Jump to content

AKILLARI OLMASINA RAĞMEN DÜŞMANLARINA UYANLAR


Recommended Posts

6 hours ago, acizlerdenbiri said:

hristiyanların hristiyanlaştırma akımına müslümanların mğslümanlaştırma akımını koy, bu müslümanların bulduğu ve başlattığı bir akım mı? yoksa binlerce seneden beri olan bir durum mu? din ALLAH ın oluncaya kadar savaşılmayabilirdi.... di... tamam peki madem taşlara tapmayacaksınız gidin kime tapacaksanız tapın.. deselerdi, ama pıtlarının olduğu bölge panayırların kurulduğu, ticaretlerin yapıldığı uğrak stratejik bir bölge, putların popülerliği azalırsa bölgeye gelen turist azalacak, bu müslümanlar ne yapmaya çalışıyorlar böyle... öldürün şunları, eziyet edin..

Oysa kuran da bir çok ayet vardır ,

"Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir.Bakara 2/256

 

Öğüt ver, hatırlat! Çünkü sen ancak öğüt vericisin.” (Ğâşiye: 21)

Senin vazifen ancak bir tebliğdir. Sen hakikatleri onlara duyurmaya ve hatırlatmaya memursun.

“Sen ancak bir yol göstericisin.” (Ra’d: 7)

Kötü âkıbetlerini haber verip korkutmak ve uyarmak üzere gönderilmiş bir peygambersin.

“Onların üzerinde zorlayıcı değilsin.” (Ğâşiye: 22)

Taşlara tapmak istemedikleri için eziyet görenleri tut sen kardeş, neden eziyet edenleri tutarsın ? 

Ne diyeyim , ne desem boş olacaksa eğer..

 

Ctrl-f dincisi arkadaşım. 

 

Öğüt yazıp internet sitelerinde ayet aratmak kolaydır.

İşine gelen ayeti cımbızlamak kolaydır. 

Sen kuran'ı açıp okumayan tembellerdensin. 

Burada yazanların çok büyük bir kısmı açıp okuyanlar.

 

Ateistforum çamur zıpzıpından evrildik diyor demişsin sen konuyu hiç anlamamışsın. 

 

Bu basit hatalarını düzeltmeden (kuran'ı oku ve evrim nedir bir bak) diyeceğin herşey anlamsız ve basit kalıyor.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 66
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

11 saat önce, acizlerdenbiri yazdı:

"Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir.Bakara 2/256

 

Öğüt ver, hatırlat! Çünkü sen ancak öğüt vericisin.” (Ğâşiye: 21)

Senin vazifen ancak bir tebliğdir. Sen hakikatleri onlara duyurmaya ve hatırlatmaya memursun.

“Sen ancak bir yol göstericisin.” (Ra’d: 7)

Kötü âkıbetlerini haber verip korkutmak ve uyarmak üzere gönderilmiş bir peygambersin.

“Onların üzerinde zorlayıcı değilsin.” (Ğâşiye: 22)

Taşlara tapmak istemedikleri için eziyet görenleri tut sen kardeş, neden eziyet edenleri tutarsın ? 

Ne diyeyim , ne desem boş olacaksa eğer..

 

Örnek verdiğin ayetler hep islam'ın başlarındaki zayıf zamanında söylenmiştir.

İslam'ın ilk 10 yılında muhammede inanan sayısı yalnızca 100 civarındaydı!

Haliyle insanları dinine zorlayacak kaba kuvvetten yoksun olan muhammed mecburen barışçıl söylemler üretti.

Bu döneme medeni ayetler dönemi diyoruz. Kervan yağmaları ve ganimet taksimleri başladıktan sonra yanına bir çok çapulcu, hırsız, yağmacı, tecavüzcü sapık vb. toplanmaya başladı. Yeterince güç toplandıktan sonra artık yumuşak başlı, dine davet eden barışçıl ayetler yerini tehditkar, zorlama içeren, insanları infaz etme, sakat bırakma, kırbaçlama gibi vahşi uygulamalara bıraktı.

