Jump to content

Dinlerin gerçek olmasını ister miydiniz?


Recommended Posts

Ben ilahi adalet, ebedi hayat gibi vaatlerin aslında olması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Dinleri yaratan evrimsel sebep de budur. Materyalist ve, acımasız doğa/varoluş kanunlarına ve yok oluşa karşı, mitolojik bir yaratan ve gözeten, ebedi hayat ve bir adalet ve evrensel mahkeme vaadeden tanrı ve onun toplumsal hayatı günah adı altında yasaklarla düzenleyen, iyiliğe teşvik eden din ideolojisi ve ruhsuz dünyaya atfedilen maneviyat ortaya çıkmıştır. Ancak gerçek olmadığı için çuvallamıştır ve yine onu üretenlerin elinde bir sömürü ve kandırma aracı haline gelmiştir. Ancak dinlerin gerçek olmasını isterdim, o zaman bu dünyada kaybedenler kazanacaktı. Adalet kazanacaktı, maneviyat kazanacaktı ve maddiyat kaybedecekti. Ancak yine de, tüm bu varlığın sorumlusu olarak yaratan tanrıya küfredecektim ve zaten adalet olmadığı için de insanlığın yok olmasına karşı değilim.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayal kurma, canların birbirlerini yiyerek hayatta kaldığı bir sistem tasarlayan, bebekler açlıktan ölürken, küçücük çocuklar bile tecavüze uğrayıp öldürülürken bu sistemi tasarlayan ve gerçekleştiren bir varlığın adil olacağını, iyi olacağını nereden çıkarıyorsun? Hiç bir sorumluluk yüklenmeyen, kendisine hiç bir gücün engel olamadığı, tutarsız, kaprisli, çocuksu bir varlığın elinde sonsuza kadar oyuncak olmayı kim ister?

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanların akıl ve vicdanına her zaman hitap edebilecek mutlak iyiliği temsil ettiğinden şüphe olmayacak bir din ve tanrı anlayışı bence insanlığa huzur verirdi. İnsanlık bence her zaman bu tarz bir tanrı ve inanç arayışı içinde olmuştur. Dindarlar da temel olarak bunu söylüyor, din olmadan neyin iyi neyin kötü olacağını nerden bileceğiz, tanrı yoksa aklımızın alamadığı bu düzen nasıl oldu gibi klasik söylemler insanlığın her zamanki arayışı sonucu ortaya çıkan sorular. İnanmayanlar için ise dinler bu soruların oluşturduğu arz-talep ilişkisinin bir sonucu. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...