Jump to content

R.T.ERDOGAN DiYORKi


Recommended Posts

Ista böyleee,

                      CHP ATATÜRKÜN chp si degil.

CHP ismetin chpsidir.

CHP ATATÜRKÜN chp si olsaydi Menemen isyanini baslatip isyana erleriyle karsi cikan asteymenin basini kim vurdu biliyormusunuz?Sanirim Baykalin büyük amcalarindan biri.

Iste bu olaylarin enbasindaki adamiin kardesinin torunu chp nin basina parti baskani olarak seciliyor.Peki ne yaaptiydi chp nin bu baskani.?

RTE nin 3 aylik hapis cezasinin ibtalinde RTE  her yerde sirt Verdi.Bu ceza ibtal olmasaydi RTE millet vekili bile olamiyacakti

CHP nin parti baskani Yaptigi terbiyesizce zamparalikttan dolayi chp halkin teppkisini cekti,chp istemedigi halda Adam parti baskanligindan atildi ve seninki herzaman AKP nin yaninda olmaya devam etti.Öyleki bu arka cikmayi apaciktan yapiyordu.

                     Chp nin AKP yardimcisi baskani biliyorsunuzki Avukattir.Erkekken kendini ingilterede kadin yaptiran aslinda Hanim olan bu Hanim gider Baykala derki cuntaci General benim sarkiciligimi yasakladi benim bu isimi halledermisin.Avukat bey sen hic marah etme der.Amaaaaaaa aradan cook zamanlar gecer avukattan ses cikmaz,kadin baslar basinda paraciklarini Alan avukatin söz verdigi halde islerini göremedigini anlatmaya.Derken kadin baslar halka acilmaya,CHP baskani TUTUSUR ,derken imdadina RTE yetisir ve kadina fazla basinla yüzgöz olma der.Görülüyürkü CHP ile AKP baci Gardas olmuslardi.Halada öyledir.Ufak tefek sözde postaa koymalar dostluklarini gizlemek icindir.

                   AKP nin karsisinda MUHALEFET yoktur.

Bu nedenledir,AKP istedigi herseyi uygulamaya koyabiliyor.

                   Akp nin kuzey iraktan gelen pkk lilari nerdeyse DAVULLA  ZURNAYLA karsilayip TÜRKiYE üzerinden Suriyeye gecirmelerine gördünüzmü CHP nekadar karsi cikti.Birakin chp nin bu konuda AKP ye pota koymasini,AKP  chp peyi pkk ci olarak ilan edebiliyor.Bu nasil mümkün oluyor? CHP kendini AKP ye SIRT vermezse yikilacagini saniyor.Yaniii REiSSiZ chp ninde yasiyamayacagina inaniyorlar.

Islam ülkelerindeki politikacilar icinde RTE Kadar müslünlarin damarlarina müslümanin sevecegi cinsden kann veren baska bir pollitikaci yoktur.

  -                    Basin,yayin vs chp  dediki RTE ya,sen pkk ayla görüstün.

RTE da dediki ,ben görüsmedim.

Aradan birkac haftaa gecti PKKayla ben degil DEVLET  konustu dedi.

Aradan birkac hafta daha gecince söylenenlere kizan REiS dediki evet BEN  GÖRÜSTÜM istediginizi ardiniza koymayin.

 

                  -----VALLAHDA,BiLLAHDA,TALLAHADA iRECEBi AKPlilerden cok CHPliler alkisladilar,bu KÜLHAN beyi sözünden dolayi.Bizim halk külhan beylerden hoslanan bir millettir.

                        Eeeeeeeeeyt,ACILLIN ben geldim diyebilenden halkimiz coksey beklerler.CHP ninde inaninki onun icin sesi KISIK cikiyor sanirim.

Birde bir Sabah kalktigimizda CHP nin AKP ye iLTiCA  ettigini görürseniz sasirmayin.MHP lilerin iltica ettigi gibi.

                      Korkuyorum banada ÖRNEK olurlar(chp) deye:-)))

Baksaniza gazataci kadin ne diyor?

RTE beni cariye olarak Kabul etse iki cocugumu ,kocami elimin tersiyle iter gider cariyesi olurum.40 yasslarinda bir adamda diyorki bende onu cok seviyorum.

Demekki adamda bir cekicilik var.

Cekicilikleri olmayanlari yahutta az olanlari CEKEBiLiYOR.

                   Chp liler bu RTE nin Elektronik cekiciliginden kurtulmak icin baska bir elekronik sistem bulmalilar kendilerine,yoksaaaaaaa  CHP liler dahada cok yaklasacak RTE ye.

Gerci hemserim imamoglu ve Ankara belediye baskanlari ATATÜRK gibi halktan yana olduklarindan onlara sevgim fazladir.Umarim yanilmiyorum.

                   Gerci ATATÜRKTEN bu yana CHP den pek DERDE  DERMAN kimse  cikmadiya iki baskan DISINDA.

Dedeniz

 

 

,

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 40
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

On 14.04.2020 at 23:53, bilgivehis yazdı:

 

Muhalefetin görevi iktidarın yalanını teşhir etmek ama bu ülkede muhalefet olmadığı için bu kolay kolay yalan atılabiliyor.

Acaba diyorum, yurt dışından muhalefet ithal etsek olmaz mı?

 

Muhalefetin, CHP'nin savunulabilecek hiçbir yanı kalmadı çoktandır. Al birini vur ötekine...

Tayyip hala politika dersi veriyor bunlara da anlayan yok. Kılıçdar gitmeden bir şey düzelmez, onun da gideceği yok. Silik, sönük, aptal adam işte. İyi niyetli de değil ayrıca.