Bu dönem de mekki ayetler (kılıç) dönemi olarak geçer.

 

Bakara 106.

Biz herhangi bir ayetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya onu unutturur (ya da ertelersek), yerine daha hayırlısını veya mislini getiririz. Allah'ın gücünün her şeye hakkıyla yettiğini bilmez misin?

 

Haliyle sonra gelen sert ayetler daha önce gelmiş barışçıl ayetleri nesh etmiştir. Böylece yeni sert söylemlerle çelişen eski barışçıl ayetlerin hükmü kalkmıştır. Yani işlerine geldiği için modernistler tarafından temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp öne çıkarılan barışçıl ayetler atrık ihtiyaç duyulmadığı için nesh olup gitmiş ve yerlerini kılıç ayetlerine bırakmışlardır.

 

İslamla ilk tanışanlar, ya yüksek vergiler (cizye) ödemeyi kabul edip kendi inanışlarına devam ederler, ya da islamı seçerler !

Müslüm olanlar içinse "iyiliği emretmek, kötülükten sakındırmak" bir farzdır. Yani müslüm varsayılanlar için dinde zorlama Esastır. İyiliği emredip, kötülükten men etmek, islamın en temel farzlarındandır. (Ali imran 104) Konuyla ilgili hadis te çoktur.

 

Bakara 256'da geçen "Dinde Zorlama Yoktur" ayeti, bindörtyüz yıldır bu şekilde anlaşılmış ve uygulanmıştır.

 

Nihayetinde, iyi ve kötü subjektif (bakış açısına göre değişken) kavramlardır.

Misal tanrılara insan kurban etmek bir aralar iyilikti!!

Yani namaz kılmaman/oruç tutmaman, sana göre normal, hatta iyi, ama islama göre kötüdür.

 

Dinde zorlama olmadığını düşündürten uygulamaların çoğu, islamın palazlanmadan önceki davranışlarından kaynaklanır. İslam güçsüzken, hoşgörülü, uyumlu, geçimkardır. Güçlendiğinde kabus başlar.

 

DPJquzVUEAAmnUW.jpg

 

 

İslam zorla kabul ettirelemez derken "keyfin bilir ağır vergi ödersin" şartını unutmamak gerekir.

 

İslam şişede durduğu gibi durmaz. İslamcı geçinen seni bile duman eder.

Kendini müslüman sanıyorsun ama radikal/selefi islama göre sen kafir/münafık/fasıksın, sen allah/resulüne savaş açmış bir tipsin.

Öldürme emirleri savaşta savaşta" diye savunduğun tüm emirler sana uygulanacak bunu bir anlasan. Öyle aptalsın ki !

Sen farkında değilsin ama İŞİD, Boko Haram, Taliban .. gibi akımlar sen be senin gibilerle savaşta olduklarını düşünüyorlar zaten.

 

İslamda öldürmek yasak falan değildir.

Durduk yere,gerekçesiz öldürmek yasaktır. İslam düşmanıysa, yeryüzünde fitne çıkarıyorsa öldür gitsin.

 

İslami görüşe göre dünya Darülharb ve Darülislam olmak üzere ikiye ayrılır.

Müslüm olmayan bir hükümdarın egemen olduğu yerler/müslümlerle gayrımüslümler arasında henüz barış olmayan memleketler Darülharbtir.

Dar'ul Harb kavramı allah'ın inzal ettiği ahkamların yerine başka ahkamların tatbik edildiği yerlerdir. (Şeriatin uygulanmaması hali)

Türkiye'yi darülHarp sayanlar, cuma namazı kılmazlar, Türkiye deki tüm kadınları, savaşılanların kadınları görürler, hepsi cariye hükmündedir. Rüşveti, devleti kazıklamayı, tecavüzleri dinciler bu şekilde aklarlar.

