Jump to content

Atatürk düşmanlarının yaymaya çalıştıkları yalanlar!..


Recommended Posts

Uğur Dündar'a gönderilen bu mektubu iyi okuyun, deccal nerenizde saklı öğrenin.

 

atatürk ile ilgili görsel sonucu

 

Sevgili okurlarım,

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 81'nci yıl dönümünde sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anarken, dikkatlerinizi, ona düşman olanların yaydıkları yalanlara çekmeye çalışacağım.

Bu nedenle Atatürk'e düşman bir çevrede büyümesine karşın, katıksız Atatürk sevgisinden ve Cumhuriyet'e bağlılıktan asla vazgeçmeyen değerli bir okurumun yaşadıklarını paylaşmakta yarar görüyorum:

★★★

“Maalesef babam (Allah rahmet etsin) ve çevresi, Atatürk düşmanıydı. Ben Atatürk'e ilişkin akıl almaz sığ ve adi hikayeler dinleyerek büyüdüm. On iki yaşımdan itibaren de ona karşı yapılan bu haksızlıkla mücadele ettim. Burası çok ilginç değil mi? Böylesine yoğun Atatürk düşmanlığına rağmen nasıl oldu da karşı duruşuma izin verdiler?

Ayrıntıya babamın nasıl biri olduğunu anlatarak gireyim. Hani belgesellerde duyduğumuz ‘nesli tükenme' ifadesi var ya, işte babam tam da öyle, nadir bulunacak dürüst bir insandı. Asla yalan söylemezdi.

★★★

 

Atatürk düşmanlığının en önemli nedeni, onun devrimlerinin içerisinde, dindeki Kuran dışılıkların düzelmesi için yaptığı uygulamalardır. Tabii bu devrimler, yüzlerce yıllık geçmişi olan ve dinden nemalanan şeyhleri, hocaları harekete geçirmiş, Atatürk'ü milletin gözünden düşürmek, ona düşman etmek için akıl almaz iftiralar uydurup gizlice yaymışlar, milletin inanç hassasiyetini kullanarak kışkırtmışlar. Bunun için Kuran'ı da yalanlarına alet etmekten çekinmemişler!..

★★★

Yirmili yaşlardaydım. O zamanlar babam ve arkadaşları sık sık bizde toplanırlardı. Yine böyle bir toplantıda konu Atatürk'e geldiğinde her zamanki gibi ona Deccal (Kıyamette ortaya çıkacak, yalancı ve kötü yaratılışlı kimse) diye hitap ettiler. Ben bunu duyunca zorunlu olarak itiraz ettim:

‘Bakın!' diye söze başladım ‘Savaşta bile insanca düşünen, esir aldığı askerlere “Üzülmeyin savaşta olur böyle şeyler” diyen, ölen düşman askerlerinin ailelerini “Çocuklarınız bize emanet” diye teselli eden, “Yunan bayrağını bir milletin simgesidir” diye çiğnemeyen asil, erdemli ve yüksek bir karakterle savaş kazanmış, bağımsızlığımızı sağlamış bir komutana Deccal diyemezsiniz. Bunu diyen ya bu geçeği bilmeyen cahildir ya da iyi karakterli değildir' dedim.

★★★

 

Babamın arkadaşlarından birisi sözümü keserek ‘Bir dakika! Savaşı o kazanmadı ki! Allah ordularını gönderdi onlar vasıtasıyla zafere ulaştık' dedi! Arkasından da ‘Esir alınan birçok Yunan subayı, bizi Mustafa Kemal'in askerleri yenmedi, biz gökten inen yeşil bereli askerlere yenildik demişler' diye devam etti! Bu anlatılana delil olarak da bana, Allah'ın savaşta inananları desteklemek için ordular gönderdiğine ilişkin ayetler okudu…

Ben de gökten inen askerler olayının gerçek olup olmadığına hiç girmeden ‘Kuran'da yazıyorsa doğrudur hacı abi' dedim ‘Ancak, bu ayetlere ve senin anlattıklarına göre, Allah'ın Atatürk'ü desteklemek için ordularını gönderdiğini siz kendi ağzınızla itiraf ediyorsunuz' deyince, birbirlerine baktılar! Zira hiç beklemedikleri bir cevaptı. Sonra o kişi ayağa kalkıp ‘Hayır, asla öyle değil' diyerek devam etti “Ordumuz, imamlarla, hocalarla doluydu ve abdestinde namazında  askerlerden oluşmuştu, Allah onlara yardım için ordularını gönderdi, Atatürk için değil' dedi!..

