Jump to content

KURANDA NAMAZ


Recommended Posts

Kuranda 5 rakamı yazsaydı dünyanın her yerinde namaz 5 vakit olurdu zaten,  bunun asıl nedeni çok fazla orjinal kuran yazılmış olmasıdır..  örnegın şii kuranına  göre iranda 3 vakit namaz kılınır. 5 vakit kılanlar   kafirdir.. yemende 2 vakit sudi arabistanda ise 4 vakittir. 

bunun asıl nedeni budur,  namaz vakitleri yazmadıgı için kuranda , her  müslüman ülkenın kendi diyaneti 

kafasına göre  yorumlamış namaz vakitlerini ve sonuçta  ortay böyle bir gerçeklık çıkmıştır. 

sadece namaz değil orjınalınde oruçta yoktur oruç kavramı  buhari ve gazalı dönemlerinde önce 

hadis olarak sonrada ayet olarak yazılmıştır.. 

çok bilmek önemlı değil önemlı olan islamı dogru bilmektir.. 

tarihinde Doğuştan işşiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, EbûTürâb yazdı:

Ey iman edenler, Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında hemen Allah´ın zikrine (anılmasına) koşun ve alım satımı bırakın; eğer bilirseniz, o sizin için daha hayırlıdır.'' Cuma 9

O ayette bahsedilen Cuma günü sandığınız kelime toplanma günüdür. Cuma değildir.

 

http://www.kuranmeali.com/Kokler.php?kok=ج م &sayfa=1

 

Dikkatli  oku.Toplanma günü hangi gün? Cuma mı? Bilinmiyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünya tepsi gibi düzdür diyen  ayetleri gelmiş burda savunuyorsunuz daha ne olsun lann..   heee daha ne olsun ? 

biz ilkokulda öğrendik, dünyanın gerçekten yuvarlak oldugunu.. hacı gerçekten çok iyi biri ve çok sabirli ben bu forma admin olsaydım, benden çekiceginiz vardı hiç  şüpheniz olmasın, formu kasten  kirletiyorsunuz 

açtığınız başlıklar çöp .. 

bu forma gelmeden önce dogru düzgün başlık açmayı öğrenin önce.. ?

 

dünyamızın yuvarlak olduğunu ispatlayan örnekler nelerdir ile ilgili görsel sonucu

tarihinde Doğuştan işşiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 06.12.2019 at 16:43, EbûTürâb yazdı:

Aslında yanılıyorsun, bir insan hiç namaz kılmadan, hiç oruç tutmadan, hiç bir dini vecibeyi yerine getirmeden de cennete girebilir. Ya da tam tersi, beş vakit namaz kılarak, oruç tutarak, tüm dini vecibeleri yerine getirerek de cehenneme girebilir. Burada ince bir çizgi var, o çizgi sadece emirleri uygulaman değil, mesela Kuranda, namaz kılmayanları öldürün demez. Halbuki zaten bunlar düşününce cehenneme gidecekler değil mi? İşte o ince çizgi tam burada başlıyor, senin amacının, maksadının ne olduğunda. Ben şahsım adına konuşayım, bunları bir emir olduğu için yerine getirmiyorum. Benden önce yaşayan bir çok kişide bu düşünceleri elbette uyguladı. Kimileri var ki, ne cennet, ne cehennem hiç biri umurunda değil. Tek bir dilekleri var; Allah'ın karşısına çıktıklarında utanmadan, sıkılmadan hesap vermek.Onun dostluğunu tadabilmek. Allah'ın yüceliğinden bir parça lütuf edilmesi. Kimisi için bu yeter, kimisi için ise daha fazlası.

 

Ayetlerin verdiği hükümler bir yana, sen Müslüman olsan bile uygulamak zorunda değilsin.(Tabi bunun karşılığında günah yok demiyorum) Bu karar sana ait. Ama arada ki fark orada, bu kararının sonucunu üstlenecek misin? İşte Allah, ayetlerde emir kipi ile bizlere belirtmek istediği şey bu. Yoksa Peygamber bile son sözlerinde namazı bırakmamalarını dile getirmiş, çünkü o da biliyor, koskoca yaratan Allah mı bilmeyecek? 

Öyle ki cennete gidilmenin, ateşten kaçınmanın tek yolu değildir bunlar. Peygamber hadisler ile de belirtmiş hatta. Bir hayvana yemek verdiği için cennete girenden tut, bunun gibi yüzlercesine. 

Ama kim bilir, insanın cennete girmesini sağlayacak bir ameli elde ettiğine?

Bir hadis var, diyor ki Peygamber; bizler yaptığımız ameller(dilediğin tüm dini vecibeler)sebebi ile Cennete girmeyiz. Allah'ın bize olan rahmeti(merhameti,lütufu)sebebi ile gireriz. Soruyorlar sonra, ''Sende mi?'' diye, Peygamberde evet diyor. :) 

İşte mesele burada :) 

 

Söylediklerinizden de anlaşıldığı gibi namaz o kadar da önemli değildir. O yüzdendir diye tahmin ediyorum ki, Kur'an'da fazla üzerinde durulmamış, detaya girilmemiştir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 months later...
On 03.12.2019 at 00:14, dursun yazdı:

Namazın yahudi ve hristiyan geleneklerinde/ibadetlerinde de yer aldığını biliyorum. Yani İslamiyet öncesinde de namaz vardı ve belli bir şekli şemali vardı. Biraz değişiklikle birlikte İslamiyet döneminde peygamberin zamanında müslümanlar tarafından uygulanmaya başlandı. Zaten uygulanan ve bilinen bişey olduğu için Kur'an'da detaylı olarak verilmemiş olabilir. 

 

Benim aklıma takılan asıl soru şudur hocam, Allah'ın böyle görsel bir törene niye ihtiyacı var? Ben bir insan olarak bile etrafımda benim içim böyle yatıp kalkan insan görmek istemem. Sonsuz güç sahibinin böyle bişey istemesi de ne biliyim yani..

Esenlikler kardeşim. kurandakidin.com ben bu siteyi takip ediyorum. Bir çok değişik bilgi edindim örnek verirsem Kuranda kapanmak yok ayeti yanlış çeviriyorlar. Namaz Allah'ı anmaktır. Sen secde ederken Allah'a dua edebilir oturduğunda kuran okuyabilirsin. Mesela Kuranda Kadın imam olamaz diye ayet yok :) bu siteyi takip et.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Namaz bir yoga hareketinden uyarlamalıdır. Yoganın baş hareketi Surya Namazkar dır. Ve namaz hareketleri bu yoga hareketine çok benzer. Surya Namazkar güneşe selam demektir ve güneşe dönülerek yapılır. Güneş canlılık veren kaynak olarak ona dönülür ve sabahları yapılır bu hareket güne başlarken. Namazlar da güneş hareketiyle ilgilidir. Binlerce yıllık yoganın bir hareketini birileri akıllarında kaldığı kadarıyla Arabistana taşımış ve oralarda uygulanırmış. Sonra da malum birisi bunu beğenmiş ve tek tanrıdan duyduğu seslerden olduğunu söylediği uygulamalarına eklemiş. Kafada ses duymak ve görüntü görmek de peygamber hastalığı denilen kişinin kendini çok önemli gördüğü psikoz grubundan bir hastalıktır, şizofrenidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...