Jump to content

ÖLÜMLE BURUN BURUNAYIZ,NASIL ÖNLENiR BU KATIAM?


Recommended Posts

iste böyleee,

                      Bu hastaliktaan EZRAiLE yyakalanmamak icin önce HÜKÜMETIN ve BELEDiYELERRIN koyduklari kurallara kesin uymaliyiz.Sonraaaaaaaaa sagligimizi koruyan vucudumuzdaki sistemi güücleendirmek gerekir.Buda bu sistemi güclenddirecek yiyecekleri yemekle ,icmekle siporla mümkündür.Oturupda Allahim nolur beni koru derde yiyecegine ,iceceginde gerekene dikkar etmezsen EEZREiL gözüünün yasina bakmaz aliir CANINI.

SEKERDEN

TATLILARDAN uzak durup onlari eve sokmiycaniz.Seker öldürücü mikroplari güclendiriyor.Aslinda SEKERiN Saglam insanlarada büyük zarari vardir.

TIP ne diyor?

3 BBAYAZDAN  kacinacaksiniz.

SEKER

UN

TUZ.

            Ama biz Allahin en SAAFTiRiK kullari olarak ssöyle deriz.

Allahin verdigi ÖMRÜ kimse ne uzatabilir nede kisaltabilir.Allah can vermis ama bu cana süre vermemistir.Afrikali ortalama 40 yil Yasar,Asyali 60 ,AAvrupaliysa 80 yil yasamaktadir.Cinle Hindistanin arasinda ki bir bölgede yasayan TÜRRKLER var,bunlarda Yas ortalamasi 120 yildir.Burdanda anlasildigina göre YASI Allah ayarlamiyor.Bölgenin HAVASI,SUYU ve YiYECEKLERRiDiR.

           Bazi yiyecekler öMRÜ kisaltirken bazi yiyecekler ömrü uzatiyor.

Isvicre BASELL kentinde CiTY otelde calisirkan bir gün PATRON gelip bana dediki Mustafa sen mutfaga git orda calisan 4 TÜRK var onlara söyle fazla ekmek yemesinler onun yerine yemek yesinler.Otelin lokantasinda müsterilen bir günde 4 ekmek yerken mutfakta calisan 4 TÜRKDEE 4 ekmek yiyorlar deyince güldüm.Patrom ne gülüyorsun dedi.Dedimki onlar alismislar para bile versen ekmek lerini azaltamazlar.Ama ben yine gider söylerim.

            Gittim dedimki arkadaslar günde 4 ekmek yiyormusunuz.Otelin müsterileride bir günde 4 ekmek yiyorlar.Patron diyorki ekmek yemeyi azaltip yemek yesinler deyince ne dediler biliyormusunuz.O bizim yememize nicin karisiyor dediler.Bende dedimki koca otelin lokantasi müsterileri bir günde 4 ekmek tüketirken siz 4 kisi 4 ekmek yiyorsunuz.Adam sizin sagliginizi düsünüyor.Dedilerki patrona selam söyle biz alismisiz bu aliskanliktan vaz gecemeyiz.

            Patrona gittim durumu anlattim.

Oda byagi uzun güldüydü.

Dediki demekki sizin TÜRKLER-BiZiM- isvicreliler gibi uzun yasamayii sevmiyorlar.Dedimki uzun yasamayi seviyorlarda ömrü ayarlayanin ALLAH olduguna inandiklarinda yiyeceklere önem vermiyorlar.Karinlari doysunda gerisi kolay deye düsünüyorlar.Patron dediki peki sen niye onlar gibi düsünmüyorsun.Dedimki ben ASKERi okullarda okudugumdan nelerin vucuda faydali nelerin zararli oldugunu biliyorum.

             Bir gün Patron dediki su mektuplari götür postaneye ver.

Gittim mektuplari adama uzattim Adam bana demezmiki Mustafa bey bunlarin hepiside normal mektupmu?Evet dedim normal mektup.Sen beni nerden taniyorsunki bana adimla hitap ettin.Adam basladi gülmeye,dediki söyle düsündüm,bu Adam müslümana benziyor adida mutlaka mustafadir.Attim ama tutturdum.Cünkü müslümanlar Mustafa adini cok kullaniyor.Gecenlerle arnagutluktan bir TiYATRO gurubu gelmisti onu seyre gittiydim gurupda 11 kisi vardi 11 ininde adi mustafaydi deyince,yOK DAHA NE  deyince TÜRKCE VALLAAA demesinmi?

Dedimki sen müslümanlardan bayagi biseyler ögrenmisim.Dediki bu kentte 10,000 Yakin müslüman var.adamlarla hergün karsilasiyoruz.Yakinda TÜRKCE konusursam sasmayin.

               Birgün resepsiyonda patronla konusurkan bir Alman geldii patronun arkadasiymis.bana söyle bir bakti TÜRKCE olarak bana dediki TÜRKMÜSÜNÜZ?Evet dedim TÜRKÜM.Peki sen nerden ögrendin TÜRKCEYI deyince,dediki babam ankarada görevliydi ben türkiyede 8 yil okula gittim ordan ögrendim. Yani avrupadada bizim TÜRKCE gecerli olmaya baslamis.

Bir AVRUPALILAR gibi sagligimizi korumayi ögrenebilsek cok güzel olacak.

Dedeniz Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...