★★★

Gülümseyerek dinledikten sonra ‘Size bunları Allah söyletiyor hocam, çünkü bilmeden Atatürk'ü övüyorsunuz' dedim. Şaşkınlığı artmıştı. ‘Hayatta o kafiri övmem' diye cevap verdi. ‘Beni sabırla dinleyin açıklayayım' dedim.

‘Bildiğiniz gibi Atatürk, bahsettiğiniz o imanlı orduyu dışarıdan getirmedi. Onlar Osmanlı askerleriydi. Öyle değil mi?..' Başlarıyla tasdik ettiler.

– ‘Osmanlı, aynı imanlı askerlerle girdiği savaşların çoğunu kaybetti. Osmanlı askerleri de abdest alıyor, namaz kılıyor ve tekbir getirerek savaşıyorlardı ama yenildiler. Sonunda Osmanlı yıkılma noktasına geldi. Yoksa o askerler imansız mıydı?' diye sordum. ‘Olur mu hiç, elbette imanlıydılar' diye cevap verdiler.

– ‘Madem öyle Allah o savaşlara neden ordularını göndermedi de savaşları kaybettiler?..'

★★★

Hiçbiri cevap veremeyince devam ettim:

– ‘Çünkü Allah, yalnızca imanlı olanlara değil aynı zamanda haklı olana, hak edene ve daha da önemlisi, galip gelmesini istediklerine yardım eder. Onun için eğer Allah Osmanlı'nın bekasını isteseydi, Osmanlı yıkılmazdı. Kısacası okuduğunuz ayetler ve anlattıklarınızdan çıkan sonuç şu: Abdestinde, namazında ve de tekbir getirerek savaşan bir ordu, Osmanlı'nın bekası için mücadele edince Allah yardım etmedi yenildiler ve sonları geldi. Fakat aynı imanlı askerler bu kez Atatürk önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak için savaşınca, Allah yardım etti ve mucize ötesi bir sonuçla galip geldiler. Demek ki Allah Osmanlı'nın değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasını istedi' dedim.

Kısa bir sessizlikten sonra babam söze girdi. ‘Aslında söylediklerin doğru olabilir. Zaten Atatürk savaşırken iyi idi. Ama sonradan şımardı ve dine düşman olup kafir oldu' dedi!..

★★★

‘Yapma baba' diye başladım. ‘Atatürk İslam dinini bilime emanet etmek için 1924'te imam hatip okullarını kurdu, Diyanet İşlerini kurdu. Daha sonra millet okuduğunu anlayarak inancını sürdürebilsin diyerek Kuran'ın Türkçe mealini hazırlattı. Kuran'ı anlayarak okumak Allah'ın emridir. Düşünsenize, hiç din düşmanı, kafir olan biri öncelikle bunları yapar mı? Hem de çok güçlü olduğu bir zamanda… Bu konuda bir türlü göremediğiniz şey şu; Atatürk, dine değil, Kuran'ın da lanetlediği, dini menfaatleri için kullananlara, yobazlığa ve hurafelere savaş açtı. Dinimizden beslenenlerle mücadele etti' dedim. Daha sonra işim gereği aralarından ayrılırken ‘Son bir şey daha söyleyeyim; Sizin söylediğinize göre bir kimse okul, hastane cami gibi hayırlı eserler bırakırsa öldükten sonra da o kişinin amel defteri kapanmaz, o eserler durdukça onun defterine sevap yazılır öyle değil mi?' diye sordum ‘Evet' dedi babam. ‘Peygamberimizin hadisidir…'

★★★

‘O zaman bu hadise göre; Afyon'a kadar gelmiş düşmanı yenip, bu topraklarda bize özgür bir vatan olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni inşa eden başta Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarının da amel defterleri açıktır. Bu durumda yapılan her okulda, hastanede, camide, her okunan ezanda, özgürce yapılan ibadetlerde, Atatürk ve arkadaşlarının defterlerine sevap yazılıyor. Ayrıca farkında değilsiniz ama siz de özgürce  kıldığınız her namazda yaptığınız her ibadette nefret ettiğiniz, Deccal dediğiniz Atatürk'ün defterine sevap gönderiyorsunuz, bilesiniz. Ben Atatürk'ü Allah'ın gönderdiğine ve desteklediğine inanıyorum. Çünkü büyük imkansızlıklar içinde savaşmışlar. Kazmayla, kürekle dünyanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı kazanmak mümkün değildir. Zaten  böyle bir zaferin tarihte başka bir örneği yoktur. O zaman siz Allah'ın desteklediği birine düşmanlık ediyorsunuz demektir.  Bunu bir düşünseniz iyi olur.' dedim ‘Ayrıca şunu da unutmayın, Allah nankörleri sevmez!..'