Hiç düşünmüyorum artık...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Almanya'da covid-19 salgınının asıl yöneticisi Robert Koch Enstitüsü ve Enstitü'de çalışan bilim insanlarıdır. Daha doğrusu her zaman öyleydi. Enstitü sümulasyonlarla hangi önlemin ne kadar yardımcı olduğunu, olacağını belirler ve tavsiyelerde bulunur. Bu tavsiyeler de genellikle uygulanır. Enstitünün bütün çalışmaları, verileri, sonuçları yayınlanır herkese açıktır. Herkese açık olduğu için elbette tartışmaya da açıktır ve tartışılır. Ama bu tartışmalar bilim insanlarının verimli tartışmalarıdır.

Türkiye'de ise kitle katliamı yapıldığına eminim.

 

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş
17 hours ago, Türk Ateist said:

 

Muhalefetin, CHP'nin savunulabilecek hiçbir yanı kalmadı çoktandır. Al birini vur ötekine...

Tayyip hala politika dersi veriyor bunlara da anlayan yok. Kılıçdar gitmeden bir şey düzelmez, onun da gideceği yok. Silik, sönük, aptal adam işte. İyi niyetli de değil ayrıca.

Hiç düşünmüyorum artık...

 

Tayyip ölene kadar ülkeyi yönetecek. Ondan kurtulmak imkansız. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
48 dakika önce, Kuranınizinde yazdı:

 

Tayyip ölene kadar ülkeyi yönetecek. Ondan kurtulmak imkansız. 

 

Öyle saçma şey olmaz. Kurtulmak kolay olmayacak ama öyle ölene de kalacak falan demek epeyce bir hayalperestlik.

Onu kendi taraftarları, oy verenleri gönderecek önce. Sonu hiç iyi değil, o yüzden gitmemek için ne gerekiyorsa yapacak. Yani Tayyip herhangi bir siyasetçi gibi kenara çekilip emeklilik falan yaşayamayacak. O da bunu gayet iyi bildiği ve tünelin sonu dipsiz karanlığa çıktığı için direnecek.

Ne olur, nasıl gider bilmiyorum ama böyle devam edemeyeceği çok açık. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

iste böyleee,

                     AKP, REiSiN önderliginde ROTA degistirdi.

REiS gencliginde söyle demisti,BiZ  DEMOKRASI tirenine binip SERiAT istasyonunda inecegiz.Böyle demesi yaninda istanbull belediye baskaniykan DEMOKRASI kurallarina %100  uyarak chp li belediye baskaninin SICIP  BATIRDIGI istanbulu cennete cevirdiydi.Baykalin büyükk yardimiyla basbakanliga yükselen REiS hep demokrasi,atatürk,TÜRK milliyetciligi ,kapitalizm karsitligi yapti,Istanbulda izledigi yolu hükümette terk ettigi icin ilk yillarda cok oy kazanmasina karsin zamanla bu oylari kaybetti.Hatta  milliyetciligi ayaklarimin altina aldim cignadim bile dedi.Hatta aciktan aciga,CERKEZ,LAZ,ABAZA,ARAP,GÜRCÜ,KÜRT,arnagut toplantilari yapti ayri ayri.Sanirim bu hareketlerden büyük ümidi vardi .Istanbulda tuttugu yolu hükümette takip etmedi.Öte yolda AKP yi gittikce eritti.

               Derin polikaci olan REiS görülüyorki yanlisini gördü ve düzeltti.Artik AKP lilerin yakalarindaa TÜRK bayragi rozeti görülmeye basladi.Milli bayramlara özel ilgi duyuluyor.AKP liler birden atatürkcü oldular.Dün atatürke sarhos denirken bugünlerde ATATÜRK övülmeye baslandi.Hele REiS bu KORONA ViRÜSÜNE herkesten cok önce önlem almasiyla milletin cok beyenisini kazandi.Cok varlikli görülen ülkeler nerdeyse dilenmeye baslayacagi sirada KORONADAN dolayi Türkiye bu ülkelere KORONA virüsüne karsi gereken yardimi gönderdi.Bu ülkeler basta amarika,ispanya,italya ,ingiltere ve dahalari.Aldigi önlemlerden dolayi dünyada en az zarar gören ülke TÜRKiYE oldu.

REiSE bundan dolayi tesekkürler.

Kabettigi BEGENiMiZi tekrar kazanacaga benziyor.

Ha GÖREM  seni  REiS.

ARABI biraktin,FiLiSTiNiDE birak.

Filistinin ne oldugunu bilmiyorsan TARiHiNE bak.

PKK nin bile besleyicilerinden biri Filistindir.

REiSCiGiM, araabin DERMANI olsa KEL basina sürer.

AYIDAN  POST,ARAPDAN  DOST  olmaz demis atalarimiz.Bu rast gele bir söz degil.Bu sözü atalarimiza söyletende araplardir.

DÜSMAN olmayalim ama,düsmanimizada dosluk yapmayalim.Onlar bize karsi neise bizde o olalim onlara karsi REiS.

