Jump to content

Hz.Zeyneple evlilik


Recommended Posts

Olay bitmiş, Zeynep ile Muhammed nihayet evlenmiştir. Ortalık durulmuştur. Zeyd halen üvey babasının evinde kalmakta ve halen kendisine baba demektedir. Bir pazar sabahı Zeyd oturma odasında gazetesini okurken, Muhammed duştan çıkmış ve bornozuyla Zeyd'in önünden geçmektedir. Zeyd kafasını kaldırır ve "nasıldı" der gibi göz kırpar. Muhammed küçük bir gülümseme ile başını aşağı yukarı sallar. Arkasından geceliği ile Zeynep görünür, zaten Zeyd ile daha önce birçok kez çırılçıplak kaldıkları için pek utanmaz açıkta kalan yerlerinden. "Mutlumusun şuan" der Zeyd. Zeynep de aynı yeni kocası gibi gözlerini kapatıp başını aşağı doğru eğerek "evet" der. Zeyd gurur duyar, ne de olsa eski karısı başka bir erkeği mutlu etmiş ve mutlu olmuştur.

 

Ben burda kötü birşey göremedim, Muhammed mutlu, Zeyd mutlu, Zeynep mutlu. 

 

Not: İsimler gerçek kişileri yansıtmamaktadır. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...
  • İleti 41
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

1

. (5615)- Hz. Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: "Zeyneb'in iddeti tamamlanınca, Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm), Zeyd (radıyallahu anh)' e: "Git onu bana (kendinden) iste!" dedi. Zeyd gitti, Zeyneb'e geldiği zaman hamurunu yoğuruyordu. Zeyd der ki: "Onu gördüğüm zaman içimde bir zorluk hissettim, ona bakamaz hale geldim. Sırtımı ona çevirerek, geri geri  yaklaştım  ve: "Ey Zeyneb! Beni Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) gönderdi. Seni istiyor" dedim. Zeyneb: "(Ben (istihare yoluyla)  Rabbimle istişare etmeden bir şey yapacak durumda değilim!"  dedi ve kalkıp mescidine gitti. Derken Resulullah'a vahiy geldi. Aleyhissalâtu vesselâm kalkıp izin almadan Zeyneb'in evine girdi. Zeyd der ki: Gündüzün ilerlemesiyle Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın bize ekmek ve et yedirdiğini gördük.

Yemekten sonra halk çıkmış, bazı kimseler evde kalmış sohbet  ediyordu. Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) da çıktı, peşinden ben de çıktım. Hanımlarının hücrelerine  birer birer uğrayıp selam vermeye başladı. Onlar: "Ey Allah'ın Resulü (yeni) hanımını nasıl buldun?"  diyorlardı.

Bu sahih hadis öyle demiyor ama. Bizzat muhammed, zeyd i zorlayarak karısını boşattırıp, kendine zevciye olarak alıyor. Ve evlatlık kurumunu kaldırmış oluyor. Allahülazim.

İlgili ayet: ahzab 33/37:

Elmalılı çevirisi:Hem hatırla o vakti ki, o kendisine Allah'ın nimet verdiği ve senin de ikramda bulunduğun kimseye: "Hanımını kendine sıkı tut ve Allah'tan kork" diyordun da nefsinde Allah'ın açacağı şeyi gizliyordun. İnsanlardan çekiniyordun. Halbuki Allah kendisini saymana daha lâyıktı. Sonra Zeyd o kadından ilişiğini kestiği zaman, biz onu sana eş yaptık ki, oğulluklarının ilişkilerini kestikleri hanımlarını nikâhlamada müminlere bir darlık olmasın. Allah'ın emri de yerine getirilmiştir.

tarihinde Reformer tarafından düzenlendi
Konuyu pekiştirici ayet ekleme.
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...