Jump to content

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızd dini ve milli duyguların arttığı doğru mudur?


Recommended Posts

bu düşünce hep aktarılır

ancak yozlaşma olduğunu söyleyenlerde var

bahusus yurt dışında doğan yeni neslin tamamen dini milli  duygulardan koptuğunu söyleyende var

velakin dini ve milli duyguların arttığını söyleyen de var

almanya da misal milli görüş teşkilatı bu yüzden çok etkili diyorlar

özellikle yurt dışında yaşanlar anlatsa sevinirim

misal tolon dede almanyada ki durumu anlatabilir mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 minutes ago, nogodbutAllah said:

bu düşünce hep aktarılır

ancak yozlaşma olduğunu söyleyenlerde var

bahusus yurt dışında doğan yeni neslin tamamen dini milli  duygulardan koptuğunu söyleyende var

velakin dini ve milli duyguların arttığını söyleyen de var

almanya da misal milli görüş teşkilatı bu yüzden çok etkili diyorlar

özellikle yurt dışında yaşanlar anlatsa sevinirim

misal tolon dede almanyada ki durumu anlatabilir mi?

Yasanilan ulkeye gore degisir. Almanyada milyonlarca Turk yasiyor. Almanyada cekilen filmlerin hepsinde Turkce kelimeler duymusumdur. Yani Turk nufusu o kadar yaygin. Ben Taylandda yasiyorum sadece Turk elciliginde Turkce konusan insanlar gordum. Dunyanin bir cok ulkesinde de durum Taylanddaki gibi. Yani milli duygulari, dini artiracak bir sey yok buralarda. Hersey farkli...

Link to post
Sitelerde Paylaş

aslında kast ettiğim biraz şu idi:

misal yabancı bir ülkede yaşayanlar genelde  yabancı diye veya türk diye veya müslüman diye değişik kimliklerine göre hor görülüyor veya hoş bakılmıyor

dini ve milli kimlikleri yüzünden aşağılamalar doğal olarak insanlarda aksine ve tersine reaksiyon olarak bu duyguları daha güçlendirir 

zira dışardan ülkesine dönenlerin genelde anlattıkları bu yönde

 

batıda yabancı ve müslüman ve türk düşmanlığının artması da bu duyguları daha kamçılar.

 

taylanda belki daha nötr bir ülke misal çin biraz farklı olabilir veya hindistan veya hollanda abd vb

tarihinde nogodbutAllah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Konuyla pek alakası olmasa da, Yurt dışında yaşayanın sevilmem nedenlerinin başında şunlar geliyor 

 

1= Yurt dışına çıkarken Fakir gidip, yurt dışında yaşayıp, Türkiye şartlarının çok daha güzel olduğunu söyler iken her 3-4 yılda bir Türkiyede yeni yazlık alıp durmaları. 

2= kaldıkları ülkelerin pis-kaka olduğunu söyleyip durmaları. 

3= gittikleri ülkelerin dil-din ini kötüleyip kendi dinlerini gittikleri yere götürmeye ve yaymaya çalışmaları. 

Ulan şeref yoksunu, Madem ülken güzel neden oradasın? Madem dinini yaşamak istiyorsun, ne işin var Çince-İngilterede hollandada, italya - Fransa-Almanya veya Amerika'da.

Siiii git Arabistanda yaşa madem dinin çok güzel. Yada dön ülkende yaşa madem ülkenin şartları çok güzel...

 

Muhtemel Bam teline dokundum ve linç girişimi başlayacak ama gerçek bu arkadaş... 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yurt dışında yaşanlar mevzu bahis olduğunda, hep gözden kaçan önemli bir nokta var.

Yurt dışına giden(60´yıllardan itibaren) ilk nesilin ezici çoğunluğu yoksul ve kırsal bölgeden olup, yüksek tahsilli olmayanlardı. Hatta bir çoğunun ilk okul diploması bile yoktu. Amaçları 4-5 sene çalışıp, para biriktirip memlekete geri dönmekti. Bu nesil Türkiye´den hiç kopmamıştır ve haliyle yaşlılıktan dolayı sayıları da bir hayli azalmıştır.

Onların çocukları olan ikinci nesil, bana göre kayıp nesildir. Ben de bu nesile dahilim(Avrupa´ya ayak bastığımında 10 yaşında idim). Bunları ne Türkiye sahiplendi ne de yaşadıkları ülkeler önemsedi. Üçüncü nesil ise orada doğup büyüyenler. Bunların bir kısmı oradaki ortama gayet iyi adapte olurken, diğer kısmı ise uyum sağlamakta hălen zorlanmaktadırlar.