★★★

Sevgili okurlarım, daha önce de köşemde paylaştığım bu düşüncelerin sahibi, değerli deniz ressamı Mustafa Günen.

Sözlerini “Atatürk karşıtlarının çoğu bu kanıya özgür düşünceleriyle ulaşmış değiller. Dolayısıyla onlara gerçekleri anlatmak pek işe yaramaz! Çünkü sorun neye inandıklarında değil, neden inandıklarındadır” diye bitiriyor.

Neden inandıklarını düşünmek ise her şeyimizi borçlu olduğumuz Ata”mızın ölüm yıldönümünde hepimize ev ödevi olsun!..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Çok doğru tespitleriniz var sayın Las Seis Flechas... Atatürk'e dil uzatmaya kalkanlara direkt ümitsiz ruh hastaları gözüyle bakmak gerekir zaten. Bakarsanız, bu tiplerin asıl derdinin aslında Türklük ile olduğunu görürsünüz. Güya Atatürk'ü eleştiriyormuş gibi görünüp aslında Türklük karşısındaki komplekslerini tatmin etmeye çalışmakta, ezikliklerini böyle bastırmaya çalışmaktadırlar. İddialarının tamamı da ya iftiradır ya tahriftir ya da çarpıtmadır... Özetle, hepsi de ciğeri beş para etmez adamlardır...

Link to post
Sitelerde Paylaş
58 dakika önce, Las Seis Flechas yazdı:

Göktürk alfabesi olsa neyse demiş bir de Arap iti. Kıçı boklu çöl bedevilerinin alfabesini bir de Göktürk alfabesinden üstün tutacak utanmasa. Siz Türk falan değilsiniz, olamazsınız da zaten. Türk düşmanı kancıklarsınız. 

Türklük tekelinde salağın istediğini türk sayıyor istemediğini türk saymıyor.Mustafa Kemal oluşturdu sanki türk ırkını salak türk tarihinden bir haber yargı dağıtıyor.Sifir bilgi sonsuz imanla Mustafa Kemal e tapıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, mirasyedi yazdı:

Birde bunların dedeleri kurtuluş savaşına bile katılmamıştır.

Asker kaçağı,toprak ağası,eşkiya  falan filandır. :)

Nerde Rum Ermeni kalıntısı varsa Mustafa Kemal üzerinden asıl Türklere Türklük öğretiyorlar.Muslumansa arap oluyor farklı dini inanca sahip olunca türk olunmuyor kafaya bak.Mustafa Kemal bile bu denli cahili görse Selanik e doğru domaltir bunları ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 dakika önce, Yaratici yazdı:

Türklük tekelinde salağın istediğini türk sayıyor istemediğini türk saymıyor.Mustafa Kemal oluşturdu sanki türk ırkını salak türk tarihinden bir haber yargı dağıtıyor.Sifir bilgi sonsuz imanla Mustafa Kemal e tapıyor.

Sensin aptal, geri zekalı asalak. Sana ne zaten Türklükten? Sen bir Osmanlı dölü olduğuna göre Türk değilsin demektir. Osmanlı'da "Türk'üm" demek ayıp karşılanırdı. Osmanlı zihniyetine göre Türk olmakla Ermeni olmak, Rum olmak arasında ne fark var zaten geri zekalı?

 

Daha kendi dinini öğrenememişsin gelip ahkam kesiyorsun burada. İslam'da vatan ve milliyet kavramı yoktur, sadece ümmet vardır. İslam'a göre "Türk'üm" demek, Türklükle övünmek kafirliktir. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 dakika önce, Yaratici yazdı:

Osmanlı da türküm demek ayıp karsilanirmis.Sen git biraz tarih oku ilkokullu tarih bilgini tarih sanan bir malla uğraşmam.

