Jump to content

İlk yapay insan + maymun melezi


Recommended Posts

İlgisi olanların dikkatine

 

https://www.independent.co.uk/news/science/human-monkey-hybrid-china-organ-transplant-stem-cells-embryo-a9037506.html

 

Basitçe özetlersek, -güya- insana yedek parça gibi organ üretmek için, maymun embriyolarına insan hücreleri aşılamışlar. Deney başarılı olmuş, canlı doğacak haline gelince de sonlandırılmış. 

 

Söylenen, bu şekilde, insan maymun melezi üretilebileceği, bunun doğum sürecinde beyninin iptal edilebileceği, böylece de kolayca organ nakli için gereken organın elde edilebileceği.

 

Ama söylenmeyen, "doğuma gelince, deneyi iptal ettik. Hatta, canlının beynini iptal ettik" gibi söylemlerde, o iptal etmelerin iptal edilmesi, yapılmaması ile ne ortaya çıkacağı. Eğer bu çalışmalar başarılı ise, yakında, mesela, korkusuz askerler, grev yapmayan işçiler vs. insan maymun melezi olarak pazarlarda satılıyor olabilir. 

 

Bugün, bir sürü kanun, böyle bir melezin doğmasını yasaklıyor. Ama, bu tamamen sunni bir yasak ve bilhassa Çin gibi bir ülkede, ki bu deneylerde orada yapılıyor zaten, o yasakların ne kadar bağlayıcı olacağı bir tartışma tabi.

 

Ama, anlaşılan o ki, bir insan maymun melezi üretme işi, vatana millete hayırlı olsun demek kalıyor geride. Artık, sokaklarda suriyeliler kadar, maysan diyelim, "maymun - insan" lar görmeye kendimizi alıştırmak gerekiyor. Kıyamet haberi mi, değil, bir maymunlar cehennemi olur mu, olabilir, ama pek zor. İnsan nesli türleri yok etmede yeterince mahirdir, merak etmeyin. Yeriz biz onları, hiç kafanıza takmayın bunu. 

 

Aksine sevinin, bu ölümsüzlük yolunda çok çok önemli bir adım. Dahası, pek görülmeyen şey, illa sakat, hasta organınız değil, normal olsa da daha süper bir organın üretilmesi de mümkün. Yani, daha güçlü kaslarınız falan olabilir ki, bu pazar bazı açılardan düşünülünce (patlama tehlikesi olan silikon meme yerine, %100 naturel bişey mesela) çin yeni dönemde parayı demetleyecek yolu çoktan bulmuş gibi görünüyor.

 

Yok daha neler falan demeyin. Çinde, boy uzatma ameliyatlarına harcanan paraları bilseydiniz, ortadaki karın ne kadar büyük olduğuna uyanırdınız. 

 

Biyolojide yeni bir çağ başlıyor, bu kesin. Haber çok önemli değil aslen o kadar. Bunlar daha olayın ayak sesleri.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

   Tahminimce insan melezi canlılar Çin de çoktan dünyaya gelmiş olmalı, gelmediyse bile çok yakında mutlaka gelirler buna şüphem yok..
Zira Çin'in otoriter yönetimi için insani etik değerler asla bağlayıcı olmadı, bundan sonra olmasını beklemek saflık olur.
Mahkumlardan ve tutuklu uygurlar dan alınmış organlarla oluşturulan organ borsaları, genetiği değiştirilip dünyaya getirilmiş bebekler bunun açık kanıtlarından.

 

Bilimi, teknolojiyi ve üstün bilgiyi elinde tutan ülkeler geleceğin süper güçleri olacak bu kesin. Çin ise bu konuda en cüretkar olan ülkelerin başında gelecektir.

Sırf bu sebeple gelişmiş ülkelerde giderek otoriterleşme ve bireysellikten çoğulcu anlayış yapısına dönüş yaşanırsa şaşırmam.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 saat önce, anibal yazdı:

 

 

Yaşlılığa da çözüm buldukları an ölümsüzlük garanti diyorsun yani:)

 

Etik kurallara uymadan neler yapacaklarını düşünmek bile istemiyorum fakat büyük bir başarı olduğu da kesin.

tarihinde Kafkaslı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...