullah’ın altın madeninden alınan zekât gelirinden kendisine verdiği para ile 40 ukıyye altın borcunu ödeyerek hürriyetine kavuşmuştur (Müsned, V, 443, 444; Bedreddin el-Aynî, XIII, 116). 

Köleleri hürriyete kavuşturma konusunda Resûlullah’ın tavrını sürdüren sahâbîler, kitâbet akdine ilişkin bazı meseleleri tartışırken ileriki nesillere ışık tutacak ve her biri mezhep görüşü haline gelecek pek çok ictihad ortaya koymuşlardır. Kaynaklarda, Hz. Peygamber’in irtihalinden sonra ilk mükâtebe sözleşmesini Hz. Ömer’in kölesi Ebû Ümeyye’nin, onun ardından Enes b. Mâlik’in kölesi Sîrîn’in yapmış olduğu ve bu sözleşmenin gerçekleşmesinde Hz. Ömer’in müdahalesinin bulunduğu nakledilir. Ashaptan Karaza b. Kâ‘b da kölesi Süfyân ile 70.000 dirhem karşılığında mükâtebe anlaşması yapmıştır. Tâbiîn devrinin önde gelen fakihlerinden Muhammed b. Sîrîn, babası Sîrîn’in kitâbet bedelinin 40.000 dirhem olduğunu rivayet etmiştir (a.g.e., XIII, 117). İçlerinde azımsanmayacak sayıda köle kökenli fakihin bulunduğu tâbiîn devri fakihleri de kitâbet akdi konusunda çoğu sahâbeninkilere paralel ictihadlarda bulunmuşlardır. 

"

 

****

nur 33 tamamı:" Bir nikâha çare bulamıyanlar Allah, kendilerine fazlından bir gına verinciye kadar ıffetli kalmıya çalıssınlar, memlûklerinizden mükâtebe istiyenleri de eğer kendilerinde bir hayır biliyorsanız hemen kitabete kesin ve onlara Allahın size malından verin ve Dünya hayatın geçıci metâını kazanacaksınız diye cariyelerinizi fuhşe ikrah etmeyin, hele ıffetli olmak isterlerse; her kim de onları ikrah ederse şübhesiz Allah, onlara ikrahlarından sonra gafurdur, rahîmdir"

 

**

inkarcılarda yahudi münafıklarının ahlakı var sanki

 

namaza yaklaşmayın dan keser gerisini bilerek yazmaz

burda kendi malınızdan veriniz der ve dahi mal para için cariyeleri fuhuşa sürüklemeyin der iffetlerini koruyun der

adam hayır kelimesini  efendisine çıkar sağlayan maddi  şey sağlayan diye mana veriyor

her şeye madde ile darvinin güçlü kazanır zayıf elenir gibi humk dolu mantığına bağlarsan elbet köle zayıftır senin mantığına göre satılır ezilir kar kapısıdır sadece.

bu ayetin arapça tefsirlerinde

müfessirler hz peygamberimiz as bir hadisini yazarlar ki bu olayın özetidir:

buyurur ki:" ليقل أحدكم فتاي وفتاتي، ولا يقل عبدي وأمتي

yani : kölem ve cariyem demeyiniz oğlum ve kızım deyiniz buyurur.

bu ne güzel bir hitaptır

zaten bu hitap kölelik zincirini parçalamıştır

insan oğlu ve kızına nasıl bakıyorsa emanet ise  arapladan kalma köle ve cariye ye de öyle bakacaktır

zaten cariye lafzı Kur'an lafzı değildir sonradan uydurulmuştur.

bu şu demek:nasıl ki oğlun ve kızın ayrı karakteri bağımsız huviyeti var köle ve cariye dahi öyledir onların sahibi efendisi de hakiki manada Allahtır sen değilsin der