Darul İslamda iyi insan Darul Harp'te orospu çocuğu olabilirsin diyen bir din nasıl mantık dini olabilir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 31.10.2019 at 18:24, acizlerdenbiri yazdı:

Eğer sen ve ailen biz peygambere inanıyoruz,biz taşlara putlara inanmıyoruz deseniz ve birileri gelse senin ailene, sevdiklerine zarar vermeye başlasa, sen onlara güzellikle yaklaşsan, güzel güzel konuşsan ama onlar iyi laftan anlamayan kötü insanlar olsa ne yaparsın?

diyelim ki durum bu değil. sözde putperestler bambaşka bir kıtada yaşıyorlar islam için de tehdit değiller. bu durumda dine göre savaşmasak oluyor mu? enfal 39 bakara 193ü bu şekilde mi anlıyorsunuz?

 

On 31.10.2019 at 13:56, anibal yazdı:

ahlak, adap ,edep ,haya …. bunlar evrenseldir

din olmadan ahlak olabilir mi? bunu söylediğniz anda dinlere olan ihtiyaç ortadan kalkıyor. sonuçta ahlak evrenselse yani nasıl "doğru" yaşanması gerektiğini dinlerden bağımsız biliyorsak bize doğru yolu gösterme iddiasında olan dinlere niye ihtiyacımız olsun. burada dinlerin en temel argümanıyla çelişiyorsunuz. dinlere göre insan doğru  yolu bulması için yol göstericiye muhtaçtır bu da dindir. yoksa tabi ki dinler olmadan da tanrı inancı mümkündür. e ahlak evrenselse tanrıyı da ahlakı da dinler olmadan biliyorsak  dinler neden var? 

 

On 30.10.2019 at 18:10, acizlerdenbiri yazdı:

Türler... Sistem için gerekli olan canlılar ve insan.... o bambaşka bir canlı. Neden hepsinin zekası belirli seviyede kaldı ama

ilerliyoruz?

tüm diğer hayvanların zekası aynı noktada mı kaldı? böyle bir şey söz konusu değil. alet yapabilen kargalar var, sayı sayabilen maymunlar, şempazeler var. bizim kadar zeki değiller ama bizim zekamız bunlardan bambaşka bir zeka da değil. bizdeki akıl, zeka da hayvanlardaki zekanın çok daha gelişmişi. yani akıl zeka sadece insana bahşedimiş bir şey değil.

 

On 30.10.2019 at 18:10, acizlerdenbiri yazdı:

bir çocuk büyük baş hayvan sürüsünü ahırdan alıp otlatmaya götürüp geri getirebiliyor, isteseler ezerler çocuğu, insan ın diğer canlılardan üstünlüğü neden?

burada çocuk büyük baş hayvan için bir tehtit mi? çocuk bu hayvanlara zarar vermeye kalksa durum aynı olacak. ortada mutlak bir itaat yok. insanların hayvanları belli bir ölçüde kontrol edebilmesi de doğal süreçlerin bir sonucu mutlak bir itaatkarlık söz konusu değil. mağdem hayvanlar insanlara boyun eğiyor vahşi doğada da bu geçerli olması gerekirdi ki vahşi doğada insan en zayıf canlılardan biri. 

 

On 30.10.2019 at 18:10, acizlerdenbiri yazdı:

7. yüzyıldaki arap kanunlarını kabul etmen beklenilemez şu durumda, zaten olaya bakışın fatklı, düşün ki dilini tam anlayamadığın bir topluluğun içinde yaşıyorsun, 3,5 kelime öğrenmişsin ve onları anladığını düşünüyorsun, onları ve o dilden daha iyi anlayanları sevmiyorsun, milyonlarca varlar, onların hepsi mi akılsız? hepsi mi fikirsiz? Hiç akıllı başlı müslüman yok mudur? 

 

 

bu söyledikleriniz de dinin temel iddiaları ile çelişiyor. din 7. yüzyılda neyse bugün de o. aksi halde dinin mutlaklığını reddetmiş olursunuz. dinin değiştiğni dönem koşullarına göre değiştiğini söylemiş olursunuz. bunu hangi dini yaklaşım kabul ediyor?