Dedeniz

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Büyük ortadoğu projesinin eş başkanı ol, askerlerinin başına ırakta cuval geçirilsin, müzik notası mı! de dalga geç, terörü ve teröristi azdır, iktidar'a gelmek için CİA ajanı olan devletin her yanına sızmış fetöyle ortaklığa oval ofiste evet de, terörü ve teröristi azdır, ülke'nin kurumlarından Türkiye Cumhuriyeti ibarelerini kaldır millet, ulus kavramlarını aşağıla ve kürt Türk ümmetiz de kürtlere mavi boncuk ver, terörü teröristi azdır. Demokrasi de, eski Türkiye de, soldan sosyalistlerden yanına liboşları devşir, yetmez ama evet de anayasayı kendine ve fetöye göre değiştir, terörü teröristi azdır, ülkede satılmadık fabrika liman bırakma, adalarını yunanlılara avrupa birliği için sat, selçuklu ve osmanlının atasının mezarını ve Türk toprağını kürtlere petrol ve çıkar için sat ve sonra liboşları sat, sonra fetoşları sat, sonra bopoşları sat, şimdi vatan millet, din iman, yalan dolan, mal mülk, vebal cevval, fırsat hepsat!!! ya ne yaşadığınızı bilmiyor yada biliyor yalana başvurup kolaya kaçıyorsunuz, yada kafa uçmuş ne yaptığınızı bilmiyor, suçluluk duygusuyla bocalıyorsunuz. 2. Dünya Savaşı zamanı askeri mühümmat için, kullanılmayan 2 camiyi kapattı diye İnönü ve chp'ye iftira ettiniz, sizler salgında tüm camileri kapattınız,2. Dünya savaşı zamanı dünya açlıktan ölürken, ekmek karnesi dediniz, siz maskeyi değil karne dağıtmayı beceremediniz, 2. Dünya savaşı zamanı petrol yağ kuyruğu dediniz, siz salgın zamanı dünyada petrol fiyatları yerlerde sürünürken siz kuruş kuruş haftada bir zam yaptınız, ne devlet ne ülke ne millet bırakmadınız herkesi kendinize muhtaç zannedip ödeneğe bağladınız, zannediyorsunuz ki bu devran böyle gider dediniz büyük şehirleri kaybettiniz, 1. ve 2. Dünya savaşı sonrası devlet ve millet için yeni kurulan sisteme tek adamlık dediniz, beslendiniz, kullandınız demokrasiye geçildi, iktidar oldunuz menderes, iktidar oldunuz demirel, iktidar oldunuz mç koalisyon, iktidar oldunuz özal, iktidar oldunuz tansu, iktidar oldunuz mesut, 70 yıldır iktidar olan siz yine darbeleri yapan sizin oğlanlar olan askerler yani fetöcü, yani Türk islamcı, yani Amerikancı , geçin bu ağızları, darbe olursa yine sizin oğlanlar yapacak boşalan hapishanelerde de biz yatacaz planınız yine aynı ama zaman, teknoloji, durum, insanımız farklı birtek siz aynı noktadasınız ki, bir milim evrilmemiş milletide mal sanıyorsunuz. O kadar safsatana bu kadar gerçek.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 17.04.2020 at 13:36, tolonbey yazdı:

chp  dediki RTE ya,sen pkk ayla görüstün.

RTE da dediki ,ben görüsmedim.

Aradan birkac haftaa gecti PKKayla ben degil DEVLET  konustu dedi.

Aradan birkac hafta daha gecince söylenenlere kizan REiS dediki evet BEN  GÖRÜSTÜM istediginizi ardiniza koymayin

Koyulaştırdığım yerden sonrası bende yok. 

Biri beni yeşillendirebilir mi tayip ne zaman dedi bunu? Link atarsanız sevinirim... (link yok ise olmamıştır kafasında bi yapım var) 

 

Uzun süredir rte yada damadı haberlere çıkınca alanen Alay edercesine yalanları sıralamalarına tahammülüm kalmadı diye kanalı değiştiriyordum. 

Son birkaç haftadır haber bile izlemiyorum. Düşünün sofranda yemek yok, borç içinde yüzüyorsun, iş bulamıyorsun filan. Ama bu kanallara çıkan Yeyip yeyip sıçmayan şişko göbekli hırsız sahtekar tipli herifler VE kadınlar Tiplerine yakışanı yapıp size "hadi yine iyisiniz haaa köftehorlar. En azından kuru ekmek yiyecek paranız var ALLAHIN izniyle Masallah inşallah buna da şükredin. Hem borç yiğidin kamçısıdır. Bakın sayemizde yiğit oldunuz" deyip pis pis sırıtıyorlar. Yanımda olsa Ölümüne dalarım da, işte TV de diye bişe de yapamıyorsun diye hiç haber izlemiyorum artık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ülkede hukuk var mı? diyenlere cevap verim, olmaz mı? 18 yıldır, (kek ve makarna hukuku-diktatör hukuku-arap sevici hukuku-bop projesi hukuku..eşittir: akkorona projesi)

sonuç: 2023 yaklaşıyor, ülke bağımsız olucakmış,aksine bana göre, ülke 2023'te daha kötü olucak..

adalet ve hukuk, tek adamın elinde, bu açıkça belli oldu, resmen bir khk ile kanun anaysaya işlenmediği halde

 bu ülkede hukuk olarak adlandırılıyorsa, bu ülkedeki hukukun işgal edildiği ve yanlı olduğunu kanıtlar.

Sizce tesadüf mü?,bop projesi iddiaları!

1: 2002 de basın kontrol altına alındı.

2: 2010 da polisler kontrol altına alındı.

3: 2015 de ordu konrol altına alındı.

2017 de yargı kontrol altına alındı(tek adam rejimi)

 

 

tarihinde İgnostik Üye tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
On 19.04.2020 at 14:54, Kuranınizinde yazdı:

 

Tayyip ölene kadar ülkeyi yönetecek. Ondan kurtulmak imkansız. 

 

Başta olduğuna aldanma şuan bitti zaten onun hanedanlığı emin olabilirsin 

 

Bi dahaki seçime onlar olmayacak zaten

 

Şimdi ne yapıyorlar o zamana kadar cepi iyice dolduruyor olabilirler sonra tüyerler 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
On 19.04.2020 at 14:54, Kuranınizinde yazdı:

 

Tayyip ölene kadar ülkeyi yönetecek. Ondan kurtulmak imkansız. 

özelden mesaj atamıyorum.habire @anibal  ile mesajlaşıp duruyorsunuz.

Müslüman mısınız?

 

müslüman iseniz bir ülke nasıl yönetilmeli yazabilir misiniz?İslam Ekonomide hangi yolu izlemeli?

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 18.04.2020 at 20:58, Türk Ateist yazdı:

 

Muhalefetin, CHP'nin savunulabilecek hiçbir yanı kalmadı çoktandır. Al birini vur ötekine...

Tayyip hala politika dersi veriyor bunlara da anlayan yok. Kılıçdar gitmeden bir şey düzelmez, onun da gideceği yok. Silik, sönük, aptal adam işte. İyi niyetli de değil ayrıca.

Hiç düşünmüyorum artık...

