Jump to content

Din insanı ve toplumu nasıl uyuşturur ?


Recommended Posts

Dinin insanı uyuşturduğunu sadece biz söylemiyoruz.Dindarlarda bazı durumlarda bunu fark edip dinlerinden nefret ediyorlar.

Örnek vermek gerekirse "Namazda cinsel konularla ilgili vesveseye kapılmak" başlığı açılmış islami bir sitede.

 

Aynen kopyalıyorum:

 

"Kişi, istem dışı bu tür kötü hastalıkla müptela olur veya eşine karşı meyil ve arzu varsa namaza başlamadan önce mümkün olduğu kadarıyla eşiyle ihtiyacını gidersin ve sonra namaza dursun.

Ebu Derda Radiyallahu anhu şöyle dedi: “Kişinin namaza durmadan önce ihtiyacını gidermesi onun fıkhı ve anlayışının delilidir”

 

Arkadaşlar bu nasıl bir özkıyım dır ? Bir insan neden kendine bu şekilde zarar verir ? Dh de bir konu açılmıştı namazın akıl hastalığına ve strese yol açtığı hakkında.

Sen önce eşinle birlikte ol sonra namaz kıl.Bu insanın bilinç altı ne üretir ?  Yada bu insan toplumda kendini ne kadar savunabilir şiddet kullanmadan ?

 

Toplumsal açıdan bakarsak Darwin bu sözü iyi söylemiş.

“Bilim ve sanat bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olurlar. Tavuk toplum, önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz.” Darwin

 

Dindarlar beyinlerini zehirlemeyi bıraksınlar.Ne kendilerine ne ülkemize faydaları var.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Açıkcası benim pek umudum yok. Bu din insanları öyle bir ele geçirmiş ki yapılacak bir şey yok. Adamla muhabbet edelim diyorum her şeye dini katmazlarsa olmuyor. Coronadan bahsediyoruz kafirlerin yüzünden gibi mantıksız cevapları oluyor. İnsanoğlu maalesef kolayı çok seviyor. O yüzden öğrenmek sorgulamak yerine inanmayı seçiyor ne kadar mantıksız olsada.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...