Jump to content

Kanal İstanbul için düşünceniz nedir?


Recommended Posts

Tayyip Erdoğanın tek derdi öldükten sonra anılmak.

Kanalın fayda ve zararı umurunda değil.

 


Aşağıda izmit körfezini sakarya nehri üzerinden karadenize bağlama girişimleri var.

 

Parayı alan tüymüş. :)

 

 

Alıntı

 

1. MS 100 tarihlerinde Kocaeli dolaylarındaki toprakları içine alan Pitinya Eyalet Valisi (Plinius), Roma´daki Roma İmparatoruna (Traianus) yazdığı mektuplarda Sapanca Gölünün İzmit Körfezine bağlanmasını imparatordan istemiştir. Ayrıca mektuplarda Sapanca Gölünün Sakarya Nehrine bağlanması teklif edilmiştir (Dürüşken ve Özbayoğlu,  1999). Bilgi ve kültür seviyelerinin yüksekliği dolayısıyla konu ile ilgili yazılmış karşılıklı mektuplar ekte okuyucunun dikkatine sunulmuştur (EK).

2. Kanuni Süleyman zamanında, Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa, 1570 yıllarında, Sakarya Nehri-İzmit Körfezi bağlantısını gerçekleştirmek üzere Mimar Sinan´ı görevlendirmiş, kanal kazılarına başlanmış, kazılar 15 km ilerletildikten sonra savaşlar dolayısı ile iş yarıda kalmıştır.

3. Yeni bir girişim 3. Murat´tan gelmiş, 1591 yılında yeniden keşifler yapılmış, 30 bin işçinin çalışacağı kanal için hafriyat takip vazifesi de Sokulluzade Hasan Paşa´ya verilmişti.

4. 1654 senesinde Sultan 4. Mehmet tarafından İstanbul´dan gönderilen Hindioğlu isimli mühendis keşifler yapmış, kanalın çevreye vereceği büyük zararlardan da bahsedince, proje 3. defa ertelenmişti.

5. Sultan 3. Mustafa kanal projesi için 2 defa teşebbüste bulunmuştu. 1. Planda (1759) Sapanca Gölü ile İzmit Körfezi birleştirilecek, 2. planda ise (şayet birinci plan başarısız olursa) Sakarya Nehri Sapanca Gölü ile birleştirilecekti.

6. 1813 senesinde Kocaeli ve Bursa sancakları mutasarrıfı Vezir Hacı Ahmet Aziz Paşa´nın Sultan 2. Mahmut Han´a takdim ettiği arzuhalde, padişahtan bölgenin tetkiki için mühendisler ve mimarlar istemesi, kanal projesini tekrar gündeme getirmişti.

7.  Sultan Abdülmecit döneminde de Karadeniz-Marmara kanal projesi 1845 ve 1857 yılarında olmak üzere 2 defa hayata geçirilmeye çalışmış lakin bu dönemde de birçok engel sebebiyle neticeye ulaşılamamıştı.

8. 1863 senesinde Sultan Abdülaziz, mühendis Riter ve Hayri Bey´i kanal çalışmaları için görevlendirmişti.

7 padişah zamanında yapılan bu girişimlerden de bir sonuç alınamamıştı. 
http://caykaragundem.com/haber/izmit-kanali-ve-yeni-istanbul-4152.html

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, mirasyedi yazdı:

Tayyip Erdoğanın tek derdi öldükten sonra anılmak.

Kanalın fayda ve zararı umurunda değil.

 


Aşağıda izmit körfezini sakarya nehri üzerinden karadenize bağlama girişimleri var.

 

Parayı alan tüymüş. :)

 

 

 

 

Alakası yok. Tayyip rant, para peşinde. Söz verdiklerine sözünü tuttuğunu göstermeye çalışıyor. Örneğin müteahitler hazır kuvvet bekliyor, 200 milyarlık iş için... Arazi kapanlar (ki bu arazileri kendi aldırttı) araziler 5 katlasın diye kanalı bekliyor. Öldükten sonra anılmak değil, 3 koyup 15 alacaksınız diye verdiği sözü yerine getirmeye uğraşıyor... Bu kanal tamamen halkın sırtından yapılacak rant kanalıdır...

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 9 months later...

Doğayı katledecek olan, milyarlarca dolara mal olacak olan ama yapılış gerekçesi bir türlü hükümet tarafından izah edilemeyen bu "rant projesi", bu aralar biraz da pandemi nedeniyle gündemden düşmüş gibiydi. Ancak 5 gün önce (4 Kasım'da) resmi gazetede yayımlanan bir Cumhurbaşkanlığı kararı, projeyi gerçekleştirme fikrinin hala Tayyip'in kafasında yer aldığını gösteriyor...

 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Kanal İstanbul'un etrafına kurulacak Yenişehir'in bağlantı yolları için İstanbul'da 5 ilçede yüzlerce parsel için acele kamulaştırma kararı çıkmış...

 

Bilinçli vatandaşlar "rant projesi"nin iptal edildiği haberini bekleyedursun, anlaşılan o ki Tayyip hala projeyi çaktırmadan hayata geçirmenin peşinde... Görülen o ki, Türkiye'nin kıt kaynakları israf ve ihanet projelerine harcanmaya devam edecek...

