Jump to content

Zariyat 56, mantık hatalarıyla dolu....


Recommended Posts

4 saat önce, İLİMCİK yazdı:

 

Türetiyorum arkadaşım..fakat risaleler burada imanını kaybetmiş arkadaşların sorularına en mükemmel cevaplar ve misaller verdiği için ve iman hakikatlerini ihata ettiği için mecburen yazılarım da ondan istifade suretinde oluyor..mesela risalelerde zerrelerin hareketinden bahsediyor.. Zerrelerden meydana gelmeyen hiç bir canlı olmadığından örnek de değişmiyor.. Yani burada biri sinekten bahsetse de zerreler işin içine giriyor, dinazordan bahsetse de...Bu yüzden işin içine hep zerreler giriyor.. 

 

veya risalelerde çoğu yerde hidayet ve dalalet ehlinin karşılaştırmaları var.. Mesela, ahirete inanmayan biri için bu dünya idamhane gibidir..imansız birinin nazarında bu dünya hem kendinin hem de sevdiklerinin ecel celladının satırıyla kesilip hiçliğe ve yokluğa atılmak için bekledikleri bir zindan oluyor.. Bir kâfirin bu dünyadaki vaziyetini en güzel anlatan bu gibi misaller olduğu için, mecburen cümlelerim risalelere benziyor.. 

 

İstersen bana yardım et..mesela, bu dünyada insanın aciz ve zayıf olduğunu ve bu acz ve zaafından dolayı bu kainatın ona musahhar edildiğini ve şefkat sahibi biri tarafından ihtiyaçlarının karşılandığını ve insan küfran -ı nimet edip, bu şefkat ve himayeti inkâr edip, "ben kendi iktidarımla bunları kendime itaat ettiriyorum" diyerek bu kadar ihsan ve ikrama küfür ve isyan ile mukabele etse azaba müstahak olacağını anlatmak istiyorum.. İnsanın acz ve farkına en güzel örnek çocuklardır.. Çünkü, onlar da aciz oldukları için istekleri ve ihtiyaçları yerine geliyor.. Bu manayı anlatacak daha güzel bir misal aklıma gelmiyor.. Senin aklına geliyor mu.. 

 

Netice olarak, risalelerde en güzel misaller verildiği için mecburen cevaplarım ona benzemek zorunda kalıyor.. Yani, tabiri caizse hep aynı formülleri kullanıp, zor problemleri çözüyorum. 

Bir arkadaşım  var  kısa cevapli  bir  soru  sorardım aynı  böyle  uzatirdi  2 saat  mevzuyu  size de  evet  hayır  lık  soru  sorayım  dedim  bi  ton  nasihat  bi  ton  aynı  şeylerin  tekrarını  aldım. Anladım  ki  bu  psikoloji  her  dindarda  yok  risale  insanlarin  çenesini  düşürüyor.Kisa  ve  öz  konuşmayı  unutturuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

müslümlerin trajikomık iddiası şu;

 

arapça kaynak yok mu? türkçe mealler zaten 1947 den sonra çevrilmiş ne malum? mealcilerin modifiye etmediği sen bana orjınal kaynak gösteremiyorsun .bana bu zatların 12 yyda yazdıklarını tefsirlerden arapça kaynak gösterde görelım göstremiyorsan dükkanın önünü kapama ..:)))internette araştırdım oyle bir kaynak yok ..al buda 12 yyda yazılmış bir ayet (51/ZÂRİYÂT-47: Gogu, gucumuzle Biz kurduk; suphesiz biz onu genisleticiyiz.) / Celal Yıldırım (51/ZÂRİYÂT-47: Göğü de kudretimizle yapıp kurduk. Şüphesiz ki biz, hep genişleticileriz.) görüldüğü gibi bilimsel bulgu ortada yokken,ayetin çevirilerinin hiç biri,evrenin genişlemesinden söz etmiyor,yani kurana bakarak herhangi bilimsel. verilere ulllaşamıyoruz....12 yyda eveni nerden biliceksin?arap çöllerinde...burda gökten bahsediyor, gö kdediğin evren değil ki dünyanı atmosfer tabakası ve bulutlarıdır...bulutların hareketlerini gözlemleyen alimler ve tefsirciler 12 yyda ayetlere bu şekilde yazmışlar hepsi bu.. Bu ayette evrenin genişlediği bilgisinin olduğunu iddia etmek apaçık kurana hakarettir. kuranı nefslerine göre yorumlayanlardan daha kötü bir günahtır bana göre. ve kuran dünyanın döndüğünden bile habersizdir. (dünyanın döndüğü ne zaman bulunmuş googleden bakınız. aristo ve hristiyan teoloji...