 

Size Kılıçdaroğlunun iyi niyetli olmadığını düşündüren nedir? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 18.07.2020 at 14:10, Googler yazdı:

 

Size Kılıçdaroğlunun iyi niyetli olmadığını düşündüren nedir? 

 

Kötü niyetli olduğunu düşünmedim hiç. Hatta tersi, iyi niyetli ama pasif, yetersiz biri dedim. Dedim de kendi kendime dedim.

Artık iyi niyetli olduğunu da düşünmüyorum. Adam CHP'yi dönüştürmeye çalışıyor, ikincisi de koltuğu bırakmamak için bin tane pis numara çeviriyor. Delegeler vs işte.

Başkanlık referandumundan sonra benim için tamamen bitti CHP, oy da vermiyorum. Belediye seçimlerinde verdim ama CHP olduğu için değil.

Hepsinin nedeni Kılıçdaroğlu ve çevresindeki sümsükler. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Türk Ateist yazdı:

 

Kötü niyetli olduğunu düşünmedim hiç. Hatta tersi, iyi niyetli ama pasif, yetersiz biri dedim. Dedim de kendi kendime dedim.

Artık iyi niyetli olduğunu da düşünmüyorum. Adam CHP'yi dönüştürmeye çalışıyor, ikincisi de koltuğu bırakmamak için bin tane pis numara çeviriyor. Delegeler vs işte.

Başkanlık referandumundan sonra benim için tamamen bitti CHP, oy da vermiyorum. Belediye seçimlerinde verdim ama CHP olduğu için değil.

Hepsinin nedeni Kılıçdaroğlu ve çevresindeki sümsükler. 

 

 

 

Delegelerle ilgili usulsüzlük iddialarını ben bu söylentiler ortaya çıktığı vakit üşenmeden derinlemesine araştırdım. Sonuçta hepsi fos çıktı. Tersine Kılıçdaroğlu şimdiye hiçbir siyasetçinin cesaret edemediği bir öneri getirdi: Vekilleri halk seçsin dedi. Yine de sizin bu yönde sağlam (!) duyumlarınız varsa bilmek isterim.

 

Yetersizdir, öngörüsüzdür, beceriksizdir, hatta gerizekalı olduğu bile söylenebilir. Bunlar ayrı konu. Ama iyi niyetinden başka hiçbir vasfı olmayan bir adama kötü niyetli demek hem onun şahsına hem de CHP'ye büyük haksızlık olur. 

 

Küsüp gitmek sorunu çözmüyor. İş sokakta, fiiliyatta biter. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 20.07.2020 at 18:44, Googler yazdı:

 

 

Delegelerle ilgili usulsüzlük iddialarını ben bu söylentiler ortaya çıktığı vakit üşenmeden derinlemesine araştırdım. Sonuçta hepsi fos çıktı. Tersine Kılıçdaroğlu şimdiye hiçbir siyasetçinin cesaret edemediği bir öneri getirdi: Vekilleri halk seçsin dedi. Yine de sizin bu yönde sağlam (!) duyumlarınız varsa bilmek isterim.

 

Yetersizdir, öngörüsüzdür, beceriksizdir, hatta gerizekalı olduğu bile söylenebilir. Bunlar ayrı konu. Ama iyi niyetinden başka hiçbir vasfı olmayan bir adama kötü niyetli demek hem onun şahsına hem de CHP'ye büyük haksızlık olur. 

 

Küsüp gitmek sorunu çözmüyor. İş sokakta, fiiliyatta biter. 

 

Vekilleri parti üyesi vatandaşlar seçsin dedi, çok takdir ettik ve gidip oy kullanarak adaylarımızı seçtik. Ancak bu bir daha olmadı, biliyorsundur herhalde. Çünkü kendisinin istemediği, Erdoğan Toprak denen mezhepçinin istemediği insanları seçti halk.

 

Delegelerle ilgili usulsüzlük iddialarını bilmem ama delegeler çoktan bağlanmış. Bu yalnız Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bir iş değil, elinden gelen başkaları da yaptı. Delegelerin yarıdan çoğu mezhepçi tiplerden oluşuyor, geri kalanın çoğu da ikbal peşinde adamlar işte.

 

Çalışkan, kafası çalışan, eğitimi zehir gibi bir sürü genç gidip bu partiye üye oldu ve arı gibi çalıştı, AKP'den kurtulalım diye... Bu çocukların her biri dinozorlar tarafından, Kılıçdaroğlu tapıcısı yobazlar tarafından hiçbir yere sokulmadı, sokulmuyor.

CHP tabanının da İstanbul'un çoğu ilçe belediyesinin de nefret ettiği ve istemediği Canan'ı koruyup kollayan da Kılıçdaroğlu.

Al bak, bugün yine kurultay vardı, karşısına aday bile çıkamadı. 72 yaşına gelmiş, taban ve özellikle genç nüfus uzun süredir "Çek git artık" diyor ama yapıştı, gitmiyor. Bunda iyi niyet aramak pek mümkün olmuyor haliyle. 

 

Küsmedim. Hoşlanmadığım, güvenmediğim ve politikalarını beğenmediğim bir parti ise ve beni temsil etmeye yakın değilse CHP, oy vermem dedim ve vermedim. 

Ayrıca iş sokakta falan bitmiyor, o dönemler geçti. Yeniden gelirse bakarız. Şimdi sakince bekleme, kendini koruyup kollama zamanı. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Türk Ateist yazdı:

 

Vekilleri parti üyesi vatandaşlar seçsin dedi, çok takdir ettik ve gidip oy kullanarak adaylarımızı seçtik. Ancak bu bir daha olmadı, biliyorsundur herhalde. Çünkü kendisinin istemediği, Erdoğan Toprak denen mezhepçinin istemediği insanları seçti halk.

 

Delegelerle ilgili usulsüzlük iddialarını bilmem ama delegeler çoktan bağlanmış. Bu yalnız Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bir iş değil, elinden gelen başkaları da yaptı. Delegelerin yarıdan çoğu mezhepçi tiplerden oluşuyor, geri kalanın çoğu da ikbal peşinde adamlar işte.

