Jump to content

Atayızlar Bunu Açıklasın da Görek!


Recommended Posts

Ülkedeki geçim sıkıntısı ve işsizlik oranlarını biliyorsunuz. 

Tüm rakamları buraya kopyalayıp konuyu çok uzun tutmak istemiyorum çünkü zaten hepiniz işsizlik oranlarını ve asgari ücret - altı çalışan sayılarını biliyorsunuzdur. 

 

Asgari ücret ile kirada olan bir ailenin gecinmesi imkansız iken, ülkenin yarısından fazlası asgari ücret ile geçinmek zorunda bırakılıyor.

 

Çaresizlikten Suçun, bunalım cinnet ve intiharların arttığı bir toplum olduğumuz günlerde yöneticilerin milyonluk giysiler ve sofralarda ZIKKIMLANDIĞINI her kesin bilmesine rağmen Nasıl olur da;

 

1= Ülkede hala bir isyan vs çıkmıyor? 

 

2= ülkenin geldiği durum ortada iken, neden hala aynı yöneticiler seçiliyor? 

 

Burada bir çelişki yok mu? 

 

Bonus soru= işsizlerin çoğu şanslı ise asgari ücrete iş bulacak fakat gece gündüz zor şartlarda çalışacak olmalarına rağmen açlıktan kurtulamayacak olmalarını bilmelerine rağmen neden iş arıyorlar? 

 

Bu kadar çelişki iç içe iken gözümüzün içine baka baka "büyüdük, refaha erdik" gibi yalanlar söyleyenlere nasıl olur da hala laf edebilecek fırsatlar tanınıyor? 

 

Düşün sen çalışıyorsun ve 3 kuruş alıyorsun. Patronun her toplantıda gözünün içine baka baka sana 50 kuruş verdiğini söyleyip gözünün içine baka baka alay ediyor. Bu durumda o patronu köşede sıkıştırıp dilimlemezmisin? 

 

Bu kadar çelişkiyi atayızlar nasıl açıklıyor? 

Atayızlar Bunu açıklasın da Gōrek! 

tarihinde Mantık tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu genel bir konudur, sadece ateistlerle alakalı değil.

 

Bu dünyada bir toplum var bir de sürü var.

Sürü olanlar tayyip gibilerden medet bekler.

Toplum olanlar ise medeti kendi yaratır.

 

Sürüyü tayyip-feto gibiler yaratır.

Toplumu ise koşullar yaratır.

 

Bazen toplum sisteme hakim olur, bazen de sürü.

 

Şu anda ülkeye sürü hakim.

Öyle senin beklediğin gibi isyan etmez, yüzüne karşı söylenen yalanı algılamaz, önüne atılan kemiğe şükreder.

 

Hıyar kuyruğunu hatırlarsanız, sürüye çok iyi bir örnektir.

Kendilerini hıyar kuyruğuna düşürenlerden hesap soracaklarına "Hükümetimizi küçük düşürmeye mi çalışıyorsun?" diyerek, onlara soru soran gazeteciye saldırdılar.

 

Bir de ne ilginçtir ki, Cumhuriyet gibi aydınlanma dönemi yaşamış olmasına rağmen, bu ülkenin sürüleri dünyada birinci geliyor, hani şu bol tuz yedirip de dereden su içmeyen mor koyun hikayesi var ya, aynen o mor koyuna benziyorlar, sahipleri flü flü yaptı mı onu tanrı emri diye algılıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
22 saat önce, bilgivehis yazdı:

Şu anda ülkeye sürü hakim.

Öyle senin beklediğin gibi isyan etmez, yüzüne karşı söylenen yalanı algılamaz, önüne atılan kemiğe şükreder.

işte bunu benim kafa almıyor. Nasıl-Neden gibi sorular sorunca olası cevapların da geçersiz olduğunu düşündüğüm için Cevap bulamıyorum. 

 

14 saat önce, Filozofça yazdı:

Ancak temel nedeni din ile beyinlerini yakmış olmaları ve zombiler gibi dinci faşist zorba alçak aşağılık iktidara köle olmalarıdır.

Din ile kandırılmış oldukları aşikar fakat yapılanlar dine ve insan doğasına aykırı olmasına rağmen bu insanların hala isyan etmemesinin tek nedeninin din olmadığı sonucuna varıyorum.

 

14 saat önce, Filozofça yazdı:

Bu cehaleti ve saçmalığı açıklayacak bir tanım yok.

Cehalet böyle bir şey değil. Cahil insanın bile yapmayacağı ve yadırgayacağı şeyleri destekleyen milyonlar olmasının nedenini ve bu insanlardaki kafa yapısını hiç anlayamıyorum. 

 

Mesela büyüyoruz deniliyor. Enflasyon yüzde 8,5 deniliyor.

Yani maaşlara yüzde 8,5 zam yapılınca önceki seneye denk olması gerekiyor fakat her insan markete pazara gidince görüyor ki her şeye %30-80 şeklinde zam gelmiş. 

