Jump to content

ALLAHMI iNSANI YARATTI , YOKSA iNSANMI ALLAHI?


Recommended Posts

iste böyleee,

                     

                          Flaş Haber, Korona Salgınının Ne Zaman Biteceğini Açıkladı!
Kapat "ALLAH MI İNSANI YARATTI İNSAN MI ALLAH'I?" İhsan Eliaçık hoca, binlerce yıldır teolojik bir tartışma konusu olan '------Allah mı insanı yarattı yoksa insan mı Allah'ı yarattı-----' sorusunu cevaplandırdı.
                          İşte o yanıt: 04 Ağustos 2014 Pazartesi 11:08 İhsan hoca, Karadeniz TV'de yayınlanan Bana Dinden Bahset programında konuya dair soruya şu yanıtı verdi: "Allah mı insanı yarattı insan mı Allah'ı yarattı diye sorulan soruların ikisi de doğru.
-
                          Allah insanı yaratmıştır, insan da onu anmak suretiyle bulmak, keşfetmek suretiyle kendi dünyasında onu varetmiştir.
-
Onun için Allahi nerede anarsan oradadır.
Allah'ı anmazsa yokmudur evet yoktur.
Kime göre yoktur?
İnsanların doğasına göre yoktur.
Yani şu ana kadar yaşamış olan 106 milyar insan,
100 milyarı ölmüş 6 milyarı yaşıyor şu anda anmışsa, aramışsa, ihtiyaç hissetmişse Allah'ın onların dünyasında o kadar varolmuştur.
 
Yoksa Allah 106 milyarın dışındaki dünyada yani hayvanların dünyasında, deryada, denizlerde, göklerin derinliklerinde zaten vardır ve yaşamaktadır biz onu göremesek bile. Önemli olan onun bizim dünyamızda varolmasıdır. O bizim dünyamızda nasıl var olacak?
Nerede anarsan orada varolacaktır.
-
"ALEVİ DEYİŞLERİ BU İŞİ ÇÖZMÜŞTÜR" Aslında Alevi deyişleri bu işi çözmüş. En derin onlar.
'Bırakın ismini cismi bile yok idi.
Aldık onu hanemize mihman eyledik"
-
'İşte bu deyiş Allah'ın nerede olduğunu anlatıyor.
Dinler tarihi içerisindeki en derin 'Allah'ın nerede olduğu' konusundaki teolojiye bu deyişler yanıt vermektedir ve ben de çok sever ve okurum bunları.
Bunun dışında kesin, net bir yanıt vermek mümkün değil çünkü görünmez bir varlığı soruyorsun.
-
ALLAH YOKSULUN YANINDADIR Allah yoksulun yanındadır, açın yanındadır, hastanın yanındadır. Hani Allah insanlara soracak, diyecek ki, 'Ben acıkmıştım neden bir kab yemek getirmediniz'. Onlarda diyecek ki 'Biz görmedik neredeydin'. Allah da şöyle diyecektir: "Kentin şu sokağında aç halde bekliyordum ve hiçbiriniz bir kab yemek getirmediniz". Bu bakış açısıyla diyebiliriz ki, sen Allah'ı nerede arayacağını bilmiyorsun. Bu tür anlatılarla en azından mana, sembol olarak kimin yanında bulabileceğimiz belirtilmiştir.
Aksi halde Allah'ı aradığını söylüyor adam ama arka mahallesinde komşusu açlıktan ölmüş.
Adam Allah'ı yazarak doçent, profesör oluyor ama arka mahallesinde insanlar açlıktan ölüyor.
Ben diyorum ki Allah orada.
Benim bu sözüm ilahiyat çevresinde ilmi bulunmuyor,
akademik değeri yokmuş.
Bunca ezan,
bunca çan,
bunca mabed,
bunca zikir varken neden insanların kiminde çok kiminde az var?
Kimi yiyecek beğenmiyor kimi açlıktan ölüyor.
Allah'ın olduğu yerde böyle şeyler olur mu?
Demek ki buralarda Allah yok.
Bir yerde biri yiyor biri bakıyorsa orada Kur'an'ın anlattığı Allah yoktur." yuzdeyuzhaber.

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==>YUZDEYUZHABERhttp://www.haberyuzdeyuz.com/guncel/allah-mi-insani-yaratti-insan-mi-allahi-h11008.html

yuzdeyuzhaber.
                          Evet Tolonbeyin hoocasi dogru söyler.Bir yerde birinin varda ötekinde hic yoksa, orda Allah yoktur.
Komsulari yoksulluktan sizim sizim sizlarkan adam kalkipda HACCA araba para vermeye giderse orda Allahbilinmiyor taninmiyor demeekttir.TANRIYI  taniyan insanin ilk yapacagi is ne HAC nede UMRE ne SU  nede  BUDUR.
Yoksul komsusunun yardimina kosmaktir.
                         Hacca,Umreye gideceksin milyonlarca hayvan bogazlayacaksin bu kesilen malllarin cogu cölde acilan cukurlara doldurulup üstleri kapanacakda sen SAVAP kazanacaksin.Buna ssavap yazacaak öyle bir Tanri yoktur.
Gercek TANRI kendisi icin hicbirsey istemez,hicbirseyede Tanrinin gereksinimi yoktur,
POFPOFLANMAK isteyenler USLARI basinda olmayanlardir ve Tanriyida kendileri gibi oldugunu sananlardir,ki böyle iftiralara ONA yapmaktadirlar.
Söyle bir ayat vardir,ALLAHLA peygamberin begendigi hakkinda kimse karar veremez.O konuda karari ancak bu ikisi verebilir.Bunun altinda birsey gizlidir.Bilin bakiyim ne gizlidir bu ayatin altinda ne gizleniyor ve bu ayat kimindir sizce?
                         Evetttttt,profesör ihsan Eliacik TANRICI gercek bir din adamidir.YOBAZLAR tarafindan hic sevilmez.cünkü adam yobazlarin putperesligini ortaya cikardigindan.Yobazin biri ne diyor bakin.83 yasindayim,dedem,babam,kayin pederim,bacanagim ve bir sürü HISIMIM din adamidir bu YOBAZIN söyledigi su sözü kimseden duymadim.Simdiye kadar okudugum yüzlerce dini kitaplardada bu sözü hicbiryerdee okumadim.Bakin ne diyor?Efendim kuranda anayla evlenilmez diye bir ayat yoktur.Ne demek istiyorsun yoktur deye millete ananizla evlenebilirsinizmi demek istiyorsunuz.Aman bu yobazlarii iyi taniyin.En ahlaksiz kafir bile bu tip sözleri kolay kolay agzina alamaz.
                         Bir dini kurulusda yatili dini dersler alan genc cocuklardan 45 genc cocuga hocalarindan bir kaci 3 yil boyunca cocuklara tecavüz edilir.Sonunda bu tecavüzzler ortaya cikar ve TÜRKiYE calkalanir.Coh giymatli aile bakani hanim gardasimiz neder millete biliyoonuzmu,Bu  isi bukadar  büyütmenize gerek yoktur. BiR  DEFAYLA bisi olmaz.Birkac dafa sordum hanim efendiye KAC  DAFAYLA BiRSEY olur deyede.Hicbir yanit alamadik kimseden.Islami gercekten ögrenmek istiyorsaniz din kitaplarini USUNUZLA  okuyunuz.DÜSÜNEREK okuyunuz.Dedigimi yaparsaniz cokseyler ögrenirsiniz.Ben öyle ögrendim.
Dedeniz
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...