Jump to content

Önce dişiler vardı


Recommended Posts

Canlılarda erkek yokken dişiler olabiliyor ama dişi yokken erkek olamıyor.

Örneğin ağaçlar, erkek ağaç yokken ürün verebiliyor, erkek ağaca ihtiyaç duymuyor.

Erkek olmadan yumurtlayan bir çok balık türü bulunuyor.

Canlılarda erkek olmadan yaşama olayını Sapiens'te de görebiliyoruz, kadınlar erkek olmadan pekala yaşayabiliyor aynısı erkek için söz konusu değil.

Bütün canlıları göz önüne getirin hepsinin temelinde dişi, ana, anaç isimleri yatar ki, diyalog ortamında da başı çeken ana kelimeleridir.

Evrim sürecinde erkeklerin sonradan peydahlandığını düşünüyorum, erkekleri oluşturan dişilerdir, süreç içinde bugünkü haline gelmiştir. 

Bu konuda genele baktığımızda erkek yokken dişiler vardı sonucunu çıkarabiliriz, bu görüşün gerçeklerle çatışan hiç bir tarafını bulamıyorum.

Buna göre dinlerin "Tanrı kadını sonradan yarattı" iddiasının da uydurma olduğunu kanıtlar niteliği taşıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Musa, İsa, Muhammed dönemlerinde kimsenin partenogenez gibi üreme şekillerinden haberi yoktu. Zaten kadınlar da erkeğe hizmet için yaratılmıştır düşüncesi hakimdi. Bu da metinlere "erkeğin kaburga kemiğinden yaratılan kadın" olarak eklenince kimsenin sorgulama lüksü kalmadı. 

 

Ayrıca bu cinsiyetçi yaklaşımlardan oldukça rahatsız oluyorum. Kadın nedir erkek nedir. Hepimiz insanız gerisi zaten hikaye. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evrim tümüyle,  herşeyi bilen , geleceği gören, sonsuz güçte bir tanrı fikriyle  çelişiyor zaten. Sadece  hayvanların değil  mikroorganizmalar, bitkilerin, meyve ve sebzelerin değişiyor olduğu gerçeği tanrı fikrini çöpe atar.

tarihinde lawrenceKrauss tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Elbette ki önce dişiler vardı, dinlere tamamen aykırı bir durum değildir bu. Örneğin Sümer inancına göre ilk tanrı(ça) dişidir ve adı Nammu'dur. Hanımefendi su tanrısıdır. Ancak çocukları pek masum değildir. Babillere göre de ilk tanrı(ça) dişidir.  Zaman içinde erkek tanrı darbe yapmış ve dünyayı ele geçirmiştir. Darbe yapan erkek tanrının yeni bir tarih yazması gerekiyordu. Belki de İbrahim'i ya da Musa'yı bu amaçla kullanmış olabilir. Yani şu anda dünyayı idare eden tanrı, atomlar arasında harika algoritmalar geliştirerek gezegenleri yaratan ilk tanrı değil, atomun farkında bile olmayan, beynin fonksiyonunu ya da elektriği insanlar sayesinde öğrenen bir tanrı olabilir. Tabii bu Babillere göre. Ortadoğu (İbrahim) dinlerine göre de ilk insan kadın olabilir, adı da Lilith'tir, ne var ki kendisinin şeytanlaşarak Tanrı'ya isyan ettiği söylenir. Tabii bu da Apokrif İnciller'e göre...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...