Jump to content

Ne zaman adam oluruz...


Recommended Posts

  • İleti 41
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Türk insanının iki temel problemini çözdüğümüz zaman.

1- Türk insanı bilmeye değil inanmaya odaklı bir zihin yapısına sahiptir. Sağcısından solcusuna hemen hemen her kesim böyledir. Neredeyse hiç kimse herhangi bir tezin ya da iddianın gerçekten doğru olup olmadığı ile ilgilenmemektedir. Bu nedenle doğruya doğru yanlışa yanlış diyememektedir. Sadece kendi görüşünü destekleyen her iddiayı/tezi doğru, yalanlayan her iddiayı/tezi de yalan olarak görmektedir. Partizanlık hastalığının temelinde de bu sakat zihin yapısı yatmaktadır. 

 

2- Türk insanı, özellikle de muhafazakar dinci kesim asla kendi hatasını ve suçunu kabul etmez. Hep suçu başkalarına atmak ister. Bu başkaları da genelde ABD/İsrail başta olmak üzere dış güçler olur. Müslümanlar kendilerinin kusurlu olabileceğini asla akıllarından bile geçiremezler. O nedenle her başlarına gelen felaketi bu dış güçlere bağlarlar. 

 

Bu temel iki sorun çözüldüğünde her şey düzelecektir eminim. AKP gidince şöyle olacak böyle olacak diye kendimizi kandırmaya gerek yok. Celal Şengör'ün dediği gibi AKP aslında sadece 1000 yıllık cehalet ve dogma bataklığının günümüzdeki yansımasıdır. Temel sorunlar çözülmedikçe AKP gitse de yerine daha nice AKP'ler gelir. Menderes'i astık da ne oldu mesela?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...