Jump to content

kadınla erkeğin eşit olduğunu söyleyen zır cahil bir insandır bilimden ve evrimden zerre haberi yok.


Recommended Posts

gunumuzden 165 milyon yıl önce bir gurup fare kertenkele arası (yarı sürüngen yarı memeli) canlı (atamız) 

grup halinde yaşamaya dinazorların aksine değişik bi sürü piskolojisine büründüler bildiğimiz gibi dinazorlarin bugunku akrabalarina bakarsak sadece kuluçka doneminde bilikte olan çifler bebeği yetiştirdikten sonra herkes kendi yoluna bakar (istisnalar kaidei bozmaz ) muhtemelen t-rex de belli bir süreçte anne baba gorevini yerine getirip yavru erişkin  döneme gelince yuvayı terkederdi. ancak biz memeli canlilarda dişiler erkekleri baştan çıkarmaya başladı. aslinda bu çok ters bi yöntemdi yani siz bi marketten bişey alıp bunun bedelini ödersiniz. ancak dişiler aldiklari için bir bedel ödetiyordu erkekler bi dişi için ölümcül savaşlara girdiler daha büyük vucut daha büyük kas daha iri yapılar geliştirirken dişiler daha feminen yapılara evrilmeye başladı. milyonlarca yıl içinde ana gen dallara ayrıldı ve nerdeyse her memeli türünde erkeğin fiziki olarak daha büyük olmasini sağladı. bu megalazor ( dev kertenkele) yani dinazorlardada vardı aslında ama burda bi dezavantaj var dinazorlar memeli değildi yani bir dişi yaşamak için erkeğe ihtiyaç duymuyordu yumurtalara bakmak için duyuyordu. amcak memeli yumurtayi içinde taşıyordu ve buda avlanma gibi güçlü ayrintilar isteyen işlevleri yerine getirmesini zorluyordu. işte burda harem yani bir erkeğin birden fazla dişiyi kendine muhtac etmesi koruması gibi özellikleri devreye sokuyordu. ama dişinin avlanmak için aslinda erkeğe ihtiyaci yoktu çunku yeterli dişi bulunabilirse bi kismi avlanip hamile olansa onlara katkida bulunabiliyordu donuşumlu olarak hamile kalanlar ve doğuranlar bu düzeni sağlabiliyordu (aslanlar) ama iş işten geçmişti. milyonlarca yilin evrimi tamamen yok olmuyordu bazi turlerde dişi erkekle eşit veya daha buyuk olsada hala bazi turlerde erkek dişiden daha iri ve bizde bunlardan biriyiz tabi bu hukum sona eriyor yavaş yavas çunku bazen gorursunuz çok çelimsiz zayif gençler dunyaya geliyor ama bazisi çok iri olur ara geçiş süreci diyoruz biz buna. kadin haklarini aramaya ve eşitliği sağlamya devam ederse erkekle boy ölçüşebilir hatta onları geçebilir bazi dişiler geçiyorda. 

misal yakın akrabamız kuyruksuz büyük maymun olan gorile bakarsak male çok buyuk bi iktidara sahip çunku dişiler çok ezilmiş erkek goril kabarmaktan duruşunu bile evrimsel sürece işlemiş. yani demem oki hepimizin ham maddesi karbondur. gerekli koşullar ve zaman sağlanirsa insan bile uçabilir. bkz: penguenler gelecekte memeli olacak (future wild belgesel) bir dinazor olsun önce uçsun sonra yüzsün sonra memeli olsun çunku bu kadar soğukta yumurtlamak mantıklı değil kuluçkaya yatamazsiniz olduğunuz yerde donarsiniz e koşullar değişiyor surekli yer değiştirmek zorundasin sürü gidiyor napicaksin yumurtayi tipki hamilelik gibi bacak arana alip yuriyceksin buda pemguenlerin bacak aralarinda yumurtayi alacak kadar bi boşluk olmasini sağlamiştir ama bu böyle gitmez evrimsel süreç yumurtlamayi tamamen kesecek ve taşiyici bi pozisyona alacak. doğada imkansiz diye birşey yoktur en imkansiz koşullarda bile canlilar evrimleşip ortama adapte olabilir.

 

 

evrimi anlamak bilgiyle olmaz.

hayal gucu bakis acisi at gozlugu varsa malesef hicbirseyi goremezsin.

tarihinde "dünyayaışınlanıpçoğaldık" tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

edit topic 2; arkadaşlar insan doğal evrim sürevinden gelmemiştir bugune.

iki ayak uzerinde yuruyen el ve parmak sinirleri bizden çok daha gelişmis canlilar var alakasi yoktur.

maymunlar goriller hiçbir zaman zeki olmayacak.

zorlu şartlar altinda kalan canlilar zekileşme yolunda evrimleşmez sürekli farklı yöntemler geliştirirler.

