Jump to content

75 Milyon Arap Ateist olmuş!


Recommended Posts

Alıntı

Arap toplumlarında deist ya da ateistlerin gerçek sayısına ilişkin net bir bilgi edinmek oldukça zordur. Ancak din adamlarının içinde bulunduğu kesimler de dahil, herkesin kabul ettiği ve üzerinde ittifak ettiği konu, ateizm ve deizmin, özellikle de genç erkekler ve genç kızlar arasında 2011 yılından sonra gelişme kaydettiği ve bazı araştırmacı ve akademisyenlerin üzerinde ciddi bilimsel araştırmalar yapılması gerektiğini ifade ettiği önemli bir fenomen haline gelmiş olduğudur. Birleşmiş Milletler’e bağlı bazı kuruluşların yanı sıra kimi sivil toplum kuruluşlarının yaptırmış olduğu araştırma ve anketler, Arap ülkelerinde nüfusun yüzde 22’sine tekabül eden biçimde 75 milyon ateistin bulunduğunu ve bu sayının sürekli olarak arttığını ifade etmektedir.

https://www.gazeteduvar.com.tr/dunya/2019/07/30/arap-dunyasinda-ateizm-olgusu/

 

İlginç bir haber, islam bilindiği üzere her şeyi araplara endeksli bir din. Araplar islamı terk etse, dünya üzerindeki diğer müslümler eşekten düşmüş karpuza dönerdi :D

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 saat önce, Ebu Kafir yazdı:

 

İlginç bir haber, islam bilindiği üzere her şeyi araplara endeksli bir din. Araplar islamı terk etse, dünya üzerindeki diğer müslümler eşekten düşmüş karpuza dönerdi :D

 

Yahu benim gördüğüm kadarıyla müslümanım diyenlerin çoğu kuranı okumamış ya da okuyup anlamamış ama yine de doğru olduğuna, Allah’tan geldiğine inanıyorlar. Bu halleriyle bile kurana toz kondurmuyor, zinciri kıramıyorlar.

Muhtemelen çocukken etkili bir din tacizine maruz kalmışlar. Araplar terk etse bile Türkler pek terk edeceğe benzemiyor.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Abdülmalik yazdı:

Araplar terk etse bile Türkler pek terk edeceğe benzemiyor.

 

Aslında Türklerin tarihinden bu yana Osmanlı bitene kadar Türkleri kimse tanımıyordu.

Çünkü hiç bir zaman devletsiz kalmayan Türklerin tarihi aralıksız biat ile geçmiştir, devletsiz kaldığı zamanlar da başka devletlere biat etmek durumundaydılar.

Bu yüzden Türk devletleri çok iyi tanınmasına karşılık Türk halkı öznel kişiliğini ortaya koyamadığı için halk bazında tanınamamıştır.

Türklerin anlayışları, karakterleri tarihlerinde ilk defa yurttaş oldukları ve kendi başına karar verme şansı buldukları Cumhuriyetle ortaya çıkmıştır.

Buna göre Türklerin sakala göre tarak vurma eğiliminde oldukları ve bu eğilime göre kişisel çıkarı her şeyin üzerinde tuttukları anlaşılmıştır.

Böylesi bir halk kapitalist sistemle çok iyi örtüşse de üretemeyen bir halk olması onları sürü olmaktan kurtaramamıştır.

Dolayısıyla Türkler ne bir dine ne bir ideolojiye bağlı kalmaz, onların yegane yaşam anlayışı küçük  kişisel çıkarlardan ibarettir.

Bunu 12 Eylül'de, 15 Temmuz'da ve siyasi hükümetlerin dönemlerinde çok net olarak gördük, hangi taraf güçlüyse anında o tarafa yönlendiler.

Bugün nasıl ki, dinci iktidar peşinden gidiyorlarsa yarın devleti ateistler ele geçirsin bu defa hepsi ateist olur.

Bu tanım genel anlamda Türk halkı açısından pek iç açıcı görünmeyebilir ama kendileri bu yapıyı kazanç olarak düşünüyorlar.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, Abdülmalik yazdı:

Muhtemelen çocukken etkili bir din tacizine maruz kalmışlar.

 

Bence tersi. Türklerin din anlayışı Araplarınkine benziyor mu sence?

Türklerin İslam anlayışı zaten farklı. Arap İslam'ı onlara çok çok uzak, o yüzden de İslam'ın karanlık yüzünü kabul etmez ve öyle de yaşar. Örneğin Türkler çocuklarla evliliğe sapıklık diye bakar, dört kadın almayı reddeder, laiklik yanlısıdır ve giyim kuşamı İslam'la şekillenmez. Belki çocukluğunda yaz tatili gelince bir ara Kur'an Kursu'na gitmiştir ve kutsal kitapla ilişkisi bu silik anılarla dolu kurstan ibarettir. Dini babadan anadan görür ve gördüğü şekliyle pratik eder. Hani belki en fazla Ramazan ayı geldiğinde oruç tutar, Kurban bayramı geldiğinde içinden gelirse kurban keser, bayram namazlarına gider. Camileri dolduranlar hemen hep yaşlılar olmuştur. 