 

Her fırsatta projeye karşı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul'un yapılmaması için bin tane sebep söylüyoruz. Yapılması için tek bir sebep söyleyen yok" diyerek resmi gazetedeki bu karara haklı olarak tepki göstermiş...

 


Ekrem İmamoğlu, daha önce de Kanal İstanbul'a neden karşı olduğunu 15 maddede izah etmişti:

 

http://www.diken.com.tr/imamoglu-kanal-istanbula-neden-karsi-oldugunu-15-maddede-anlatti

 

https://haberglobal.com.tr/gundem/ibb-baskani-imamoglu-kanal-istanbul-la-neden-karsi-ciktigini-acikladi-20620

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

Dün Tayyip, Katar Emiri ile görüşmüş ve bazı ekonomik anlaşmalar imzalamıştı.

 

Ne tesadüf ki, bugün de gazetecilere hemen Kanal İstanbul'la ilgili bir açıklama yapmış. "Kanal İstanbul projesiyle ilgili yerli ve küresel yoğun bir şekilde talepler artıyor. Projenin mimari, teknik boyutları hazır, artık ihale safhasına geldi" demiş.

 

Kimin ne gibi talebi olmuş acaba, onu söylememiş tabii. Bir avuç yandaş kodaman rantçı ve bir avuç Katarlı petrol zengini rantçıdan başka kimin ne talebi, beklentisi varmış? Küresel talepler de neymiş? Arsaları parsel parsel peşkeş çekmek için kanal yapacaklarını itiraf eder gibi olmuş. Hani Boğaz güvenliği için zorunluluktan yapılacaktı bu proje? Öyle iddia ediliyordu.

 

Şunu görmek lazım: Eğer Tayyip bir kez daha seçilirse, milletimize zerre faydası olmayan aksine birçok zararı bulunan Kanal İstanbul'un yapımına kesin başlanır. O yüzden oy kullanırken çok bilinçli olmalı ve neye oy verdiğimizi iyi bilmeliyiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

                    Müslümamlar kime oy vereceklerini bilemezler.Eger bilselerdi 40 yıl boyunca  32 dereceli mason olan Sülüman Demirele oy vermezlerdi.

Arabın afyonu millette kafamı koydu.

Eger 1400 yıl önce bütün dünya müslüman olsaydı bugün hala  aydınlatmada gaz lambası kullanacaktık.Düşünün bir kere bugün hala Iranın dışında otomobil yapabilen müslüman ülke yok.Gavurlar ambargo koyupda vermeseler napcaz.EŞŞEGE,katıra.ata binecegiz.

              Peki bunun NEDENİ  nedir?Bunun nedeni şudur.Arabın YALANIDIR.Güye ALLAH demişki ben istedigime veririm.İstemedigime vermem.BAKSEN arabın soyhassına.

Pekiiiiiii gavurlara veriyorda ona günün  3/1 ini ona ibadetle geçiren müslümana niye vermiyor?

Allah kitap degil insana US VERMİŞTİRKİ HERŞEYİ ONUNLA  bulsun.Ama yalancı FELLAH Tanrıya bile iftira ediyor ben degil o gönderdi bu ayatları diyor.Yani TANRIYA iftira ediyorda bunu bile yutuyoruz biz.
İbrahim suresi 4  üncü de diyorki Biz bu kitabi araplara arapca gönderdik.Biz kime kıtap göndermişsek onun dilinde göndermişizdir.Ama FELLAHLAR  FELLAHLAŞMİŞLAR diyorki kuran tüm insanlığa gelmiştir.

           Pekiiiii,benim bir teklifim var.GELİN  BAHSE girelim.Bahsi siz kazanırsanız size 20,000 gayme yani tl verecem.Pekiiiiiiiiii ben kazanırsan bana 10,000 gayme verebilecekmisiniz?Şimdiye kadar kimse çıkamadı ortaza. Demekki bu herifler  milleti kandırıyorla.Millette asıyor kuranı duvara ne okuyor ne araştırıyor.Atmacı din adamlarının sallamalarına inanıyorlar.

             Allahım galçalı , salçalı,garpuz memeli garııııııııııııııııııııı ver.

Allahım vurduğunu OSSURTAN guvvatlı yahuşuhlu goca ver deye duva edip duruyoruz.Deesinki Allahın garı vede adam çifligi var.Kim nasılını istese ona öyle gönderecek.

Tanrı kimseye bir  igne bile vermez.O yanı ALLAH verecegini vermiştir yani USU yani AKLI,o akıllı çaliştırıp istediklerimize sahip olabiliriz.Kuranı duvardan indiripde nun TÜRKÇESİNİ  USUNLA  okusan sende muazzam degişiklikler mutlaha olacaktır.Bir deneyin.

Dedeniz

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

kanal istabulun keyfini sürmek nasip olacak mı biz türklere merak ediyorum.zira türkiye nin üzerinde kara bulutların dolaştığına dair pek çok işaret var.türkiye yeni ,ikinci IRAK olacak diyorlar.hedef 2023 müş.suni depremler,nükleer saldırı daha pek çok şeyle bunu yapacaklar belkide.ırakta ki hatayı tekrarlamayacaklar sanırım.umarım kuşku ve endişelerimiz gereksizdir.

tarihinde fezadabirtürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...