Jump to content

iSLAMDA DiNi NiKAH YOKTUR


Recommended Posts

iste böyleee,

                     islamda dini nikah yoktur.

Pekiiiii bunu simdiye kadar neden müslümanlara söylemedilerki?

Demekki ben bos yere söylememisim.

Bu din ALLAHIN  degil Fellahindir diye.

 

 

                 Dini Nikâh Yoktur - İhsan Eliaçık - YouTube

www.youtube.com › watch

Dedeniz
Link to post
Sitelerde Paylaş

iste böyleee,

                        Haci,bizler icin yeni birsey degilde

müslümanlarin %0 999,9unun dini nikahin sart olduguna inandirilmis coh coh coh dindar,cohcohcoh bülmüs dinadamlari tarafindan.

Cohmu cohcoh böyyük adamin biri söyle dediydi .Islam icin faydasi olan YALAN bile olsa savabi böyüktür.Eeeeeee,artih gerisini siz hesap edinn.

                       Demekki islama UYDURULARAK  sokulan YALANLAR bu nedenlerden dolayi kabul görmüstür.Bilmeyenler bunlari yutmusturda bilenlerse bu MADEiN-ARABA hosca kal demislerdir.

                       Ramazan dolayisiyla benim gari bol bol kuran okuduu.Dedimki sevgili hatunum anlamini bilmeden kuran okumanin hicbir yarari yoktur.Cünkü ne söylendiginden habarin yok.Vay senmi bana akil vercende falan fistik.Ki hatunun babasi aydin bir din adamiydi.Bunlar TAPTIRILMISLAR ne söylesen söyle onlara inandiramazsin.

                      Adam ALLAH diyorda birtürlü TANRI yahutta TENGRi demiyor.TANRIYLE TENGRi nin evrenleri yaratan yüce güc oldugu bilinir inanirlari tarafindan.Amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ALLAH adinin surdan geldigini bilmez.Kabede en büyükk put KUREYS kabilesinin putunun adiydi.Önceleri bu putun adi EL-iLAHDI sonra oldu bu ad -ELLAH-benim imam olan babam hep ELLAH derdi.Türklerde ELLLAH ses uyumuna uymadigindan yaptilar ELLAHI  ALLAHA cevirdiler.

                  Yaniiiiiiiiiii bizim müslümanlarin Allahinin kökeni EL-ILAH.Bu kureysin el-ilah adli putu adindan alinmadir.Ama TANRI adini begenmiyorlarda kureysin putunun adindan alinan ada bayilip yüz takla atiyorlar.

                  EL-ILAHIN torunlarina birde MÜJDE veriyim.Kureysin EL-ILAH adli putu diger putlarla birlikte kirilmadi kabenin icinde köseye kondu üstüde örtüldü.Nerdenmi biliyoruz.HACCA giden bir ögretmen kabenin anahtarini tasiyan TÜRK kökenli kabe bakicisiyla tesadüfen tanisir arkadas olurlar.O adam kabenin bilinmeyen püf taraflarini bu ögretmene anlatmis.

Hacca giderseniz kabenin icine girin kösedeki üstü kapali seyin üstünü acin bakin altinda nevar.

               Haci,tabiki bunlari sen benden daha eyi bilirsin,ben bunlari buyaziyi okuyacakdiger insanlar icin yaziyorum.

               Haci,alternatifforumda Hacialiye dedigini hic unutamiyoru.Hani Haciali sana dediki adresini verde amerikaya gelip sana sunu yapiyim.Sende ona demistinki anana git onda benim adresim var o versin sana,Bu lafa hala gülüyorum.

Neyse Haci,hastaligindan siyirabildinmi?

Nasilsin?

Hadi herkese saglikli günler.

                    Sonra kabeye giris kapisinin üstündeki levhadaki adi okuyun bakalim müslüman adina benziyormu.Sorun bakalim bu HiNDU adi niye buraya takilmis?Ama müslümanlar,arastirmaz,garistirmaz,ggaristirip arastirirsa altindan CAPANOGLU cikar deye korkar.Arastirin baklalim bu dediklerimi altindan neler cikacak?

