Jump to content

ÇOK HAŞMSTLI SABBAH GAZATASI,İSREİLLE TÜRRKİYE DÜŞMMANMI?


Recommended Posts

işte böyleee,

Son dakika haberi... ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından Bahreyn'in de İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına vardığını duyurdu. Filistin yönetimi Bahreyn-İsrail normalleşme anlaşmasına tepki olarak Manama'daki büyükelçisini geri çekti.

Giriş Tarihi: 11.9.2020  20:23Son Güncelleme: 12.9.2020  00:20ABONE OL 
Son dakika: ABD Başkanı Trump açıkladı! BAE'nin ardından Bahreyn de ihanete ortak oldu

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ardından Bahreyn'inde İsrail ile ilişkilerini normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu.

ABD Başkanı Trump açıkladı! BAE'nin ardından Bahreyn de ihanete ortak oldu | Video

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) 13 Ağustos'ta ABD'nin ara buluculuğu ile ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabı üzerinden bugün yaptığı açıklamada, BAE'nin ardından Bahreyn'inde İsrail ile ilişkilerini normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. Trump, "Bugün başka bir TARİHİ atılım! İki BÜYÜK dostumuz İsrail ve Bahreyn Krallığı barış anlaşması üzerinde anlaştı.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                      Tolonbey:Çok MÖNTEŞEM  SABBAH  gazatası,TÜRKİYE ile İSREİLL arasında olanları neden yazmayısın.İsreil müslümanların SOPALI dosttu deye yazsana.Bazı müslüman ülkeler aslan deye POZ yapıylarda İsreil TİLKİSİNDEN 1000 TON SOPA  YİYİYLER .Erkeksen onlarıda yazsana.
Dedeniz

                   Ayat diyorki 1 müslüman 20 gağura bedeldir.

HALBUKU 8 milyonluk İsreil 530 milyoon ortadoğu müslümanlarının her firsatta kafasını gözünü yarıyor.Bunun nedeni konusundada bir yazı yazsana MÖHTEREM SABAH gazatası.

Kestane kebab,çoh ecele CUĞAP.

Dedenız.

               

 

-

 

El Ezher Üniversitesi'nde ilahiyat profesörü olan ---Suad Salih ---kadınlarla ilgili  "Onlar bir ordu komutanının ya da herhangi bir Müslüman’ın malı haline gelirler ve bunlar da o kadınlarla kendi karıları gibi cinsel ilişkiye girebilirler

 

"(2) derken pek muhtemeldir ki, İslam tarihi içerisinde vuku bulan örneklerden yola çıkarak utanç verici bu sözlere imza atıyor.

Söz konusu tarih, anılan yazarı maalesef bu nokta da haklı da çıkarıyor.

Dolayısıyla bu külliyat ile hesaplaşmadan Salih’ler ile uğraşmak çok da anlamlı olmayacaktır.

-

Örneğin o külliyat içerisinde çocuk doğuran cariyelerin de satıldığını ve bu uygulamanın Halife Ömer’in ilk yıllarına kadar gittiğini, savaş halindeyken bile esir kadınlarla ilişkiye girildiğini görmekteyiz. 

-

Yine o külliyatta İmam Şafi, Ahmed b.Hanbel, Nesai, İbn’i Mace, Beyhaki ve birçok İslam düşünürünün “cariye çocuk doğursa bile satılabilir”dediklerini okumaktayız.(6)

Son dönemde ülkemiz başta olmak üzere genel olarak İslam dünyasında böylesi ibretlik fikirlerle daha çok karşılaşır olduk.
Şüphesiz bu durum söz konusu görüşlerin referans aldığı İslam yazınını görmek açısından yararlı da oldu. Çünkü genel olarak İslam anlayışını bağnaz ve totaliter bir dilden okumaya çalışan fikirler bu kaynaklardan beslenmekte. Diğer taraftan bu görüşlerin hala savunuluyor olması ve dillendirilmesi ise ülkemiz ve dünya açısından büyük bir tehlikedir ki,
-
(7) o görüşlerin yaratabileceği tehlikeyi görmek açısından son güncel gelişmelere bakmak bile yeterli olacaktır.

 

Aydın Tonga

Odatv.com

Dipnotlar:

1) http://www.karsigazete.com.tr/gundem/misirli-profesor-musluman-erkekler-esir-kadinlara-tecavuz-edebilir-h67781.html

2) Selçuk Coşkun, Abdulazim ed-Deyb'in Zübeyr b. Avvam'a Yönelik Bazı Tenkitlere Cevabı , Dini Araştırmalar, Mayıs-Ağustos 2000, C. 3, s. 7.

3) Faik Bulut, İslam Kömüncüleri, Berfin yay.2014

4) Arif Tekin, Kuran’ın Kökeni, Berfin yay.2014

5) http://www.birgun.net/haber-detay/profesor-musluman-erkekler-savas-esiri-kadinlara-tecavuz-edebilir-101395.html

6) Arif Tekin, Kuran’ın Kökeni, Berfin yay.2014

7) Mustafa Solak, Atatürk’ün Bakanı Şükrü Kaya, Kaynak Yay. 2013

 

Dedeniz                    

 
  #12    
28-06-2015, 00:14
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
 
  #12   
28-06-2015, 00:14
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
 
 
 
 

Allah%2527%25C4%25B1ma%2B%25C5%259F%25C3
 
 
 
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...