 

milyonlarca insan yanılıyor olamaz iddiasını da islam putperestleri eleştirirken reddediyor. atalarınızın dinini takip etmeyin diyor. şimdi sırf müslüman nüfus çok diye başta dinin eleştirdiği tavrı dindar olarak siz yapıyorsunuz. bunun neresi tutarlı?

 

tarihinde ck789 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
8 hours ago, ck789 said:

din olmadan ahlak olabilir mi? bunu söylediğniz anda dinlere olan ihtiyaç ortadan kalkıyor. sonuçta ahlak evrenselse yani nasıl "doğru" yaşanması gerektiğini dinlerden bağımsız biliyorsak bize doğru yolu gösterme iddiasında olan dinlere niye ihtiyacımız olsun. burada dinlerin en temel argümanıyla çelişiyorsunuz. dinlere göre insan doğru  yolu bulması için yol göstericiye muhtaçtır bu da dindir. yoksa tabi ki dinler olmadan da tanrı inancı mümkündür. e ahlak evrenselse tanrıyı da ahlakı da dinler olmadan biliyorsak  dinler neden var? 

 

 

Din olmasa da ahlak oluyor zaten. O doğru dediğin şeyin nasıl olduğu, zaten genetiğinde kodlanmış halde. Ve insanın bunun için yol göstericiye falanda ihtiyacı yoktur hiç bir şekilde. 

 

Dinler, ahlaksızlığı meşrulaştırmak için var oldular her zaman. Her tür ahlaksız işi yapar, mübah dersin, sevap dersin, caiz dersin, aklar geçersin. Ha, bu tabi bu kadar sığ değil. Mesela, sen yap her ahlaksızlığı, nasılsa tanrı affeder di mi? Ya da günah çıkarırsın mesela, tevbe edersin. İşte bunlar gibi. Dinler, ahlakı yozlaştıran ve bozan yeğane kurumlardır. 

 

Git, dinleri olmadığı halde yaşayan, hiç bir dini bırak ,yabancı hiç kimsenin daha ulaşmadığı kabilelerin yaşamına falan bak. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

din olmadan ahlak olabileceğini düşünüyorum ben de.  bence de dindarlık ile ahlaklılık arasında hiçbir ilişki yoktur.  @acizlerdenbiri dindar argümanlar ile gelmesine rağmen ahlak evrenseldir demiş.  onun kendi içindeki çelişkisi vurguluyorum ben de.  ahlak evrensel ise dinlerin bize ekstradan ahlak öğretmesine ne gerek var diyorum 

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 saat önce, bayşapka yazdı:

 

Ctrl-f dincisi arkadaşım. 

 

Öğüt yazıp internet sitelerinde ayet aratmak kolaydır.

İşine gelen ayeti cımbızlamak kolaydır. 

Sen kuran'ı açıp okumayan tembellerdensin. 

Burada yazanların çok büyük bir kısmı açıp okuyanlar.

 

Ateistforum çamur zıpzıpından evrildik diyor demişsin sen konuyu hiç anlamamışsın. 

 

Bu basit hatalarını düzeltmeden (kuran'ı oku ve evrim nedir bir bak) diyeceğin herşey anlamsız ve basit kalıyor.

 

 

bir bilgi orda duracak ve biz onu oradan alıp gereken yere koyamayacak mıyız yani, yasak mı, ayıp mı? İlim çinde bile olsa alırım ama teknoloji var,ctrl-f ile de alırım.

 canım kardeşim ortak atamız çamur zıpzıpçığı değil mi? pardon atanız, benim atam değil çünkü, benim atam Adem as.

Siz okudunuz kuran ı ve bitti mi?

hepsi uydurma mı?

kim bağlıyor kordonu anne ile bebek arasına? var mı cevabınız? benim var.

Kim ayarladı memeden gelen sütü, var mı ben tasarladım diyen anne.