Toparlarsam; geldiği memleketin dinini, kültürünü burada bire bir yaşayanlar olduğu gibi,  dedelerinin memleketini sadece izin beldesi olarak görenler de var.

Bana gelince...

Nerede yaşamaya karar vermiş iseniz, orası sizin vatanınızdır.

Gerisi teferruat.
 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

sayın kavak hala almanya da mısınız?

 

almanyaya giden ilk kuşak malum iş nedeni ile almanyanında işçi ihtiyacı nedeni ile olmuştur  ancak zamanla doygunluk oluşunca işsizlik artınca

malum almanyanın nazi damarınında belki tesiri ile yabancı bahusus türkler müslümanlar onların ülkelerini işgal eden işlerini elinden alan gibi görülmüş

 

bir çok kundaklama öldürme olmuştur

almanya da diyanet vb kurumlar etkili diye söylüyorlar

veya değişik türkiye orjinli teşkilatlar etkili deniyor

haydi almanyayı anladık ta Türkiye nasıl sahiblenmez vatandaşlarını

Türkler orda mezhebe meşrebe bakmadan birlik olmalıdır

kayıp nesil derken kültür dil vb kopukluktan mı  yoksa

bulunduğu ülkeye uyum sağlamamak mı

bence oranın dilini öğrenmeli üniversitelerinde okumalı ve orda çalışmalıdır

alman ünv leri de iyidir

 

birde fethullah benzeri yapılarında almanyada güçlü olduğu söylenir veya milligörüş teşkilatı gibi dini yapılar bu doğru mu?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, nogodbutAllah yazdı:

sayın kavak hala almanya da mısınız?

 

 

Hayır, oradan gideli çok oldu.

Şimdi ise  bambaşka bir ülkedeyim.

 

Bu arada sana küçük bir tavsiye...

Şu hep başkalarını kötüleme huyunu bıraksanız iyi olur,  çünkü ben dünyanın birçok ülkesine gittim, çok farklı diyarları gezdim ve gördüm.

Öğrendiğim en önemli nokta şu oldu: Önce öz eleştiri şart!

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

                       Ben 1957de assubay olarak orduya katildim.

Orduda gördügüm eksikliklerle kavga ederek 13 yil yasadim.Sonunda benim gibi mücadele eden yarbayla istifamizi verip ordudan ayrildik.

                      Ben isvicreye agabeyimin yanina gittim.

Epeyi Ingilizce birdigimden agabeyimin calistigi otelde ise basladim.

Sonra Patron italyan oldugundan anlasamadim ordan ayrildin.Finlandiyali bir türk kadinin otelinde is aldim.Kadin hiristiyan olmasina ragmen TÜRKLERE karsi asiri bir sevgisi vardi.Ordadabirmüddet kaldiktan sonra Almanyaya gectim bir METAL fabrikasinda is aldim.

                    O bölgenin insani TÜRKLERE karsi bayagi sevgileri vardi.Bana cok ilgi gösteriyorlardi.Herkes bana yardimci olmaya calisiyorlardi.O bölgede cok az Türk vardi.Kadini erkegi bize selam vermeden yanimizdan gecmezdiler.

                     Bizse onlarin bize gösterdigi ilgiyi onlara gösteremedigiimizden zamanla sovumaya basladilar bizim Türklerden.

Birgün bir isimi gördürmek icin köyden nahiyeye gittim.Nahiye muhtarina kendimi tanittim.Gel bakiyim söyle suraya otur.Sizin köyün muhtari YAKOP senden bana cok sey anlatti.Senden cok memnunmus.Hele cevre temizligine gösterdigin ilgiden sana hayran kalmis.Uzatmiyim ne istiyorsun benden dedi.

                    Dedimki ben yeni bir isyeri buldum 40 km buraya uzak.Oranin yabancilar polisi bana su konuda zorluk cikartiyor.O bakimdan senin yardimina ihtiyacim var.Dediki ben onu arayip bu adama zorluk cikarma diycem ,oda benim teklifimi Kabul edecek,etmek zorunda.Sen üzülme yeni yerine git evini tut isine basla.Bir sorun cikarsa beni ara dedi.Buna Benzer cok kisiler bizlere yardimci oluyorlardi.Avrupada Türklere ilgi duyan milletlerin basinda Almanlar geliyor

.

