Jump to content

Kurban bayramı ve İsa


Recommended Posts

Bu seneki Kuran bayramı İncil ile birebir örtüşmüş :

 

Başlangıç :

31 Temmuz Cuma

Bitiş:

3 Ağustos Pazartesi

 

Hristiyanlık inancında İsa  cuma günü çarmıha gerilmiş,ölmüş,gömülmüş,üç gün "yerin bağrında" kalmış,pazartesi günü "sabah" dirilmiştir.İsa Fısıh kuzusudur

 

Yuhanna 1

Tanrı Kuzusu

29  Yahya ertesi gün İsa’nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: “İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu!

 

"Fısıh Bayramında İsraillilerin yediği kuzu ve mayasız ekmek İsa Mesih'i temsil ediyordu. İsa Mesih'te sahip olduğumuz bu kurtuluşun içeriklerini Eski Antlaşma'daki Fısıh örneğinde görüyoruz."

 

İsa'yı öldürenler yahudilerdi :

 

Elçilerin İşleri 10 39 

“Biz İsa’nın, Yahudiler’in ülkesinde ve Yeruşalim’de yaptıklarının hepsine tanık olduk. O’nu çarmıha gerip öldürdüler. 

 

1. Selanikliler 2 14 

Çünkü kardeşler, siz Tanrı’nın Yahudiye’de bulunan ve Mesih İsa’ya bağlı olan kiliselerini örnek aldınız. Onların Yahudiler’den çektiği sıkıntıların aynısını siz de kendi yurttaşlarınızdan çektiniz. 

15-16 Rab İsa’yı ve peygamberleri öldüren, bize de zulmeden Yahudiler’dir

 

hadis :

Sahabe-i kiramdan Hazreti Zeyd b. Erkam (radiyallahü anh)’ın anlattığına göre; “Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)’ın ashabı: Ey Allah’ın Rasulü dediler, bayram günü kesilen kurban ne manaya gelmektedir?” Efendimiz (sallallahü aleyhi vesellem): “Bu, babanız İbrahim aleyhisselâm’ın sünnetidir.” buyurdular. Ashab: “Pekiyi, kurban kesmede bize ne gibi bir sevap var ey Allah’ın Resûlü!” dediler. “Kurbanın her bir kılı için bir sevap.” buyurdular. Ashab tekrar: “(Kesilen kurban koyun, kuzu gibi) yünlü ise ey Allah’ın Resûlü (sevabı nasıl olur)?” diye sordular. Aleyhissalâtu vesselam: “Yünün her bir kılı için de bir sevap var!” buyurdular.” (İbn-i Mâce, Sünen; Ahmed b. Hanbel, Müsned; Hâkim, Müstedrek)

 

İsa uzun saçlı ve sakallıydı.Hadisin bakış açısıyla ; Tanrı kuzusu İsa'yı kurban etmek çok sevap olurdu. 

 

Hayvan kurban etmek yahudi ibadetidir.İsa kendisini  son kez kurban ederek günaha karşılık hayvan kurban edilmesini ortadan kaldırmıştır.İsa'ya iman edenin günahları bağışlanmış olur. Kuran Tanrı'nın planı çarmıhı inkar ettiği için müslümanların günahları ortadadır ve her yıl kurban keserek günahlarını  affettirdiklerine inanırlar.

 

Elçilerin İşleri 8 32 

Kutsal Yazılar’dan okuduğu bölüm şuydu:
“Koyun gibi kesime götürüldü;
Kırkıcının önünde kuzu nasıl ses çıkarmazsa,
O da öylece ağzını açmadı.
 

1. Korintliler 5 

Yeni bir hamur olabilmek için eski mayadan arınıp temizlenin. Zaten mayasızsınız. Çünkü Fısıh kuzumuz Mesih kurban edildi.

 

1. Petrus 1 18-19 

Biliyorsunuz ki, atalarınızdan kalma boş yaşayışınızdan altın ya da gümüş gibi geçici şeylerle değil, kusursuz ve lekesiz kuzuyu andıran Mesih’in değerli kanının fidyesiyle kurtuldunuz.

 

Kurban bayramında kesilen kurban da müslümanların günahlarını bağışlatır.Fakat İsa'yı hıristiyanlar değil , içinde Tanrı sevgisi olmayanlar öldürdü :

 

 Yuhanna 5 42 

Ama ben sizi bilirim, içinizde Tanrı sevgisi yoktur.