Gözler kapalı , akıl örtülü kardeşler huuuuuuuu

yapmayın , bizi tasarladılar ve yarattılar, mahluklar içinden bir mahlukuz, yaratıcı bizden birileri ile irtibata geçiyor diye şaşacağımıza bir kulak versek ya. Ne diye " gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar " denilenlerden oluyorsunuz yani .

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, Ebu Kafir yazdı:

dine davet eden barışçıl ayetler yerini tehditkar, zorlama içeren, insanları infaz etme, sakat bırakma, kırbaçlama gibi vahşi uygulamalara bıraktı.

daha yazının başlarından alıntıladığım bu kısım bile ateizm savunucusu aklın getirdiği ve getireceği argümanlara verilecek cevaplara yetecek vaktimin olmadığını ve olamayacağını karşıma koydu, ben gece 2 de evde olan sabah 10 da evden çıkması gereken biriyim. 

Bu yazdıklarınız kötü niyetin ortaya koyduğu düşüncelerdir, dünyanın farklı yerlerinde müslüman olduğunu düşünen ve asıp kesen müslümanlar başka, islam başka..Senin ailenden , akrabalarından bir zorba, tecavüzcü vs çıksa sizin aileyi komple kötüler miyiz?

idam gerektiğinde suçlu kişi idam edilmezse tecavüzler bitmez, bitmiyor zaten.

Hırsızın eli kesilmezse bitmez....

Neyse ben yazarım, siz yazarsınız ..

Kordonu kim bağlıyor, anne mi? bebek mi?

memeden sütü kim getiriyor? anne mi? bebek mi? 

Gör artık kardeşim ,gör artık.. Bizi yarattılar...

Tasarladılar ve yarattılar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 dakika önce, acizlerdenbiri yazdı:

daha yazının başlarından alıntıladığım bu kısım bile ateizm savunucusu aklın getirdiği ve getireceği argümanlara verilecek cevaplara yetecek vaktimin olmadığını ve olamayacağını karşıma koydu, ben gece 2 de evde olan sabah 10 da evden çıkması gereken biriyim. 

Bu yazdıklarınız kötü niyetin ortaya koyduğu düşüncelerdir, dünyanın farklı yerlerinde müslüman olduğunu düşünen ve asıp kesen müslümanlar başka, islam başka..Senin ailenden , akrabalarından bir zorba, tecavüzcü vs çıksa sizin aileyi komple kötüler miyiz?

idam gerektiğinde suçlu kişi idam edilmezse tecavüzler bitmez, bitmiyor zaten.

Hırsızın eli kesilmezse bitmez....

Neyse ben yazarım, siz yazarsınız ..

Kordonu kim bağlıyor, anne mi? bebek mi?

memeden sütü kim getiriyor? anne mi? bebek mi? 

Gör artık kardeşim ,gör artık.. Bizi yarattılar...

Tasarladılar ve yarattılar. 

 

Buraya damlayıp habire İslam misyonerliği ve dilenciliği  yapmaktan bıkmadınız mı?

Oldu olacak, birde ağlayıp zırlayıver!

Link to post
Sitelerde Paylaş
27 dakika önce, acizlerdenbiri yazdı:

bir bilgi orda duracak ve biz onu oradan alıp gereken yere koyamayacak mıyız yani, yasak mı, ayıp mı? İlim çinde bile olsa alırım ama teknoloji var,ctrl-f ile de alırım.

 canım kardeşim ortak atamız çamur zıpzıpçığı değil mi? pardon atanız, benim atam değil çünkü, benim atam Adem as.

Siz okudunuz kuran ı ve bitti mi?

hepsi uydurma mı?

kim bağlıyor kordonu anne ile bebek arasına? var mı cevabınız? benim var.

Kim ayarladı memeden gelen sütü, var mı ben tasarladım diyen anne.

Gözler kapalı , akıl örtülü kardeşler huuuuuuuu

yapmayın , bizi tasarladılar ve yarattılar, mahluklar içinden bir mahlukuz, yaratıcı bizden birileri ile irtibata geçiyor diye şaşacağımıza bir kulak versek ya. Ne diye " gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar " denilenlerden oluyorsunuz yani .