Sen hangi ülkede yaşıyorsun aptal herif? Benim bütün öğrencilik hayatım boyunca gördüğüm tarih dersinde hep Osmanlı ve İslam yüceltilir, göklere çıkarılırdı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Las Seis Flechas yazdı:

Sen hangi ülkede yaşıyorsun aptal herif? Benim bütün öğrencilik hayatım boyunca gördüğüm tarih dersinde hep Osmanlı ve İslam yüceltilir, göklere çıkarılırdı.

Aynen bu adamlar Türkçü olmadıkları arapçı oldulari için Memluklerle savaştı.Arapci olup Arapları baş tacı ettiği için Araplar ihanet etti Osmanlı ya.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Las Seis Flechas yazdı:

Sen hangi ülkede yaşıyorsun aptal herif? Benim bütün öğrencilik hayatım boyunca gördüğüm tarih dersinde hep Osmanlı ve İslam yüceltilir, göklere çıkarılırdı.

Osmanlı müslüman devletti İslami yüceleştirmekle arapları yüceleştirmek arasında dağlar kadar fark var.Osmanli nin tarih boyunca en önemli düşmanları Araplar ve farslar olmuştur.Osmanlinin en büyük askeri harakatlari doğuya olmuştur batıya değil.Osmanli İslamiyeti yaymak için değil her türk devletinin hedefi olan Kızılelma ya ulaşma gayesi ile savaşmıştır.Şayet Osmanlı politikası asimilasyon olsaydı,500 yılda araplar,500 yılda Yunanlar,600 yılda Kürtler ve Ermeniler Makedonlar Arnavutlar vs.vs.  1900 lu yıllara gelindiğinde tarih sayfalarında adı geçen artık ortada bulunmayan milletler olurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 saat önce, Inanmayan02 yazdı:

 

Valileri var tabi ki , Mustafa Kemal , 1918'de Britanya'ya sundugu teklif:

 

“Eğer İngilizler Anadolu için sorumluluk kabul edecek olurlarsa Britanya idaresinde bulunan tecrübeli Türk valileri ile işbirliği halinde çalışmak ihtiyacını duyacaklardır. Böyle bir selahiyet dâhilinde hizmetlerimi arzedebileceğim münasip bir yerin mevcut olup olmayacağını bilmek isterim…”

Price’ın Extra-Special Correspondent (Çok Özel Yazışmalar) adlı kitabından (1957, sayfa 104) aktaran; Gotthard Jaeschke, Kurtuluş Savaşı ile İlgili İngiliz Belgeleri, Çeviren: Cemal Köprülü, Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara 1991, sayfa 98.

 

Valileri diktatör olarak yönetti ülkeyi. Bu ülke teee 100 yil sonra , Tayyibin kendine karsi ''darbe'' yaparak devlet kurumlarini anca temizleyebildi. Suan burda zirlayan natocu kemalistlerin ''gardaslari'' tümü hapiste curuyor. Hepsinede ''fetö'' damgasi vuruldu :)

 

10 saat önce, Inanmayan02 yazdı:

 

 

Kurtulus savasi sadece bir ingiliz kumpasiydi.

Somut delil lazım.

Mustafa Kemal ingiliz valisi olsaydı  Türkiye  şu anda yada geçmişte commonwaelth ülkeleri içinde yer alırdı. :)

Mustafa Kemal'i sevmiyorum diyebilirsin.Ama  yazdıklarının hepsi çöp.

https://thecommonwealth.org
2018_map_lowres.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
51 minutes ago, Inanmayan02 said:

Cok olmuyor daha gecenlerde Turkiye , hele hele dis iliskilerde bir karar almadan ilk önce Ingiltere ve Amerikaya gitmesi lazimdi. Yoksa adamlar oradan askeri darbeler ile tehditler savuruyordu. Yani kendi ordumuzu kendimiz bile kontröl edemiyorduk m.kamal sagolsun.

 

95e975d2566c982676d1dfea69ce522d.jpg

@Inanmayan02 @Yaratici

Simdi bu isleri Amerika ve Ingiltere telefonla veya postayla hallediyor. Sen siyasetten zerre kadar anlamiyorsun, ya cok guclu olacaksin ya da politik davranacaksin. Yoksa hayatta kalamazsin.

