Jump to content

Kötülük sorununun insan çerçevesinde tartışılması müslümanların hedef saptırmasıdır


Recommended Posts

11 hours ago, kabara said:

Ben aslında bunların cevabını yukarıda yazmışım. Sen inanmadığın için bunlar senin bir cevap olma niteliğini kaybediyor. 

Biz Müslümanlar için cevap şurada saklı - Allah - Özgür irade - ahiret. Bunlara sana cevap olmuyor çünkü inanmıyorsun. 

Yani ben sana aslında cevap veriyorum. 

Şimdi madem dinde bunun cevabını bulmadın ve ateist oldun sen bize anlat ateistler göre kötülük neden var. 

 

Neye inanayım? 1400 yıl önce yaşamış bir arap bedevisinin "Bana inanmayan herkesi bir tanrı sonsuza kadar yakacak." iddiasına mı? Söyle bakalım bu deli saçması iddiaya neden inanayım?

 

Ortaya her şeyi bilen ve her şeyi bizzat kendi tasarlayan bir tanrı modeli koyuyorsunuz ama nasıl özgür irade olacağını mantıklı bir temele oturtamıyorsunuz. Sınav diyorsunuz ama ortada her şeyi bilen bir tanrı modeli ile nasıl sınav olacak sorusuna mantıklı bir cevap veremiyorsunuz. Sonra da inan diye tutturuyorsunuz. Konu inanmak olunca her saçmalığın cevap olması normal oluyor tabii.

 

Şimdi bu tanrı her şeyi biliyor, değil mi? Ayrıca bu tanrı insanı bizzat kendi tasarlıyor, değil mi? İnsanı bizzat kendi tasarladığına göre irade dediğimiz şeyi de kendisi tasarlamış olmuyor mu? Bu her şeyi bilen tanrının tasarladığı irade onun tasarladığı şekilde çalışmaz mı? Yani insan bu her şeyi bilen tanrının tasarladığı şekilde çalışmaz mı? Bu her şeyi bilen tanrının tasarladığından farklı bir şekilde çalışma ihtimali var mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...