                     Kultur bakimindan farkli oldugumuzdan daha fazla yakinlasamayanlarimizda coktur.Örnegin bir gün muhtar YAKOBA gittim,YAKOP divanin üstüne uzanmis,karisi diyorki komsu Mustafa geldi kalksana yukari.Yakopda karisina dediki niye kalkiyimki divanda bosyer var otursun oraya.Kadin basladi adama DOMUZ,itt demeye.Bende kadina dedimki birak yatsin ben suraya otururum ,Ve oturdum.

                     Almanlarda TÜRKLER gibi birbirlerine pek gidip gelme yoktur.Cogunlukla kapi önlerinde konusurlar.DÜRÜSTDÜRLER,CALISKANDIRLAR,SÖZLERINE SADIKTIRLAR.

                      Bir gün evde Karpuz yerken komsu kadin eve geldi.O yediginiz ne dedi.Dedimki KARPUZ almancasi VASAMELONE tanimiyormusun dedim.Tanimiyorum dedi ve hayatimda hicde yemedim.Dedimki bu Karpuz MARKETLERDE satiliyor.Gel oturda bir dilim veriyimde ye.Demezmi zehirlemesin beni.Ben basladim gülmeye.Ve bir dilim verdim basladi kabuguyla yemeye.Dedimki kabugunu yemiycen icini yiycen.Basladi yemeye cok güzelmis dedi.

                      Almanlar Türklerden cok seyler ögrendiler.Patlicanida bilmiyorlardi.Sigara icerken yanindakine teklifide TÜRKLERDEn ögrendiler.Bizde onlardan coksey ögrendik.

                     Isvicrede önde patronun oglu arabayla bizde arabanin arkasinda romorkla yol aliyorduk.Oglan basti gaza uzaklasti.Derken romorkun arabaya baglatisi kopmazmi.Adam arabayi durdurdu simdi ne yapcaz.Mecbur romorku Burda birakip gidecez.Bir Dakka dedim bir bakiyim ben baglantiya dedim.Baktimki bir yedek zincir var onu iki tarafada bagladim.Bin arabaya sür bakiyim.Arabaya binip yüz metre Kadar gidip Durdu.Yahu Mustafa sen olmasaydin ben romorku Burda birakip giderdim.Dedimki yalniz sizinmi bizimde kafamiz calisiyor.Onlarda orijinali bozuldumu,usta getirir yaptirirlar.Bizim gibi baska yollara bas vurmazlar.

                  Bir gün avukata gittim sorunumu anlattim gerekeni yazip kagidi hazirladi ve tamam dedi bugün git ikigün sonra gel deyince,oda neden dedim,avukat basladi gülmeye.Türkiyede git ikigün sonra gel deniyorya dedi ve basladi gülmeye,saka yapiyorum dedi ve surayi imzala dedi imzaladim tamam dedi.Bu yaziyi ilgili yere gönderecem yaniti geldimi seni ariyacaz dedi.

                  Yani bizde ne oluyorsa bunlarin habari oluyor:-))))Yamukluk azda olsa bunlardada varYalniz bizde degil,

                  Acil olarak ambulans beni hastaneye götürdü.Beni iceri alip yanimdan ayrildilar.30 dakika bekledim,gelenyok.Kalkip bitisik odaya girip bagirdim daha bekliyecekmiyiz deye,eyvahhhhhhhhhh seni unuttuk dediler ve basima üsüsdüler bir sürüde özür dilediiler.Eeeee böyle bazi hatalarida olmazsa bunlara NAZAR deyebilir:-))))

Dedeniz      

Link to post
Sitelerde Paylaş

sayın kavak gezmeniz görmeniz tecrübe edinmeniz çok  farklı diyar insan kültür tanımanız şüphesiz ki kıymetlidir

tecrübelerinizi tolon dede gibi dramatize etseniz daha iyi anlaşılır:)

 

tolon dede baştan sona hayatını filim şeridi gibi dramatize etmiş tam izlenir modda:)

 

sayın tolon dede insanız çiğ süt emmişiz yamukluk hamurumuzda mayamızda var

ancak fıtratımızda ki iyi maya da var o mayanın galebesi ile yamukluklarımızın düzeleceği ve azalacağı, düz taraflarımızın çoğalacağını inanıyorum

