Jump to content

Kuran-ı kerimi ve islamı reddetmek için 99-100 sebebi anlatan ayetlerin verildiği 100 maddeli yazı


Recommended Posts

Arkadaşlar size bir sorum olacak, forumda daha evvel denk gelmiştim. Kuran'daki tutarsız ayetlerle ilgili madde madde 99-100 maddeli bir yazı vardı.

 

Kuran-ı kerimi ve islamı reddetmek için 99-100 sebebi anlatan ayetlerin referans verildiği tutarsızlıkları ifşa eden bir yazı vardı. Sitede bir çok yerde denk gelmiştim fakat arattım hiç bir şey bulamadım. Bir arkadaşıma bahsetmiştim ve mutlaka orada yazılan kuran ayetlerine referans içeren 99-100 tutarsızlığı anlatan bu yazıyı bulup benimle paylaşabilir misiniz? 

 

Arkadaşlar lütfen acilen bu yazıyı aratıp bulamadım bana yardımcı olur musunuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sanırım şu yazıyı diyorsun:

 

https://hubeyb.blogspot.com/2019/04/ateistlerin-kurandaki-problemler-baslkl.html?m=1&fbclid=IwAR12qxfNSolKVuwhIvPLLoI9HFu2N8q_kR9ojYaAgypuRNY-_739NCLO7Vw

 

Kuran'a yapılan  eleştirilere cevap veren bir yazı. Yani Kuran'ın kusursuzluğunu gösteren....

 

 

tarihinde Emre Karaköse tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
gönderildi (düzenlendi)
6 dakika önce, Emre Karaköse yazdı:

 

Evet sanırım aynı yazıdan bahsediyoruz fakat öncelikle bunu maddeler halinde açıklamalarıyla madde madde anlatan forumdan bir link gerekiyor. Daha sonra teist görüşleri okumak istiyorum. Öncelikle orjinal yazı gerekli, yardımcı olursanız çok iyi olur.

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

yazılarda çoğu tartışmalı konu için öyle denmedi şöyle dendi şeklide savunma yapılmış. bunlar artık tefsirsel farklılıklar değil meal düzeyinde farklılıklar demek. özetle bu yazı yerine sizin doğru kabul ettiğiniz Kuran mealini söyleyin onun üzerinden konuşalım. nisa 34 için sizin görüşünüze uygun meal tefsir hangisidir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran'da çelişki bulunan ayetleri anlamak için mensuh ayetlere bakmamız yeterli. Nedir mensuh ve nesuh ayetler ? Nesuh(hükmü ilk hali) mensuh(hükmü değiştirilmiş olan son hali) Kuran'da ayetin mensuh sayılması için ilk soylediginden tamamen tersine birşey söylemesi gerekir. Örnek vermek gerekirse , "senin dinin sana benim dinim bana" (kafirun6) ayetiyle farklı inanislara kısa bir donem hoşgörü gösterilmiştir. Ama daha sonra gelen cihad ayetleriyle " bulduğunuz yerde öldürün " (tevbe5) ayetiyle kafirun 6 nesuh, Tevbe 5 de mensuh hükümde sayılır. Yani nesuh ayetin mensuh ayetle durumu düzeltilmesi durumudur. Buda tam anlamıyla ilk soylenenle sonra söylenen arasında tam zıt anlamlar çıkacak bir durumda olur. Yani ayetlerin mensuh ve nesuh hukumde olması için çelişkili ayetler olması gerekir. İki ayetin arasındaki bu çelişki de mensuh ayet hükmüyle giderilmiş olur, mensuh ayet kabul görür , nesuh ayetler geçerliliğini yitirir. Bu durumda olan 200 e yakın ayet vardır. İlk hali başka ikinci hali başka olan tavsiyeler. Kur'an'ın en büyük çelişkileri den biri budur, bu yüzden bı yerde hoşgör bı yerde öldür der , herkes kendince birtakım manalar çıkarır. Tanrı tarafından yazıldığı iddia edilen bir kitabın böyle çelişkilerle dolu olması düşünülemez. İnsan ürünü oldugu mensuh ayetlerin varlığıyla bu durumu kanıtlar. Birde kimse kuran gibi bir kitap yazamaz çok mucizevi bir kitaptır balonu yerleştirirler sonuna, mucizeye bak heryerde farklı tavsiye veriyor .

Cihad ayetleriyle ilgili olarak ekleme gereği duyduğum bir durum vardır. Muhammed 'savas hiledir' stratejisinden yararlanmaktadır. Bunu hadislerde ve ayetlerde belirtmektedir. İslam devleti güçsüz olduğu zamanlarda; güçlenmek için müşriklere hoşgörülü (kafirun6) davranmis hatta zaman zaman ittifaklar kurmuştur. Ama İslam devleti güçlendiği zaman cihad ayetleriyle(tevbe5) kılıç zoruyla müşrikler müslüman olmaya zorlanmıştır. Hoşgörülü ayetler bu sebeple İslam devleti güçlendiği vakit nesuh ayet hukmune düşmüştür . Hoşgörü ortadan kalkmıştır. Bugün tatlı su islamcilari üzüm çekirdeğine bakıp "  bakın bu çekirdek ne güzel, toprağa atıyorsun salkım salkım üzüm oluyor bu Allah'ın kanıtı " diyip üzümden allahi görmeye çabalıyor  ama Kur'an'ın içindeki 200 mensuh hükmündeki ayeti gormezden geliyor.

tarihinde Salvolimpos tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
32 dakika önce, ck789 yazdı:

yazılarda çoğu tartışmalı konu için öyle denmedi şöyle dendi şeklide savunma yapılmış. bunlar artık tefsirsel farklılıklar değil meal düzeyinde farklılıklar demek. özetle bu yazı yerine sizin doğru kabul ettiğiniz Kuran mealini söyleyin onun üzerinden konuşalım. 

Kuran tefsirlerinin hepsi yanlış, uydurma. O ayetlerde çok daha farklı şeyler anlatılıyor. Arapları Süryani hristiyanlığa çevirmeye çalışan bir resul ve grubunun misyonerlik vaazlarıdır. Onu (ahiti) anlayasanız diye Arapça yaptık diye övünülür. Kuran’ı bu gözle okumalıyız. 

İslam kuran yazıldıktan çok sonraları icat edilmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...