 

Çalışkan, kafası çalışan, eğitimi zehir gibi bir sürü genç gidip bu partiye üye oldu ve arı gibi çalıştı, AKP'den kurtulalım diye... Bu çocukların her biri dinozorlar tarafından, Kılıçdaroğlu tapıcısı yobazlar tarafından hiçbir yere sokulmadı, sokulmuyor.

CHP tabanının da İstanbul'un çoğu ilçe belediyesinin de nefret ettiği ve istemediği Canan'ı koruyup kollayan da Kılıçdaroğlu.

Al bak, bugün yine kurultay vardı, karşısına aday bile çıkamadı. 72 yaşına gelmiş, taban ve özellikle genç nüfus uzun süredir "Çek git artık" diyor ama yapıştı, gitmiyor. Bunda iyi niyet aramak pek mümkün olmuyor haliyle. 

 

Küsmedim. Hoşlanmadığım, güvenmediğim ve politikalarını beğenmediğim bir parti ise ve beni temsil etmeye yakın değilse CHP, oy vermem dedim ve vermedim. 

Ayrıca iş sokakta falan bitmiyor, o dönemler geçti. Yeniden gelirse bakarız. Şimdi sakince bekleme, kendini koruyup kollama zamanı. 

 

Bahsettiğin olayların ayrıntılarını bilmiyorum. Vekilleri halkın seçmesi enfes bir önderiydi, neden olmadı ya da kaldırıldı bu konuda sağlıklı bilgiler edinebilmiş değilim. Zaten günümüz Türkiyesinde bir kirli bilgi denizinin içinde yüzüyoruz; ve hal böyleyken doğruyu bulmak, kesin yargılara ulaşmak hiç de kolay olmuyor. Ve ben bu delegelerin nasıl bağlanmış olabileceğine anlam veremiyorum. Bu nasıl mümkün olabilir? :Sadece mezhepçilikle mi? Yani CHP delegelerinin yarıdan çoğu Alevi ve Aleviden başkasına oy atmıyorlar mı? Bu iddialar bana biraz uçuk geliyor. Partinin içinden biri değilim. Delegelerin de en fazla 2-3 tanesini tanırım. Tanırım dediğim öyle ahbaplığım olduğundan falan değil. Ama sıkı bir izleyici ve araştırmacı olduğumu söyleyebilirim. Zamanında Baykal gibi Kılıçdara karizmada on basan bir lideri bile göndermesini bilen delege, zamanı gelince K. K.'nın da hesabını kesmesini bilir derim. Delege yapısı kısa sürede bu kadar değişemeyeceğine göre, K. K.'nın seçilmesinin altında yatan nedenler daha başka olmalı. Ve doğru, bu nedenlerden biri, haklı olarak belirttiğin üzre yaşlılardan oluşan bir kliğin koltuk sevdasıdır. Gençlerin önünü açmaları gerekirken, kendi ikballerinin peşinden koşmaktadır bu güruh. Fakat bu tüm partilerde, hatta birçok kurumda da böyledir ve esasen bizim kültürümüzle de çok yakından ilintilidir. Düşünün ki bu memlekette 50 yaşına gelmiş koca adamlar bile büyüklerinin yanında sus pus olup otururlar. Ancak 50'sinden sonra adam yerine konulurlar. Gençlerimiz alabildiğine ezilir, sömürülür. Gençliklerini yaşamalarına izin verilmez ve kişilik gelişimleri sekteye uğratılır. Bu nedenle de bugün gördüğümüz gençlik tam bir kişilik boşluğu içinde debelenip durmaktadır. Cahildir, çaresizdir, güçsüzdür ve ne yazık ki ahlaksızdır. Sizin o kadar güvendiğiniz o gençler kimlerdir bilemem ama ben sokakta gördüğüm kadarıyla gençlikten hiçbir umudum olmadığını söyleyebilirim. 

 

İddiaları sırasıyla inceleyelim. K. K. Canan'ı koruyup kolladı mı? Bunun yanıt hayırdır. K. K. akıllıca davranıp İstanbul seçimlerinde HDP seçmenine yakın bir isim olan Canan K.'nu ileri sürdür ve seçimi de kazanarak amacına ulaştı. Yapılması gereken buydu. Seçimler biter bitmez de Canan'ı artık medyada fazla görmedik. Misyonunu tamamladı. Bunu K.K'nın hanesine artı yazmak gerekir. 

 

Gelelim şu cümleye "Al bak, bugün yine kurultay vardı, karşısına aday bile çıkamadı." Evet çıkmadı ve daha önce çıkan adayların başarısız olduğunu hepimiz biliyoruz. İnce her kurultay çağrısı yaptığında K. K. hodri meydan demedi mi? Sonuçta kazanan yine K. K. olmadı mı? Çıkmadı, çünkü çıksaydı o adaylar için sonuç hezimet olurdu. Ve çünkü belediye seçimlerinin başarısını artık herkes K.K.'ya atfediyor. Bunda da haksız sayılmazlar. Ekrem İmamoğlu gibi, Mansur Y. gibi  ve İzmir'i o dinozorun elinden kurtaran pırıl pırıl insan Tunç Soyer gibi isimleri siyasete kazandıran K. K.'dir. Bu başarıyı küçümsemek için akıldan büsbütün yoksun olmak gerekir. 

 

"72 yaşına gelmiş, taban ve özellikle genç nüfus uzun süredir "Çek git artık" diyor ama yapıştı, gitmiyor. Bunda iyi niyet aramak pek mümkün olmuyor haliyle."

