Jump to content

Vegan Beslenme Nedir?


Recommended Posts

Bu konuyla ilgili uzun zamandır kafamda düşünceler cirit atmakta sebebiyse hazımsızlık sorunlarım ve konuya dair şu şekilde başlıklarda vardı kafamda:  Vegan beslenme bazı insanlaramı hitap eder?,Vegan beslenme sağlıklımıdır?,Vegan beslenme farklı bir kültür oluşumu olabilirmi?Vegan beslenen insanlar kendinimi kandırıyor?Vegan beslenme ahlaki bir eylemmidir yoksa sağlık içinmi?

 

vegan beslenme vicdani bir problem olarak karşımıza çıkarken aynı zaman da b12 vitamini vücudumz tarafından üretilmeyişi ve sadece hayvansal gıdalardan temin edilmesi vegan beslenme nasıl oluyor sorusunu aklıma getirmekte .

hal böyleyken vegan beslenenler b12 eksikliğini nasıl gideriyorlar? ben birkere b 12 eksikliği yaşamıştım ve doktor bana B12 iğnesi yazdı ama o iğne herhalde yapay bir B12 değildir bir hayvandan temin edilmiştir.. üyeler arasındaq vegan beslenenler varmı bilmiyorum ama bilimsel kimlikte insanlar vardır yada bu konuya dair fikri olan insanlarda cevap verebilir bu iş nasıl oluyor hem B12 vitamini sadece hayvansal gıdadan karşılayacaksın hemde vegan olacaksın bu işte bir absürtlük yokmu? yoksa banamı öyle geliyor?

 

buda et tüketimini nekadar sağlıksız olduğuna dair amerikada çekilmiş bir belgesel..

bonus:https://www.hdfilmizledim.net/forks-over-knives-belgeseli-2011-turkce-altyazi.html

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Veganlık kendini kandırarak mutlu olduğunu zanetmektir, bir nevi dinlerin öldükten sonra cennet ile onurlandırma yalanı gibidir.

Oysa et yemek temel bir ihtiyaç olduğu kadar aynı zamanda eko sistem için gerekli bir davranıştır.

Hayvanları doğada otlatmazsan, onları suni yemlerle beslersen elbette et yiyende sağlıksız sonuçlar doğuracaktır.

Geçtiğimiz yüzyıla kadar et yemenin hiç bir sağlık sorunu yoktu, ne zaman etçilik kapitalizmin tekeline girdiyse o zaman ette sağlık sorunları başladı.

Atalarımız hep et ve et ürünleri yerdi, yemek ve ekmek kültürü yoktu, tarihte etten dolayı herhangibir sağlık sorunu yaşanmamış, bu et sorunu günümüzde peydah oldu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...