Jump to content

Bedevi aklının 1400 yıl önce'ki sınav palavrası.


Recommended Posts

On 19.10.2019 at 08:24, Doğuştan işşiz yazdı:

Şimdi şöyle düşünelim, Allah zaten senin inanmıyacağı'nı bile bile yaratıyorsa bu Allah kötüdür, kötü niyetlidir. 

Allah  hakim olmadığı veya bilmediği bir şey olmadığına göre, senin iradenin bir anlamı olmuyor doğal olarak.

Benim yaptıklarımın sınav sonucunu, belirliyor, peki benim kararlarımı kim belirliyor?

benim yoklugum, olsaydı sınavım olurmuy du?

varlığım sayesinde kararlarım sonucu etkilemiyor, sonu zaten daha önceden biliniyor, benım kararlarım,

sonucu zaten etkilemiyor..(malesef  düşündüğünüz kadar basit değil)

 

 

Enbiyâ, 35. Ayet: Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz.

 

Câsiye, 15. Ayet: Her kim iyi bir iş yaparsa onun faydası kendisinedir. Kim de kötülük yaparsa zararı yine kendinedir. Sonra hep Rabbinize döndürüleceksiniz.

 

Hac, 46. Ayet: Yeryüzünde dolaşmıyorlar mı ki olanları akledecek kalbleri, işitecek kulakları olsun. Gerçek şudur ki, gözler kör olmaz, fakat asıl göğüslerin içindeki kalpler kör olur.

 

Nisâ, 79. Ayet: (Ey insanoğlu!) sana gelen her iyilik Allah'tandır, sana ne kötülük dokunursa kendindendir. Ey Muhammed! Biz seni bütün insanlara bir elçi olarak gönderdik. Buna şahit olarak da Allah yeter.

 

Yûnus, 44. Ayet: Şurası kesindir ki Allah, insanlara zerre kadar zulmetmez. Ne var ki, insanlar kendi kendilerine zulmedip duruyorlar.

 

Hac, 8. Ayet: İnsanlardan kimi de vardır ki ne bir bilgiye, ne bir delile, ne de aydınlatıcı bir kitaba dayanmaksızın Allah hakkında tartışır.

 

Bakara, 204. Ayet: İnsanlardan kimi de vardır ki, dünya hayatı hakkındaki sözleri senin hoşuna gider ve o kalbindekine Allah'ı şahit tutar. Halbuki O, İslâm düşmanlarının en yamanıdır.

 

Bakara, 207. Ayet: Yine insanlardan kimi de vardır ki, Allah'ın rızasına ermek için kendini feda eder. Allah ise kullarına çok merhametlidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 hours ago, gokselbakkal said:

Nisâ, 79. Ayet: (Ey insanoğlu!) sana gelen her iyilik Allah'tandır, sana ne kötülük dokunursa kendindendir. Ey Muhammed! Biz seni bütün insanlara bir elçi olarak gönderdik. Buna şahit olarak da Allah yeter.

 

Nisa 78. Nerede olursanız olun, sağlam ve tahkim edilmiş kaleler içinde bulunsanız bile ölüm size ulaşacaktır. Onlara bir iyilik gelirse, “Bu, Allah’tandır” derler. Onlara bir kötülük gelirse, “Bu, senin yüzündendir” derler. (Ey Muhammed!) De ki: “Hepsi Allah’tandır.” Bu topluma ne oluyor ki, neredeyse hiçbir sözü anlamıyorlar!

 

Putun yine kafası karışmış, kötülüğün nereden geldiğine bir türlü karar veremiyor. Hele ayet sonundaki kızması yok mu, tam komik. Bu geri zekalı put, baştan o toplumun neredeyse hiç bir sözü anlamayacağını bilmiyor mu da delleniyor? Cahil arabın kurguladığu tanrı da bu kadar olur işte, tam kendisi gibi mal bir tanrı uydurmuş.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...