 

Yuhanna 7 19-20 

Musa size Kutsal Yasa’yı vermedi mi? Yine de hiçbiriniz Yasa’yı yerine getirmiyor. Neden beni öldürmek istiyorsunuz?”
Kalabalık, “Cin çarpmış seni!” dedi. “Seni öldürmek isteyen kim?”

 

İsa'yı öldürülenlerin babaları İblis'ti :

 

Yuhanna 8 44 

Siz babanız İblis’tensiniz ve babanızın arzularını yerine getirmek istiyorsunuz. O başlangıçtan beri katildi. Gerçeğe bağlı kalmadı. Çünkü onda gerçek yoktur. Yalan söylemesi doğaldır. Çünkü o yalancıdır ve yalanın babasıdır.

 

"Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar."

 

Markos 15 25 

İsa’yı çarmıha gerdiklerinde saat dokuzdu.

 

Matta 29 : 4 

İsa’yı hileyle tutuklayıp öldürmek için düzen kurdular. 5 Ama, “Bayramda olmasın ki, halk arasında kargaşalık çıkmasın” diyorlardı.

 

Bayramda olmasın ... "  Bayramda olmuş.Adı üstünde "kurban bayramı"... 

 

İncil'e göre Kuran "Mesih karşıtı" yani  Tanrı düşmanı kitaptır :

 

1. Yuhanna 2

Mesih Karşıtı

18  Çocuklar, bu son saattir. Mesih Karşıtı’nın geleceğini duydunuz. Nitekim şimdiden çok sayıda Mesih karşıtı türemiş bulunuyor. Son saat olduğunu bundan biliyoruz. 

22 İsa’nın Mesih olduğunu yadsıyan yalancı değilse, kim yalancıdır? Baba’yı ve Oğul’u yadsıyan Mesih karşıtıdır. 

 

İsa Mesih : Tanrı 

Mesih karşıtı : Deccal 

 

Tevbe Suresi 30

"Yahudiler: 'Üzeyir Allah'ın oğludur' diyerek; Hristiyanlar da: 'Mesih Allah'ın oğludur' diyerek (sapıvermişlerdi) . Bu, onların ağızlarıyla (dile getirdikleri asılsız) söylemleridir; onlar, bundan önceki inkâr edenlerin sözlerini (şuursuzca) taklit etmektedir. Allah onları kahretsin; nasıl da (Hakk’tan) çevrilip (bâtıla gidilmektedir.)"

 

1. Yuhanna 4

İsa’yı kabul etmeyen hiçbir ruh Tanrı’dan değildir. Böylesi, Mesih Karşıtı’nın ruhudur. Onun geleceğini duydunuz. Zaten o şimdiden dünyadadır.  

 

2. Yuhanna 1 7 Ne var ki, İsa Mesih’in beden alıp geldiğini kabul etmeyen birçok aldatıcı dünyanın her yanına yayıldı. Aldatıcı, Mesih karşıtı olan bunlardır. 

 

"İsa Mesih’in beden alması" ndan kasıt,Tanrı  İsa'nın insan bedeni alarak dünyaya gelmesidir.Bu Kuran'a göre küfürdür :

 

Maide suresi 116

Allah: "Ey Meryem oğlu İsa! İnsanlara, Allah'tan başka beni ve annemi iki ilah edinin diye sen mi söyledin?" buyurduğunda, "Sen yücesin." dedi. "Gerçek olmayan bir şeyi söylemek haddim değil.

 

Kurban bayramı hac vaktine denk gelir .Kurban hac ibadetidir.

 

Hac , kara küpü ve kara taşı ziyarettir.Kara küpe ve kara taşa el sürmek , öpmek ibadettir.

 

Yuhanna 3 18 

O’na iman eden yargılanmaz, iman etmeyen ise zaten yargılanmıştır. Çünkü Tanrı’nın biricik Oğlu’nun adına iman etmemiştir. 19 Yargı da şudur: Dünyaya ışık geldi, ama insanlar ışık yerine karanlığı sevdiler. Çünkü yaptıkları işler kötüydü. 20 Kötülük yapan herkes ışıktan nefret eder ve yaptıkları açığa çıkmasın diye ışığa yaklaşmaz. 21 Ama gerçeği uygulayan kişi yaptıklarını, Tanrı’ya dayanarak yaptığını göstermek için ışığa gelir.” 

 

Kısacası İncil'e göre, islamda kurban , İsa'yı inkar etmenin bir parçasıdır.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...