 

ALLAH'ı melekleri şeytanları cinleri  gözlerin ile gördün mü?Kulakların ile seslerini duydun mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, ck789 yazdı:

din olmadan ahlak olabileceğini düşünüyorum ben de.  bence de dindarlık ile ahlaklılık arasında hiçbir ilişki yoktur.  @acizlerdenbiri dindar argümanlar ile gelmesine rağmen ahlak evrenseldir demiş.  onun kendi içindeki çelişkisi vurguluyorum ben de.  ahlak evrensel ise dinlerin bize ekstradan ahlak öğretmesine ne gerek var diyorum 

ben kimsenin zatına, annesine kötü bir söz söylemezken biri bana eşşek demiş, anneme kötü söz söylemiş, bende ahlak.. edep... evrenseldir demişim.. pardonnn arkadaşınız haklı ve ben haksızım öyle değil mi? 

neden biriniz demiyorsunuz ki "hop kardeş adamın şahsına, annesine söz söylemek doğru değil " diye. Ben olsam söylerim, " sen müslümanlığı böyle temsil edemezsin, kimsenin annesine kötü söz söyleyemezsin " derim, 

ama asıl ben !bunlar evrenseldir demekle ne büyyüüük bir hata yaptım değil mi? 

AHLAK, EDEP, ADAP... BUNLAR DİNLE ALAKALI DİYEN Mİ OLDU, NE KULLANIYOSUNUZ KERDEŞLERİM ! " EVRENSELDİR!!!!" demişim, söylediğim şeyi bana açıklıyorsunuz. 

Kordona gelin kordona,İzmir kordon değil ama bu, yaşam kordonu, varlık kordonu, AKIL KORDONU BEYLERRRRR.

Küfür kapıları, cehalet kapıları, ortak ata kapıları kapandı artık bu yüzyılda, geçen yüzyıldaydı o geyikler.

Zart diye çeliyorlar anne karnındaki bebeğin en yakışıklı fotoğraflarını, su parçasından çıkışa kadar.. 

Öldükten sonra dirilme hakkında " biz onları parmak uçlarına kadar yeniden yaparız " ayeti var, POLİS BULUYOR ADAMIN KİM OLDUĞUNU , ONU YARATAN ALLAHHH MI BULAMAYACAK, parmak uçlarına kadar yapacaklar bizi, bir kere yapana 2 .si zaten kolay olur, öyle değil midir? 

Su parçasından yaratıldığına inanıyorsun da yeniden yaratılacağına neden inanmıyorsun? seni beni su parçasından yaratan sonra başka bir şeyden yaratabilir, ne olmuş yani

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 dakika önce, kavak yazdı:

 

Buraya damlayıp habire İslam misyonerliği ve dilenciliği  yapmaktan bıkmadınız mı?

Oldu olacak, birde ağlayıp zırlayıver!

Var mı bir çıkarım? Burdan bi adam çıksa " kardeşim bataklıktaydık kurtulduk " dese tamam ya. Çıkın şu bataklıktan kardeşim çıkın, inat etmeyin, bunları bir Yaratıcı yaratmış olsa gerek, siz de biliyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, acizlerdenbiri yazdı:

Var mı bir çıkarım? Burdan bi adam çıksa " kardeşim bataklıktaydık kurtulduk " dese tamam ya. Çıkın şu bataklıktan kardeşim çıkın, inat etmeyin, bunları bir Yaratıcı yaratmış olsa gerek, siz de biliyorsunuz.

Kuran incil tevrat  hadis kitapları gibi günlük hayatımda işe yaramayan  faydalı bilgiler vermeyen referans almadığım kitaplardan kurtuldum.

