Jump to content

Cennet nerede?


Recommended Posts

Cehennem, İbranicede "Ge-Hinnom" sözcüğünden gelir. İbranice'de "ge" vadi demektir. "Hinnom" ise bir isimdir. Buna göre "gehinnom" hinnom vadisi anlamındadır.  Tahminen Kudüs'ün güney ve güney batısında olan bir bölgedir.

 

Cehennemin yeri tahminen bellidir, peki cennet nerede? Tam olarak şuradır diyemiyoruz, ama Tevrat'ın Tekvin kitabının 2. Bap'ının 14. Ayet'inde belirtildiği üzere cennetin içinden çıkan 4 ırmağın ikisinin adı Fırat ve Dicle'dir. Diğer ikisi Pişon ve Gihon ırmaklarıdır. Gihon ve Pişon'un nerede olduğu ve hangi ırmaklar olduğu bilinmemektedir, ama Fırat ve Dicle'nin yeri bellidir. O halde cennet neredeyse onu da siz bulun diyecem ama, bugüne kadar çok kafa patlatmışlar bulamamışlar. Deneyin bakalım aklınıza bir yer geliyor mu?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cennet, her ne kadar bazı dinler tarafından ölümden sonra gün ışığına çıkacak somut bir mekan olarak lanse edilmeye çalışılsa da, dindar insanların umutlarını yansıtan bir kelimeden ibarettir sadece. Şimdi bazı dindarlar, "Tanrının katındadır" minvalinde bir şeyler yazmak isteyebilirler ancak o zaman sorarlar adama "Hangi tanrının katında?" diye...

Amaan diiyiiim; şu malum Arap tanrısı sakın duymasın bunları. :D

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...