Jump to content

Dini terk etmemin kronolojisi


Recommended Posts

5.yaş. Kuran kursunda elif ba ezberleyemedim diye dayak yedim. 

Aynı yılın içerisinde ezber yaparak dayaktan kurtulmayı deniyordum.  Bir yere kadar ezber beni götürdü ama kurtulamayınca kaçtım. Sadece duaları öğrenmiştim.

11.yaş. Dede ile beraber teravih namazına gittim. Kuvvetli kuvvetli özverili bir şekilde namaz kılıp dedenin gözüne girmeyi düşünüyordum. Hem namaz kutsal bir ibadet idi. İstekli yapılmalıydı. Namaz bitiminde dedem bana ''Ne biçim namaz kılıyorsun. Doğru düzgün öğren şu namazı'' ve hatırlayamadım daha bir çok söz ile beni azarladı.

5 ila 14. yaş. Çocukluktan gelen karanlık korkusu beni rahat bırakmıyordu. Gece yatağımda gece lambasının ışığı eşliğinde felak-nas-ihlas-fatiha-maun-nasr-fil-ettehiyatu okurdum. Sanki ışığın olmadığı yerlerde cinler varmış beni izliyorlarmış hissine kapılıp korku içinde uyumaya çalısırdım. 

14.yaş.  Çırak olarak bir pastahaneye verildim.  Özgüven eksikliğim olduğu için insanlar ile pek iletişimim yoktu. Farkında olmadan bir alt kattaki ustaların yanına indiğimde selam vermiyormuşum. Azarlandım-dayak yedim vs.  

yaş.17. Artık politika ile ilgilenir olmuştum. Türklüğümden son derece gurur duyar ırkçılık yapmaktan haz alırdım. Kendimi ülkücü sanıyordum tabi ki. Bir gün, neden Kendi dilimde ibadet edemiyorum diye düşünüp Türkçe namaza durdum. Ezberlediğim ve kutsal sözler olarak kabul ettiğim duaların ne kadar saçma sapan olduğunu o an anladım ama kendime itiraf edemiyordum. İnançlı günler devam ediyordu(arapça olarak)

yaş-18-19 Aldığım tedaviler neticesinde özgüven patlaması yaşıyordum. Artık dinin sorgulanma aşaması gelmişti.  Bu süreci ateşleyen diyalog aynen şudur. 

Celal Şengör ve Abdülaziz Bayındırın meşhur evrim tartışmasından alıntı:

 

Abdülaziz Bayındır: Hocam evrimin delili yok. o yıllarda yaşamış gibi anlatıyorsunuz kanıtınız nedir allah aşkına. 

10-15 dakika sonrası 

Celal Şengör: Efendim  İlk uçak 1903 yılında yapıldı malumunuz

Abdülaziz Bayındır: Olur mu süleyman aleyhisselam uçuyordu

Celal Şengör: E benim buna inanmam mümkün değil.

 

Lan dedim bu nedir? uçan adamlar,yüzlerce yıl yaşayan insanlar, Ay yarılıyor,deniz ayrılıyor, neler oluyor arkadaş bu anlatılanlar ile Tolkienin kafasında kurguladığı evren arasında ne fark var? Fantastik yönü aynı değil mi zaten hatta Tolkien çok daha mantıklı kurgulamış.  

 

yaş 21. Kurana ve dinlere inanç tamamen kaybolmuştu artık ama külliyata hakim olmadığım hatta hiç bilmediğim için Muhammet benim gözümde zeki-bilgili dönemin önde gelen entelektüeli ve devrimcisiydi. Hatipoğlu'nun anlattığı muhammet benim için gerçek Muhammetti. Din ise safsata. 

yaş-22 Ateistforum ve Turandursun.org ile tanıştım. Kitap okuma alışkanlığım bu forumlardaki genel kültürü gelişmiş insanların yazılarını okumamla ve aynı yıl itibari ile felsefeye olan merakımla başladı. 

yaş-25 Dinsizliği itiraf dönemi.  

yaş-26. Aile ile bağı kopartma. Yobaz baskısı 

yaş.27(günümüz) Koyu bir islam düşmanı olarak kuran-ı kerimi mahkemeye vermek için hükümetin değişmesini bekliyorum.  Hukuk düzeldiğinde ayetler ile yüce divanda hesaplaşacağım. Sonuç alamasam bile ses getiririm. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

deli olucam arkadaş, ne boktan bir ülke burası, ne ezanı biter, ne düğünü ne havai fişek gösterileri nede, gecenin bi yarısı uykunun en tatlı yerinde çalan davul sesi, çıldırmak içten değil, birde özgürüz derler, insanlarda bi garip hiç seslerini çıkarmıyorlar.amaç camiye gitmek  değilmi? saatlerde belli ezana gerek yok, bunlar psikolojık bir plandır milletin psikoljısını bozmak içn yapılıyor ...?

tarihinde Doğuştan işşiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...