 

uzaydan bulutların beyazlığı ve denizlerin mavisi ile şirin bir nazar boncuğu gibi görünen şu mavi gezegenimiz insanlığın evi

güneş lambası ve sobası insanlık olarak bir aileyiz

iyisi de var kötüsü de bakınız korona ile her ülke her renk her ırk insan aynı derecede ekileniyor ölüm karşısında eşitiz

depremde aynı acıları çekeriz 

bir virüscük karşısında çaresiz kaldık dünyaca

el eleverip yardımlaşmalıyız

birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz var

 

insanlık bilim tarihi insanlık tecrübe ve birikimidir 

 

esasen göz yaşının rengi yoktur

kalb aynı freanslarda üzülür veya sevinir

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

iste böyleee.

                     Nogodbutallah,Almanya,isvicre gibi ülkelerle aramizda 500 yil civarinda geride kalmisligimiz var.Sarikamisda ordu evinde komanddo tabur komutaninin konusmaya dinlemeye tüm tümenin subaylari,assubaylari katilmisti.Haliyle bende ordaydim.Komando yarbayinin konusmasi cok begenildi ve alkislandi.Konusmasinin bir yerinde söyle dediydi.Biz kar üstüünde ayaklarimizdaki HEDIKLE yürümeye calisiyoruz,Ruslarsa kar üstünde süratla ilerleyen motorize birlikleri var.Ordu hükümetlerle bu durumu görüsüp ordunun eksiklarini tamamlamasi gerekir.Neyse benimde  konustugum,takdir ettigim bir subaydi komando tabur komutani.Konusmasini bitirip alkislarla yerine gelip oturdu.

                   Derrken konusmaya ZIRHLI TÜMEN  KOMUTA Tümgeneral cikti.ilk lafi  komando tabur komutaninin biz ayagimizdaki hedikle kar üstünde yürümeye calisirken Ruslarin kar üstü motorize birlikleri var sözüne  söyle yanit vermisti.Biz ayagimizdaki hediklerle Ruslarin kar üstü motorize birlikklerinin hakkindan geliriz deyince ordu evinde dinleyicilerden bir ugultu yükdeldi.Ve General söyle dediydi.Yarbay konusurken alkislamistiniz tümen komutani konusurken ne bu ugultu.

                   Birgün Tümene Alarm caldi.Tümen genis bir arazida yer almaya basladi.Nasil biliyormusunuz.Motorize birligin yarisi toplanma yerine gidiyor.Arabalarrin AKÜLERi cikariliyor geri kislaya getiriliyor kalan vasitalara takiliyor bu seferde bu motorize birlik toplanma yerine götürülüyor.Bunu görünce AKLIM Durdu götüm tavana vurdu.Sozüm ona zirhli tümen alanda toplanmisti.Erzurumdan 3.üncü ordu komutani geldii söyle bir konusma yapti kisaca yaziyorum.Merhaba zirhli tümen dedikten sonra bir ara söyle dedi.Görünüsünüz mükemmel,umarimkii bu görüntünün altinda saklanilan eksikleriniz yoktur.

                  Pasanin bu sözü üzerine icimden söyle dedim.ULAN senmisin 3.üncü ordu komutani yoksa bizlermi.Hem eksikleri biliyorsun,kalkipda bu eksiklerden dolayi nerdeyse bizi sucluyorsun dedim icimden.

                 Bir günde bir kis günü sarikamista askeri bölgede temsili olarak Rus birligine kayakli baskin gösterisi düzenlendi.Bu gösteriyi görmeye bazi yabanci ülkelerin temsilcilerinide cagirmislardi.Enbüyük pasalarimizda yabanci temsilcilerde baskini cadirdan seyre oturdular.Bende inzibat oldugumdan cadirin yaninda dikiliyordum.Derken cadirdan cikip yanima bir Amerikali subay geldi oda baskini seyretmek icin yanimda selam verip dikilmaya basladi,Derken bizim komandolar yukardan asahiya Dogru temsili Rus birliklerine,cadirlarina baskin yapmak icin harekete gectiler.O ani hala hatirladigimda icim kann aglar.