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam'da, daha doğrusu Kur'an'da "dini nikah, hoca nikahı, imam nikahı" diye bir şey yok tabii. Kur'an'da yalnız "nikah" vardır, nikahtan bahseden ayetler rastlarız.

 

İslam bir sistemler bütünü. Nikah aynı zamanda hukuki bir yaptırım da. İslam hukukuna göre evlenmenin de boşanmanın da koşulları var, İslam hepsini kendine göre düzenlemiş ve açıklamış.

 

İnsanlar evlenirken, doğal olarak hukuk kurallarını da kapsayan yöntem ne ise o yöntemi kullanır. Nikah, yetkili kişilerce kılınır, onlar da doğal olarak din adamlarıdır. Cumhuriyete kadar da böyle gelmiştir bu. Devrimlerden sonra nikahlanma işi medeni hukukla düzenlenince ve nikah kıyma yetkisi yalnız devletin belirlediği nikah memuru denen ve belediyeye de bağlı olan kişilere verilince, işin dini boyutu tamamen ortadan kalkmış oldu.

 

Toplumsa yüzlerce yıldır alışık olduğu, dini inancı gereği Allah'tan da izin alması gerektiğine inandığı için, gidip bir hocaya da nikah kıydırdı, adına da imam nikahı, dini nikah vb dendi. Bunu halk kendiliğinden yaptı ama din adamları da bunun böyle olması gerektiğini, aksi durumda nikahın Allah katında kabul edilmeyeceğini empoze etti.

 

Yani İslam'da imam nikahı yoktur demek biraz tuhaf. İmam nikahı, medeni hukuktan sonra ortaya çıkmış pratik bir tanım.

Müslümanlar böyle bakmaz, düşünmez zaten. Nedir, nereden çıkmıştır, bilmez. Ama hani onlara kalkıp da İslam'da imam nikahı yoktur demek biraz şey... Tuhaf... Medeni hukuka kadar her şey İslam'dı. Nikah tek bir yolla kıyılırdı doğal olarak. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu arada bu dini nikah nedir, nasıl kıyılır, bu hocalar sıradan cami hocaları mıdır, en ufak bir fikrim yok. Herhalde öyledir, yoksa herkes her dakika gidip nereden hoca bulacak.

Kur'an falan mı okuyorlar, ne yapıyorlar bilmiyorum. Tek bildiğim adı. Ama modern de olsalar kıydırıyorlar bu zıkkımı. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Türk Ateist yazdı:

Bu arada bu dini nikah nedir, nasıl kıyılır, bu hocalar sıradan cami hocaları mıdır, en ufak bir fikrim yok. Herhalde öyledir, yoksa herkes her dakika gidip nereden hoca bulacak.

Kur'an falan mı okuyorlar, ne yapıyorlar bilmiyorum. Tek bildiğim adı. Ama modern de olsalar kıydırıyorlar bu zıkkımı. 


Sevgili Türk Ateist, imam nikahını cami hocası da kıyabilir, ilahiyatçı bir hoca da. İki de şahit bulunması gerekiyor, o kadar... 

 

Resmi nikahtan sonra bizim nikahımızı evimizde, tanıdığımız bir ilahiyatçı kıymıştı. Ben de hem kendi annemin, hem de eşimin annesinin olmazsa olmazı olduğunu bildiğim için, ne kendimi ne de ailelerimizi düğün zamanı germek istemedim açıkcası.
 

Keşke burunlarını sokmasalar ama, maalesef çoğu çift için bu durumun geçerli olduğunu düşünüyorum. "Eşinle zina yapıyorsun" muhabbetini çekmek de can sıkıcı bir şey çünkü.

tarihinde Latte tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
21 saat önce, Türk Ateist yazdı:

Bu arada bu dini nikah nedir, nasıl kıyılır, bu hocalar sıradan cami hocaları mıdır, en ufak bir fikrim yok. Herhalde öyledir, yoksa herkes her dakika gidip nereden hoca bulacak.

