Jump to content

Kuran’ın hristiyan kitabı olmadığını ispatlayın.


Recommended Posts

Kuran’ın hristiyan kitabı olduğuna basit bir örnek.

 

Kasas 48.Fakat şimdi onlara katımızdan gerçek geldiği zaman: "Musa'ya verilen  gibisi verilseydi ya!" dediler. Oysa bundan önce Musa'ya verileni de inkar etmediler mi? Onlar: "Birbirini destekleyen iki büyü" dediler ve: "Biz, hiçbirine inanmayız!" dediler. 

 

49. “O halde eğer doğru söylüyorsanız, Allah katından bu ikisinden daha doğru bir kitap getirin ben de ona uyayım!"

 

Bu doğru iki kitap dediği hangi kitaplar? Allah’ın kitabı kaç tane? 3 tane değil mi? Ayetin gidişinden bunların Tevrat ve İncil olduğu bariz görülüyor. Kuran’a göre bunlardan daha doğru bir kitap yokmuş. Kuran’ın kendisi ne acaba?

Link to post
Sitelerde Paylaş

4:157.ve: "Biz Allah'ın peygamberi Meryem oğlu İsa Mesih'i öldürdük." Demeleri yüzünden. Oysa onu ne öldürdüler, ne de astılar. Fakat kendilerine bir benzetme yapıldı. Onda anlaşmazlığa düşenler bundan dolayı şüphe içindedirler, o hususta tahmin peşinde gitmekten başka hiç bir bilgileri yoktur. Kesin olarak O'nu öldürmediler. 

 

4:158.Doğrusu Allah, O'nu kendine doğru yükseltti. Allah güçlüdür, hikmet sahibidir.

 

4:159.Andolsun, kendilerine kitap verilenlerden ölümünden önce ona (İsa’ya) iman etmeyecek hiç bir kimse yoktur. Kıyamet gününde de aleyhlerine şahit olacaktır.

 

Herkes bir gün İsa’ya iman edecekmiş, niye Muhammed’e iman etmiyorlar ki?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ahkaf 29.Bir de şu vakti anlat, hani cinlerden bir takımını Kur'an dinlemek üzere sana göndermiştik. Onu dinlemeye geldiklerinde: "Susun, dinleyin!" dediler. (Dinleme) bitirilince de dönüp uyarmak üzere kavimlerine gittiler. 

 

30.Ve dediler ki: "Ey kavmimiz, haberiniz olsun ki, biz Musa'dan sonra indirilmiş önündekini doğrulayıcı gerçeği ve doğru yolu gösteren bir kitap dinledik.

 

Musa’dan sonra indirilen kitap İncil değil mi, açıkça yazıyor işte.

Kuran Ahiti anlatan bir okuma kitabıdır. Bu net.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranda geçen kuran ve kitap kelimeleri aynı şeyler değildir. Kitap dediği hristiyanların ahit kitabıdır, Kuran’da onun arapçaya çevrilmiş özetidir. Kuranı böyle okumalıyız. O zaman kafada ki soru işaretleri kalkmış olacak.

 

Ali İmran 7: O, sana Kitab’ı indirendir. Onun bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihtir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. Ancak akıl sahipleri düşünüp anlar.

 

Kuran yazarı burada Ahit’in bazı ayetlerini kendisinin bile anlamadığını, doğrusunu ancak Allah’ın bilebileceğini ifade ediyor. Bu ayet hakkkında en doğru açıklama budur. 

 

Yoksa Allah insanları sorumlu tuttuğu kitabının bazı ayetlerinin anlamını sadece kendisinin bilebileceğini iddia eder mi? Böyle saçmalık mı olur!

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

Zuhruf 3:  Biz onu ( ahiti) anlayasınız diye, Arapça bir Kur'an yaptık.

 

Doğru açıklaması budur. Bedevileri hristiyanlığa çekmek için Ahit Arapça anlatılmış.

 

Yoksa koskoca Tanrı güya, örneğin elin Japon’unu da sorumlu tuttuğu dinin kitabını anlayın diye Arapça yaptık der mi? Böyle geri zekalı Tanrı mı olur?

tarihinde Abdülmalik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Başka bir örnek daha.

 

Zümer 23: Allah, kelâmının en güzelini,  birbirine benzer ve ikişerli bir kitap halinde indirdi. Rablerinden korkanların derileri ondan ürperir, sonra derileri ve kalbleri Allah'ın zikrine yumuşar. O  Allah'ın bir hidâyet rehberidir, onunla dilediğini hidâyete kavuşturur ve her kimi ki, Allah dalâlete düşürür, artık onun için bir hidayet edici yoktur.

 

Kuran ve ikişerli kitap ne alaka?

İkili kitap eski ve yeni Ahittir. Çok net.

Link to post
Sitelerde Paylaş

87: 14.Doğrusu felah bulmuştur temizlenen, 

 

15.Rabbinin adım anıp namaz kılan. 

 

16.Fakat siz, dünya hayatım tercih ediyorsunuz. 

 

17.Oysa ahiret daha hayırlı ve daha kalıcıdır. 

 

18.Haberiniz olsun, bu önceki sahifelerde de vardır. 

 

19.İbrahim'in ve Musa' nın sahifelerinde.

 

İsa’nın sahifeleri nerede? Niye yazılmamış?O önceki kitaplardan değil mi yoksa?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...