Jump to content

İslam'da Kadın sünneti vardır


Recommended Posts

Öncelikle şunu belirtmek gerek. Her hacının hocanın söylediği İslamiyeti bağlamaz! Şöyle düşünün sayın Ateistler, evrim ile ilgili herkes bir şeyler söylüyor. Asıl doğru hangisi? Darwin mi? Ya da başka biri mi? sen mi? Bu sebepten dolayı İslamiyet Kuran'dır.

 

Kuran'a göre bırakın kadınların sünnet olmasını erkeklere bile sünnet farz değildir. Yani yapılıp yapılmaması konusunda hüküm yoktur. İbrani bir gelenek olup günümüzde halen daha İslamiyet dışında Yahudi - Musevi inanırları sünnet yaptırmaktırlar. Hristiyanlığın bir bölümü de erkeleri sünnet ettir. Avrupa'da ve Amerika'da bazı bilim çevreleri tarafından sağlık açısından yararı olduğu görüşü hakimdir ve hastanelerde bu konuda sünnet ile ilgili küçük operasyonlara müsade edilmiştir. 

 

Peygamber'e bu konuda hüküm olup olmadığı sorulmuş. Kendisi sağlık açısından bir zararı olmadığı görüşünü beyan etmiştir. Gelenek bir o kadarda yararlı bir unsurdur sünnet.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 23.11.2019 at 22:39, Psikolog666 yazdı:

Avrupa'da ve Amerika'da bazı bilim çevreleri tarafından sağlık açısından yararı olduğu görüşü hakimdir ve hastanelerde bu konuda sünnet ile ilgili küçük operasyonlara müsade edilmiştir. 

 

Sünnetin sağlıkla filan uzaktan yakından ilgisi yok. Milyarlarca insan sünnetsiz, bitek Yahudinin, Hristiyanın ve Müslümanın çükü mü sağlıklı? Söz konusu cinsel sağlık olsaydı, 'prezervatif kullanın" denilirdi ve olay kapanırdı. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranin hicbir yerinde kadin ve erkegin sünnet olayi gecmez. Sünnet olmanin dinlen hicbir alakasi yoktur. Sadece bir gelenektir. Hatta Allaha sirk kosmaktir. Cünkü Kuran da insanin en güzel bir sekilde yaratildigi yaziyor. Sünnet yüzünden kan kaybindan ölenleri üreme organinin nasil acili bir sekilde kesildini iskenceyi gözardi ediyorlar söylemiyorlar. Yani Kuranla celisiyor. ''Biz gerçekten insanı en güzel biçimde yarattık, [Tin, 95/4.] ''Allah size şekil verdi ve şeklinizi en güzel yaptı, [3Teğâbün, 64/3.] O Allah yarattığı her şeyi güzel yapandır, [Sâd, 32/7.] Sonra insanı şekillendirip ona ruhundan üfledi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Bir kadın Medine'de kızları sünnet ederdi. Resulullah (sav) (kadını çağırtarak) kendisine: "Derin kesme. Zira derin kesmemen kadın için daha çok haz vesilesidir, koca için de daha makbuldür" diye talimat verdi. (Rezin'in rivayetinde Resulullah şöyle buyurur: "Kızları sünnet ederken üstten kes, derin kesme, bu şekilde kesilmesi yüze daha çok parlaklık, kocaya daha çok haz verir.")
Ravi: Ümmü Atiyye
Kaynak: Ebu Davud, Edeb 179, (5271)

 

Sünnet olmak İslam’ın şiârındandır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Sünnet olmak, erkekler için, sünnettir.) [Taberani]

(Fıtri sünnet beştir: Sünnet olmak, kasıkları temizlemek, tırnak kesmek, koltuk altını temizlemek ve bıyıkları kısaltmak.) [Buhari]

(İbrahim aleyhisselam, 80 yaşında [sünnet emri gelince gecikmemek için] balta ile kendisini sünnet etti.) [Buhari]

(Sünnetsiz adam, 80 yaşında da olsa, Müslüman olunca yine sünnet edilir.) [Beyheki]

 

İslamda sünnet vardır.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 months later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...