Hani diyorlar ya bir Allah var dediğine inanırım gerisi çöp. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, acizlerdenbiri yazdı:

Var mı bir çıkarım? Burdan bi adam çıksa " kardeşim bataklıktaydık kurtulduk " dese tamam ya. Çıkın şu bataklıktan kardeşim çıkın, inat etmeyin, bunları bir Yaratıcı yaratmış olsa gerek, siz de biliyorsunuz.

 

Hălă zırlıyorsun, yoksa sen okuduğunu anlamayan safkan müslümanlardan mısın?

Sapına kadar misyonerlik yapıyorsunuz....

Senin şu yazdıklarını 3 yaşındaki çocuklar bile yazmaya tenezzül etmez.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 dakika önce, mirasyedi yazdı:

ALLAH'ı melekleri şeytanları cinleri  gözlerin ile gördün mü?Kulakların ile seslerini duydun mu?

Buyrun... En başa buyrun..

Kardeş gel kordona, kordona gel.

Anne ile bebek arasında ki kordonu kim tasarladı? kim bağladı? neden bağlanıyor?

Anne mi bebek mi tasarlayıp bağladı? Kim bağlıyor? 

- efenim kendi kendine bağlanıyor

-peki..

- bebiş dünyaya gelince annesinin memesinden süt geliyor, kim tasarladı? anne mi düşündü ben yavruma besin vereyim diye? neden hamilelik sürecinde geliyor ama normal zamanda yok , istediği zaman getiren getirmeyen anne mi?

- efenim doğa, tabiat..

-peki, bir süre sonra süt bebeğe yetmez olacak, bebek büyüyor, katı gıdaya geçilecek, öyle ya dünya üzerinde yiyeceklerimiz de hali hazırda düşünülmüş var edilmiş, onlar yenecek.Bebeğin damağından dişler çıkmaya başlıyor, neden daha önce çıkmadı? neden dişle doğmadı? annenin memesi kopar, ne lazımsa , ne zaman lazımsa öyle oluyor. Kim tasarladı bu işleri? Kim çıkartıyor dişleri?

" BEN İNSAN DENEN BİR VARLIK YARATACAĞIM, SİZDE ONA SECDE EDECEKSİNİZ" diyen ALLAH yarattı kardeşim.

Çık bataklıktan çık, can kuşu uçmadan ALLAHHHHH de de öyle öl bari . 

 


 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, acizlerdenbiri yazdı:

Buyrun... En başa buyrun..

Kardeş gel kordona, kordona gel.

Anne ile bebek arasında ki kordonu kim tasarladı? kim bağladı? neden bağlanıyor?

Anne mi bebek mi tasarlayıp bağladı? Kim bağlıyor? 

- efenim kendi kendine bağlanıyor

-peki..

- bebiş dünyaya gelince annesinin memesinden süt geliyor, kim tasarladı? anne mi düşündü ben yavruma besin vereyim diye? neden hamilelik sürecinde geliyor ama normal zamanda yok , istediği zaman getiren getirmeyen anne mi?

- efenim doğa, tabiat..

-peki, bir süre sonra süt bebeğe yetmez olacak, bebek büyüyor, katı gıdaya geçilecek, öyle ya dünya üzerinde yiyeceklerimiz de hali hazırda düşünülmüş var edilmiş, onlar yenecek.Bebeğin damağından dişler çıkmaya başlıyor, neden daha önce çıkmadı? neden dişle doğmadı? annenin memesi kopar, ne lazımsa , ne zaman lazımsa öyle oluyor. Kim tasarladı bu işleri? Kim çıkartıyor dişleri?

" BEN İNSAN DENEN BİR VARLIK YARATACAĞIM, SİZDE ONA SECDE EDECEKSİNİZ" diyen ALLAH yarattı kardeşim.

Çık bataklıktan çık, can kuşu uçmadan ALLAHHHHH de de öyle öl bari . 

 


 

kim veya neyin tasarladığını bilmiyorum?
Allah   kuranın yazarının kafasında tasarladığı hayali bir varlık. 

Doğada karşılığı yok.
Ölçülemeyen gözlemlenemeyen bir  yaratıcıya inanmam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

3 gün kalacağımız dünyanın faydalı bilgileri... Kuran da yazılanlara ehemmiyet vermemek..