Yani akplisi de pkk lısı da her kes markete gidiyor ve aslında enflasyonun yüzde 30 üzeri olduğunu görüyor. Yani alanen yalan söylediklerini ve aklımızla alay edip bizi dolandırdıklarına her kes şahit oluyor. Üniversite mezunu da, hiç okul okumamışı da bunun böyle olduğunu görmesine rağmen nasıl olur da hala destekledikleri partilerin bu şekilde akıllarına hakaret etmelerine izin veriyorlar anlayamıyorum. 

Bu cehalet değil, ismini koyamadığım ve henüz çözemediğim başka bir şey... 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 saat önce, Mantık yazdı:

işte bunu benim kafa almıyor.

 

Aslında bir kaç yıl önce benim de kafa almıyordu, milyonların bu kadar duyarsız olmasına ben de akıl erdiremiyordum.

Lakin ne zaman evrim sürecinde herkesin eşit gelişemeyeceğini ve çıkarların herşeyin önüne geçtiğini hatırlayınca durum değişti.

Bugün yüksek algılama oranı insanların sadece yüzde birinde gelişmiş durumdadır, yani olayları iyi okuma oranı yüzde bir civarındadır.

Bu yüzde bir, doksan dokuzun karşısında ya çaresiz kalmaktadır ya da onları gütmektedir.

Tayyip gibi onları kim bataklığa sürerse ona sarılırlar, Atatürk gibi kim onları bataklıktan kurtarmak istese ona da saldırırlar.

Evrim koşulları herkesi aynı süre içinde geliştirmiyor, konusuyla alakalı olmasına rağmen Karl Marx dahi bu konu üzerinde durmamış, gri tonlar yokmuş gibi sadece siyah-beyazı referans almış. Diğer deyişle, işçi sınıfı oluşunca devrimin kaçınılmaz olduğunu söylemiş ama işçi sınıfının gelişmesi için devrimin hiç bir şey ifade etmediği konusuna değinmemiş.

Öyle ya, islam çıkalı 1400 yıl olmuş, köleci toplumlar, feodalizm, kapitalizm, sosyalizm gibi bir sürü sistemler gelmiş ama işçi sınıfı halen sürü olmaktan öteye gidememiş.

Bunun tek nedeni, herkesin evrim sürecine eşit olarak ayak uydurma karakterine, yetisine sahip olmamasıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 saat önce, bilgivehis yazdı:

Lakin ne zaman evrim sürecinde herkesin eşit gelişemeyeceğini ve çıkarların herşeyin önüne geçtiğini hatırlayınca durum değişti.

 

Temiz ve anlaşılabilir cevabınız için teşekkürler.

 

İdrak etme, algılama ve sentezleme de gelişmemiş olabileceklerini düşündüm fakat ekonomik sıkıntının gümbür gümbür geldiği bu dönemde boldladığım kısımın devreye girmesi gerekmez mi sizce? 

 

Gemi su almaya başlayınca hayvanlar bile kaçmaları, bulundukları yeri çıkarları uğruna değiştirmeleri gerektiğini algılayabiliyor iken, akplilerin geri zekalı olsalar bile çıkarları uğruna o partiden uzaklaşmaları gerekmezmi. Sonuçta onlar da asgari ücrete çalışıyor ve markete gidince aldıkları maaşın 2 katı ile bir evin anca geçinebileceğini biliyor. Onlar da bu şartlarda yaşarken yöneticilerin milyonların hakkını lüks içinde zıkkımlandıklarını biliyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, Mantık yazdı:

Sonuçta onlar da asgari ücrete çalışıyor ve markete gidince aldıkları maaşın 2 katı ile bir evin anca geçinebileceğini biliyor. Onlar da bu şartlarda yaşarken yöneticilerin milyonların hakkını lüks içinde zıkkımlandıklarını biliyor. 

 

Burası tüyü yolunmuş tavuk hikayesiyle birebir özdeş bir durumdur.

Canlı tavuğun tüyünü yolarsan kışın senin sobana, yazın da senin gölgene muhtaç olur, lakin hiç birinin aklına seni gagalamak gelmez.

Halkı bataklığa iten de ona elini uzatan da aynı kişidir, eli uzatanı görürler ama iteni görmezler, bu yüzden kendilerini bataklığa iteni baştacı yaparlar.

Yani bir şeylerin değişmesi için sadece malum koşullar yeterli değil, yeterli olsaydı 1400 yıldır Orta Doğu'da zerre bir değişim olurdu.

O halde geriye ne kalıyor?

Çoğunluğu oluşturan sürü, koşullara ayak uyduracak gelişmeyi gösterecek kapasitede değiller.

Bazıları bu görüşüm için kafatasçı diye düşünebilir ama öyle değil, adamı itin götüne de soksak gelişmiyor işte.

Yüz yıldır bu ülkede az buçuk da olsa bir aydınlanma imkanı oldu, sanki böyle imkan hiç olmamış gibi halen tayyip-feto gibilere dombalmaktan medet umuyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...