Jump to content

Allahı neden göremiyoruz


Recommended Posts

16 dakika önce, ApollonTheGod yazdı:

Bu soruyu sorunca error verenler çok, sanırsam şimdiki de bunlardan biri.

Sadist pislik olsa "bu allahın bir sınavı" kitabını okumaya baslardı.

 

Bazı safkan müslümanlar, maalesef başka üsluptan(kibar ve diplomatik söylemlerden) anlamıyorlar, bu nedenle en iyisi mi, ne ise onu dobra dobra söylemek.

Ben öyle keyfime argo kelimeleri kullanmıyorum ancak bazen bunu yapmaya mecbur bırakıyorlar.

Mesela Zeynep/Zeyd meselesinde de benzer durum sözkonusu.:D

Ne zaman "Sen ex gelinini s... misin?" babında sormaya kalksam, köşe bucak kaçıyorlar.

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 43
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...
On 30.04.2020 at 05:17, Kindi yazdı:

Bir eserin sanatkarı, varlığı ile o eserin içinde değil dışındadır..Mesela: matematik kitabının profesörü, varlığı ile matematik kitabının içinde aranmaz "Bana matematik kitabının içinde profesörü göster" denilmez. Evet, matematik kitabı, profesörü tanıtır. Fakat o kitap, profesör olamaz. Profesör, o kitabın içinde ilmi ile mevcuttur. Ve o kitap, ilmi ile profesöre şâhittir. Hem mesela: sanatlı bir tablo, ressamsız olamaz. Ressam, vücudu ile o tablonun içinde görünmez...Fakat o tablodaki resim, ressamı tanıtır...Şimdi biri dese ki: "Ben tabloda ressamı göremiyorum. Bana ressamı gösterin. Yoksa; ressamın varlığını kabul etmeyeceğim." Ne kadar komik duruma düşer.Hem yine mesela: saati yapan usta, varlığı ile saatin içinde değil, dışındadır."Saatin içinde saatçiyi göremiyorum. Öyleyse bu saati, bir saatçi yapmamıştır" demek; yanlıştır. O saat, kendisindeki sanat ile saatçiyi tanıtır....Aynen öyle de; şu muntazam kainatın Sanatkarı olan Allah, varlığı ile kainatın içinde değil, dışındadır. Kainattaki nihayetsiz intizam, ölçü, denge ve ölçülü düzgünlük; sonsuz bir ilim, irade ve kudret sahibi Allah'ın varlığına delil olur...

 

Ama bu örnekler Allah'ı tanıtmak adına çok alakasız olmuş.

 

Matematik profesörü bir insandır ve bir dönem yaşamış, kanıtlanmış ve çözülmüş denklemleri sonraki kuşaklara aktarmış, kitap yazmış, öğretmiş ve ölmüştür. Yani senin benim gibi bir insan, sadece beynini daha iyi kullanmış. Falan filan...

 

Tablo ressam olayında, elbette tabloyu yapan kişiyi bilmek isteyebilirsin. Çok istersen ve yeteri kadar ekonomik güce sahip isen o ressamı bulursun. Ölmüşse mezarını bulup, kemiklerine bile dokunabilirsin. Yada tablonun el yapımı mı değil mi olduğunu kontrol edersin, belki de sana fabrikasyon baskıyı el yapımı diye yutturdular!

 

Saat için de aynı şekilde, el yapımı ise mutlaka insan yapımıdır. Hatta el değmeden robotik makineler sayesinde yapılmış da olabilir. Robotik yapıyı oluşturana Allah, robotlara da melek dersen belki olabilir :)

 

Son olarak, kainatın ölçülü olduğunu çok söyleyemiyeceğim. Dünyada bir yerlerde aç ve susuzluktan ölenler varken, diğer tarafta bolluk bereket içindeki insanlar var. Herkesin psikolojik yapısı aynı değil. Azıcık strese giren, psikolojik baskı gören bir insan intihar edebiliyorken yada akıl hastası olabiliyorken, bir başka bireyin sırtına binsen dayanıyor. Dengesiz karmaşık bir hayat düzeni söz konusu. Şubat'a 4 yılda bir 1 gün eklemesen mevsimler aylar birbirine girecek. 

 

Anlatım, deli saitden alıntı olunca, mantıkla uyuşan örnekler çıkmıyor maalesef.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...