Osmanli'ya gelince herseyi dine baglamaya baslayinca zaten cokmeye basladi. Geride de ne egitim sahibi bir halk, ne de teknoloji birakmadi. Osmanli geride 2 sey birakti:

1. itibarsizlik (hasta adam)

2. egitimsiz halk

 

Taipe gelince Turkiye ekonomisini yerle bir etti, kendi cevresi ve destekcilerini zengin etti. 

 

Su an yurtdisinda yasiyorum Turkiyede kazanabilecegim maas kadar her ay para biriktirebiliyorum. Is bulabilmek icin, hic kimseden yardim istemek zorunda da kalmadim. Ben bu iste iyiyim dedim, ders sunumumu yaptim ve sozlesme imzaladim. Yasadigim ulkenin parasi TL, Dolar ve Euro karsisinda deger kazaniyor. Cunku bagimsiz ulke boyle olunur. Taip Turkiyesinde ise dolar 4 sene once 2 TL simdi neredeyse 6 TL. Herseye zam, insanlarin berbat psikolojisi boyle bir ulkeye bagimsiz falan dersen hastir ordan derler. Balgibi Taip, Amerikanin usagi olarak calisiyor. Zaten Gul ve Taip basbakanlik gorevi hemen oncesi Amerikaya gitmisti bunu sagir sultan bile duydu. Bir tek sizin gibiler ikna olmak istemiyor. Cunku siz Ak-it in holiganlarisiniz. Amerika hot dese dolar 1 lira birden cikabiliyor ve siz boyle gucsuz bir ekonomiyle bagimsiz bir ulkeden bahsediyorsunuz.

 

tarihinde fumes tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
53 dakika önce, fumes yazdı:

@Inanmayan02 @Yaratici

Simdi bu isleri Amerika ve Ingiltere telefonla veya postayla hallediyor. Sen siyasetten zerre kadar anlamiyorsun, ya cok guclu olacaksin ya da politik davranacaksin. Yoksa hayatta kalamazsin.

Osmanli'ya gelince herseyi dine baglamaya baslayinca zaten cokmeye basladi. Geride de ne egitim sahibi bir halk, ne de teknoloji birakmadi. Osmanli geride 2 sey birakti:

1. itibarsizlik (hasta adam)

2. egitimsiz halk

 

Taipe gelince Turkiye ekonomisini yerle bir etti, kendi cevresi ve destekcilerini zengin etti. 

 

Su an yurtdisinda yasiyorum Turkiyede kazanabilecegim maas kadar her ay para biriktirebiliyorum. Is bulabilmek icin, hic kimseden yardim istemek zorunda da kalmadim. Ben bu iste iyiyim dedim, ders sunumumu yaptim ve sozlesme imzaladim. Yasadigim ulkenin parasi TL, Dolar ve Euro karsisinda deger kazaniyor. Cunku bagimsiz ulke boyle olunur. Taip Turkiyesinde ise dolar 4 sene once 2 TL simdi neredeyse 6 TL. Herseye zam, insanlarin berbat psikolojisi boyle bir ulkeye bagimsiz falan dersen hastir ordan derler. Balgibi Taip, Amerikanin usagi olarak calisiyor. Zaten Gul ve Taip basbakanlik gorevi hemen oncesi Amerikaya gitmisti bunu sagir sultan bile duydu. Bir tek sizin gibiler ikna olmak istemiyor. Cunku siz Ak-it in holiganlarisiniz. Amerika hot dese dolar 1 lira birden cikabiliyor ve siz boyle gucsuz bir ekonomiyle bagimsiz bir ulkeden bahsediyorsunuz.

 

Konu Mustafa Kemal Tayyip le alakali değil.Onunla alakalı görüşüm ne bilmiyorsun.Mustafa Kemal in İnkılap tarihinde anlatıldığı gibi biri olmadığını gayet iyi biliyorum.Biraz gerçekçi olun islam düşmanlığınızı bior tarafa bırakarak olayların sonucunda kim menfaat sağlamış Osmanlı'nın yıkılması kime yaramış kim yıkmaya çalışmış amaçları aynı olan icerdekiler ve disardakiler amaç gerçekleşince nasıl bir yol izlemiş bunlara bakacaksın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eeee, Osmanlının yıkılması kime yaramış?

Veya sormuşken doğru soruyu soralım.

Osmanlının imzaladığı Sevr kime yaramış?

Türkiye Cumhuriyetinin imzaladığı Lozan kime yaramış?

 

Doğru kıyaslama yapalım ama değil mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 saat önce, poiuz yazdı:

Eeee, Osmanlının yıkılması kime yaramış?

