Jump to content

Empati nedir


Recommended Posts

Kusura bakmayın ama bu konu beni oldukça rahatsız ediyor. Bu forumdaki üyelerin çoğu bir kısmını tenzih ederim. Müslümanlarla konuşurken salak,cahil,gerizekalı gibi kelimleri neden kullanıyor. Ateist olmak bunu mu gerektiriyor. Sonra Allah'a,peygambere her türlü hakaret gırla. 

Biz aynı tonda cevap verince bu sefer küfürlere karşılık verilmesi nasıl bir empati yoksunluğudur.

Ateist birey araştırmacı bilime önem veren medeni insanlar değilmiydi ben mi yanlış biliyorum. Emin olun bu üyeler dine zarar vermeyi bırakın ateizme darbe vuruyorlar. Bunları gören ateist olacaksa bile vaz geçer. Bu kadar tehamülsüz  olabilir mi insan. Neden müslümanlardan bu kadar rahatsız olabilirler.

Hani siz medeniydiniz müslümanlar saldırgandı.Şu an gördüğüm kadarı ile tersi bir durum var ortada !!

Bu kısımdaki eleştirim yönetime olacak. Geçen bir konuda tartışma gayet güzel şekilde devam ederken üyenin biri çıkıp müslüman bir arkadaşa 2 sayfa boyunca küfür etti ve forumdan banlayacağını söyledi 15 dakika sonra banlandı. Banlanan üye Hatem isimli kişi idi. Adam düşüncelerini anlatıyor diğeri ona küfür ediyor. Hem küfür yiyor hem üstüne ban yiyor. Hatta banlayan kişiye mesaj attım neden banladınız diye cevap gelmedi. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Size en basit bir örnek ile bir üyenin bana verdiği cevabı buraya ekleyeceğim ve o yazıda sadece bazı yerleri değiştireceğim altında. Belki o zaman daha iyi anlaşılır.

 

Kaç kere zırvaladım demek istiyorsun aslında. Zırvalamalar cevap yerine geçmiyor.

 

Gelelim soruna, putunun bu bir yaşındaki çocuğu öldüren adamı cezalandıracağını nereden biliyorsun? Bu put istediğini yapan, hiç bir kurala, hiç bir otoriteye hesap vermeyen bir tanrı değil mi? Bu katili ödüllendirip seni de "Ulan şu herife bak, benim adıma karar veriyor." deyip, kıçına yağlı bir kazık sokup sonra da kuzu çevirme yapmayacağının garantisi ne?

Burası üyenin cevabı

 

Kaç kere zırvaladım demek istiyorsun aslında. Zırvalamalar cevap yerine geçmiyor.

 

Gelelim soruna, evrim bu bir yaşındaki çocuğu öldüren adamı cezalandıracağını nereden biliyorsun? Bu evrim istediğini yapan, hiç bir kurala, hiç bir otoriteye hesap vermeyen bir oluşum değil mi? Bu katili ödüllendirip seni de "Ulan şu herife bak, benim adıma karar veriyor." deyip, kıçına yağlı bir kazık sokup sonra da kuzu çevirme yapmayacağının garantisi ne?

 

Belki biraz komik oldu ve uymayan yerleri oldu ama en azından ne kadar empatiden yoksun olduğunu anlamış oluruz.

tarihinde kabara tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...