              Askerlerimizin ayaklarindaki kayaklar ikinci dünya harbinden kalma Norvec askerlerin eski kayaklari.Bu kayaklarin ayagin kondugu yer o Zaman deriden yapiliyordu.Deride karda su cekip genisleme gösterdiginden asker kayagi istedigi tarafa yonlendiremiyor,kayak istedigi tarafa gittiginde,sopalarda kara batmayan orijinal kayak sopasi olmadiginda.Cam agaclarindan kesilen sopalardan oldugundan askerler karin icine cakilip cok acayyip gülün durumlara düstüler askerler.Yanimdaki amarikali nerdeyse gülmekten altina sicacakti.Bizim coh coh Sayin genrallerimizde cadirdan bu durumu gözleriyle gösdülar.Bu manzaraya coh bozulan genelkurmaz baskani CAMAL  TURAL.Ordu icin bir kayak faabrikasi kurulmasi emrini Verdi,Ve kisa zamanda bu fabrika üretime basladi.

                     Bu olay 1960 larda olmustu.

Atatürkle Türkler modern AKLA MODERN YASAMA gecmis 17 yilda 46 fabrika kurmus.Osmanlida 620 yilda 4 fabrika kurmustu.Atatürkten sonsa Türkiye tekrar osmanli yasamina döndürülmüstü.Bu nedenle ordu amerikanin Almanyanin eskilerini kullabnmaya terar baslamisti.Atatürkün kurdugu Ucak fabrikalarini Amerika ismete kapattirmisti.120 Ucak Hollandaya satmistik.Diger siparisler Hazir hangarlarda beklerken Ismet gelince bu hazirlanan ucaklarda hangarlarda cürütüldüde.Siparisi veren ülkelere gönderilmedi yasaklandi. Anli Sanli Ismet Inönü yapmisti bu isi.

                   Bizlerin eksiyi BILIM ve TEKNIKTIR.Herseye duayla ulasacagimiza kesin inaniyoruz.Kaybimiz burdandir.

                   7-8 yaslarinda bir alman cocuguna  söyle bir söru sordum,Bakalim ne yanit verecek diye.Söylermisin bana ENGÜZEL  BAYRAK hanki  ülkenin BAYRAGIDIR.diye sordugumda bakin ne yanit aldim.Herkesin bayragi kendine güzeldir dedi.Bana sorsalardi TÜRK bayragidir derdim veeee insanimizin %0 999,9 uda sorsak benim gibi söyler.Her derdin caresi Dogru egitimdir.Digeri hava civadir.

                   

 

                    Sarikamisda osmanlinin yüzünde,pasalarin beyinsizliginden  ALLAHU Ekber daglarinda 110,000 askerimiz donarak ölmüstür,

                     Ayni mevsimde,ayni Ayda,aayni günde Allahu Ekber dagina 11 subay,assubay er cikti.3 günde dagda gece Gündüz kaldilar.3 gün sonra bu 11 kisi sapasaglam,benden yukarilarida Ciplak kayaklariyla ALLAHUEKBER daginin dibine indiler ve bizler onlari alkislarimizda dagin dibinde karsiladik.

                      Halbuki bu dagda osmanli 110.000 askerini dondurmustu.Sarikamisa inebilen askerlerin yekunu 500 kisi kadardi.

                      Nedeniyse ne askerlikten habarimiz vardi nede sivilllikden.Bu isler duayla olacak isler degildir.Bilgi ve calismakla olacak islerdir.

Ismet ATATÜRKÜN ceneze merasimine bile hastayim numarasiyla gitmedi.Ismet tambir osmanli kafasi tasiyordu.Atatürk ismete sorar,osmanli yikiliyor ne yapmamizi önerirsin.Ingiliz mandaligini Kabul etmemizi.Fevzi Cakmaga sorar sen ne düsünüyorsun?Bir dagbasi bana mezar olanakadar carpismayi.Atatürk derki bende senin gibi düsünüyorum.

Dedeniz

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, tolonbey yazdı:

Atatürk ismete sorar,osmanli yikiliyor ne yapmamizi önerirsin.Ingiliz mandaligini Kabul etmemizi.Fevzi Cakmaga sorar sen ne düsünüyorsun?Bir dagbasi bana mezar olanakadar carpismayi.Atatürk derki bende senin gibi düsünüyorum.