Kur'an okumadıkları kesinlikle doğru. Merak etmiyorlar, ilgilerini çekmiyor, sağdan soldan veya güvendikleri birilerinden öğrendikleri kadarı onlara yetiyor. İslam onlar için sevgi, çiçek, böcek ve de barış dinidir. 

 

Dolayısıyla Türkler çocuklukta etkili bir din tacizine maruz kalmaz. Biz de bu ülkede doğduk büyüdük ve geçirdiğimiz hayat içinde belki binlerce insan tanıdık, yüzlerce yere gidip geldik. Dinciler ve onların çocukları her zaman vardı, ama hiçbir zaman geneli yansıtmadı. Her ülkede olduğu kadarlardı. Son 20 yılda işler biraz değişti ama Türklerin meselesi aslen din değildi yine.

 

Bir süredir Arap istilası altındayız. Arap emperyalizmi altında inliyoruz. Kurumlarımız ve topraklarımızı vermekle kalmadık, demografik yapımızı kolayca değiştirebilecek kadar Arap'ı ülkeye aldık ve her gün bunların sapıklıklarına maruz kalarak yaşam sürdürüyoruz. Bunlar Arap'ın basbayağı IŞİD kafalı olanları üstelik. Türkler bir süre sonra bu olan bitene bakıp da içten içe İslam'dan soğur mu, inancı değilse de bağlılığı bir parça bile çözülür mü bilmiyorum ama mümkün. Kur'an okutarak yapmanın mümkün olmadığı şeyi hayat, yani maddi süreç yaptırabilir ki gerçek ve sağlam olan da aslen budur. 

Atatürk Türkleri İslam'dan ciddi biçimde korudu. Bu gerçeği şimdilerde, daha yeni yeni anlıyorlar, daha da anlayacaklar.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Türk Ateist yazdı:

Türklerin İslam anlayışı zaten farklı. 

 

1 saat önce, Türk Ateist yazdı:

İslam onlar için sevgi, çiçek, böcek ve de barış dinidir.

İşte bu yüzden terkedemezler dedim. Türkler islamın ne olduğunu bilmiyor ama doğru olduğuna inanıyorlar. Gelen her iktidar da islamı doğru bir dinmiş gibi sunup işe resmiyet kazandırıyor. İçerdiği vahşeti de halktan saklıyor. 

 

Halka sürekli ılımlı dozda islam enjekte ediliyor, bunla uyuşan halk ılımlı islamcıyı

önceliğine alıyor, böyle bir kısır döngü.

 

E peki halk nasıl uyanacak? Böyle giderse hiçbir zaman.

 

 

 

 

tarihinde Abdülmalik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben suudların falan en azından bilinçaltlarında islam'ın yalan olduğunu bildiklerini düşünüyorum. Mekke medine hep onlarda, oraları hep araştırmışlardır, islam tarihinin yalan olduğunu ve islamın aslını biliyor olmaları gerek.

 

Yoksa islama inanıp da bu kadar zarar vermenin imkanı yok ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, Abdülmalik yazdı:

 

İşte bu yüzden terkedemezler dedim. Türkler islamın ne olduğunu bilmiyor ama doğru olduğuna inanıyorlar. Gelen her iktidar da islamı doğru bir dinmiş gibi sunup işe resmiyet kazandırıyor. İçerdiği vahşeti de halktan saklıyor. 

 

Halka sürekli ılımlı dozda islam enjekte ediliyor, bunla uyuşan halk ılımlı islamcıyı

önceliğine alıyor, böyle bir kısır döngü.

 

E peki halk nasıl uyanacak? Böyle giderse hiçbir zaman.

 

 

Halkın uyanması için dinden çıkması gerekmiyor. Ateist olmadan da uyanılıyor, ama zaten bu halkın sorunu din değil. Din bizde sadece perdedir. Bu çağda kimsenin dinle falan yaşadığı ettiği yok. Türkler çıkarına bakar. Çıkarı dincideyse ona yanaşır, laikte ise ona.

Bu son seçimler bunu herkese göstermiş olmalı.

 

AKP dincilikle gelmedi. Liberal politika ve söylemlerle geldi. Demokrasi dedi, gömlek değiştirdik dedi, özgürlük ve zenginlik getiriyoruz dedi. Milleti parayla bağladı bu dinci iktidar. Dinle değil. Din onların paraları götürme ve paylaşma sırasında kullandıkları şifre oldu. Tayyip kesin olarak dindar, dinci elbette ama halk için mesele din değil.

 

Seküler olmak yeter. İnsanlardan dinlerini terketmelerini beklemek mantıksız. Çok büyük hayal ama yararı olan bir hayal de değil. Ayrıca gereksiz.

 

Önümüzdeki ay seçim olsa ve diyelim ki CHP seçimi kazanıp başa geçse. Ve fantezi bu ya, ekonomi alsa yürüse, ferahlasak, ekonomik düzelme tabana da biraz yansısa... Millet memnun olsa CHP'den.

Aradan altı ay geçmeden Diyanet'i kaldırır CHP,  hem de halkın tam desteğiyle. Üç günlük propaganda yeter kaldırmaya.

İnan buna... 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...