Jump to content

Recommended Posts

 

1. İncil'de Meryem'e atılan iftiradan bahedilmez. Doğru, çünkü İsa'nın anası belli, babası bellidir. İsa, Mesihliğini ilan edene kadar kimse onun babasız olduğunu düşünmüyordu

 

İsa gökten geldim diyor :

Yuhanna 6/38 Çünkü kendi isteğimi değil, beni gönderenin isteğini yerine getirmek için gökten indim.

 

Annesi babası belli olan nasıl gökten indim diyebilir ? Bu bakımdan halk İsa'yı sorgulamamıştır.

Senin mantığına göre sorgulamaları gerekirdi. Öyleyse İncil'e yaklaşımın yanlış.

 

2. İsa, 8 günlük iken sünnet olmuş, küçüklüğünden itibaren mabedde yetişmiştir. Yani, hayatında hiçbir anormal durum yoktur

 

Matta 2/ İsa’nın Kral Hirodes devrinde Yahudiye’nin Beytlehem Kenti’nde doğmasından sonra bazı yıldızbilimciler doğudan Yeruşalim’e gelip şöyle dediler: “Yahudiler’in Kralı olarak doğan çocuk nerede? Doğuda O’nun yıldızını gördük ve O’na tapınmaya geldik.”
 3 Kral Hirodes bunu duyunca kendisi de bütün Yeruşalim halkı da tedirgin oldu. 4 Bütün başkâhinleri ve halkın din bilginlerini toplayarak onlara Mesih’in nerede doğacağını sordu. 5 “Yahudiye’nin Beytlehem Kenti’nde” dediler. “Çünkü peygamber aracılığıyla şöyle yazılmıştır:
 6 ‘Ey sen, Yahuda’daki Beytlehem,
Yahuda önderleri arasında hiç de en önemsizi değilsin!
Çünkü halkım İsrail’i güdecek önder
Senden çıkacak.’ ”
 7 Bunun üzerine Hirodes yıldızbilimcileri gizlice çağırıp onlardan yıldızın göründüğü anı tam olarak öğrendi. 8 “Gidin, çocuğu dikkatle arayın, bulunca bana haber verin, ben de gelip O’na tapınayım” diyerek onları Beytlehem’e gönderdi.
 9 Yıldızbilimciler, kralı dinledikten sonra yola çıktılar. Doğuda görmüş oldukları yıldız onlara yol gösteriyordu, çocuğun bulunduğu yerin üzerine varınca durdu. 10 Yıldızı gördüklerinde olağanüstü bir sevinç duydular. 11 Eve girip çocuğu annesi Meryem’le birlikte görünce yere kapanarak O’na tapındılar. Hazinelerini açıp O’na armağan olarak altın, günnük ve mür sundular. 12 Sonra gördükleri bir düşte Hirodes’in yanına dönmemeleri için uyarılınca ülkelerine başka yoldan döndüler.

 

Ne kadar normal değil mi ? hele müslüman için çok normal.(!)  

 

3. Mabedde yetişmek şu demektir: Her AİLE'de doğan ilk erkek çocuk mabede adanır. Bu kural Musa'nın getirdiği yasadır. Yani İsa, sıradan bir aile çocuğuydu.

 

Luka 1/41-42 Elizabet Meryem’in selamını duyunca rahmindeki çocuk hopladı. Kutsal Ruh’la dolan Elizabet yüksek sesle şöyle dedi: “Kadınlar arasında kutsanmış bulunuyorsun, rahminin ürünü de kutsanmıştır!  

44 Bak, selamın kulaklarıma eriştiği an, çocuk rahmimde sevinçle hopladı.

 

Herşeyin sıradışı olduğu Meryem İsa'ya hamileyken belli.

 

4. Zaten iyi düşün İsa'nın babasız doğduğuna şahit (zavallı anacığından başka) kim olabilir ki, kendinden yaşça küçük havarileri mi, İsa'yı kabul etmeyen hahamlar mı?

 

Tanrı haberdar ya,hristiyan için yetmez mi ? Kuran'ın Allah'ı da" herşeyi ben bilirim ,siz bilmezsiniz"  , Muhammed'e "bunlar olurken yanıbaşlarında değildin,sana gayp haberlerinden anlatıyoruz" demiyor mu ? eh,Meryem'e atılan iftirada gayb haberi oluyor işte . iddiamla örtüşmeyen ,alakasız bir önermede bulunmuşsun .diyorum ki  Allah Meryem için "iffetliydi" deseydi konu kapanacak, sorun kalmayacaktı,niye iftirayı miftirayı karıştırıyor,durduk yerde iftirayı akla getiriyor,şüpheci zihinlerde kuşku yaratıyor diyorum.Allah "iffetliydi" deseydi sorun yine olmayacaktı.şimdi ben çarşıya çıksam,kahvehaneleri dolaşşam,pazar meydanlarına gidip bağırsam ,durduk yerde millete "falanca komşumuza fahişe diyorlar,öyle bir şey yok" desem,iyi bir şey mi yapmış olurum ? böyle yapmakla nelere yol açacağımı düşün.