Birileri her carladığında adam kurultay yaptı mı yapmadı mı? Seçimi kazandı mı kazanmadı mı? Ee o vakit, kendi partisinin iradesini hiçe sayarak yahu ben bırakıyorum başkası gelsin mi diyecek? Peki ya Baykal çok mu gençti örneğin? Yılmaz Büyükerşen çok mu genç? Murat Karayalçın çakı gibi delikanlı değil mi? İnsanoğlu işte böyledir kardeşim. Herkes kendi fikirlerini, kendi yöntemlerini diğer herkesinkinden üstün görür. Alın size kurultayda bağırıp çağıran İlhan Cihaner. Kendisini Ergenekon zindanlarından kurtarıp vekil yapan K.K'ya verip veriştirdi dinlediniz mi bilmem. Neymiş; Kuzey Irak'a tezkere oylamasında CHP neden evet demiş! Kürt halkının yüzüne nasıl bakacakmışız. Şimdi bu ihanet değil de nedir? Bu PKK ağzıyla konuşmak değil de nedir? Bunları görmüyorsunuz, her allahın günü CNNTürke çıkıp K.K.Ya utanmadan saydırarak nemalanmaya çalışan kişiliksiz Öztürk Yılmaz gibi hainleri bırakıp ha babam de babam K.K.'ya vuruyorsunuz. Adam fetöcü oldu, PKK'cı oldu, HPD yalaması oldu, Sorosçu oldu, Sabetaycı oldu. Neymiş bu Kılıçdaroğlu be!

 

Şimdi sadede gelelim kardeşim. Evet 6 kez seçim kaybetti, doğrudur. Ama bu başarısızlıkların nedeni, sadece ve sadece K.K.'nın kişisel başarısızlığı ile ilgili mi acaba? Siyasal konjonktür denen bir şey duymadınız siz hiç? Ha kardeşim? Evet, biz de eleştirdik bu adamı, aldık yerden yere vurduk. Sosyal medyada da sokakta da kahvede de her mecrada evire çevire dövdük. Sanki dünyadaki tüm kötülüklerin, bütün günahların sorumlusu bu adamdı. Ama şimdi dönüp bir de ona muhalefet eden tiplerin hainliklerini görünce, belediye seçimlerindeki altın zaferini de gözümüzün önüne koyduğumuzda tablonun çok daha farklı olduğu açığa çıkıyor. Bu seçimlere CHP K.K ile değil de Muharrem ince ile girmiş olsaydı ne değişirdi? ! 3-5 puan artı oy dışında HİÇ BİR ŞEY! Bu açık. Çünkü toplumun sosyolojisi CHP'ye oy vermesine müsait değil. Çünkü günümüz Türkiye'si ne 60'ların ne de 70'lerin Türkiyesi değil. Önce bunları bilmek lazım. Ve şunu da bilmek gerek: Bugün AKP'yi sandıkta yıkabilecek bir şey varsa o bir lider değildir, ekonomik krizdir. 

 

Son olarak:

"

Küsmedim. Hoşlanmadığım, güvenmediğim ve politikalarını beğenmediğim bir parti ise ve beni temsil etmeye yakın değilse CHP, oy vermem dedim ve vermedim. 

Ayrıca iş sokakta falan bitmiyor, o dönemler geçti. Yeniden gelirse bakarız. Şimdi sakince bekleme, kendini koruyup kollama zamanı. "

 

Ben sokakta biter derken sokak eylemleriyle biter demedim. Devlet güçlüdür, asla sokakta yenilmez. Ben iş fiiliyatta biter dedim ki her iş fiiliyatta biter. Bizzat olayın içine dahil olarak, partinin içine girerek, kliklerle mücadele ederek, meydanı Canan K. gibilere, Öztürk Yılmaz gibi hainlere, İlhan Cihaner gibi meczuplara bırakmamakla biter demek istedim. Doğru yerde ve doğru zamanda olmak, olayların bizzat içinde olarak onları değiştirmek çok önemlidir. Başka bir yol da yoktur. 

 

Ben de Kılıçdaroğlunu en az sizin kadar eleştirdim. Evet, ama onun iyi niyetinden, dürüstlüğünden asla şüphe etmedim. Ve inanıyorum ki iktidara gelirse ülkemiz için, özellikle de geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımız için çok yararlı işler yapacaktır. Gönül isterdi ki CHP'nin başında K.K değil M. İnce olsun. Ama olamadı. Üstelik onu Cumhurbaşkanı adayı yapan da yine sövüp saydığınız Kılıçdaroğlu idi. Fikirleriniz baştan aşağıya K.K.'nın çelimsizliğiyle ve bir hatip olarak yeteneksiz oluşuyla ilgili duruyor. Zira onun kötü niyetli olduğuna dair tek kanıt içermiyor. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 25.07.2020 at 23:47, Googler yazdı:

İddiaları sırasıyla inceleyelim. K. K. Canan'ı koruyup kolladı mı? Bunun yanıt hayırdır. K. K. akıllıca davranıp İstanbul seçimlerinde HDP seçmenine yakın bir isim olan Canan K.'nu ileri sürdür ve seçimi de kazanarak amacına ulaştı. Yapılması gereken buydu. Seçimler biter bitmez de Canan'ı artık medyada fazla görmedik. Misyonunu tamamladı. Bunu K.K'nın hanesine artı yazmak gerekir. 

 

Ben hiiç öyle düşünmüyorum. Canan olmasa da Kürtler oy verirdi. Veya vermezdi, bilemem, o Kürtlerin sorunu. CHP'ye belediye seçimlerini kazandıran Canan ve Kürt seçmenmiş düşünmeniz sizin hatanız. Kürtçü propagandası bu. 

Kadın insanları o kadar irrite ediyor ki, seçimler sırasında da çok fazla görünmedi. Çünkü CHP'liler de kadından çok rahatsız, istemiyor. Yalnız onu değil, solcu ve liberal dedikleri bir sürü abuk sabuk tipi doldurdu partiye. Bu yeni bir sorun değil, yıllardır konuşulur. Ama son yıllarda bu iş bir dolu CHP oyunun İyi Parti'ye kaçmasına neden oldu.