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 29.11.2019 at 12:26, İLİMCİK yazdı:

Bunda anlaşılmayacak bir şey yok.. Cenabı Hak, insanın Allahı tanıyıp, iman ve ibadet etmesi için insana hadsiz kıymetli cihazlar veriyor..İnsan ise bu cihazları yanlış kullanıp, bozulup, çürüyor.. Mesela, Allah, en basit bir iğnenin bile ancak şuur sahibi bir ustanın eseri olduğunu anlayacak bir akıl vermiş..bir kimse bu akılla kainattaki bu kadar hassas ve hikmetli ve muntazam sanat eserlerinin ustasını inkâr ederse artık suç insandadır..cehennemi hakkeder.. Çünkü kendi hatası.. Yani, 

İnsan bir çekirdeğe benzer. Nasılki o çekirdeğe toprak altında çalışıp,  geniş olan hava aleminde ağaç olması için kudretten manevî ve ehemmiyetli cihazlar ve kaderden ince ve kıymetli program verilmiş. Eğer o çekirdek,  ona verilen manevî cihazları, toprak altında bazı zararlı maddeleri kendine çekmek için kullansa; o dar yerde kısa bir zamanda faydasız bozulup, çürüyecektir. Eğer o çekirdek, o manevî cihazlarını güzelce kullansa; o dar âlemden çıkacak, meyveli koca bir ağaç olacaktır.  İşte aynen onun gibi; insanın mahiyetine, kudretten ehemmiyetli cihazlar ve kaderden kıymetli programlar emanet edilmiş. Eğer insan, şu dar dünya aleminde dünya toprağı altında o manevî cihazlarını nefsin hevesatına sarfetse; bozulan çekirdek gibi, cüzi lezzetler için kısa bir ömürde, dar bir yerde ve sıkıntılı bir halde çürüyüp bozulacak,  manevî mesuliyeti bedbaht ruhuna yüklenecek, şu dünyadan göçüp gidecektir.

   İnsan o manevî kabiliyet çekirdeğini İslâmiyet suyu ile, imanın ışığıyla, ubudiyet toprağı altında terbiye ederek, Kur'anın emirlerine uyarak,  manevî cihazlarını hakikî gayelerine yöneltse; elbette, ahiret alemlerinde dal Budak salıp, ebedi bir mutluluğu kazanacaktır.

 

Hocam, Allah'ın varlığını ispat etmeye çalışırken, anlatmaya çalışırken bile "Allah'ın verdiği akıl" diye bir söylem, bırakın ateistleri, sorgulamaya yeni başlamış birini bile zerre tatmin etmez diye düşünüyorum. 

 

Bütün bu anlattıklarınızı ancak bir sohbette etrafınıza topladığınız, sorgusuz sualsiz kişilere dinletirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, dursun yazdı:

 

Hocam, Allah'ın varlığını ispat etmeye çalışırken, anlatmaya çalışırken bile "Allah'ın verdiği akıl" diye bir söylem, bırakın ateistleri, sorgulamaya yeni başlamış birini bile zerre tatmin etmez diye düşünüyorum. 

 

Bütün bu anlattıklarınızı ancak bir sohbette etrafınıza topladığınız, sorgusuz sualsiz kişilere dinletirsiniz.

Konu, Allahın varlığını ispat değil.. Cevap baştaki ahmakane itiraza göre yazılmış..adamlar kendi inkâr cinayetlerine bahane arıyorlar.. Bu çekirdek temsili o bahanelerini çürütmek için verilmiş.. Şimdi, bu makamda tekrar oku. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 03.12.2019 at 08:29, İLİMCİK yazdı:

Konu, Allahın varlığını ispat değil.. Cevap baştaki ahmakane itiraza göre yazılmış..adamlar kendi inkâr cinayetlerine bahane arıyorlar.. Bu çekirdek temsili o bahanelerini çürütmek için verilmiş.. Şimdi, bu makamda tekrar oku. 

 

Anlatmak istediğim şu hocam, konunun ne olduğu önemli değil. Siz inanılmayan birşey üzerinden örnek veriyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...
On 02.07.2021 at 19:20, akılsızşuursuzatom yazdı:

Başlıkta zaten inanılmayan Allah la ilgili sorulmamış mı zaten?

 

Demek istediğim şu; ateist birine "Allah'ın emri böyle" gibi birşey demek anlamsız geliyor bana. Herneyse konuyu fazla dağıtmayalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...