Jump to content

MUHAMMED evlatlığının karısını almak için çevirdigi DOLAPLAR


Recommended Posts

 

İşte böyleee,
                      

Kur’an’ın, Arap geleneklerinin kitabı olduğuna kanıt olmak üzere verilebilecek sayısız örneklerden bir diğeri, Ahzab Suresi’nin 4. ve 5. ayetleridir.

Bu ayetlerde, “zıhar yapmak” ve “evlatlıkları öz oğul olarak tanımak” gibi eski Arap geleneklerinin ortadan kaldırıldığına dair hükümler var.

“Zıhar” denen şey, bir adamın, boşamak istediği karısına, “Sen bana anamın sırtı gibisin” demesi, bunu demekle o kadının kendi anası olarak sayılması ve bunun sonucunda kadının boş edilmiş olmasıdır.

Bunu önlemek için ayet şu hükmü getiriyor:

-

“Allah, bir adamın içinde iki kalp yaratmadığı gibi, zıhar yaptığınız eslerinizi de analarınız yerinde tutmadı…” (Ahzab Suresi, ayet 4).

Öte yandan yine eski Arap geleneklerine göre, evlat edinilen kimse, onu evlat edinenin “öz oğlu” gibi saydırmış.

Böyle olduğu içindir ki, onun soyadını alır, ona mirasçı olurmuş.

Boşadığı ve ilişkisini kestiği karısı, kendisini evlat edinen tarafından karı olarak alınamazmış. Bunun en güzel bir örneği Muhammed, Zeyd ve onun karısı Zeyneb’le ilgili olaydır:

Muhammed, Hatice’nin hediye ettiği Zeyd b. Harise adındaki bir köleyi, daha Mekke dönemindeyken, ilk Müslüman olanlardandır diye kendine evlat edinir. Ve kendi adını ona verir. O zamana gelinceye kadar Zeyd, kendi öz babasına nispetle Zeyd b. Harise olarak çağrılırken, Muhammed tarafından evlat edinildikten sonra, Zeyd İbn Muhammed diye çağrılmaya başlanır.

-

Muhammed, onu halasının kızı Zeyneb ile evlendirir.

Medine’ye göçten sonra, günlerden bir gün Muhammed, Zeyd’i ziyaret için evine gittiğinde kapıyı Zeyneb açar. Zeyneb’in görünüşü Muhammed’e hoş görünür. Bunun üzerine Zeyd karısını boşar ve Muhammed Zeyneb’le evlenir.

-

Ancak, geçerli olan Arap geleneği, böyle bir evliliği haram saymaktadır. Çünkü, bu geleneğe göre Zeyd, kendisini evlat edinen Muhammed’in öz oğlu durumundadır. Onun adıyla çağrılmaktadır. Ve işte Muhammed’in Zeyneb’le olan evliliğini sağlayabilmek için Tanrı, bu Arap geleneğini değiştirdiğini bildirmek üzere şöyle bir ayet indirir: “(Evlat edindiklerinizi) babalarına nispet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur…” (Ahzab Suresi, ayet 5). Bu ayete dayalı olarak Muhammed, daha önce Zeyd’in adını “Zeydİbn Muhammed” olarak değiştirmişken, şimdi onu kendi öz babası olan Harise’ye nispetle çağırmaya başlar ve adını eski şekline dönüştürüp “Zeyd b. Harise”yapar. Ayrıca da Zeyd’in babası olmadığına dair Kur’an’a, Tanrı’dan geldi diyerek, “Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir…” (Ahzab Suresi, ayet 40) şeklinde ayet koyar.

-

Fakat, ortada, evlat edinen kimsenin, evlatlığının boşamış olduğu kanlarıyla evlenemeyecekleri şeklindeki Arap geleneği vardır. Bu gelenek değişmedikçe Muhammed’in Zeyneb’le olan evliliği geçerli sayılamayacaktır. Ve işte engel niteliğindeki bu Arap geleneğini de değiştirmek üzere Muhammed, Kur’an’a şu ayeti koyar: “(Resulüm)… Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikahladık ki, evlatlıkları, kanlarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. Allah’ın emri yerine getirilmiştir” (Ahzab Suresi, ayet 37). Böylece Araplar arasında o zamana kadar yerleşik olan bir gelenek sona erdirilmiş ve yerine bunun tersi olan bir gelenek konmuş olur!

-

Şimdi, bu olay vesilesiyle sormak gerekir: Eğer doğru olan bu idiyse, neden acaba Tanrı bu işi daha önce, örneğin Mekke döneminde değil de, yıllarca bekleyip Medine döneminde yapmıştır? Neden dolayı kötü bir geleneği değiştirmek için Muhammed’in Zeyneb’le evlenmesini beklemiştir?

Burada değinmek istediğimiz şudur ki, Tanrı, Muhammed’in söylemesine göre, hep Arap gelenekleriyle meşguldür; hani sanki yeryüzünde başka topluluklar ve bu toplulukların düzeltilmesi ya da sürdürülmesi gereken gelenekleri yokmuş gibi!

-İlhan Arsel (Kuran’ın Eleştirisi s.28-29)

                      Dedeniz:Muhammed peygamberlerin en USLUSUYMUŞ.