Yaratıcı büyük bir nimet vermiş, İnsan olarak yaratmış ve kendisine muhattap kılmış, doğru yaşamak, güzel yaşamak için yapılması gerekenleri söylemiş. Bize verilen bu AKILLL! kimle muhattap bak! 

Namazı kılın demiş, kılmazsanız yakarım yıkarım demiş mi? hayır

oruç tutun! demiş, tutmayanı yakarım demiş mi? Hayır,Şu şu sebeplerden dolayı tutamazsanız ( hastalık, yolculuk.. vs) başka zaman tutun ya da bir fakiri doyurun vs demiş, yapın dedikleri tavsiye niteliğinde, bizim için yararlı, sayısız faydası var hepsinin.

Zekat mesela, zekat verebilecek varlığa sahip olan dünya insanları ihtiyaç sahiplerine zekat verse kış vakti terlikle gezen çocuk kalmaz.

Vah insan , vah bizee vahh 

Nasıl aldanıyoruz, şifa yanımızda biz zehirlerle sarmaş dolaş...

Link to post
Sitelerde Paylaş
29 dakika önce, acizlerdenbiri yazdı:

3 gün kalacağımız dünyanın faydalı bilgileri... Kuran da yazılanlara ehemmiyet vermemek..

Yaratıcı büyük bir nimet vermiş, İnsan olarak yaratmış ve kendisine muhattap kılmış, doğru yaşamak, güzel yaşamak için yapılması gerekenleri söylemiş. Bize verilen bu AKILLL! kimle muhattap bak! 

Namazı kılın demiş, kılmazsanız yakarım yıkarım demiş mi? hayır

oruç tutun! demiş, tutmayanı yakarım demiş mi? Hayır,Şu şu sebeplerden dolayı tutamazsanız ( hastalık, yolculuk.. vs) başka zaman tutun ya da bir fakiri doyurun vs demiş, yapın dedikleri tavsiye niteliğinde, bizim için yararlı, sayısız faydası var hepsinin.

Zekat mesela, zekat verebilecek varlığa sahip olan dünya insanları ihtiyaç sahiplerine zekat verse kış vakti terlikle gezen çocuk kalmaz.

Vah insan , vah bizee vahh 

Nasıl aldanıyoruz, şifa yanımızda biz zehirlerle sarmaş dolaş...

 

Tamamen zırva!

Link to post
Sitelerde Paylaş
31 dakika önce, acizlerdenbiri yazdı:

doğru yaşamak, güzel yaşamak için yapılması gerekenleri söylemiş

3 mesaj önce ahlak evrensel dediniz şimdi doğru yaşamak için gerekenleri dinden öğreniyoruz diyorsunuz

 

32 dakika önce, acizlerdenbiri yazdı:

Zekat mesela, zekat verebilecek varlığa sahip olan dünya insanları ihtiyaç sahiplerine zekat verse kış vakti terlikle gezen çocuk kalmaz.

bunları yapsak gelir adaletsizliğin, sermaye birikiminin karşısında olsak, fakirliği önlemeye çalışsak, genel olarak iyi bir insan olsak ama dinlere inanmasak akibetimiz nedir? kötü bir insan mı olduk iyilik yapsak ama dinlere inanmasak?

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 dakika önce, mirasyedi yazdı:

kim veya neyin tasarladığını bilmiyorum?
Allah   kuranın yazarının kafasında tasarladığı hayali bir varlık. 

Doğada karşılığı yok.
Ölçülemeyen gözlemlenemeyen bir  yaratıcıya inanmam.

onun tasarladığı dalak , böbrek, ciğer , kalp vs çalışmalarını sürdürüyor vücudumuzda, haberimiz bile yokken neler oluyor, bir tek zatını görmediğimiz kalmış, gerisi hep tamam , göremeyiz... göremiyoruz..

 bizim için görmemek iyi görmek kötüyse peki? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...