Jump to content

SPİNOSAURUS YELKENİ NE AMAÇLA EVRİLDİĞİ HALA BULUNAMADI.


Recommended Posts

spinosaurus yelkeni bulunup dizildiği günden beri ne amaçla evrildiği bi çok bilim adamı tarafïndan hala tartışılan bi gerçek. bi kisim vucuttaki kan ısısını dengeleme amaçlı olduğunu savunurken bi kısımda cinsel çekilim evrimi olduğunu diğer bi kısımda bu canlinin yüzerken bi yelkenli gibi kullandiğini savunuyor bence bu çok daha mantikli neden çunku anladiğimiz kadarıyla canlı denize uygun şekilde anatomik yapılara sahip uzun ve güclü timsah çeneleri. burun ucundaki solar sistem. 

el ve ayak anatomisinin salınma yani suda ilerlemek için gereken ivmeye yatkın olması bknz: kutup ayısı yüzme şekli. kolları ve elleri gelişmiş çünkü büyük ihtimalle kutup ayısı gibi suda kuluç atarak kilometrelerce yol katedebiliyordu. benim görüşüm bu şekilde.

siz ne duşunuyorsunuz bu yelkenli sizce yüzmek içinmi yoksa farklı bir amacamı hizmet ediyordu ?

 

dakka 37 den itibaren daha net anlaşılır. 

ingilizce bilmeyen arkadaşlar için ekledim.

 

 

tarihinde "dünyayaışınlanıpçoğaldık" tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir şeyin neden olmadığını bilmiyor olmak, o şeyi amaneyy, çok bir acayip, mucizevari falan yapmaz. O günden kalan üç beş şey, elbette o yelkenin hangi amaca hizmet ettiğini açıklamaya yetmeyebilir, bunda da sorun yok. Hala aramızda yaşarken, zürafaların boyunlarının neden öyle uzun olduğunun bir cevabı yok, kesin şekilde.

 

Bahsedilmiş işte. Cinsel seleksiyon olabilir, vücudu soğutmak için olabilir, bir şeyleri, av veya avcıyı korkutmak için olabilir, olabilir... Bunlardan başka, hiç akla hayale glemeyecek bir şeyde olabilir. Bu, tipik, basit bir mevzudur, çözülebilir bir gün, yada bilinmeyen olarak kalır gider. 

 

Bir tür galapagos kaplumbağası vardır, bilir misin? Eminim bilmezsin. Kabuğu bir gariptir böyle, yumurta gibi, dik, ön tarafı kalkık. Eğer bu canlılar 5 milyon yıl önce yaşamış ve ortadan kalkmış olsaydı, neden öyle kabuklarının olduğu, asla bilinemeyecekti. Çünkü bu kabuk, ayağa kalkıp, doğrulup, yüksek kaktüs yapraklarını yemesine imkan veriyor bu kaplumbağaların. Zira kaktüsün gövdesi falan odun, yenmesi mümkün değil. Ama 5 milyon yıl önce nesilleri tükense vs. olaydı, o kaktüslerden bize hiç bir kanıt, emare falan kalmayacaktı. Bizde büyük ihtimalle cinsel seleksiyon falan geveliyor olacaktık. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...