 

5. Peki İsa'nın babasız olması nedir : İnanışa göre (masal bu ya) Mesih, Davut soyundan ve babasız olarak doğmalıdır.  Eğer İsa, beklenen mesih ise, babası ne olacaktı? Güya İsa'nın babası Yusuf, Meryem'i önce zina etti sanmış, rüyasında Tanrı ona gerçeği göstermiş ve Meryem'le evlenmiştir. Bütün bunları sorabileceğimiz Yusuf ise İsa hakkındaki iddialardan çok önce ölmüştür.

 

Matta 1/ 18  İsa Mesih’in doğumu şöyle oldu: Annesi Meryem, Yusuf’la nişanlıydı. Ama birlikte olmalarından önce Meryem’in Kutsal Ruh’tan gebe olduğu anlaşıldı.  

19 Nişanlısı Yusuf, doğru bir adam olduğu ve onu herkesin önünde utandırmak istemediği için ondan sessizce ayrılmak niyetindeydi.

 

Yusuf "doğru" adammış. sana göre zina etmiş olduğuna inandığı bir kadını  utandırmamak için ayrılmak niyetinde.dikkat et,derdi kendisinin utanması değil Meryem'i utandırmamak.demek ki Yusuf'un utanacağı bir durum sözkonusu değil. velev ki Yusuf utansın.İncil bundan hiç bahsetmez.Kuran gibi mevzuyu deşmez. İncil'de ki Tanrı Kuran'ın Allah'ı gibi mevzuyu fahişeliğe getirmeden Meryem'i aklamış,dedikodu olsa bile dillendirmeden Meryem'i kutsamış ve konuyu kapatmış. 

 

Yorum: Yusuf için hayat çok zor geçmiş olmalı, İsa'nın dört kardeşi daha vardır, düşünsene Tanrı'nın hamile bıraktığı kadınla yatıyorsun onu beceriyorsun. Bunu aynen böyle kabul ederek inanan 2,5 milyar hristiyan var dünyada, İncil yazıyor. Hani Meryem bakireydi diyorsun, kıvırıyorlar. Güya onlar üvey kardeşi olabilirmiş. Halbuki bu kardeşlerden biri de İncil yazarı yani pes.

 

İncil 'in detay vermediği konular.  itikat meselesi.Hristiyanlar İncil'de ki şu ayetlerden sonra inancı gereği  sorgulamaz

 

Matta 1/9 Kendi kendinize, ‘Biz İbrahim’in soyundanız’ diye düşünmeyin. Ben size şunu söyleyeyim: Tanrı, İbrahim’e şu taşlardan da çocuk yaratabilir. (yani Tanrı için herşey mümkün.taşlardan çocuk yaratan Tanrı Meryem'i bakire yapmak isterse bu istek ve gücün önünde kim durabilir?)

 

Matta 16/23 Ama İsa Petrus’a dönüp, “Çekil önümden, Şeytan!” dedi, “Bana engel oluyorsun. Düşüncelerin Tanrı’ya değil, insana özgüdür.” (Hristiyanlığa göre Meryem'in bakireliğini sorgulamak Tanrı'ya değil insana özgü bir düşünce.)

 

Romalılar 11/34 “Rab’bin düşüncesini kim bilebildi?
Ya da kim O’nun öğütçüsü olabildi?” 

 

 

6. İsa'ya "annen ve kardeşlerin geldi" derler, anasını kardeşini inkar eder. İsa için babası Tanrı'dır, kardeşi de müritleridir. Demek istediğim zavallı anacığının İsa'nın gözünde beş para kıymeti yoktur. Halbuki biz onu Tanrı'nın hamile bıraktığı azize kadın olarak biliyoruz. Hayırsız evlat doğurmuş bu zavallı kadının İsa öldükten sonra ne yaptığını bilen duyan yoktur. Yüzyıllar sonra "yahu İsa babasız doğduysa, bu adamın anası da mübarek olmalı, Tanrı'dan hamile kalmış" diye kadının peşine düşmüşler. Yine de hayatına dair hiçbir bilgi yoktur. (Efes olayını falan bilirsin)

 

Matta 19/18-19 “Hangi buyrukları?” diye sordu adam.
İsa şu karşılığı verdi: “ ‘Adam öldürmeyeceksin, zina etmeyeceksin, çalmayacaksın, yalan yere tanıklık etmeyeceksin, annene babana saygı göstereceksin’ ve ‘Komşunu kendin gibi seveceksin.’ ”

Yuhanna 19/25 İsa’nın çarmıhının yanında ise annesi, teyzesi, Klopas’ın karısı Meryem ve Mecdelli Meryem duruyordu. 26 İsa, annesiyle sevdiği öğrencinin yakınında durduğunu görünce annesine, “Anne, işte oğlun!” dedi. 27 Sonra öğrenciye, “İşte, annen!” dedi.
 O andan itibaren bu öğrenci İsa’nın annesini kendi evine aldı.