Bahsanıza evlatlıgın karısını almak için adam kurana ayat bilr sokmuş.

Bu işi dünyada yalnız bir kişi becerebilmiştir.Oda EKBER  MUHAMMED adlı gehriman.

Dedeniz.

                      

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

                      Arapların Allahı nedense hep arap erkeklerin önünü düşünmüştür.Nedense kadınların ne önünü düşünmüş nede arkasını.İslamcı KADIN AKİT gazata yazarı şöyle diyor.Reis beni istese ıkı çocugum var bunları bir kenara atar,babalarınıda bir tekme vurup iter giderr REİSE cariya olurum.

                    Arabın iki ayahlı ALLAHI bu kadınlar için böyle ayatlar uydurmada çokmu çok haklı vallaha.

                    Arabın iki ayahlı ALLAHI söyle bir ayat koymuş kurana,ALLAHLA onun resulu bir konuda karar verirseler,müslümanlar okonuya uymak zorundadırlar.Muhammedin evlatlıgıda babalıgının karısını  karısından beyendigini duyunca bu ayata dayanarak karıyı boşuyorki babalıgı karısını alabilsin.Baska bir ayattaysa güye ALLAH şöyle demiş,Muhammet evlatlıgına demişki karını boşama.Ama içindende demişki keşke boşasada ben ZEYNEBİ alabilsem.Ben Allah Muhammedin gizli istegini bildigimden bu arap töresini degiştirdimde Muhammed bu kadını almakta zorlanmasını önledim demiş miş.

 

                   Böyle bir Allah 18,000 güneş sistemlerinin hiçbirinde yoktur.Muhammedden başka.Arabın Allahı böyle işlerle meşgul olduğundan müslüman kullarına baska buluşlar yapmaları için gerekli usu vermeye vakiti kalmamıştır.Ve şöyle diyerek kesip atmıştır.Müslümanlar şunu bunu bulmaya çalısmasınlar.Ben onlara istedigimi verir,istemedigimi vermem.Bu nedenledirki müslümanlar şunu bunu icada çalışmamaktadırlar.Haklı olaraktan.1,5 milyar müslüman iki bilim adamı çıkarmasına karşı 14 milyon YAHUDUYSA 37 bilim adamı çıkarmıştır.

                     Yahuduların Allahı bilim ve teknik kullarına öğretirken müslümanların Allahıysa muhammedın GARI işleriyle meşgul.

Tanrı USU niye vermiş bize DÜŞÜNELİM deye.

Halbuku Arab diyorki --------DİN AKIL  İŞİ  DEGİL,NAKIL İŞİDİR-------.NAKILDA  ARABIN  DEDİGİDİR.

                         Yanıııııııı, FELLAH  ALLAHI DİNDEN  UZAKLAŞTIRIYOR:Halbuki ayatın birinde diyorki ALLAN.İLAHİ DİN,Kurallarını benim koydugum DİNDİR.Şimdi burda ALLAHAMI inanacaz yoksa FELLAHAMI?Buna benzer YÜZLERCE ayat var kuranda.Biribirine ters anlamda..İstenirse hepisini buraya asarız.

                      İslamdan 30 yıl önce yasamıs ARAP  ŞAİRİN yüzlerce ŞİİRİ kurana ayat olarak alınmıstır.Ki bunlar kuranda en önemli ayet olarak kabul ediliyorlar.İstenirse bunlarıda buraya asabiliriz.

                      Tanrı insanların KELLELERiNE usu koymuşku,insanlar DOĞRUYU arayıp bunlsunlar deye.Uydurmalara inansınlar deye degil.

 

                      Ayatın biri diyoorki 1 müslüman 20 kafire bedeldir.

530 milyon ortadogu müslümanlarının 8 milyonluk İSREİL AGIZLARINI , BURUNLARINI  kırıp duruyor.Peki bu nasıl oluyor.Allah bilemedide bu ayatı yazdımı dersiniz.Böyle birşey olamıyacagına göre.Arap insanları inandırsın deye bu yazıları kendileri degilde Allahın yazdıgını iddia etmektedirler.8 milyon İSREİLLİ 530 milyon ortadogu müslümanlarının kırmadık yanlarını koymamıstır.İsreil kurulalı ancak bir yüzyıldır.Halbuku otadogulu arap ülkeleri kurulalı en azından 3,000 yılın üstündedir.Pekiiiiiiiii,bukadar uzun zaman içinde gelişememelerin sebebi  NEDİR?Tabiki BOŞA  KÜREK  çekmek.

Amacımız gerçekleri örtmek degil,GERCEKLERİ  görrmek ve GÖSTERMEKTİR.TANRIYI gerçekten tanımaktır.ONA  İFTİRA  edenleri ortaya çıkarmak AMAÇ olmalıdır.

Süleyman Demirele taraftarları Samsun hava alanında illada birşeyler konuş derler.Önünede bir kürsü getirirler.

Demirel derki şu FÖTÖRÜMÜ şu duvarın üstüne koysam siz ONU basbakan seçersiniz der.Demirel demek isterki siz bukadar çok AKILLISINIZDIR.

Demirel yerden göge kadar haklı.Gerçektende öyleyizdir.

Dedeniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...