 

On 25.07.2020 at 23:47, Googler yazdı:

Gelelim şu cümleye "Al bak, bugün yine kurultay vardı, karşısına aday bile çıkamadı." Evet çıkmadı ve daha önce çıkan adayların başarısız olduğunu hepimiz biliyoruz. İnce her kurultay çağrısı yaptığında K. K. hodri meydan demedi mi? Sonuçta kazanan yine K. K. olmadı mı? Çıkmadı, çünkü çıksaydı o adaylar için sonuç hezimet olurdu. Ve çünkü belediye seçimlerinin başarısını artık herkes K.K.'ya atfediyor. Bunda da haksız sayılmazlar. Ekrem İmamoğlu gibi, Mansur Y. gibi  ve İzmir'i o dinozorun elinden kurtaran pırıl pırıl insan Tunç Soyer gibi isimleri siyasete kazandıran K. K.'dir. Bu başarıyı küçümsemek için akıldan büsbütün yoksun olmak gerekir. 

 

 

Kesinlikle tam tersini düşünüyorum. Mansur da Ekrem de diğerleri de Kılıçdaroğlu'na rağmen kazandılar. Bu kadar keskin düşünüyorum bu konuda. 

Mansur Yavaş bir önceki belediye seçimlerinde de kazanmıştı, di mi? Göz göre göre, kazandığımız halde Ankara'yı Melih'e kaptırdı CHP. Mansur ve dünya kadar genç günlerce eylem yaptı, didindi, ülkücüyle solcu çocuklar yan yana gelip Mansur için çalıştı ama Kılıçdaroğlu yine ortalarda yoktu, CHP Mansur'u sap gibi ortada bıraktı.Ben unutmuyorum, asla da unutmayacağım. Buna rağmen Kılıçdaroğlu'nu savundum, söz söyleyenin karşısına çıktım ve oyumu vermeye devam ettim. 

 

Referandum ise son oldu artık. Millet, partinin bütün örgütleri kendini paralamış, oylar çalınmasın diye insanlar tuvalete bile gitmeden sandığını beklemiş, götürmüş elleriyle adliyelerde sefil sefil çuval kollamış, efendi çıkıyor da ancak "Böyle bir şey olabilir mi ya?" diyor.

O anda benim için Tayyip'ten farksız oldu. Sen biliyor musun, referandumdan sonra CHP'nin gençlik kolları her an her yerlerde eylemler yaptı, çocuklar "AKP sahtekarlık yaptı, hukuksuzca davrandı, seçimi gaspetti" diye diye örgütlendi ve Kılıçdaroğlu hepsini ikinci gün evlerine tıktı. Baskıyla. 

Hiç bana anlatma Kılıçdaroğlu'nu. Savunma.

 

 

On 25.07.2020 at 23:47, Googler yazdı:

"72 yaşına gelmiş, taban ve özellikle genç nüfus uzun süredir "Çek git artık" diyor ama yapıştı, gitmiyor. Bunda iyi niyet aramak pek mümkün olmuyor haliyle."

Birileri her carladığında adam kurultay yaptı mı yapmadı mı? Seçimi kazandı mı kazanmadı mı? Ee o vakit, kendi partisinin iradesini hiçe sayarak yahu ben bırakıyorum başkası gelsin mi diyecek? Peki ya Baykal çok mu gençti örneğin? Yılmaz Büyükerşen çok mu genç? Murat Karayalçın çakı gibi delikanlı değil mi? İnsanoğlu işte böyledir kardeşim. Herkes kendi fikirlerini, kendi yöntemlerini diğer herkesinkinden üstün görür. Alın size kurultayda bağırıp çağıran İlhan Cihaner. Kendisini Ergenekon zindanlarından kurtarıp vekil yapan K.K'ya verip veriştirdi dinlediniz mi bilmem. Neymiş; Kuzey Irak'a tezkere oylamasında CHP neden evet demiş! Kürt halkının yüzüne nasıl bakacakmışız. Şimdi bu ihanet değil de nedir? Bu PKK ağzıyla konuşmak değil de nedir? Bunları görmüyorsunuz, her allahın günü CNNTürke çıkıp K.K.Ya utanmadan saydırarak nemalanmaya çalışan kişiliksiz Öztürk Yılmaz gibi hainleri bırakıp ha babam de babam K.K.'ya vuruyorsunuz. Adam fetöcü oldu, PKK'cı oldu, HPD yalaması oldu, Sorosçu oldu, Sabetaycı oldu. Neymiş bu Kılıçdaroğlu be!

 

Kılıçdaroğlu aptal. Bunda bi anlaşalım. Kürtçüleri, Fethullahçıları, hapisanedeki kalemi kan kokan liberalleri sahiplenmek ona düşmedi. Kılıçdaroğlu kim ki milyonlarca CHP üyesi insanı bu aptal, rezil politikalarla temsil etsin? Tayyip misler gibi kullanıp çoktan kuruttuğu çöplüklerle debelenip oralardan üç beş kırıntı gelir belki diye eşelenmek ahmaklıktır. 

 

Yaş konusunda söylediklerin doğru, hepsi de defolsun Kılıçdaroğlu'yla birlikte gitsin. Sanki ben onları savunuyormuşum, çok tutuyormuşum gibi yazmışsın bir de. 

 

Bu arada ben Kılıçdaroğlu için Sorosçu, şucu bucu demedim asla, diyene de karşı çıktım. Kılıçdaroğlu bir şeylerin, bir yerlerin ajanı olamayacak kadar aptal, pasif bir adam. Beceriksiz, aptal falan olabilir ama o tip bir hain değil elbette.

 

Ben, bunca yıllık bunca ciddi başarısızlığa ve CHP'li seçmenlerce açıkça istenmiyor olmasına rağmen, sırf partinin başında kalıp ,delegeleri bağlayıp gitmemesini ihanet, hainlik olarak görüyorum. Bu kadar olumsuz özelliği var, son derece başarısız olduğu artık açık, oyveren istemiyor ama ne yapıp edip orada kalıyor. Bu elbette davaya, ideallere, iyi niyetli milyonlarca insana ihanettir. 