 

bizler özürlü bir neslin soyundan geliyoruz bundan 6.6 milyon yil once luci diğer akrabalarindan beyin kutlesi daha buyuk bi şekilde doğdu. yani iki ayak uzerindede yuruseniz genede zeki olmayacaksiniz malesef. lucinin bu özürü genetikti yani dna dizilimine işlenmişti. gene oyleki bugun insanlar geçmişe gore daha terbiyesiz gelecekte oyle olacakki hiçbirşey kalmayacak dunya üzerinde ve hayvansal atalarimizin özelliklerine geri döneceğiz (200 sene içinde yok olmazsak 7 milyon zeki maymun dünya kaynaklari için imkansiz). 15 ve 16 yuzyildaki ahlaki kurallar bugun yerle bir olmuş durumda geçler odalarini pis birakip çikiyor iğrenmiyor bodybulding yapiyor hayvansal durtulerin bi çok belirtilerini gösteriyorlar biz buna doğanin çağrisi diyoruz ve yaklaşik 2 2.5 milyon yıl sanra savanada gezen bi kaç maymundan başka birşey olmayacağız.

 

"zeka biyolojik varliklar için bir dezavantaj ancak robotlar için muazzamdır sinirlenebilirsin ama buna engel olamazsin çunku o hormon kan damarlarinda akiyor hiçbir zaman beynini kontrol edemeyeceksin sadece bilincinle kendini tutabilirsin o kadar ama o hormon salgilanacak."

 

bu arada o salak sacma kitaplara inananlara soyleleyim insan berbat bi canlidir o kadar berbattirki hiçbir  canlida bu kadar hastalik skalasi yoktur. ve kendi çikarlari mevzubahis olursa olurmekten çekinmeyen iğrenç bi hayvandir.

 

dunyanin hakimi bakterilerdir. (tabi virusler eğer canliysa birak bakteriyi evrendeki en baba çoğalma sistemini gerçekleştirmiş sadece dna dizilimini kullanarak yaşamaya bile ihtiyaç duymadan canli bi hucrenin içine sizip kodlari neyse ona gore gelişip hucreyi parçalayarak çikiyor meletler.)

tarihinde "dünyayaışınlanıpçoğaldık" tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

" o hormon senin suça sokan hormondur bilincin her ne kadar yapmaman gerektiğini soylesede bi anlik sinirle yapmaman gereken şeyleri yaparak sonrasinda ne kadar mantiksiz bir şey olduğunu gorebilirsin çunku diğer butun hayvanlar gibi sende bir hayvansin ve mantik bazen hormonlarinin arkasinda kalir. "

tarihinde "dünyayaışınlanıpçoğaldık" tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
34 dakika önce, Sütlü Kase yazdı:

Sen çok yanlış anlamışsın. 

 

Kadınla erkek hukuken, yani hak olarak eşittir. Cinsiyetten değil insanlığından gelen haklardır. 

 

Fiziksel ve biyolojik olarak eşittir demiyor kimse. 

 

Zaten başlık başka içerik başka şeyler anlatıyor. 

 

Tavan arası bence.

hukuk dediyse herşey çözülmuş demektir kadinlar susabilir artik ?

 

anlattiklarimin hepsi birbirine bağlidir dediğim gibi şimdi sen bunu anlayacak kadar kivrak bi zekaya sahip olmadiğin için sana saçma geliyor sonuçta bi maymunun eline telefon versen napabilir değilmi.

tarihinde "dünyayaışınlanıpçoğaldık" tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
5 saat önce, "dünyayaışınlanıpçoğaldık" yazdı:

hukuk dediyse herşey çözülmuş demektir kadinlar susabilir artik ?

 

anlattiklarimin hepsi birbirine bağlidir dediğim gibi şimdi sen bunu anlayacak kadar kivrak bi zekaya sahip olmadiğin için sana saçma geliyor sonuçta bi maymunun eline telefon versen napabilir değilmi.

Yine değer gösterdik, baştan sona yazdıklarını okuduk. Hakarete uğradık. 

 

Sen bırak bunları da forumda yukarıdaki kelime çorbasını baştan sona okuyan bir insan evladı bulabilecek misin acaba ? 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir geri zekalının zortlamaları işte.

 

Senle, ben bile eşit değiliz zaten, neyin kafasındasın sen?

 

Ben şeyim seninkinden büyük diye, seni götten sikme hakkım mı olacak? Benim kollarım daha uzun diye, seni dövmem yada gelip bana kölelik etmen mi lazım? 

 

Cevabını vermen gereken sorular bunlar. Ya eşit değiliz, ki değiliz, seni sikecem yada kölem olacan, olmazsan dövecem. Yada eşitiz, hepimiz adam gibi kendi işimiz gücümüze bakıcaz, hangisi sence?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kadın ve erkek arasındaki eşitlikten vazgeçtik.. İnsanların arasında bile eşitlik yok.

Aralarında adaletin bile var olduğu söylenemez. Etkili bir hak ve fırsat eşitliği de yoktur..

Biyolojik farklara değinmeye gerek görmüyorum. Onlardaki eşitsizlik çok belli..

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...