Kur'an falan mı okuyorlar, ne yapıyorlar bilmiyorum. Tek bildiğim adı. Ama modern de olsalar kıydırıyorlar bu zıkkımı. 

 

dini nikah ritüeli çok basittir.

her erkek nikah kıyabilir; imam, hoca şartı yoktur.

en önemli kısmı şahit bulunmasıdır. irade beyanı ve şahit olmazsa olmazdır. (2 erkek veya en az 1 erkek + 2 kadın şahit)

nikah duası filan üfürükten ritüellerdir.

aynı resmî nikah gibi taraflara sorulur, onlar da evet der, şahitler de şahitlik eder ve nikah tamamlanır.

hatta vekaletle bile evlenilebilir. 

evlenme islam'da bu kadar kolay ve basittir.

mehir mevzusu da var ama bu farz değildir.

yine de sembolik bir mehir telaffuz edilerek nikah tastamam tamamlanmış olur.

 

eşinden ayrılmış bir arkadaşım bir türlü boşanamadığı için yeni kız arkadaşıyla da evlenemiyordu.

fakat sık sık beraber görüyordum onları. bir gün beni çağırdı, ne olduğunu anlamadan onun dini nikahına şahitlik etmiştim.

üstelik kız arkadaşı bile yoktu, vekaletini aldım dedi! 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

  iste böyleee,

                       Hacicigim,midemden biraz rahatsiz oldugumdan her 3 ayda bir üniversite klinigine kontrola gidiyordum.

Bir gün gene gittim,masanin üstünde bir dergi gördüm.Aldim dergiyiki dergide söyle bir yazi var.Adam Almanyada bir cok hastaneye karisini götürmüs her hastane senin karinin 3 ay ömrüü kaldi deemis.

Adam bir yerde bir yazi okuyor.

Ölmek üzere olaan hastalari iyilestiren doktor diye iyilesenlerden biri gazataya doktorun adresini veriyor.Adam diyorki kkarisina,ben seni FINLANDIYADA bir doktora götürecem.Bu doktor ölecek olan adami bir ayda sapasaglam yappiyormus.Kadin inanmiyor ama adam illada gidecez deyince kadin hazirligini yapip ucaga atlayip doktora gidiyorlar.Adam doktora soruyor hanimimda eyilesecegine bir ümit varmi deyince doktor ümit olmasa sizi klinige yatirmazdim.Bir ay burda kalacaniz.Bir aysonra sapasaglam eve döneceniz demis.Dergide bir pilastik kap bu pilastik kaba 40 tane kücük igne konuyormus hergün.Bu igneler yarim saat aralarla kadina vuruluyormus.25 inci gün kadin kocasina demiski adam ben galiba iyilesiyorum.Hergün kadin dahada iyi oluyormus bir ayin sonunda doktor kadina demiski sen hastaligini yendin artik eve gidebilirsin.Kadin mecmuada diyorki ölmeyi beklerken bu inanilmaz doktor beni KANSERDEN kurtardi.Kadin sapasaglam olarak eve dönüyor kocasiyla.

                    Siz doktorsunuz siz daha iyi bilirsinizde,bazan tedavisi mümkün görülmeyen hastaliklarida tedavi edenler cikiyor.

                     Benim kiz kardesimin bacagi katlanmisti hic acilmiyorduu.Erzincana götürdük,Trabzona götürdükdoktorlar tedavi edemediler.Babam dediki birde Erzuruma götürelim.Babam kizkardesimi götürdü erzuruma.ordada bu bacak tedavi olmaz dediler.Otobüsle eve dönerlerken otobüsde yaninda ki kadin sormus neyin var deye.Kizkardesimde anlatmis nasil oldugunu.

-

               Kadin demiski,alabalik yakalayin.onu yarindizinizin altina baglayin.

