Jump to content

Resmi gazetede şeriat hükümleri yayınlandı!!

Recommended Posts

Ekonomi, eğitim, adalet, hukuk, vb. ne varsa boka çeviren ve bir daha seçilmesinin iyice zora girdiğini anlayan tayyip, inceden şeriat alıştırmalarına başlamış!

şeriatı ilan edebilirse artık seçim, oy, sandık gibi dertleri kalmayacağını, geberinceye kadar ülkeyi rahatça ve babasının malı gibi tepe tepe kullanacağını düşünüyor olmalı!

geberdikten sonra da artık bilal yada damat bayrağı rahatça devralır!!  Benzer çakallığı brunei sultanı da yapmış yükselen tepkileri susturmak için ülkesini şeriat sistemine geçirmişti.

Sizce Türk halkı bu derece ağır salak olabilir mi?
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1709519/resmi-gazetede-seri-karar-yayimlandi.html

Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Ebu Kafir yazdı:

Doğru kelimenin salak olup olmadığı konusuna uzun süredir kafa patlatıyorum halla bunun için konu bile açtım. Ben buna xxx diyeyim şimdilik çünkü bu ne salaklık, ne Aptallık, ne onursuzluk, ne haysiyetsizlik, ne hainlik vb. Bu başka birşey. Hepsinin ve benzerlerinin toplamı bir şey ve ben buna bir isim bulamadım. 

Cevabına gelince; Evet Türk halkının çoğunluğu Öngörülenden daha da xxx (salak onursuz vs artık sen nasıl adlandırıyor isen) 

Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Ebu Kafir yazdı:

Türk halkının bugünkü duruşuyla süzme salak olduğu her ne kadar tavan yapmışsa da bu salaklık olayı ciddi olarak tartışılması gereken bir soru olarak karşımızda duruyor.

Bu sorunun aydınlatılması için ya da kaba deyimle salaklığı anlamak için önce onların düşüncelerine değinmek gerekiyor.

Türk halkı için bir devletlerinin var olması esastır, gerisine teferruat olarak bakarlar. O teferruatın devleti yok edecek niteliği taşıyor olmasını önemsemezler.

Hem devletçi olmak hem devleti yok edecek teferruatı önemsememek gibi çelişkili bir yapıya sahiptirler.

Devletlerin kurulmasında ve yönetilmesinde kaanların, hakanların başı çekiyor olmasından dolayı yönetenlere biat etme kültürüne sahiptirler.

Bu biat kültürü islamın biat kültürüyle uyumlu olduğu için islamı dışlamamış aksine onu kendi kültürlerine katarak, biat etmeyi ilahi bir kudret haline getirmişlerdir.

Biat etmek onlar için mutlak bir onur halini alması nedeniyle, islama çok bağlı olmasalar da islamın bayraktarlığını yapan millet bazında tek millet durumuna gelmişlerdir.

Arabistan çöllerinde, Orta Doğu'da, Kuzey Afrika'da ve diğer islam ülkelerinde islam artık bir çıkar haline gelmişken ve halkları islama karşı az-buçuk da olsa eskisi kadar sıcak bakmıyorken, bu durum Türklerde aksi yönde seyretmiştir.

Devletçilik, biat geleneği ve islam bir yandan Türkleri esareti altına alırken, diğer yandan da bu esaretten çıkar sağlama, nemalanma gibi durumlar söz konusu haline gelmiştir.

Bunu salaklık olarak görmeyen, aksine geleneklerine uygun gördükleri için salaklığı aynı zamanda fırsat saymışlardır.

Bu olayı kabaca şöyle de düşünebiliriz, bataklığa düşen birini kurtaramıyoruz ama ölmemesi için kimimiz ona dal uzatıyoruz, kimimiz yemek veriyoruz, mağdur ise hem öldüğünde cennete gideceğini düşünüyor hem de bu ilgiyi fırsat sayıp kurtulmak istemiyor.

Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, mirasyedi yazdı:

Faizsiz islami finans kuruluşları   islami  kurallara göre denetlenmesi normal.
Bir  sorun göremiyorum.

