Jump to content

Sonsuzluğun sonsuzluğu!


Recommended Posts

  • İleti 42
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

"Çünkü" kelimesini göz ardı edeyim. Cümlenin devamı anlamlıdır.

Yine genel kanıya göre Evren bir nokta(!) büyüklüğündeyken genişlemeye başlıyor. Yanlış anlaşılmasın diye ekliyeyim: Bu genişleme bir balon şişmesi gibi bir genişleme değildir. Balon örneğinde bir merkez vardır, genişleme süresince merkez, yine bir nokta olarak kaldığı halde, balonun içindeki diğer noktaların genişleme miktarı, noktaların merkeze uzaklığına orantılıdır. Evren modelinde ise bir merkez yoktur! Noktanı(!) kendisi genişliyor ve noktanın(!) her yeri(!) eşit oranda genişliyor! Bu temelden yola çıkarsak; eğer Evrenin başlanıç noktasının(!) büyüklüğü (hacım büyüklüğü) sonlu idiyse, Evren de sonludur. Fakat  Evrenin başlanıç noktasının(!) büyüklüğü sonsuz idiyse, Evren de sonsuzdur, çünkü sonsuz iki katına çıksa da sonsuzdur, yarıya inse de sonsuzdur.

 

Aynen öyle. Evrende küçük bir nokta genişlemiştir. Bu bir balonun genişlemesi gibi değildir. Bir merkezi yoktur. Bütün evren merkezdir. Merkez genişlemiştir ve genişlemeye devam etmektedir. Evrenle ilgili hiç bir şey sonsuz değildir. Başlangıç noktasının büyüklüğü sonsuz olamaz. Sonsuz küçük olabillir. Artık o ne demekse.. Sonsuz küçük anlamsız bir ifade... Sonsuz küçük genişlemiştir. Evrenin başlangıcı sonsuz küçüktür diyebiliriz. Evrenin başlangıcı anlamsızdır yani.

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 saat önce, DreiMalAli yazdı:

 

Dreimalali ve mirasyedi 

Cevaplarınız için teşekkürler. Sayenizde inada bindirip bunu da öğrenmiş oldum. Eski bir Telefondan giriyorum ve dediğiniz seçenekler Malesef telefonda yok. 

Fakat Chrome den açıp Sayfayı Masaüstü sitesi şeklinde gösterme tiki katıp, tiki kapatınca 

Your previous content has been restored.  Clear seçeneği veriyor. Clear deyince alıntıyı siliyor. 

 

Konu sahibinden de konuyu dağıttığım için şimdiden özür dilerim. 

iyi forumlar

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...