Ben agabeyimle mercan deresi deye bir dere var,oraya gidip bir sürü alabalik tuttuk.Babam baligi cok severdi,bize dediki pisirin onlarida yeyelim.Baliktanda faydami olur.Anam baligin birini ayirdibaligi yarip aksamdan diz altina bagladi.Sabahleyin kalktim kizkardesimin odasina girdimki bacagi acilip uzanmis uyuyor,kostum anama haber verdim.anam gelip kizkardesimi uyandirdi.Oda bacaginin acildigini görünce cok sevindi, veeeeeee bir alabalik bir sürü doktorun yapamadigini yaptii.

                    Demek istedigim su.Bazi doktorlar genelde yapilan tedavi usullarin disina cikaraktedavisi mümkün görülmeyen hastaliklari bile yeniyorlar.

                  Bir Yogoslav arnagudu arkadasim vardi.Bu arkadas bir kacyil calisamadii,hep tedavi gördü.Ama hicbir faydasini göremegi.Doktorlari son gittiginde demislerki senin tedavin mümkün degil emekli olman gerek.

                   Adam yogoslavyaya gidiyor.Biri ona bir klinik adresi veriyor.Arkadas klinige gidiyor klinik basliyor bunu tedaviye.Arkadasi bir tüpün icine koyuyorlar,boazina kadar tüpe su koyuyorlar,dayanabildigi kadar isitiyorlar,sonrada dayanabildigi kadar sovutuyorlar 3 haftada arkadas iyilesiyor.Bir gün arkadasi gördüm.Dedimki nere gidiyorsun?Dediki ise gidiyorum.Ulan dedim hani emekli olacaktin dediki yogoslavyadaki klinik beni iyilestirdi.Burdaki doktorlar bile sasirdilar dedi.Arastir sende bulursun bu derdine care.Kafani sisirdim ama anlattiklarim gercek.Hadi gecmis olsun

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 26.05.2020 at 20:56, tolonbey yazdı:

iste böyleee,

                     islamda dini nikah yoktur.

Pekiiiii bunu simdiye kadar neden müslümanlara söylemedilerki?

Demekki ben bos yere söylememisim.

Bu din ALLAHIN  degil Fellahindir diye.

 

 

                 Dini Nikâh Yoktur - İhsan Eliaçık - YouTube

www.youtube.com › watch

Dedeniz

İslamın aslında böyle bir olmadığını arapların bozduğunumu söylüyorsnuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

                     Nerdeyse yarisina kadari aklin Kabul edemeyecegi kurallarla dolu olan bir kitaba bu kitap Allahdandir demek Tanriya en büyük iftiradir.Muhammet Allahi yaninda göstermesinin nedeni insanlari kendisine inandirsin deye.

Su iki ayata bakin  hakka suresi 40:O (kuran) cok muhterem bir peygamberin sözüdür  diyür.

-

Gecelim iki ayet öteye.Hakka suresi 43.O (kuran)Tanrinin kelamidir yani sözüdür.

Hataya bakin , 40 da diyorki bu kitap peygamberindir.Iki ayet sonrada bu kitap Allahin diyor.Kuranda cok daha büyük hatalar vardir.Bunlari gurcalatip altindan capanogullarinin cikmamasi icin ayetler üzerinde düsünce yürütmek YASAKLANMISTIR.Ayat söyle der.Herkim ayetler üstünde FiKiR yürütürse ya sol kolu sag bacagi yada sag kolu sol bacagi kesilir.

               Kim böyle yapabilir kim olacak tabiki Allaah degil ama FFELLAHDDIIR tabiki.Kurani Türkceye cevirilmesi hizlaninca din adamlarin pek cogu her taraflarini paraladilar.Kuran TÜRKCEYE cevirilemez diye.Neden biliyormusunuz?Kurandaki hatalar ortaya cikarda,bu hatalarda halkin arasinda yayilince Islam bundan büyük zarar görür.

                Peygamber kayin babasi Ömer, genepeygamberin kayinbabasi Ebubekir kizlarina kocalarini zehirlettilerki Muhammet halifeligi Aliye veremesinlerde halifelik kendilerine kalsin.Vede öyle oldu. Hic duydunuzmu peygamberi iki karisi zehirleyerek öldürdü.