( İsa dünyadan ayrılırken en sevdiği öğrencisine annesini ,annesine en sevdiği öğrencisini teslim etmiş.sonuç :  teslim edilen aslında bütün hristiyanlardı.Meryem bütün hristiyanların annesidir ve Meryem'e saygı göstermelidirler. )

 

7. Peki İncil bu kadar ilgisizken, Kuran niye "Meryem de Meryem" diye coşmuş? Dedim ya, Meryem yüzyıllar sonra kıymete binmiş.

 

Kuran açısından Meryem'in pek bir önemi yok.İsa'nın annesi o kadar.

 

8. Peki Kuran'da Meryem'in kutsanma sebebi nedir? Muhammed'e yardım eden fikir babaları, Tevrat'ta gördüğü "Harun'un kızkardeşi Peygamber Meryem" lafzını İsa'yı doğuran azize kadın sanmış, yok canım daha neler deme sen de okusan öyle sanırsın, Tevrat'ın "Mısır'dan Çıkış" adlı nüshasını baştan sona oku da gör.

 

Kuran şahsi inancıma göre  çelişkilerle dolu bir kitaptır, Kuran yazarlarının peygamberlere,Musa'ya,İsa'ya üstü kapalı hakaret ettiğini düşünüyorum.uzun konular.sürekli aynı şeylerden bahsetmekten yoruldum.

tarihinde fezadabirtürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 81
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

On 05.03.2020 at 15:13, fezadabirtürk yazdı:

Yuhanna 6/38 Çünkü kendi isteğimi değil, beni gönderenin isteğini yerine getirmek için gökten indim.

1. Kuran konusunu hallettiğimize göre İsa'nın nereden geldiğine konsantre olabiliriz. Bakalım şimdi, İsa'nın doğumu ile ilgili anormallik var mı yok mu? Yuhanna-6 çok iyi bir örnek olmuş.

2. İncil'e göre yıldızbilimcilerin İsa'nın doğumunu görmeye geldiği doğrudur, haklısın. Anormallik midir evet. Ben sana daha anormalini söyleyeyim. İncil'e göre İsa babasız doğmuştur. En anormali budur. Şimdi bunu destekleyen örneklere bakalım:

2a. İncil'e göre "Meryem, daha evlenmemişken hamile kalmıştı. Yusuf, bu durumda Meryem'in kendisini aldattığını düşündü ve evlenmekten vazgeçti ama bir ilahi rüya ile evlenmeye karar verdi" dediğin gibi.

2b. Dediğin gibi Elizabet bu babasız çocuğa "piç" dememiş ilahi lütuf demiş.

2c. Dediğin gibi yıldızbilimciler taaa İran'dan geldiler ....

2d. Dahası da var, Rabbin Meleği çobanlara göründü "Korkmayın, büyük kurtarıcı doğdu" dedi. Çobanlar koşup kundaktaki bir bebeği (ne gördülerse artık) görmeye gittiler (Luka-2)

3. Soru şu: Acaba İncil, kendi söylediklerini kendisi de tasdik ediyor mu?

3a. Çobanlar görmüş, yıldızbilimciler gelmiş, melekler şahit olmuş. Hikaye şöyle devam etmeliydi. Rabbin meleğini gören çobanlar, gördüklerini halka yaymış, bütün kasaba toplanıp bebeği kutsamış ve bütün Yahudi halkı ama pozitif ama negatif yönde bebek hakkında bir fikir sahibi olacaktı. Olayı gidip hahamlara sormuşlar. Hahamlar, bebek hakkında fikirlerini açıklmaışlar.  Yıldızbilimciler de İran'da ortalığı ayağa kaldıracaklardı.

3b. Çocukluğundan itibaren İsa'ya "Filozof Atakan" muamelesi yapılacaktı

3c. Ama ne var ki Luka-2'den devam edelim. Çobanlar bir anda kayboluyor. Yahudi halkından hiç kimse bir anormallik fark etmiyor. İsa, her bebek gibi sekizinci gün sünnet ediliyor. Ortalık ayağa kalkmamış. (Hani gökten inmişti)

3c. Çocuk o kadar normal ki, koskoca manastır, bu çocukta hiçbir anormallik görmüyor, ailenin ilk çocuğu olarak manastıra kabul ediyor. (Mesihliğinden şüphelenen yok)

3d. Yuhanna-6 harika bir örnek. Bakalım İsa Mesih, filozof Atakan mıymış? İsa diyor ki "ben gökten indim" Yahudiler cevap veriyor "Olur mu, biz senin ananı da biliriz, babanı da biliriz" Yani İsa hakkında ömrü boyunca hiçbir anormallik hissetmemişler. (Hani babasız doğmuştu, çobanlar, yıldızbilimciler, yahudi topluluğunda bir Allah'ın kulu bu olayı duymamış)

On 05.03.2020 at 15:13, fezadabirtürk yazdı:

4. Zaten iyi düşün İsa'nın babasız doğduğuna şahit (zavallı anacığından başka) kim olabilir ki, kendinden yaşça küçük havarileri mi, İsa'yı kabul etmeyen hahamlar mı?

Tanrı haberdar ya,hristiyan için yetmez mi ?

Bu cevabını da hristiyanlığı terk ettiğin zaman düzelteceğine eminim

tarihinde saygsayg tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...