 

CHP bizim. Doğru dürüst birileri gelir de beni temsile yaklaşırsa oyum zaten onun. 

 

Bak mesela AKP kesin olarak gidici, adamların ne kadar cahil ve salak olduğu kendi kitlesi tarafından birle görülüyor artık, bunları hepimiz biliyoruz.

Ama hani AKP gidince bu CHP ne yapar, Kılıçdaroğlu kendi etrafına doldurduğu bu vasıfsız ve etnikçi, mezhepçi vs vs takımla neyi başarır, bilmiyorum. Hiç de güvenmiyorum şahsen, o yüzden AKP'nin gidecek olması, olması gerektiği kadar sevindirip heyecanlandırmıyor bile. En azından sonrası için.

Tek bildiğim, AKP gidince, hükumete bizim bakkalı da getirsen bir dolu şeyin kendiliğinden düzelmeye başlayacağı. 

 

CHP dilerim toparlar ve halkta heyecan ve umut yeşertecek bir şeyler yapmayı becerir.

Şu sıra Ayasofya manyaklığına karşı takındıkları tavır, güttükleri politika çok başarılıydı yalnız. Bunca senenin sonunda o kadar da olsun artık...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte Kılıçdaroğlu neden artık bırakıp gitmiyor dedin ya, aslında tam da senin şu an yaptığın şeyi yaptığı için gitmiyor. 

Herkes her şeyi sadece kendisinin bildiğini sanıyor. Hele iş siyasete gelince, kimse kendi düşüncesinden bir adım geri atmıyor. Hatta bu uğurda ölüyor, öldürüyor. 

 

Yukarıda yazdıkların o kadar feci ki hangisini düzelteceğimi bilmedim. Ama en kötüsü, senin doğru bildiğini sandığın şeylerdeki fanatik tavrın. 

Fakat şu cümlendeki saçmalığa değinmeden geçemedim: ""Kılıçdaroğlu kendi etrafına doldurduğu bu vasıfsız ve etnikçi, mezhepçi vs vs takımla neyi başarır, bilmiyorum."

 

Tuncay Özkan, Aykut Erdoğdu, Faik Öztrak,, Özgür Özel, Engin Altay, Engin Özkoç....

 

Kılıçdaroğlunun yetki verdiği bu isimlerden hangisi senin saydığın kategoriye giriyor acaba? 

 

Bu isimleri çoğu da neyi söylediğine çok dikkat eden, kullandığı kelimenin nerelere gidebileceğini çok iyi hesaplayıp konuşan, hitabeti sağlam, çalışkan ve oturaklı kişiler. 

 

Kılıçdaroğlunu eleştrieceğim diye olmadık şeylerden medet umar hale gelmişsiniz. Oysa bunların hiçbirine gerek yok. Hataları barizdir,ortadadır. Ama başarıları da vardır. 

 

Biz yiğidi döveriz ama hakkını yemeyiz. K. K. senin ya da senin gibi düşünenlerin sandığı adam değil. Kürtçüleri, etikçileri vs savunup kolladığı da külliyen yalandır. Muharrem İnce'ye de görev vermiştir, Canan K'ya da görev vermiştir. Parti içi görevlendirmelerde adam kayırmaz, partiye kimin daha iyi hizmet edeceğini düşünüyorsa ona görev verir. Muharrem İnce'yi C. B. adayı yapması da onun parti tabanını dikkate aldığının, halkın tercihlerine saygı duyduğunun en açık kanıtıdır. 

 

Ve son dönemdeki CHP politikaları son derece başarılıdır. HDP'nin yürüyüş çağrısına olumsuz yanıt vererek tuzağa düşmeyen K. K. göz dolduran ince bir siyaset izliyor. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Googler yazdı:

İşte Kılıçdaroğlu neden artık bırakıp gitmiyor dedin ya, aslında tam da senin şu an yaptığın şeyi yaptığı için gitmiyor. 

Herkes her şeyi sadece kendisinin bildiğini sanıyor. Hele iş siyasete gelince, kimse kendi düşüncesinden bir adım geri atmıyor. Hatta bu uğurda ölüyor, öldürüyor. 

 

Yukarıda yazdıkların o kadar feci ki hangisini düzelteceğimi bilmedim. Ama en kötüsü, senin doğru bildiğini sandığın şeylerdeki fanatik tavrın. 

Fakat şu cümlendeki saçmalığa değinmeden geçemedim: ""Kılıçdaroğlu kendi etrafına doldurduğu bu vasıfsız ve etnikçi, mezhepçi vs vs takımla neyi başarır, bilmiyorum."

 

Tuncay Özkan, Aykut Erdoğdu, Faik Öztrak,, Özgür Özel, Engin Altay, Engin Özkoç....

 

Kılıçdaroğlunun yetki verdiği bu isimlerden hangisi senin saydığın kategoriye giriyor acaba? 

 

Erdoğan Toprak mesela. Bu saydığın isimler ön plandaki isimler, ama Kılıçdar'ın esas sağ sol kolları vs var, san hepsini yazamam şimdi. Ama bu Erdoğan Toprak sonuna kadar Alevici bir adamdır, Alevilerin saygı duyduğu birkaç önemli isim Kılıçdaroğlu'na "Mezhepçilik yapma, biz ömrümüz boyu bununla mücadele etmişken aynısını sen yapma, önce Alevilere zarar veriyorsun" diye yazıp çizdi. Delegeler yine seçti işte... 

 

Kimsenin istemediği, artık bunu açıkça söylediği, başarısızlığı çok açık, kendisi aday bile olamayan biridir Kılıçdaroğlu. Bırak aday olabilmeyi, seçimlerde adayların yanında bile görünmüyor ki adayları oy kaybetmesin.

Bundan daha utanç verici bir şey olabilir mi...

 

Valla seviyorsanız, başarılı buluyorsanız tepe tepe kullanın. Yine seçti delegeler zaten.

Hayırlı uğurlu olsun. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...