Devletin görevi bunların usül olarak işleyiş denetimidir.
Dini kurallara nekadar uyumlu olduğu devleti ilgilendirmemeli. 
Ayet, hadis atıflaıyla devletin işi yoktur ve şimdiye kadar da olmamış, her zamanki gibi sapla samanı karıştırıyorsun. 
Dildo atölyesine vergi denetimine gitsen, dildoları bizzat test eder misin?
kurduğun mantık buna benziyor.

Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, Ebu Kafir yazdı:

Devletin görevi bunların usül olarak işleyiş denetimidir.
Dini kurallara nekadar uyumlu olduğu devleti ilgilendirmemeli. 
Ayet, hadis atıflaıyla devletin işi yoktur ve şimdiye kadar da olmamış, her zamanki gibi sapla samanı karıştırıyorsun. 
Dildo atölyesine vergi denetimine gitsen, dildoları bizzat test eder misin?
kurduğun mantık buna benziyor.

Dildoyu denemek vergi memurunun görevi değildir.

Sapla samanı karıştıran sensin.

Usulu bilmeyen nasıl denetleyecek yazar mısın?

Yahudiler için Koşer kurallarını kim belirliyor?Laik devlet mi? :)

http://www.oaib.org.tr/tr/bilgi-merkezi-ihracat-belgeleri-ulkeye-ozel-belgeler-helal-ve-koser-sertifikalari.html

http://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/genel-haberler/tse-din-adamiyla-denetim-yapip-helal-gida-sertifikasi-verecek_ID540945/

Sitelerde Paylaş
14 saat önce, mirasyedi yazdı:

Dildoyu denemek vergi memurunun görevi değildir.

Sapla samanı karıştıran sensin.

Usulu bilmeyen nasıl denetleyecek yazar mısın?

Yahudiler için Koşer kurallarını kim belirliyor?Laik devlet mi? :)

http://www.oaib.org.tr/tr/bilgi-merkezi-ihracat-belgeleri-ulkeye-ozel-belgeler-helal-ve-koser-sertifikalari.html

http://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/genel-haberler/tse-din-adamiyla-denetim-yapip-helal-gida-sertifikasi-verecek_ID540945/

Verdiğin örnek sitede usul olarak gayet normal şekilde değinilmiş, ne ayet ne de hadis atıfları, dini yorumlar yapılmamış.

Devletin resmi gazetesindeki yazıya bakıyoruz, ayetler hadisler havada uçuşuyor, dini direktifler veriliyor;

Alıntı

“bir denetçi üstlerinin veya diğer insanların görünüşü nasıl olursa olsun Allah-u Teâlâ korkusuyla hareket etmelidir” 

Alıntı

Kur’an-ı Kerim'deki Zilzal Suresi'nden “Kim ağırlığınca bir hayır işlerse onun mükafatını görecektir. Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse onun cezasını görecektir”

Alıntı

“Denetçi Allah-u Teala’nın kendisini cezalandırabileceği her şeyden kaçınarak buna karşı göre önlem almalıdır.”

"Allah-u Teala’nın kendisini izlediğinin sürekli bilincinde olmak… Kıyamet gününde Allah-u Teala’ya hesap vereceğinin sürekli bilincinde olmak…. Allah-u Teala’nın rızası için sevgi ve kardeşlik göstermek."

İkisi arasındaki farkı göremiyorsan senin için diyecek bir şey kalmıyor, iyi günler..

Sitelerde Paylaş
23 saat önce, mirasyedi yazdı:

Faizsiz islami finans kuruluşları   islami  kurallara göre denetlenmesi normal.
Bir  sorun göremiyorum.

Bir devletin her kuruluşu kendi inancına göre denetlemesi ve bu denetleme maddesini devletin resmi organına koymasında bir şey yok diyorsun.

Burası çağdaş, demokratik ve gelişmiş bir topluma sahip olsaydı bu dediğinde bir sorun olmayabilirdi ama dinci, faşist ve kendinden başkasına yaşama hakkı dahi vermeyen bir yönetim bir ateist kuruluşa da aynı imkanı tanımadığına göre buna nasıl bir sorun yok diyebiliyorsun?

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...