Veya sormuşken doğru soruyu soralım.

Osmanlının imzaladığı Sevr kime yaramış?

Türkiye Cumhuriyetinin imzaladığı Lozan kime yaramış?

 

Doğru kıyaslama yapalım ama değil mi?

Sen zeki birisin ama burdaki perspektifin yetersiz güzel kardeşim.Osmanli'nin savaşı kaybettiğini ve masada elinin güçsüz olduğunu zaten reddeden tarih biliyorum demesin.Zaten nokta atışı da o Lozan Sevr e göre daha mı iyi bir antlaşma tabiki sevri kötü bir anlaşma olarak kabu edersek kötünün iyisi bir anlaşma.Ama asla iyi bir anlaşma değil.Mesele de o zaten kardeşim Avrupa'ya yardakcilik yapacak cumhuriyetçi tayfaya bir kaç iltimas geçilmiştir.Turkiye cumhuriyet i 100 sonra lozani aşmaya calisiyor hala,lozanda Sevr den artı elimizde kalanlarin Türkiye'nin geleceğinde ne gibi yararı olmuştur bana onu söyle.Doguda petrolden hakkimiz olan bölgeleri alamadiysak Sevr in Lozandan farkı ne kaldı.Kaldi ki Sevr anlaşması yapılırken Antep Urfa İzmir vs. iki anlaşmada konu olan şehirlerin işgal altında olduğunu unutmamak gerekir.Lozan imzalandiginda ise Antep Maraş Urfa gibi söz konusu şehirler işgali ordusuz geri kazanmış, Kurtuluş Savaşı'nın sonucuda Yunanlıların aleyhine olunca batıda Yunan devletinin eline geçecek şehirlerde avantajını kaybeymistir Yunanlar doğuda ise Fransız isgalinde olup Ermeni devleti kurulmasını kararlastirdiklari yerleri de Osmanlı'nın kontrolüne girmiştir.Yani işgal altında iken yapılan anlaşma ile işgalden kurtarildiktan sonraki anlasmalarin arasındaki farkı zafer varsaymak çok absürt bir durum.Amac Osmanlı yi işgal etmek degildi parçalamak ve verdikleri destekle sözde bağımsızlık kazanan ülkelerin somurulmesi Türkleri hakimiyetinde yani çoğunlukta olduğu Anadolu'da da yeni bir Türk devleti kurup kendi kafa yapılarına uyan batililastirilip İslamiyetten uzaklaşmış bir vaşak  Türk devleti kurmaktı.Tarihi gelişmeler ve ikili ilişkiler bunu gösteriyor.Gormek isteyene tabi

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 dakika önce, Yaratici yazdı:

Sen zeki birisin ama burdaki perspektifin yetersiz güzel kardeşim.Osmanli'nin savaşı kaybettiğini ve masada elinin güçsüz olduğunu zaten reddeden tarih biliyorum demesin.Zaten nokta atışı da o Lozan Sevr e göre daha mı iyi bir antlaşma tabiki sevri kötü bir anlaşma olarak kabu edersek kötünün iyisi bir anlaşma.Ama asla iyi bir anlaşma değil.Mesele de o zaten kardeşim Avrupa'ya yardakcilik yapacak cumhuriyetçi tayfaya bir kaç iltimas geçilmiştir.Turkiye cumhuriyet i 100 sonra lozani aşmaya calisiyor hala,lozanda Sevr den artı elimizde kalanlarin Türkiye'nin geleceğinde ne gibi yararı olmuştur bana onu söyle.Doguda petrolden hakkimiz olan bölgeleri alamadiysak Sevr in Lozandan farkı ne kaldı.Kaldi ki Sevr anlaşması yapılırken Antep Urfa İzmir vs. iki anlaşmada konu olan şehirlerin işgal altında olduğunu unutmamak gerekir.Lozan imzalandiginda ise Antep Maraş Urfa gibi söz konusu şehirler işgali ordusuz geri kazanmış, Kurtuluş Savaşı'nın sonucuda Yunanlıların aleyhine olunca batıda Yunan devletinin eline geçecek şehirlerde avantajını kaybeymistir Yunanlar doğuda ise Fransız isgalinde olup Ermeni devleti kurulmasını kararlastirdiklari yerleri de Osmanlı'nın kontrolüne girmiştir.Yani işgal altında iken yapılan anlaşma ile işgalden kurtarildiktan sonraki anlasmalarin arasındaki farkı zafer varsaymak çok absürt bir durum.Amac Osmanlı yi işgal etmek degildi parçalamak ve verdikleri destekle sözde bağımsızlık kazanan ülkelerin somurulmesi Türkleri hakimiyetinde yani çoğunlukta olduğu Anadolu'da da yeni bir Türk devleti kurup kendi kafa yapılarına uyan batililastirilip İslamiyetten uzaklaşmış bir vaşak  Türk devleti kurmaktı.Tarihi gelişmeler ve ikili ilişkiler bunu gösteriyor.Gormek isteyene tabi