Ömer ve Ebubekir katillerine hala müslümanlar HAZRETi Ömer ve HAZRETi Ebubekir derler.Hicbir din adaminin agzindan bu gercek sözler cikmamistir.

               Peygamberin disinda Islam halifelerin cogu öldürülmüstür.

Öldürülenler

Peygamber

Ömer

Ali

Osman

Hüseyin

Hasan.

Hasanida karisi Yezitten aldigi para karsiliginda zehirleyerek öldürmüstür cohmu coh dindar analarimiz babalarimiz.Öldürenlere hala  müslümanlar hazreti babalarimiz,hazreti analarimiz demektedirler.

                    Adam damadi muhammedi kizina zehirletip öldürttürüyür ama adama müslümanlar halaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hazreti Ömer ve hazreti Ebubekir diyürler.Görüyürsünüz dimi?

Bukadar DÜRÜST vede DOGRU müslümanlara LAF söylenirmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii?

Dedeniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 27.05.2020 at 22:48, Latte yazdı:


Sevgili Türk Ateist, imam nikahını cami hocası da kıyabilir, ilahiyatçı bir hoca da. İki de şahit bulunması gerekiyor, o kadar... 

 

Resmi nikahtan sonra bizim nikahımızı evimizde, tanıdığımız bir ilahiyatçı kıymıştı. Ben de hem kendi annemin, hem de eşimin annesinin olmazsa olmazı olduğunu bildiğim için, ne kendimi ne de ailelerimizi düğün zamanı germek istemedim açıkcası.
 

Keşke burunlarını sokmasalar ama, maalesef çoğu çift için bu durumun geçerli olduğunu düşünüyorum. "Eşinle zina yapıyorsun" muhabbetini çekmek de can sıkıcı bir şey çünkü.

 

Evet, bu "eşiyle zina yapmak" meselesini biliyorum Sevgili Latte. Bizim gibi yaşayan, gayet modern bir tanıdığım da bu kaygı nedeniyle oğluyla gelinine bu nikahı kıydırmış, bunu da garip bir övünme şeklinde anlatmıştı. 

 

Durum biraz can sıkıcı ama ailelerin bu kaygısı ne kadar saçma olursa olsun bazen o saçmalığa katlanmak onların zina muhabbetini çekmekten daha yeğ olabiliyor. 

Bizde aileler her şeye karıştığı, evlenenleri genç ve cahil olarak gördükleri için işleri daha can sıkıcı hale getirebiliyorlar.

Neyse ki çok zorlu bir şey değilmiş bu nikah...

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 28.05.2020 at 19:30, Geta yazdı:

 

dini nikah ritüeli çok basittir.

her erkek nikah kıyabilir; imam, hoca şartı yoktur.

en önemli kısmı şahit bulunmasıdır. irade beyanı ve şahit olmazsa olmazdır. (2 erkek veya en az 1 erkek + 2 kadın şahit)

nikah duası filan üfürükten ritüellerdir.

aynı resmî nikah gibi taraflara sorulur, onlar da evet der, şahitler de şahitlik eder ve nikah tamamlanır.

hatta vekaletle bile evlenilebilir. 

evlenme islam'da bu kadar kolay ve basittir.

mehir mevzusu da var ama bu farz değildir.

yine de sembolik bir mehir telaffuz edilerek nikah tastamam tamamlanmış olur.

 

eşinden ayrılmış bir arkadaşım bir türlü boşanamadığı için yeni kız arkadaşıyla da evlenemiyordu.

fakat sık sık beraber görüyordum onları. bir gün beni çağırdı, ne olduğunu anlamadan onun dini nikahına şahitlik etmiştim.

üstelik kız arkadaşı bile yoktu, vekaletini aldım dedi! 

 

 

Vekaletle evlenilebildiğini de hiç duyamıştım. Çok ilginçmiş. İmam nikahını resmen kolaylaştırmışlar ki insanlar her durumda kıydırmaya devam etsin. Resmi nikah uygulamasına geçildikten sonra şahit konusunda bir taviz verilmemiş ama.

Gerçekten ilginçmiş.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...