 

İsmet İnönü'nün kitaplığında, Atatürk'ün Fransızca kaleme aldığı mektuplarının çevirilerinden oluşan bir kitap bulunur. Peyami Safa imzalı bir kitaptır bu. Peyami Safa bütün mektupları Türkçeye çevirirken, bir paragrafın orijinaline dokunmamış Fransızca olarak bırakmıştır. Çanakkale Savaşı sırasında Fransız kadın arkadaşıyla sürekli yazışan Atatürk, mektubunda feci savaş ortamını anlatmakta, patlayan bombalara, yaşanan ölümlere değinmektedir. Bu korkunç savaş ortamında, askerlerinin yılmadan adeta koşarak ölüme gitmelerini mektubunda şöyle açıklar Atatürk: Çünkü askerlerim, öldükten sonra cennete gideceklerine ve cennette hurilerle buluşacaklarına inanıyorlar. Muhammed'in erkekler için hurilerden bahsederken kadınlar için bir şey söylememesi düşündürücü...

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

sayın tolon dede dediklerinize katılmamak elde değil

tarihi fotoğraflar çekmişsiniz siyah beyazdan renkli olanlara kadar

ancak dua demek sufi meşrep mantıkla kuru kuruya söylenmek değildir  sadece

kavli dua ve fiili dua vardır

sen tohumunu eker gübreler sularsın bu fiili duadır

bol bereketli olması için de   dua edersin ve tevekkül edersin

önce tedbir sonra tevekkül

deveni sıkı bağla sonra tevekkül

 

***

kanaatimce ismet paşa iyi bir ikinci adamdır

ancak gazi mustafa kemal liderdir yani birinci adamdır

fevzi paşa dindar kimliğine rağmen liderlik ve askerlik yönleri ile gaziye uyumludur

bunlar tarihimizin liderleridir eksik ve tam yönleri ile vazifesini icra etmişlerdir rahmet dileriz

***

şu video almanyadaki 3 kuşağı o kadar iyi resm etmiş ki

büyükanne başı acık bir anadolu kadını  tv de öpüşme çıktığında fevkalede rahatsız olur veya kız torunu erkek arkadaşları olayına kızar

anne daha modern bir kadın babasından tokat yediğini söyler bir keresinde erkek arkadaşı ile yan yana göründüğünde

kendisi kızına baskı uygulamıyor

kızlar olabildiğince alman kültürüne uyumlu ancak kendini müslüman olarak görüyor selefi mantığa yabancı ve karşı çıkıyor yani yine anadolu irfanı oraya kadar geçmiş

ilginç bir video

 

tolon dedenin yorumunu ve diğerleri nasıl yorumlar acaba:

 

tarihinde nogodbutAllah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

                     Ülke insanlari cesitli nedenlerle birbirleriyle görüstükce yasadikca birbirlerinden birseyler ögrenip Uygun olmayan törelerini atip Uygun görduglerini karsi insanlardan almaktadirlar,Böyleliklede yeni bir milletler arasi kültür olusturulmaktadir.

                     Fabrikada öyle yemegi yerken italyan arkadas dediki ben dedi avrupa kultürü disindaki bir kültürü Kabul etmiyorum.Dedimki su parkta alman,Türk.Japon italyan kadinla milli kiyafetleriyle dolanirkenmmi güzel bir görüntü olur yoksa yalniz alman giysisini giyen kadinlarin görüntüsümü ilgimizi ceker.Ordan alman arkadasin biri atildi cesitli milletlerin giysili kadinlari daha cok ilgi ve beyeni ceker dedi.

                   Isvicrede calistigim AMBASSADOR oteli en lük ötellerden biriydi.Buraya dünyanin cesitli ülkelerinden milli kiyafetli insanlar gelirdi bazen.Gercekten onlari seyretmekten büyük zevk alirdim.     

                Otelin sahibi zampara bir italyandi.Japon Milli kiyafetli cok güzel kadinin biri beni odama cikarirmisin dedi.Olur dedim gel götiriyim seni deyip birlikte asansöre bindigimizde arkadan Patron girdi asansöre Mustafa ben götürüyüm kadini dedi ben döndüm asansörden cikarken Japon kadin arkamdan gelip benimle asansörü terk etti.Italyan patronun zampara oldugunu anlayinca onunla yukari cikmadi.Buu sefer patronda disari cikip bana dediki seninle odaya cikmak istiyor sen götür onu dedi.Kadina dedimki yukari cikalimmi evet cikalim dedi.Kadin anladi Italyan patronun azginligini.Ama milli kiyafetli kadinda gercekten bir icim suydu.Kadini cikardim yukari odasini acip iceri buyur edince bana senin Patron cok terbiyesizin biri dedi gülerek.italyandir cok görülmez dedim gülerek.Tolondede

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...