 

Atatürk olmasaydı bu ülke ne güzel olacaktı, neyse ki, tayyip geldi de ülke şimdi dünyanın bir numarası oldu.

Mesela ekonomi o kadar iyi ki, gelir fazlasıyla Işid aslanlarını dahi maaşa bağladık.

Suriye, Libya bize yetmez, daha başka ülkelere de asker göndermemiz lazım, yoksa Osmanlı olamayız.

Bir de bu Lozan dedikleri anlaşma olmasaydı bence Sevr anlaşmasıyla uzayı dahi fethederdik, lanet olsun kötü kadere. 

Öyle değil mi sayın zeki arkadaşım, ben cahılım, senden öğreneceğimiz çok şey var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, bilgivehis yazdı:

 

Atatürk olmasaydı bu ülke ne güzel olacaktı, neyse ki, tayyip geldi de ülke şimdi dünyanın bir numarası oldu.

Mesela ekonomi o kadar iyi ki, gelir fazlasıyla Işid aslanlarını dahi maaşa bağladık.

Suriye, Libya bize yetmez, daha başka ülkelere de asker göndermemiz lazım, yoksa Osmanlı olamayız.

Bir de bu Lozan dedikleri anlaşma olmasaydı bence Sevr anlaşmasıyla uzayı dahi fethederdik, lanet olsun kötü kadere. 

Öyle değil mi sayın zeki arkadaşım, ben cahılım, senden öğreneceğimiz çok şey var.

Okuduğundan bunu anladiysan evet çok şey öğrenebilirsin benden,okuduğunu anlamaktan başlaya biliriz mesela.Tayyipci olduğum iddiasında niye bulunuyorsunuz anlamıyorum.İslamiyeti elestirince yahudi hristiyan olduğumuzu iddia edenler gibi ? İkisinide sevmiyorum benimsemiyorum.Ben halkımızı ön planda tutuyorum şahısları değil.Ne dine tabi olup dini şahıslara tapmıyorum nede siyasi bir yapiya en azından Türkiye'de destekleyeceğim bir ideoloji olmadığı için tabi olupta şahıslara tapmıyorum.Bu dini tartışmalarda size yaftalar yaistiranlara cahil deyip burda yaftalama yapmanızda kumaşınızı gösteriyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
35 dakika önce, Yaratici yazdı:

Okuduğundan bunu anladiysan evet çok şey öğrenebilirsin benden,okuduğunu anlamaktan başlaya biliriz mesela.Tayyipci olduğum iddiasında niye bulunuyorsunuz anlamıyorum.İslamiyeti elestirince yahudi hristiyan olduğumuzu iddia edenler gibi ? İkisinide sevmiyorum benimsemiyorum.Ben halkımızı ön planda tutuyorum şahısları değil.Ne dine tabi olup dini şahıslara tapmıyorum nede siyasi bir yapiya en azından Türkiye'de destekleyeceğim bir ideoloji olmadığı için tabi olupta şahıslara tapmıyorum.Bu dini tartışmalarda size yaftalar yaistiranlara cahil deyip burda yaftalama yapmanızda kumaşınızı gösteriyor.

 

Seni övdük yaranamadık.

Böyle kumaş falan ayaklarına geçip de kışkırtma yollarına başvurma, bunu troller yapar, yoksa sen trol musun?

Tayyipçi olmayabilirsin, tayyiple aynı görüşe sahipsin, ne değişir.

Gerçi sen tayyipçi olacak kadar onursuz değilsindir, bağımsız bir aktrol olman zaten seni ilgilendirir.

Ha bir de bu Sevr anlaşması zaten günümüzde uygulanıyor, Lozan'dan şikayet etmene gerek kalmadı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...