Jump to content

TERÖRiST AVUSTURYAYA BÜYÜK ELCIi OLDU


Recommended Posts

 

 
 
 

 

 

 
 

Ülkücü Mustafa Erol’u öldüren Ozan Ceyhun büyükelçiliğe atandı

410
21 Şubat 2020 - 12:31
Ülkücü Mustafa Erol’u öldüren Ozan Ceyhun büyükelçiliğe atandı

Ozan Ceyhun, 1 Mart 1977’de, İstanbul’daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nu bombalamış ve Ülkücü Mustafa Erol’u şehit etmişti.

 
Ozan Ceyhun, 1 Mart 1977’de, İstanbul’daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nu bombalamış ve Ülkücü Mustafa Erol’u şehit etmişti. Ozan Ceyhun hakkında idam cezasıyla iddianame hazırlandığını öğrenince, yurt dışına kaçarak Avusturya’ya yerleşmişti. Ozan Ceyhun bu defa, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Viyana Büyükelçiliği’ne atandı.

70’li yıllarının Dev-Sol üyelerinden Demirtaş Ceyhun’un oğlu Ozan Ceyhun, 1 Mart 1977’de, İstanbul’daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nu bombalamıştı.  Hakkında yakalama kararı çıkartılan ve idam cezasıyla iddianame hazırlanan Ozan Ceyhun, cinayeti işlediği dönemde Avusturya’ya kaçmıştı.

Ciddigazete’nin haberine göre olayda şehit olan Mustafa Erol’un naaşı, para bulunamadığı için memleketine tabutta değil, yoğun kar yağışı altında battaniyeye sarılarak götürülmüştü.

9ed7a1fd768e475ec577287ca4120f91.jpg

Ülkücü Mustafa Erol’un katili Ozan Ceyhun’nun davası zaman aşımından dolayı düştü. Ceyhun daha sonra Almanya’ya geçti.

ERMENİ TASARISININ MİMARI

Ülkücü Mustafa Erol’un katili Ozan Ceyhun, 1986 yılında Alman Yeşiller Partisi’ne girdi. 1992 ve 1998 yılları arasında Hessen Sosyal İşler Bakanlığı’nda çalıştı. 1998 ile 2000 yılları arasında Avrupa Parlamentosu’nda Yeşiller Partisi’nden Milletveili seçilerek görev yaptı. Yeşiller Partisi milletvekili iken, 1915 olaylarını soykırım kabul eden “Ermeni tasarısı”nı hazırladı.

Tayyip Erdoğan’ın Viyana Büyükelçisi olarak atadığı Ozan Ceyhun’un şehit ettiği, Ülkücü Mustafa Erol karlı bir mart günü tabutla değil, parçalanmış naaşı, parasızlıktan battaniyeye sarılarak son yolculuğuna gönderildi. Olayın faili AK Parti’li Ozan Ceyhun Avrupa’da hayatına devam etti. Ceyhun’un ikinci evliliğinde nikah şahitliğini Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

AK PARTİ’DEN ADAY OLDU VE BÜYÜKELÇİ OLARAK ATANDI

2002 yılında Türkiye’ye döndü ve  AK Parti’den İzmir milletvekilliği aday adayı oldu. Adaylığı kesinleşmedi ama Recep Tayyip Erdoğan’a danışman olarak atandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Resmi Gazete’de yayımladığı kararla, Ozan Ceyhun’u Avusturya’nın başkenti Viyana’ya büyük elci olarak tayin edildi.Yenicag

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
İ
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
tarihinde tolonbey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...