Jump to content

islamda şeriat hukuku, ve baş örtüsü hammurabi kanunlarından çalıntıdır..


Recommended Posts

İSLAM'DA BAŞ ÖRTÜSÜDE TIPKI ŞERİAT HUKUKU GİBİ HAMMURA'Bİ KANUNLARINDAN ÇALINTIDIR.

AYRICA TÜRBANI İLK DEFA İCAT EDEN BABİLİN 6. KRALI HAMMURABİDİR..

 

(BAŞ ÖRTÜSÜ VE TÜRBAN İLK DEFA M.Ö.1744 YILINDA HAMMURABİNİN EŞİ TARAFINDAN SAYGINLIK İFADESİ OLARAK KULLANILMIŞTIR..

 

Hammurabi Kanunlarına göre saygın, özgür, elit kadınlar örtünür; köleler, fahişeler ve alt tabakalar açık gezerlerdi. Yukarıda bahsetmiştik. Ayrıca Hristiyanlığın yayılmaya başladığı dönemlerde Pavlus’un da kadınların örtünmesi ile ilgili ayetlere gerekçe olarak sunduğu sebep budur. Saygınlığın belirgin olması, Hristiyanların özel olması. Rahibeleri hatırlayınız…

 

Örtünmek bu yüzden saygınlığın sembolü haline gelmiştir. Bu kanunlar altında erkeğin metresi, karısıyla beraber olduğunda örtünebilirdi. M.Ö. 13.yy’ın sonlarında Mezopotamya’da özgür kadınlar köle olmayan erkeklerle evlendiklerinde, kocaları onları örter, eşleri olduğunu simgelerdi. Erkeklerin genelde bir karısı olurdu ama çocuk yapamayan kadınların kocaları ikinci evliliklerini yapabilirdi.

 

Asur erkekleri kaba, şiddet dolu, düşmanlarına ve kadınlarına karşı acımasızlardı. Komşu toprakları fethettikten sonra, büyük sayıda köleyi de beraberinde getirirlerdi. Erkek köleler ağır işlerde, kadınlar ise metreslik ve fuhuş gibi işlerde çalıştırılıyordu.

1_u94tcyJDaU0_bbYhRBMlbw.jpeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...