 

islam kölelliği teşvik etti diyenler katiyen yalan söyler

şayet böyle olsa idi o gariban fakir mazlum mağdur köleler neden her türlü zulme baskıya rağmen islama akın akın koştular

bilali habeş selmanı farisi  zeydin harise bunlardan dır  

ümmü eymen hz peygamberin babası hz abdullahın cariyesi idi hz peygamber azad etti

zeyd bin harise hz haticenin kölesi idi onuda azad edip evlendirdi

üsame bin zeyd doğdu

usame bin zeyd halid bin velid gibi keskin bir islam kılıcının olduğu bir çok savaşta ordu komutanı idi

 "İslâm tarihinde ilk divan teşkilâtını Kur’ân Hz. Ömer (ra), Rasûlullah (sav)’a yakınlık derecelerine ve İslâm’daki öncelikleri kriterlerine göre Müslümanlara maaş bağladı. Bu arada Hz. Peygamber’in ailesinden kabul ettiği Üsâme b. Zeyd (ra)’e kendi oğlu Abdullah b. Ömer (ra)’den daha fazla maaş takdir etti. Bunun üzerine Abdullah (ra) babasına, “Neden Üsâme’ye bana verdiğinden daha fazla verdin? Hâlbuki onun katılmadığı savaşlara ben katıldım” dediğinde halifeden şu cevabı aldı: “Allah Rasûlü Üsâme’yi senden daha çok severdi. Üsâme’nin babasını da senin babandan daha fazla seviyordu.”  "

 

 

***

bunlardan izan insaf adalet beklemek beyhudedir güneşe gözlerini kapatana ne denir ki.

tarihinde nogodbutAllah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kölelik İslam´da ve mălum kitapta kesin olarak yasaklanmış ise, buna karşı gelenleri ne gibi yaptırımlar bekliyor ?

Bununla ilgili bir iki cümle mălum kitapta var mı, var ise hani nerede ?

Var ise neymiş, bunların cezası ?

Bunlar sopalık mı, taşlamalık mı, kesmelik mi, öldürmelik mi ? :D

 

Aylardan beri şu yukarıdaki sorulara yanıt veren bir safkan müslüman çıkamadı. Varsa yoksa, bombos laf ebeliği.
Öldürmenin, hırsızlığın ve hatta zinanın(!) bile yaptırımı varken, güya yasaklanmış olan kölelikte ısrar edenlere ne gibi cezalar öngörülmüş?
Kölelik, öyle domuz eti yemesine falan benzemez; en büyük insanlık suçlarından biridir, dolayısıyla şöyle okkalı bir cezayı da gerektirir.

Hem de bu dünyada!.
Kapiş?!

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

VAllahi az mantık bilen bilir sayın kavak bey:)

nickleriniz niye böyle yahu  kavak bey çam efendi bay palamut.

biraz zor oluyor.

köleleştirme ne demek?
çaresiz  ve zafiyettinden fakirliğinden  dolayı daha güçlü zengin biri onun üzerinde hüküm kurup mal gibi kullanıyor demek

 

 köle azad etmek  ne demek?

sen gidip parasını verip o köleyi kurtardığın vakit  bu köleyi aynen kendin kullanacan manasında mı yoksa tamamen hürr biri olması içinmi

tamamen hürr biri olması için

bu zaten tersinden şu demek: köle edinmeyin ve köle edinmişleride azad edin demek

 

daha somut bir misal:

bir adam  tuzak kurup bir tilkiyi  yakalıyor kürkü için

başka adam gelip 

şu kürkün parası ne ise onu vereyim onu sal gitsin demek ne demek

kürk için hayvanları avlamayın öldürmeyin demektir.

nasıl bir anlama muhayileniz var anlamadım

islama giren köleler hürr kalıyor

yetmez var olan köleleri azad edin diyor

ama oda ne niye köle edinmeyin ayeti yok diyorlar:)

 

bu şuna benzer:

adam içi para dolu çantayı bulmuş sahibine götürmüş bir nevi çantayı hürriyetine asıl sahibine bağışlamış azad etmiş çalmamış

diyorlar ki: adam açık açık hırsızlık haramdır başkasının hakkını yemek kul hakkı olup haramdır  demiyor diyorlar

mantığa bak  bergamot çay demle. isteyen  yeşil  çayıda demleyebilir

tarihinde nogodbutAllah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...