Jump to content

Ekmeğin gramajı hakkında..


Recommended Posts

arkadaşlar, 1923 ten 1992 yılına kadar, ekmeğin gramajı, 425 gram iken.. 2019 yılında ekmeğin gramajı 180 grama düşmüş yani 3 ekmek 1 ekmek yapar .ama

ekmeğin fiatı sürekli yükselmiş. bu konuda ne düşünüyorsunuz?

fiatı yükselirken neden gramajı düşmüş? tüm avrupada ekmeğin gramınıyla oynamak suçtur...hapis cezaları vardır. . türkiyede neden bu sahtekarlıga izin veriliyor?

türkiyede kanun koyucular bu  sahtekarlığa neden göz yumuyor? 

türkiyede standart ekmek 200 gram iken, bazı fırınlarda bu gramaj, 150 grama kadar düşmüş durumda,

ne bir denetleme var nede adaleti  sağlıyacak, savcılar ,kanun koyucular, resmen bu sahtekarlığa göz yumuluyor..

tc vatandaşlarısa bu konuda tamamen duyarsız, halbuki haksızlığa ugrayan yine kendileridir.

 

tarihinde karamsarhuman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

425 gram ekmek 20 yılda nasıl olduda? 180 grama düştü. ekmegın fiatı zaten artmış enflasyonla alakalı değil bu durum tamamen sahtekarlıktır. avrupada ekmegın gramı 500 gramdır 1 ekmekle doyarsın çünkü hile yok denetım var. sıkıysa 499 gram satta görelım diyor güçl übir devlet var orda türkiyede herşe ysahtekarlık üzerine kurulmuş ne bir deneti m var nede, denetleyen bir devlet türkieyde devlet mafya el el kol kola yaşadıgı sürece bu ülke yok olmaya mahkumdur. türkiyede ekmegin gramı 180 gram. simit kadar ekmekmi olur? yetişkin biri günde 4 ekmek yemesi gerekıyor doyması için..türkiyede herşey sahte gerçek enflasyon aylık % 89 yıllık % 499 tur. ben iyimser bir tablı çizdim aslında yıllık enflasyon % 899 dur.şu an reseyondabir ülke hiper enflasyonla boğuşuyor . akp he mdoları hemde enflasyonu düşürüyor. askeriyeyi yargıyı kontrol eden adam dolarıda kontrol eder enflasyonuda .. bunları görmek çokmu zor?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...